Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.967
|
čitano: 1.298.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
R3nchi kaže...
Ma rijec je o 4070 s njemačkog njuskala 560e, lik oce PayPal placanje send money.. A opet gledam ima u mediamarku kfa2 za 619e free shipping .
Mozda pametnije pljunit onda 55e. Pobjegla mi 4070ti bgoods u alternate za 600e.. nemogu to prezalit ..

Čovječe, ja tražim u Njemačkoj druge stvari i često vidim prijevare. Traže uplatu preko paypal friends ili predujam ili iznos za rezervaciju.

To bude sa novih računa ili može biti i star račun pa ukraden password. Uglavnom shvatio sam da za većinu dobrih ponuda dobijem obavijest drugi dan da je prodavatelju ugašen profil zbog prijevare ili sumnje na prijevaru.

Ja se osobno ne bih uopće upuštao ako nije iz ruke u ruku i lova na sunce.

22 mjeseca
Ivan(4) kaže...
Mitohondri kaže...

... sto mi ne radi zero rpm, sto mi svaki puta pri dizanju windowsa, ne digne custom profil u adrenalinu...

Jbt, koliko je teško makar napraviti da toggle koji isključuje zero RPM radi kako treba? Ili makar default ponašanje?! Imao sam situacije da se grafa pregreje jer je na desktopu i dok je na desktopu naprosto odbija da uključi ventilator bez obzira na temperaturu (uključim igru, grafa kao da tek tog trenutka shvati na koliko je stepeni, upali ventilator, ohladi i nastavi da radi normalno).

Pre ove sam imao 6 ATI/AMD grafičkih sa kojima nikad nisam imao problema i ovo je prvi put da stvarno postoji nešto zbog čega nisam zadovoljan.

I mene je zezalo resetiranje settingsa u adrenaline svaki restart, dok nisam uninstalirao msi ab. Otada sve ok. Zero fan izgašen, vrti na 900rpm i čip na gotovo sobnoj temp. Probajte brisat MSI AB. Iako mi drag software, adrenaline je za monitoring i oc/fan curve sasvim ugodan.

17 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Obrisao. Ako samo onemogućim Zero RPM, uglavnom se ništa ne dešava. Ako podesim i custom fan curve, onda deluje ok, s tim što se s vremena na vreme crasha driver (ponekad tako da ni ne primetim) i onda se sve resetuje na defaultna podešavanja. Razmišljam da vratim AB, jer mi je preko njega podešen custom fan curve pouzdaniji.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 1
3 godine
Ivan(4) kaže...

Obrisao. Ako samo onemogućim Zero RPM, uglavnom se ništa ne dešava. Ako podesim i custom fan curve, onda deluje ok, s tim što se s vremena na vreme crasha driver (ponekad tako da ni ne primetim) i onda se sve resetuje na defaultna podešavanja. Razmišljam da vratim AB, jer mi je preko njega podešen custom fan curve pouzdaniji.

Nevezano odnosno djelimično vezano, jesi li pokušao koristiti "fan control"? Izvrstan app za kontrolu ventova cijelog PCa.

JayZ ima video gdje ga hvali.

15 godina

@Mandor Također, ima stvarno super stvari ali ima i puno klošara lopovskih pa mi samo šalju mailove da je acc obrisan lol

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.10.2023 19:33 (DISPLAY).
15 godina
@Wiz3m4n
kao sto sam i rekao vjerujem da ima ljudi koji su sretni s Amd grafom, eto mene dobro sluzila 5700, prije toga sam uvjek imo ATIeve grafe (osim Vodoo 3dfx) ,al ove zadnje 2 generacije rdr2 nevoli a ja volim rdr2.. Nisam fanboy zadnjih godina imo i intela i ryzena (ovisi sta je bio best buy) i sad trenutno opet imam ryzena . Glupe su mi tu nekad rasprave kao na auto forumima, francuzi i Talijani Smece - swabo bog, svakom je dobro ono sto ga sluzi i na sta se nije opeko Tako i za grafe.. Netko se sretno gejma na amd netko na nvidiji .. Cemu hrackat jedni druge ??

Sto se tice mog linkanog clanka ako sam skuzio lik predviđa da ce Amd ostat samo za konzole...
R33mba#2892
17 godina

Više mi smetaju i problema rade ovi updejti win, izjebali mi zvučnu karticu do daske, sve se ispremješalo. SS slušalice za skoro 300e zvuče ko da sam ih kupio od Poljaka na placu, igram Pubg ne čujem da mi je ispred nosa, upalio se nekakav mono zvuk, trebalo mi je valjda sat vremena da podesim sve i ispravim što se popalilo i poizgasilo. Vec sam skoro slušalice stavio u oglas 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
meni se to isto nedavno desilo s BT sluskama ,ko da sam imo kineske 0.35c djecije mobitele na usima.. jos i gore

win 11 u pitanju.
R33mba#2892
15 godina
meni se to isto nedavno desilo s BT sluskama ,ko da sam imo kineske 0.35c djecije mobitele na usima.. jos i gore

win 11 u pitanju.
R33mba#2892
17 godina

Ista stvar win 11 i kod mene

16 godina
Ivan(4) kaže...

Ja nemam Ab i s vremena na vrijeme mi se prebaci na zero rpm i ventovi ne rade!

15 godina
konacno da se i ja malo ponovim.. nije Ti al nema veze.. 200e ostalo u Đepu..
R33mba#2892
Moj PC  
11 0 hvala 1
17 godina

Kolko to košta 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
619e
Lomio se između nje i windforce gige..
R33mba#2892
12 godina
R3nchi kaže...
619e
Lomio se između nje i windforce gige..

ma to je super cijena za novu grafu u današnje vrijeme

ja sam dao 6k kuna za polovnu 3080 12gb prije 10-ak mjeseci, jer su nove 4070ti tada koštale preko 8k kuna

doduše, grafa je bila stara tri mjeeca, ali opet bi radije uzeo novu seriju da nije bila toliko skuplja, pogotovo bolji modeli

jasno je bilo da bi čekanjem godinu dana dočekao niže cijene, ali ajde čekaj nekog vraga uvijek

dok dočekaš niže cijene, možeš dočekat i novu seriju ako se još samo malo strpiš i tako unedogled

neka si ti nju ubo, uživaj

15 godina
Realno smatram da je 80e preskupa.. Po meni 4070 treba kostat 550e neke mid verzije te izvedbe..Neda mi se čekat crni petak a i govnari poceli opet dizat cijene pa ju okinio..Ne znam zasto imamo predrasude premo ovom brendu i inno te sličnim,grafa je i vise nego ok,izgledom i izradom na prvu.. Prvi put sam imo ozbiljniju lovu za grafu koja mi nije isla iz đepa (900e /rudarenje) al sam ju zdrobio na more, a i mislim da cu manje love izgubit na prodaji ove nego da sam iso na 4070ti.. Pluss uz 14mj sina sjednem za pc jednom u mjesec dana.
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2023 12:25 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ma naravno da su preskupe, i moja je bila preskupa sa 6k kuna polovna, makar je bila skoro nova

ali jbga, otišle su cijene gore i nema tu popravka, štogod mi smatrali realnim

ali u odnosu na vrijeme kad su tek izašle grafe iz serije 4xxx, sad su koliko toliko podnošljive

17 godina

Preskupa je i kava u kafiću, u kino ne možeš sa djecom bez 50e i sl. kada pogledaš cijene za solidnu 4070ti ima da padneš u nesvijest, skoro da kupiš cijelo računalo za komotno igranje u 1080p za cijenu jedne kartice, no tko nas tjera...ovi bolesnici sa autima imaju još skuplji hobi, ribolov i uživanje u prirodi isto košta, planinarenje i sl. Nema više ništa badava 

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Ma zato sam i iso na ovu opciju Da bacam 820e samo zbog svoje sujete i
pumpanja ega da imam dobru gpu u kompu s 42g i ne gejmanja mi nema smisla.. A iovako gejmam starije igre i sve preko 24fps je meni igrivo .
R33mba#2892
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Svatko uzima po potrebi, cijene su takve kakve jesu i ići će gore.

Tko je planirao zamjenu kartice nek se ne nada na crnom petku neke velike akcije kartica pogotovo ne 4000 serije.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

treba mi grafa,jel se ispalti cekat 4070ti Super 16 GB?

0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam jeste li primjetili no išlo je poskupljenje cijena kratkotrajno svega tako da bi za crni petak spustili malo ispod onih koje su bile prije par tjedana i to bude kao wow popust, opet mutne igre trgovaca

Ako imaš para i namjerio si dati 900e za karticu onda čekaj, ili barem vidi što bude zanimljivo na BF, kod nas ali gledaj i Amazon i sl

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 7:25 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ivan(4) kaže...
Mitohondri kaže...

... sto mi ne radi zero rpm, sto mi svaki puta pri dizanju windowsa, ne digne custom profil u adrenalinu...

Jbt, koliko je teško makar napraviti da toggle koji isključuje zero RPM radi kako treba? Ili makar default ponašanje?! Imao sam situacije da se grafa pregreje jer je na desktopu i dok je na desktopu naprosto odbija da uključi ventilator bez obzira na temperaturu (uključim igru, grafa kao da tek tog trenutka shvati na koliko je stepeni, upali ventilator, ohladi i nastavi da radi normalno).

Pre ove sam imao 6 ATI/AMD grafičkih sa kojima nikad nisam imao problema i ovo je prvi put da stvarno postoji nešto zbog čega nisam zadovoljan.

Ivo/Mitohondri/ :=) imaš sjebanu karticu koja je majnala i bios koji je modan rekao bih po ponašanju tvoje kartice 

Kroz ruke su mi prošle mnoge sa istim problemima kao rezultat mininh stručnjaka koji bios nisu znali fleshat kako treba i radili ko zna kakve custom biose, savjetovao bih ti originalni bios flash pazeci pri tom na device id i memoriju koja je, ne gledaj samo model i proizvođača!! Na rabljenom tržištu je masa rx 580 i rx 5700/xt koje su na žalost polufunkcionalne i sa kojekakvim anomalijama tipa da ne radi zero rpm ili radi ali se vraća na 0 nakon 10min ultraderanja ventova na 100% bez obzira na temperaturu vga koja je na 24c i sl.

Vjerujem da nakon odgovarajučeg biosa na nulu i novihdrivera stvar bude riješena!

Ukoliko si 1 vlasnik kartice zanemari ovo prije i probaj samo staviti neke starije drivere.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 7:39 (Wiz3m4n).
14 godina

Pozdrav

Moze preporuka na ovu postojecu konfiguraciju, gledao bi graficku karticu do 1000 eura.

Zamjenio bi ovu svoju i koliko bi onda mogao traziti za svoju 5700XT? 

Imam 16GB 2x8GB trenutno, imam jos jedan slot dostupan za RAM, mogu dodati jednu od 16GB na tu maticnu, je to moguce ili moraju bit 2x16GB? 

Hvala

Procesor AMD Ryzen 7 3700X

-Grafička Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB GDDR6

-Memorija Kingston DRAM 16GB 3200MHz DDR4

-Matična ploča Asrock AMD AM4 B450 PRO4

-SSD SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB, M.2

-Kućište Zalman Z7 NEO ATX MidTower Case, black

-Napajanje Fortron Hydro G 750W,80+ GOLD

-Vodeno hlađenje Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 8:05 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najbitnije nisi napisao a to je monitor na kojem gledaš...1080p, 2k, 4k??

Za tvoju 5700xt bi mogao dobiti 150 do 170e

14 godina

isprike, nisam neki strucnjak vec sam dobro zaboravio kako to sve ide 

Dobio sam bio preporuku za Powercolor AMD Radeon RX 7800 XT, 16GB DDR6 ali me interesira ima koja bolja opcija do 1000 eura?

Vertikalni monitor: AOC 27 26G2SPU

Glavni Monitor na kojem igram AOC 27 C26G1 mislim da je 144Hz zakrivljeni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 8:22 (XVII Mini).
17 godina

Ma kakve isprike, to je normala. Nego ako sam dobro shvatio riječ je o 1080p monitoru na kojem igraš jel?!

Ako više preferiraš Nvidiu onda bi ti sasvim dobra bila i u skladu sa cpu RTX 4070 kartica/650e nova, dok bi sa Amd strane ti preporučio rx 6800xt koje su oko 580e nove

Tim bi imao upgrade a nebi bacio puno novca ako uzmeš da bi prodao i dobio lovu od stare kartice....sve jače od ovog navedenog ti nebi bilo u skladu sa cpu te bi ti preporučio ili upgrejd cpu na tipa 5800x3d  sa 4070ti ili pak sa 7800xt/7900xt u kombinaciji. 7800XT sa cijenom od 650e je dobra kupovina. Osobno nebi davao više novca od toga. Eto to je neki moj savjet, lp

Zaboravio sam ti reči da uzmeš u obzir opciju prodaje svega i kupovinu Novog računala Na Intel platformi recimo tipa i5 12600/kf i kakve b660 mbo sa tipa rtx 4070/ti karticom

Baci si neku računicu jel 12gen intela je močan a ne preskup sada a puno bolji od tvog Ryzena 3700x naročito za igranje

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 8:35 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Wiz3m4n kaže...

Ma kakve isprike, to je normala. Nego ako sam dobro shvatio riječ je o 1080p monitoru na kojem igraš jel?!

Ako više preferiraš Nvidiu onda bi ti sasvim dobra bila i u skladu sa cpu RTX 4070 kartica/650e nova, dok bi sa Amd strane ti preporučio rx 6800xt koje su oko 580e nove

Tim bi imao upgrade a nebi bacio puno novca ako uzmeš da bi prodao i dobio lovu od stare kartice....sve jače od ovog navedenog ti nebi bilo u skladu sa cpu te bi ti preporučio ili upgrejd cpu na tipa 5800x3d  sa 4070ti ili pak sa 7800xt/7900xt u kombinaciji. Eto to je neki moj savjet, lp

Zaboravio sam ti reči da uzmeš u obzir opciju prodaje svega i kupovinu Novog računala Na Intel platformi recimo tipa i5 12600/kf i kakve b660 mbo sa tipa rtx 4070/ti karticom

Baci si neku računicu jel 12gen intela je močan a ne preskup sada a puno bolji od tvog Ryzena 3700x naročito za igranje

Hvala puno,

Reci mi jos imam 2x8GB DDR4 RAM, imam jos jedan slobodan slot izmedu njih, mislio sam dodati 1x16GB DDR4 je to moguce? ili moram izvaditi ove dve od 8GB i dodati dve po 16GB? 

Sta mislis koliko mogu dobiti za svoj PC? 

Kakav bi prijedlog bio za Upgrade PC-a do 2000 Eura onda? Se isplati prijelaz s tim novcima? (Novi PC da slazem)

Iskreno nemam pojma sta da radim, da prodam ovoga svoga i da slozim novu konfiguraciju kompletno kao sta kazes na Intel platformi, ako se moze sloziti sto dobro do 2000 eura? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 8:33 (XVII Mini).
17 godina

Što se tiče memorije imaš još 2 slobodna slota vjerujem, ne samo jedan, tako da možeš staviti još 2x8gb rama.

Za 2000e se da složiti novo dobro računalo, dapače više nego dobro, odi i pogledaj teme za sklapanje računala, imaš tamo gro kombinacija i kolega iz Future ti bude složio nešto.

ILi čisto zamjena cpu sa 5800x3d i nova vga tipa rx 7800xt po mom bi ti bila najekonomičnija a najviše bi izvukao....ipak si u full hd rezoluciji i nema šta ti ne bude radilo u tih 144hz/fps, upališ AMD SAM tehnologiju još i drmaj/sada če me popljuvat Boris i ekipa za Intela no šta je tu je 

5800x3d  340e

7800xt 650e

odbi tipa 250e koje bi dobio za svoj cpu i vga i računica je jasna, za 750e imaš odličan cpu i jako dobru vga

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 8:44 (Wiz3m4n).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Wiz3m4n kaže...

Što se tiče memorije imaš još 2 slobodna slota vjerujem, ne samo jedan, tako da možeš staviti još 2x8gb rama.

Za 2000e se da složiti novo dobro računalo, dapače više nego dobro, odi i pogledaj teme za sklapanje računala, imaš tamo gro kombinacija i kolega iz Future ti bude složio nešto.

ILi čisto zamjena cpu sa 5800x3d i nova vga tipa rx 7800xt po mom bi ti bila najekonomičnija a najviše bi izvukao....ipak si u full hd rezoluciji i nema šta ti ne bude radilo u tih 144hz/fps, upališ AMD SAM tehnologiju još i drmaj/sada če me popljuvat Boris i ekipa za Intela no šta je tu je 

5800x3d  340e

7800xt 650e

odbi tipa 250e koje bi dobio za svoj cpu i vga i računica je jasna, za 1000e imaš odličan cpu i jako dobru vga

Hvala ti puno ej.

Onda cu tamo postaviti pitanje da mi sloze do 2000 eura novi PC a ovaj cu na prodaju.

Hvala jos jednom! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice