Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

1337Raptor kaže...
Megatr0n98 kaže...
MARKOZD15 kaže...
Megatr0n98 kaže...

jednostavno ces baciti novce, kupovati istu grafu zbog toga sto se bolje oc-a, OMG!!!ljepo si kupi jos jednu 6950 i maticnu koja podrzava cf ako je vec nemas i ima bolju karticu od 7950. Al nemoj kupovat isku karticu ko sto imas, mislim mene boli k sta ces t radit sa svojim novcima, ali si poprilicno neinteligentam ako ces kupiti 7850.

A ti si još pametniji što si kupio GTX 550 TI 2 komada za SLI. Jako neisplativa i nepromišljenja kupnja.

zasto? i nisam kupio obje odma, jednu sam imo pa nisam htio prodavat grafu staru 1 tjedan pa dobit 300kn manje, lijepo sam uzeo jos jednu i prezadovoljan sam + i5 2500k. u bf3 mp na ultra lijepo dobijem 60fps lock sa v-sync, ja nezz mozda to vama nije dovoljno, vi trebate vise od 60 :S

BF3 multi player Ultra 60 lock?! Pa ti kao da imas 2x 560Ti, a ne 550Ti, ljudima sta imaju 7970 i 680 max fps im se krece izmedju 60 i 70, a te graficke doslovce mogu pojesti taj tvoj SLI setup. 

pa iskljucim onaj aa i upalim post aa na high i onda isto izgleda sa msaa i bez, bitno da je upaljen post aa na high. jer ako upalim msaa na 4 i post aa na high isto izgleda i bez msaa, a msaa na 4x oduzme 10fps i sta se cudis sto imam dobar fps, pa dobro se skaliraju, ako se dobro skaliraju performanse su iste ko u gtx 570, a to sad zavisi od igre

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 11:36 (Megatr0n98).
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Koliko bi do izrazaja dosao bolji teselator u HD7850 u odnosu na 6950 u igrama tipa Batman Arkham City, jer na pojedinim dijelovima igre je jako izrazena teselacija, gdje mi fps drasticno opadne. Igram ga na maxed out postavkama - DX11, MSAA 8X... Fps se krece oko 80-90, ali jako opadne u tim, da tako kazem, teseliranim dijelovima izmedju zgrada itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

dosta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
14 godina
neaktivan

Pazi! Na slici je GTX560, mozda je njihova pogreska. Dobro se raspitaj.

--------------------------
14 godina
13 godina
neaktivan

Kako če ovaj mod raditi na XFX HD 6870 dali je ko isprobo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Ja sam isprobao, raditi ce odlicno samo nemoj forsirati View Distance i Detail Distance na 100%.

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Blazen22 kaže...

Ja sam isprobao, raditi ce odlicno samo nemoj forsirati View Distance i Detail Distance na 100%.

jel bi radilo to kod mene na dobrim postavkama?

i jedno pitanje dal m itreba vise od 4gb rama za danasnje igre?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:49 (Megatr0n98).
14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Molim te da već jednom uzmeš tu GTX 560 Ti TFII/OC (nema bolje za tu svotu, po tisućiti puta rečeno) za tih 1.5** Kn jer si stvarno pretjerao; već dobranih mjesec i više dana ispituješ već poznato{#}.

Smrt pojedinca je tragedija; smrt milijuna je statistika. J.V.D. Stalin
16 godina
neaktivan
Megatr0n98 kaže...

Ovisno što ti radi u pozadini i koliko forsiraš multitasking u svakodnevnom korištenju računala. Ako koristiš osnovne (nezahtjevne) programe i igraš igre trebalo bi biti dovoljno, iako je IMO glupo da nemaš 8 gigi uz ovako smiješne cijene DDR3 memorije.

http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
13 godina
protjeran
The Man kaže...
Megatr0n98 kaže...

Ovisno što ti radi u pozadini i koliko forsiraš multitasking u svakodnevnom korištenju računala. Ako koristiš osnovne (nezahtjevne) programe i igraš igre trebalo bi biti dovoljno, iako je IMO glupo da nemaš 8 gigi uz ovako smiješne cijene DDR3 memorije.

onda cu si piknit jos 4gb g-skillvoe ripjaws,za 250kn, nekad prije jos je cijena bila 500kn, sjecam se

ja ti ne koristim bas puno programa u pozadini, torrent, xfire, antivirus i jos par sitnica

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:57 (Megatr0n98).
13 godina
protjeran
ljudi znam da je off topic, al jel bi mi neko mogo ovakvu temu napravit u oglasima: http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/usb-stick-16gb-prodajem/153171.aspx i stavim moj mail: megatr0n98@hotmail.com
molim vas, ako netko moze bio bih zahvalan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze li mi neko reci naziv dijela oznacenog na slici. Znam da prenosi toplotu s vram-a na cooler, ali ne znam tacan naziv za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Moze li mi neko reci naziv dijela oznacenog na slici. Znam da prenosi toplotu s vram-a na cooler, ali ne znam tacan naziv za to.

Termalni padovi za GPU memoriju.

clock2much
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Kolega Vegeta ti je dobro rekao to su thermal padovi ako kojim slučajem imaš karticu bez gare,a želiš nanijeti termalnu pastu na memorijske čipove(nemoj razmazivati kao na gpu jezgri) možeš padove slobodno baciti u smeće.

Edit:No prvo provjeri hoće li ti cooler sjesti na pastu ako ne ostavi uloške(padove).Katkad se zna dogoditi da cooler ne dolazi do kontakta s pastom.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 12:47 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Almin94 kaže...

Kolega Vegeta ti je dobro rekao to su thermal padovi ako kojim slučajem imaš karticu bez gare,a želiš nanijeti termalnu pastu na memorijske čipove(nemoj razmazivati kao na gpu jezgri) možeš padove slobodno baciti u smeće.

Imam novu karticu na kojoj su dosli termal padovi.. Zasto bih nanosio termalnu pastu na vram? Je li thermal padovi dobro odradjuju svoj posao prenosa topline s vrama na cooler kartice?

PCB, na vramu su thermal padovi PCB, na vramu su thermal padovi
13 godina
neaktivan

bok. može pomoć oko odabira polovne grafičke

hvala

15 godina

- koliko mislis izdvojit za grafu ?

- napisi ostatak konfe !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

konfiguracije je sljedeća: Amd Athlon 5000+, 2.6 ghz dual core, RAM 5 GB, matična Asus M2N-VM-DVI

sad se dvoumim između nvidia gtx 260, nvidia gts 250 ili ati 3870x2.

hvala

13 godina
neaktivan

do 500-600 kn...

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Ikarus01 kaže...
Almin94 kaže...

Imam novu karticu na kojoj su dosli termal padovi.. Zasto bih nanosio termalnu pastu na vram? Je li thermal padovi dobro odradjuju svoj posao prenosa topline s vrama na cooler kartice?

Ako ti je to nova kartica ne otvaraj je dok ne istekne garancija za jedno 2 ili 3 godine.Jer otvaranjem kartice gubiš garanciju.Inače pasta se kod "stare" kartice nanosi na vram(memorijske čipove),vrm i gpu jezgru.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 17:41 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
koja je bolja graficka: VGA AS ENGTX560 TI DC2 TOP/2DI/2GD5 ili VTX VGA HD6950 2GB?
talafi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
talafi kaže...
koja je bolja graficka: VGA AS ENGTX560 TI DC2 TOP/2DI/2GD5 ili VTX VGA HD6950 2GB?

6950 ali je asus bolji overclocker.http://www.anandtech.com/bench/Product/330?vs=293

Barem za referentne tako vrijedi.Ali nisam najsigurniji jer znam da top verzija 560ti ima base clock 900 mhz za razliku od 822 referentne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 17:24 (Ikarus01).
15 godina
callof7 kaže...

konfiguracije je sljedeća: Amd Athlon 5000+, 2.6 ghz dual core, RAM 5 GB, matična Asus M2N-VM-DVI

sad se dvoumim između nvidia gtx 260, nvidia gts 250 ili ati 3870x2.

hvala

Ma uzmi GTS250 ! BTW koje napajanje imas ?

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

linkworld 600w...

šta je gts 250 bolja od gtx 260..?

13 godina
neaktivan
Ma sklapam konfiguraciju,pa su mi poslali mogucnosti te dvije graficke za cijenu koju sam trazio..nemam joj racunara.
talafi
15 godina
callof7 kaže...

linkworld 600w...

šta je gts 250 bolja od gtx 260..?

Malo je slabija od gtx260 , ali je novija , manje trosi ...

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
to si uzimam grafu za gaming... da može pokretat ove novije igrice na high detaljima....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice