Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.959.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
angel of fire kaže...
chaselol kaže...

R7 260X 2gb verzija dual vent ;)

Kolika je razlika u 128 bit sabirnici i 256?

Na papiru može biti velika, u stvarnosti nikakva. Iako se predstavlja kako je 256 bitna neophodna upravo mnogi testovi pokazuju kako trenutno nije neophodna.

Šti se memorije tiče cijene su zadnjih par mjeseci skočile, ali da se nać na akciji, pretraži nabava.net

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 13:34 (mrki_tua).
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Aha, aha.

Jos samo jedno pitanjce:

Kak se ta R7 snalazi s malo novijim igrama?

Ipak tu i tamo dobijem neku zelju nesto zaigrati novijeg od COH-a pa da znam sta očekivati.

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Aha, aha.

Jos samo jedno pitanjce:

Kak se ta R7 snalazi s malo novijim igrama?

Ipak tu i tamo dobijem neku zelju nesto zaigrati novijeg od COH-a pa da znam sta očekivati.

I novi witcher 3 na 1080p izgura preko 30 fpsa

sto je odlicno za tu investiciju 

Dobra grafa skroz, u tom cjenovnom rangu nema konkurenciju.
Eventualno polovna s garancijom r7 265 ili r9 270!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Ajd strpi se s kupovinom desetak petnaest dana jer bi tribala izić r7/9 3xx generacija iz AMD-a i moglo bi bit boljih cijena (barem za trenutne modele).

U svakom slucaju ne isplati se sad kupovat grafu (moje subjektivno mosljenje)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Pa i nije hića, kroz mjesec dana bi kupio, ja sam i tako na lapu vec neko vrijeme, al moram i komp staviti u funkciju pa se raspitujem.

I koji klinac se dogodio s tim imenima grafa, nekad si tocno znao koja gdje spada 4850,4870. 4950, 4970, ovo danas ni Isus Bog nemre svrstati nigdje :D

Ostario sam totalno

Hvala ekipa, onda se cujemo kroz mjesec dana kad ispiti prođu :D

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, sto kazete na GTX 750Ti 2gb uz AMD A8 6600k?
Budget mi je do 1200kn, preferiram nvidiu, ali slobodno sugestirajte bilo sta drugo do tih para :D
Trenutno imam ati radeon 5770 1gb ddr5

Siky1234
12 godina
Siky1234 kaže...

Budget mi je do 1200kn, preferiram nvidiu, ali slobodno sugestirajte bilo sta drugo do tih para :D

Ja bi ubacio jednu osjetno jaču r9 270 doduse tribaces se protegnit stotinjak kuna al mislim da je to poprilicno bolja kupnja od gtx 750http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r9+270

11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Siky1234 kaže...

Ja bi ubacio jednu osjetno jaču r9 270 doduse tribaces se protegnit stotinjak kuna al mislim da je to poprilicno bolja kupnja od gtx 750http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r9+270

Pa gledao sam i nju, ali imam 500W neko smartbox napajanje, a za r9 270 bi trebao jos bar 400kn napajanje... a gtx 750ti ce moci i na ovo 

Siky1234
12 godina
Siky1234 kaže...
nicky.sl kaže...
Siky1234 kaže...

Pa gledao sam i nju, ali imam 500W neko smartbox napajanje, a za r9 270 bi trebao jos bar 400kn napajanje... a gtx 750ti ce moci i na ovo 

e tu si u pravu

11 godina
neaktivan

Jedino me sad zanima, hoce li moci izdurat iducih 4 godine :D Jer komponente mjenjam u prosjeku svake 4 godine, a ova 5770 koju sam uzeo za 950kn 2011 moze terat sve danasnje (gta v, fifa 2015, ac rogue itd) naravno na nizim postavkama, ali glavno da rade :D
Ili da mozda sacekam jos koji mjesec (iako budget ce uvijek biti isti)

Siky1234
13 godina
neaktivan
Siky1234 kaže...

Jedino me sad zanima, hoce li moci izdurat iducih 4 godine :D Jer komponente mjenjam u prosjeku svake 4 godine, a ova 5770 koju sam uzeo za 950kn 2011 moze terat sve danasnje (gta v, fifa 2015, ac rogue itd) naravno na nizim postavkama, ali glavno da rade :D
Ili da mozda sacekam jos koji mjesec (iako budget ce uvijek biti isti)

Bolje uzmi slabiju grafu tj r7 260X(od r9 270) koja je u nivou gtx 750ti ako ne i jaca u nekim naslovima plus napajanje, jer jednostavno moras novo napajanje uzeti a ne vjerovati kinezu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 17:02 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...

Bolje uzmi slabiju grafu tj r7 260X(od r9 270) koja je u nivou gtx 750ti ako ne i jaca u nekim naslovima plus napajanje, jer jednostavno moras novo napajanje uzeti a ne vjerovati kinezu 

ne pričaj gluposti, znam da si fanboy amd-a, ali što je previše je previše

evo ti test, niti u jednoj testiranoj igri 260x nije bolja od 750ti - jeftinija jest, ali bolja sigurno nije

i još je 750ti bolja za klokanje

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_750_and_750_ti_review,1.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 19:34 (picajzla0707).
14 godina

GTX 750 Ti, pogotovo Gigabyte ili ASUS modeli mogu stati uz bok i R7 265, da je R7 260X jača u nekim naslovima nije istina.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 19:37 (Valentin17).

1 0 hvala 1
13 godina

Meni samo nije jasno kod tih 750ti...zašto npr gigabyte i asus imaju 6pin konektor dok npr msi nema? :S

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

ne pričaj gluposti, znam da si fanboy amd-a, ali što je previše je previše

Kao i obicno picajzla prica gluposti 

Evo pa pogledaj sam

Razlike u cijeni ima, u performansama skoro da i nema. Nekad je 260X za sekundu bolja a nekad ista. 

P.S. ne isplati ti se drzati to napajanje, svaka iole ozbiljnija masina ima brendirano jer kinez nije pouzdan! 

Jedina prednost 750/Ti chipa je sto ima malu potrosnju i nista vise 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 20:04 (chaselol).
11 godina
neaktivan

Ici cu vjerojatno na 750 ti, samo prije nego sto budem narucio da budem siguran: radit ce dobro uz A8 6600k 3.9GHz?
A sto se tice napajanja mogu prebacit LC Power 550W iz drugog kompa, drzalo je ati 5770 tako da ne sumnjam da ce i ovu

Siky1234
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 20:06 (Siky1234).
11 godina
neaktivan

Moje skromno istraživanje je pokazalo da su razlike izmedju 750 ti i R7 260X su zaista minorne i ovisno od igre do igre jedna je bolja od druge, a i obrnuto, u par posto.

A marke nisu spominjane jer u svakoj klasi zna bit razlika par stotina kuna izmedju proizvodjača.

Ja bih išao na 750 ti radi uštede zbog napajanja (imao sam sličnu dvojbu pa uzeo bolji model, R9 270 i napajanje).

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 20:06 (mrki_tua).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nedavno sam gledao i test računala sa AMD Athlon X4 neki najnoviji nisam siguran tocno koji, uglavnom u novijim igrama tipa GTA 5 750ti je bila bolja cak i od R9 270x, jer nvidia ima odlicnu potporu, dok je kod amd-ovih kartica uvijek neka zbrka sa driverima

Siky1234
12 godina
chaselol kaže...

Razlike u cijeni ima, u performansama skoro da i nema. Nekad je 260X za sekundu bolja a nekad ista. 

stvarno si likčina, nadam se da ćeš barem značkicu dobiti od amd-a...

stavim ti regularni test (nađi i druge, ako misliš da guru3d namješta) grafe od prvog izlaska kartice (dodaj još niz novih drivera koji su joj dali boost, dok amd driver nije izdao godinu dana) i ama baš u svakoj igri je 750ti bolja, pa još na to bolji oc potencijal

ali ti vadiš yubito video od nekog fanboya kao što si i sam

neću se više petljati, ali majke ti okani se preporuka, jer nisu to tvoji novci - shvati to već jednom

11 godina
neaktivan
Siky1234 kaže...

Nedavno sam gledao i test računala sa AMD Athlon X4 neki najnoviji nisam siguran tocno koji, uglavnom u novijim igrama tipa GTA 5 750ti je bila bolja cak i od R9 270x, jer nvidia ima odlicnu potporu, dok je kod amd-ovih kartica uvijek neka zbrka sa driverima

Jel to znači da sam falio sa odabirom ASUS R9 270, Tj. Da sam mogao uzet neku 750 ti i ostat na starom napajanju?

12 godina
Ne, 270 je jača od 750ti i bolja kupovina - ja sa govorio o 260x
Napajanje je uvijek dobar ulog, pogotovo ako si imao neki sroteks
11 godina
neaktivan

Mislim da sam gledao testov kod nekog lika GTA 5 i jos nesto i da je lik imao veci FPS i to an vecim podesavanjima u GTA 5 sa gtx750 ti nego sa r9 270x
R9 270x je bolja, samo ovisi naravno o igri i o driverima koji su kod AMDa losi

Siky1234
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 20:33 (Siky1234).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

ali ti vadiš yubito video od nekog fanboya kao što si i sam

Digital foundry tebi fanboy ekipa    

13 godina

Zar cu stvarno morat vaditi 750ti, 260x i r7 265 iz ormara?! :D

750ti je rang R7 265 i amen, nema se tu šta prepirati, to je dokazano već puno puta i svi to znamo.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
FakeDeath kaže...

Zar cu stvarno morat vaditi 750ti, 260x i r7 265 iz ormara?! :D

750ti je rang R7 265 i amen, nema se tu šta prepirati, to je dokazano već puno puta i svi to znamo.

Rang 260x no ne bas 265 bez prepiranja :)

12 godina
Siky, 270 je dosta bolja od 750ti, 260x je mrvu slabija od 750ti, ali je zato i jeftinija

Možda je stvar u driverima, možda je onaj problem sa procom, jer već je nekoliko kolega sa slabijim procom imalo bolje rezultate s nazivno slabijom nvidijom - navodno da se to u testovima ne pokazuje, jer kod testiranja koriste uvijek neki i7
13 godina
protjeran

a vidim hrpa gpu gurua se trpa u ovu temu, niste svi zajedno imali 10 kartica u 5 godina yebo vas led 260x je jeftinija 250kn od najeftinije 750ti! u tom low-end rangu to uopce nije mali novac tj razlika...za 20kn vise od 750ti se uzme r9 270 koja razori tu igracku, na stranu to sve ako je u pitanju srot napajanjelp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
5 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

GTX 970 za 53 dolara na e-bayu: http://www.ebay.com/itm/171818262063

Netko je nešto grdno zahebo ili....

0 2 hvala 0
12 godina
Ma stjepko sve 5, nema se što raspravljati - 270 je tu najbolji izbor, a i napajanje svakako treba promijeniti
14 godina
FakeDeath kaže...

Meni samo nije jasno kod tih 750ti...zašto npr gigabyte i asus imaju 6pin konektor dok npr msi nema? :S

Odabir svakoga proizvođača, isto kako recimo Giga R9 270 ima dva 6 pin PCI-E konektora, dok ASUS, MSI, XFX, Sapphire imaju samo jedan.

Kod GTX 750 Ti Gigabyte model ide stabilno skoro do 1.3 GHz za jezgru, dok MSI model ide jedva preko 1.2 GHz, znači dodatni PCI-E konektor donosi bolji

OC potencijal.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice