Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.947.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...

Nisi u pravu picajzla za apu procesore, za malo novca se da dosta naigrati s njima ako imas dobar/brz RAM prije svega. 

Pogotovo A10 rade odlicno a povoljno se nadju i best buy budzet su.

meh, da se igrati ako igraš nezahtjevne igre, na niskoj rezi i na low detaljima, ali da ćeš na 1080p igrati novije i zahtjevnije igre i nećeš, osim ako slide show ne smatraš igranjem

nemam ja ništa protiv apu-a, dapače jednog i planiram bocnut klincima za komp umjesto prastarog dualca e8400, ubacit to u neko mini kućište i voila

no ipak ću pričekati zen serije apu procova s hbm ramom ili barem ovom poboljšanom ddr memorijom koju najavljuju - to bi trebao biti pun pogodak za jeftini gejming, a ovo je sad žali bože novaca - nit poštenog proca nit poštene grafe i sad da ga uzimaš potpisao si da nećeš igrati nove igre

ako baš raspolažeš tako malim budgetom, radije stisnut dupe i uzet polovnog fx 6xxx, polovnu grafu i najjeftiniji ram, pa imaš bar duple perfomanse i na cpu i na gpu za istu ili sitno veću lovu

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 22:02 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Za jeftin gaming se isplati, dosta frendova koji igraju dotu prvenstveno su sklopili sebi masine sa APU i voze preko 60fps bez ikakvih problema.

A evo i kako radi 

na njemu, nisu losi zaista. Ali to je ono, kupis jednom i nema upgrade-a, bar u njihovom smislu, radije ce opet za 5 godina kupiti novi komp nego grafulju a kad saberes sve koliko izadje apu masina za 2k se dobije.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Kužim o čemu govorite. Poštena jača zasebna grafa je minimalno od 1500 kn pa na više, nova jel.  To mi je malo too much. Išao bih radije na tu dual graphic varijantu. Prošao sam malo gornje linkove što je stavio Botia i to funkcionira, možda ne za sve igre vjerojatno (DX9) a za ove druge bi trebalo raditi.

To je isprobano na linku Dual Graphics Testing sa MSI R7 250 2gb grafičkom. Cijena u Zg je 700 kn za gotovinu nova sa 3 g. garancije što mi ulazi u budžet tako da bi to bio moj izbor za sada. Nabava

Svjestan sam da neću dobiti veliku razliku u perfomansama ali po testiranju razlike ipak ima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 23:05 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Može još potvrda da ta MSI R7 250 2GB   paše na moju matičnu   MSI AMD A68H (SFM2+,DDR3,SATA III,RAID,USB3.0/USB2.0,GLAN,VGA,HDMI) mATX Retail

i napajanje PSU ATX Real Power RP500 ECO Silent Retail bronze, 80plus?

I jel bi mogao ja kao totalni laik ugraditi ju u kućište sam uz par pogledanih youtube videa...jel to peace of cake ili da prepustim to dućanu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 23:44 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Renta10 kaže...

Može još potvrda da ta MSI R7 250 2GB   paše na moju matičnu   MSI AMD A68H (SFM2+,DDR3,SATA III,RAID,USB3.0/USB2.0,GLAN,VGA,HDMI) mATX Retail

I jel bi mogao ja kao totalni laik ugraditi ju u kućište sam uz par pogledanih youtube videa...jel to peace of cake ili da prepustim to dućanu?

Grafa ti paše na mbo, a kako ju ugraditi pogledaj na youtubeu, jedan od najlakših poslova za uraditi, a ako nešto zapne uvijek postoji forum.

9 godina
neaktivan

Eh da, zaboravih pitati koliko je to čudo glasno?

Jer sada s novim kompm i integriranom grafičkom komp je doslovno dead silent i uživancija za raditi s njim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Renta10 kaže...

Eh da, zaboravih pitati koliko je to čudo glasno?

Jer sada s novim kompm i integriranom grafičkom komp je doslovno dead silent i uživancija za raditi s njim.

Kod surfanja i običnih stvari nečujna, a sad kod gaminga ne znam kolko se vrti automatski, ali ako bude glasna skineš neki program i stvoriš profil za brzinu venta.

9 godina
neaktivan

Ok tnx. Što se instalacije tiče vidim da kartica ne dolazi s nikakvim kablovima. Jeli potrebno kupovati dodatne kablove ili oni već postoje u kompu pa samo uštekam. Doduše nisam gledao unutra kompa još ali kakva je praksa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Renta10 kaže...

Ok tnx. Što se instalacije tiče vidim da kartica ne dolazi s nikakvim kablovima. Jeli potrebno kupovati dodatne kablove ili oni već postoje u kompu pa samo uštekam. Doduše nisam gledao unutra kompa još ali kakva je praksa?

Grafa ne treba dodatno napajanje pa nisu potrebni nikakvi kablovi, kolko vidim po slikama na netu. Obavezno skineš neki program za brisanje drivera (npr DDU), obrišeš drivere, pikneš unutra novu grafu, monitor na nju, pališ komp i instaliravaš nove drivere. mogu ti i na pm odgovarati da ne pišemo bezveze po temi.

9 godina
neaktivan

Da, upravo vidio na YT. Pitam detalje na PP kad kupim grafu.

Zgodan video za one koji se dvoume oko dual graphic kombinacije:

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nažalost, MSI R7 250 2GB ipak nije dostupna u ZG trenutno ali u prodaji je od Gigabyte R7 250 OC 2GB 

E sad neznam dali bi i ta od Gigabyte radila uredno u dual graphic kombinaciji sa mojim proc AMD A8 Kaveri 7600 x4?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 12:38 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Renta10 kaže...

Nažalost, MSI R7 250 2GB ipak nije dostupna u ZG trenutno ali u prodaji je od Gigabyte R7 250 OC 2GB 

E sad neznam dali bi i ta od Gigabyte radila uredno u dual graphic kombinaciji sa mojim proc AMD A8 Kaveri 7600 x4?

Isto ko i msi, samo je drugi proizvođač.

9 godina
neaktivan

Na kraju sam uzeo ipak ovu grafu SAPPHIRE R7 250 2GB Boost GDDR5

Za ovu sam se odlučio jer nije bilo MSI a ispalo je da je ova Sapphire GDDR5 što je ipak bolja opcija od GDDR3...sukladno napisanom u ovoj temi i stranom webu.

Omogućio sve opcije za dual graphic u Bios i AMD Radeon Settingsu. Drivere već od prije imam najnovije instalirane. Sistem uredno prepoznaje APU i diskretnu grafu i vodi ih pod radom u dual graphic modu.

Mislim da je to to...sada treba sve probati kako radi u igrama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Renta10 kaže...

Mislim da je to to...sada treba sve probati kako radi u igrama.

probaj, pa javi

ali baci usporedbu s integriranom da vidimo koliko si dobio s upgrejdom, a ako imaš volje možeš i usporedbu samo te 250 da se vidi i razlika koliko dobijaš s dual graphic u odnosu na nju samu

17 godina

Imam ponudu servisa, R9 270x se pokvarila.

Nude R9 380 2Gb ili povrat novca (1600kn)

Kako mi je u nekim igrama danas bilo malo 2Gb (tipa AS:Syndicate) i GTA 5 te ne znam što ide u budućnosti, da li da prihvatim zamjensku ili da uzmem novac i nadoplatim za neku jaču. Možda GTX 960 4GB ili mrvicu skuplju R9 380 4GB?

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=R9+380+4gb

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+960+4gb

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 9:37 (Ag008).
11 godina

Ja sam nadoplatio za GTX 960 4GB i mogu ti reć da nisam pogriješio. One priče o manjoj sabirnici i kako ju to koči za 380kom ne drže vodu i može se iskoristit svih 4096MB!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 11:10 (Alen_NA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Imas slab cpu, definitivno gtx960, ne trosi uzaludno novce za 4gb modele s tom karticom i cpu-em nema smisla!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Samo bi morao nadoplatiti za GTX 960 čak i 2Gb jer bi mi vratili manje novaca.

S druge strane R9 380 ima više FPS-a i bolje benchmarke od 960;

Kako je napajanje izdržalo R9 270x valjda će izdržati i 380.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina

Ima u najboljem slučaju 5FPS više ali nisi vidio koliki frame drop - stuttering ima u odnosu na GTX 960 to se čak vidi i na 2vs4GB usporedbi, 4GB verzije imaju manji stuttering i zbog tog se isplati uzeti GTX 960 sa 4GB VRAMa. Inače taj stutter vidiš na videu u donjem desnom grafu, kada vidiš onaj U to je stuttering...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 11:38 (Alen_NA).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Daj ljudi ne pricajte gluposti fx 6300 da ima problema sa 380, kod mene je overclockanja 7950 u nebesa sa tim procom i nisam imao apsolutno nikakvih problema, kod lose kodiranih igara ne pomaze nista.

A sto se tice 960 i jaci procesor, tu kombinaciju ima prijatelj 960 i i5 3570k i ja sam imao vise fpsa od njega sa fx 6300 7950

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 12:36 (chaselol).
Moj PC  
0 6 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...

Daj ljudi ne pricajte gluposti fx 6300 da ima problema sa 380, kod mene je overclockanja 7950 u nebesa sa tim procom i nisam imao apsolutno nikakvih problema, kod lose kodiranih igara ne pomaze nista.

A sto se tice 960 i jaci procesor, tu kombinaciju ima prijatelj 960 i i5 3570k i ja sam imao vise fpsa od njega sa fx 6300 7950

To ovisi i o postavkama u igrama i jel ima 2GB ili 4GB verziju. Također se razlikuje od igre do igre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 12:57 (Alen_NA).
13 godina
neaktivan

4gb testirali witcher 3, takodje sam clocknuo 960ku da bude postena borba

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

fx 6300 je ubi boze od procesora na stocku! ajde na 4,5ghz nije los(s obzirom koliko kosta) no to usporedivati s i5 3570k je doslovno debilizam! ono što za TEBE nisu problemi za nekoga je mozda katastrofa...to sto si ti imao vise fps-a meni ne znaci apsolutno nista jer ti kao prvo ne vjerujem a kao drugo neznam tvoju metodu testiranja, kao trece hd7950( da ne govorim ako si je overklokao) je u nekim scenarijima znatno jaca kartica! dali si overklokao 960 i i5 3570k na razinu fx, dali si spustao ili dizao detalje u igri jer ce shodno tome razlika biti drasticna u korist jednoga! jer evo po ovome je razlika

! "clock per clock" i5 3570k+gtx960 trebaju pojesti fx6300+380!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 18:08 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Strasan si, a evo ti podaci:
fx je bio na 4.2ghz

i5 je bio na 3.8ghz

nije visok clock bio za ta dva procesora, ali kao i vecina ljudi na forumu koji nisu imali FX procesor vec samo intela i ne ocekujem nista drugo u komentaru.
Testirano je u Novigrad-u, scena gdje ima najvise ljudi (daytime) gdje je najzahtjevnije a ne tamo sto neki benchevi pokazuju preriju, otvorene pasnjake i ostale gluposti. Razlika je bila 7950 je bez problema drzala 58-60 dok 960 nije mogla dalje od 52 a to je osjetna razlika.

Testirali smo ne najveci fps, nego smo gledali i dropove i sve ostalo, jednostavno nema razlike  a sad mozemo mi razglabati do prekosutra o tome ko ima veci (e-penis je cudo)

Ovo je najzahtjeniji dio igre i tu smo cisto pogledali i vidjela se razlika. 

Zadnji put kazem za 1080p i grafe do 200 eur nema razlike stavio ti tu svoju i7 ili fx 6300 isto ce se ponasati. (+/- 1-2 fps je glupo pomenuti)

Ali onda ne mozes to reci ljudima u lice koji su bacili po 300 eur za procesor i dobili identicne performanse k'o onaj sto je potrosio 100eur, boli to jako sto je kod tebe ocigledno problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 20:14 (chaselol).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran

neboli mene nista kolega, do nedavno sam se suzdrzavao tvog ociglednog fanboizma no ovo stvarno vise nema smisla!

ti si testirao ovo ono, mi smo vamo tamo, onaj tamo sto testira je vrtio na nekom proplanku on je idiot jer smo mi uber pametni testirali grafu kod svinjca u 3 levelu! daj molim te! stavi ss kao usporedbu jer dok to ne pocnes raditi(kao ja) ljudi te nece shvacati ozbiljno! nakon sto te shvate vecina ce ti onda vjerovati! do tad samo ozbiljno bez onoga ja vamo tamo...LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji fanboyizam, ti si neki dan rekao da i5 4460 nije dovoljan za gtx 970 a mislim da to dovoljno govori 

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Koji fanboyizam, ti si neki dan rekao da i5 4460 nije dovoljan za gtx 970 a mislim da to dovoljno govori 

pa ako oces mogu ti odma to prezentirati s gpu-z u bf3/4, fc3/4, c3, gta5 itd itd...minimalno dvije jezgre na 3,4ghz ce da se ugusi s tom grafom...lp

17 godina

WItcher 3 je najzahtjevniji u močvari...

GTX 960 vs R9 280 i R9 280X.... GTX 960 pobjednik...

GTX 960 - 36.0/47.3
R9 280 - 29.0/40.9
R9 285 - 34.0/46.1
R9 280X - 33.0/45.6

Još uz i5 procesor naspram FX6300.... Neznam kako si ti sa 7950 imao bolji FPS...

Ili ovi iz DigitalFoundrya fantaziraju...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 21:12 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Evo da i to rijesimo:

i5@4460@3,4ghz

min28, max104, average 57 fps-a

3,4ghz 3,4ghz

i5@4690@3,9ghz

min31, max102, average 64 fps-a

3,9ghz 3,9ghz

Crisis 3, sve ultra/osim AA!(FullHD)

mjereno frapsom! u oba slucaja teski BN! Cpu se u spikovim gusi na 90+ usage-a! grafa u prvom slucaju na 50+ a u drugom slucaju na 70+ gpu usagea!

Ocigledno i5-ici s ovom grafom fali jos barem 600+mhz da je zakuca na 99%!

Mislim da s i7 ili Fx nema potrebe mjeriti...no ako netko zeli slobodno!

LP

10 godina

Evo rečeno mi je da tu postavim pitanje.

Napajanje -           Cooler Master 460W

Matična ploča -      GIGABYTE GA-970A-UD3

Procesor -             AMD FX(tm)-4100 Quad-Core 3.6 GHz

Grafička -              GeForce 210

RAM -                   4 GB (1333)

Hard disk -            SAMSUNG HD502HJ ATA Device (456 GB, IDE)

OS -                     Windows 7

Koja je najbolja grafička zagaming do 600kn - 650kn? Volio bih da ima 2gb VRAM-a, ali može i 1 gb VRAM-a ako je dobra i jeftina. I imam monitor rezolucije 1920/1080.

Hvala

njab
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice