Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.962.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
csgoplayer kaže...

Dobro ja odem u Šibenik često, a da ideš busom tamo i nazad to ti je 50-60 kn, i imaš bus svako po ure-uru. Ja sam naručio novu R9 270 od ASUS-a, dodje mi da je prodam kad dodje i uzmen ovu, ako je oglas istinit, još mi smrdi malo.

a buraz ja sam ti iz okolice makarske, al ako je istinit ja bi definitivno otisao posto si ti dosta blize od mene.

Samo mi je muka dolazi mi nova R9 270, mora bi je prodat tj. mora bi vidit radi li ta kako treba, napravit benchmark i onda ovu novu prodat ispod cijene 100-200 kn jer sam je dobio na akciji.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
10 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...
csgoplayer kaže...

Dobro ja odem u Šibenik često, a da ideš busom tamo i nazad to ti je 50-60 kn, i imaš bus svako po ure-uru. Ja sam naručio novu R9 270 od ASUS-a, dodje mi da je prodam kad dodje i uzmen ovu, ako je oglas istinit, još mi smrdi malo.

a buraz ja sam ti iz okolice makarske, al ako je istinit ja bi definitivno otisao posto si ti dosta blize od mene.

Samo mi je muka dolazi mi nova R9 270, mora bi je prodat tj. mora bi vidit radi li ta kako treba, napravit benchmark i onda ovu novu prodat ispod cijene 100-200 kn jer sam je dobio na akciji.

ma ono, izvidi i provjeri situaciju... i odluci sta ti je najbolje :)

Clueless gamers shouldn't judge
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo direktno pitanje, da li se isplati ovu ASUS GTX 670 4GB ili ovu novu ASUS R9 270 2GB?

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...

Evo direktno pitanje, da li se isplati ovu ASUS GTX 670 4GB ili ovu novu ASUS R9 270 2GB?

Da je ista cijena ne bi se puino mislio, ovako je gtx670 puuunooo isplatljiviji..

16 godina
neaktivan
Asus GTX670 4GB full bundle, sa garancijom, 500 kn
Što vi mislite o čemu se tu radi?

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
hopi kaže...
Asus GTX670 4GB full bundle, sa garancijom, 500 kn
Što vi mislite o čemu se tu radi?

Još da pročitaš dvi crte gore, a pari mi se prevara.

13 godina

Zar ste vi stvarno toliko naivni ili šta? garancija, 500kn... pa o cemu pricate?

Daj okanite se gluposti i mašte za dijecu koja se još nisu ni rodila... I ostavite se idiota koji prodaju muda pod bubrege! Ja da mogu otišo bi tamo i dao bi mu 500kn samo da ga mogu nalupati sa tom grafičkom

Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Kratko pitanje,

Inno iChill GeForce GTX960 Ultra 2GB ili neka R9 280X?

Nekako mi cudno pase ovaj bandwidth od 128bit kod gtx-ice, unatoc visokim clockovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mxselotejp kaže...

Kratko pitanje,

Nekako mi cudno pase ovaj bandwidth od 128bit kod gtx-ice, unatoc visokim clockovima.

Njihova politika je da je to "kvalitetnija i brza memorija" dok neki bench pokazuje koliko je 280X jaca od te grafe u igrama tipa metro, LL itd

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
mxselotejp kaže...

Kratko pitanje,

ništa joj to ne smeta, ima noviju tehnologiju kompresije s kojom nema problema u bandwithu

plus joj je što je s tim hladnjakom najhladnija grafa na tržištu i dobro se kloka

plus za 280x je što je nešto jača u startu i ima 3gb rama

obje su grafe ok i vrlo slične, pa je više od osobnog odabira

13 godina
protjeran
mxselotejp kaže...

Kratko pitanje,

kaj tu imas birati, 280x je mnogo jaca kartica u apsolutno svakom pogledu! bandwith i visina klokova nema veze izmedu amd-a i nvidie cisto zbog "razlicite" arhitekture!

na youtubeu imas hrpu usporedbi kao ova

test je raden na maximalnim postavkama s 4xAA sto ubija perfomanse, jer ako se malo smanje detalji razlika izmedu te dvije kartice raste jos drasticnije u korist 280x!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan

Moja trenutno napajanje Fortron hyper 500w je dovoljno jako za r9 280/x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

jeste! samo peglaj...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Elijah01 kaže...

Moja trenutno napajanje Fortron hyper 500w je dovoljno jako za r9 280/x?

ma nije to uopce "mnogo jaca" kartica, mnogo jace su grafe za klasu ili dvije iznad iznad

stjepku je svaki postotak mnogo jer se hebacki namuci dok ga izvuce ocanjem i ganjanjem bencheva, u praksi je sve to blizu i ako imas 60 ili 66 fps-a sasvim svejedno - nisu to u gamingu razlike koje se primjete 

vise ce te patiti kad ti grafa usred ljeta skoci na 90 stupnjeva

no nema veze, mozda bi ti bilo pametno ipak strpiti se dva tjedna jer izlazi amd 3xx serija

10 godina
neaktivan

Izlaskom novih grafa, ostalim grafama padaju cijene?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 23:59 (Elijah01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Elijah01 kaže...

Izlaskom novih grafa, ostalim grafama padaju cijene?

Past će, al kod nas ne toliko, mislim padaju s vremenom, a šta je najgore ta 3xx serija neće donijeti ništa revolucionarno tako da se nema šta čekati.

12 godina

donijet ce dovoljno, pad cijena pa koliki god bio, a sto je vaznije nece biti rebrand grafi starih 3 godine sto 280x jest, nego rebrand novije grafe i jos vaznije - 4gb rama i vjerojatno poprilican boost

svakako se isplati pricekati 2 tjedna, pa ce sve biti jasnije

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 0:44 (picajzla0707).
14 godina
neaktivan

Znaci da pricekam novu 3xx seriju od AMD, pa koju upiknem umjesto trenutne 760?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rodić kaže...

Znaci da pricekam novu 3xx seriju od AMD, pa koju upiknem umjesto trenutne 760?

Strpi se da izadje new world order 

Definitivno grafe dolaze 16.06 tako da deset dana nista ti ne znaci da sacekas, a ipak kad se kupuje grafa danas to se cilja na duzi period ne na par mjeseci kao neki :)

14 godina
neaktivan

Definitivno cu pricekati tih par dana pa se nadam jednoj 380(x) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne razumijem, kad izadju novi GPU-i cijene će im bit skuplje za odredjene performanse nego postojeći GPU-i na tržištu, jedino čemu se nadam je da će cijena postojećih past. Al vidit ćemo za 10 dana sve ako opet ne odgode dolazak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Baš to, R9 280 koja je sada oko 1600kn, za 10-15 dana nova bu koštala 2000kn :D A dok one dođu trenutne R9 280 će se rasprodati...

Moja savjest veli kupujte dok ima :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 17:48 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

onda bi 370x mogla koštati 1600 kn, biti nešto jača od sadašnje 280, imati više rama i samim time biti isplativija kupnja...

dakle šbbkbb, a i čisto sumnjam da će se zalihe starih grafa rasprodati u dva tjedna

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa vecina uzima od mozda 2-3 dobavljaca, vjeruj mi da nitko od njih nema na stanju 10komada bilo cega, ako je neka ponuda dobra to ode mahom...osobno mi nije ni prvi ni zadnji put da sam se tako opekao jer sam cekao, i to ne tjedan-dva vec dan...lp
11 godina
neaktivan

U informatici, a i općenito u tehnici, su trendovi uvijek isti, tu i tamo izroni neko iznenadjenje kao sada Windows 10 Gratis nadogradnja. Opet neke GPU u Njemačkoj su već osjetno niži nego kod nas tako da će biti zanimljivo kad dodju novi i šta će ponuditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ljudi, u cemu je razlika izmedu r9 280X i 280A?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ekipa, pozz..

Čini mi se da je mojoj Radeonki 4970 došao kraj nakon 9 godina besprijekornog rada, slava joj u Vallhali :D

Uglavnom, čini mi se da se ne želi podizati više, ja kliknem power button a  komp se uspije upaliti iz 55. puta, hladnjak na grafi radi 100% i tako u beskonačno ako ja ne kliknem restart button ili dugo drzim power za gasenje.

To tak ide dok se nesto ne desi i grafa smanji okretaje svojeg hladnjaka na min kak bi i trebalo i onda ide dalje podizanje windowsa, a sad pod zadnje mi i kad uspijem upalit komp, zaledi se ekran i onda cijela kalvarija ispočetka.

Meni se čini da je to do grafe, ako ima tko pametniju ideju, pucajte.

Dakle, treba mi nova grafa a vise totalno ne pratim svijet hardwera, jbga, drugi su interesi izasli na povrsinu kroz ove godine pa pitam vas znalce.

To je komp kupljen prije 9 godina, dakle;

Intel Q9550 quad core, http://ark.intel.com/products/33924/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9550-12M-Cache-2_83-GHz-1333-MHz-FSB

Asus P5Q3, http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131344

4 gb DDR3 1333 mhz.

E sad, imam nekakvi budžet od 1000 kn, sim tam +-, kaj bi bilo u redu šiknut unutra od grafe, da je jedno s drugim koliko toliko kompatibilno, da nema prevelikog bottlenecka?

I kad već kupujem uzeo bi mozda i 8 gb DDR3 ak to nije skupo vise.

Uglavnom, komp koristim za igranje COH-a, autoCAD, a ovo ostalo bi i na intelu HD radilo tak da nije mjerodavno za nista.

S Radeonkom sam bio prezadovoljan, nemam nikakvih preferencija po pitanju ATI/nVidia, dok god radi grafa :)

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

R7 260X 2gb verzija dual vent ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Kolika je razlika u 128 bit sabirnici i 256?

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
chaselol kaže...

Kolika je razlika u 128 bit sabirnici i 256?

EDIT; Napajanje je Corsair VX 550 W

Psssssst Zecovi spavaju
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice