NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 824.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

Nije to graf.. Već trava u Dark Souls 2 - tu je sve ljepo prikazanao

Na Borerlandsu se vidi velika razlika između 1080p i 4k

1920x1080 vs 3840 x 2160

Ja radi boljeg framerate igram na 1440p te je već i tu vidljiva razlika naspram 1080p

1920x1080 vs 2560x1440

*DSR smoothing nije vidljiv na screenshotovima

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 21:10 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
Soldier977 kaže...
doktor1 kaže...
darijoman kaže...

Nisam primjetio nikakva poboljšanja sa ovim DSR-om iako ga je moguče ukjlučiti samo pod global settings.

Pa šta si očekivo?

To je downsampling....

Molim te možeš li pojasniti rad DSR-a ako imaš vremena. Znači uključi se pod global settings na 2x ili 4x ili kako god... I to je to? Igra onda radi na 2x ili  4x većoj rezi u bufferu GPU-a a na monitoru i dalje ide isto 1080p?

ukljucis pod global settings DSR (mozes odabrati sve opcije, zavisno od rezolucija na kojima zelis igrati)

odaberes i zelis li ostriju ili bluranu sliku ispod te opcije DSRa

zatim udjes u igru i u postavkama gdje biras rezoluciju imas odabir rezolucija koje tvoj monitor nativno ne podrzava (npr igranje na 4K umjesto na 1080)

znaci moras odabrati u nvidia control panelu opciju i zatim u igri podesiti rezoluciju koja ti odgovara da bi to radilo

za ljude koji kazu da s ovim nema smisla uzeti 4K monitor - ima ga smisla uzeti posto imas 4K rezoluciju i izvan igara, a i u samim igrama taj nvidia DSR ne radi uvijek najbolje (a i nije podrzan u svim igrama kako spada).

istestirao sam DSR u BF3/4 i u project cars

u sva 3 navedena slucaja dobio sam znacajan pad FPSa (pri rezoluciji 2560x1440) a aliasing je i dalje bio prisutan tako da sam se vratio standardnim AA tehnikama..

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 19:58 (Fanu).
13 godina

Probao sam na crysisu 3, Tomb raideru 2013 i Metro LL sa 2K rezolucijom i isključenim SSAA, Jako lijepo izgleda uz pristojan pad performansi s time da je u crysisu 3 uključen FXAA.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Daj probaj 4k kolega pa javni reze :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Daj probaj 4k kolega pa javni reze :-)

Probao sam brzinski u Crysisu 3, primjetno je malo ali ne u tolikoj mjeri koliko obara performanse...Meni je oborilo na 30fps sve max.setting FXAA 4K...Misija wellcome to jungle.

13 godina

Metro Last Light sa ovim DSR-om na 2K  izgleda mi pre ebeno dobro :)

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
Soldier977 kaže...
Molim te možeš li pojasniti rad DSR-a ako imaš vremena. Znači uključi se pod global settings na 2x ili 4x ili kako god... I to je to? Igra onda radi na 2x ili  4x većoj rezi u bufferu GPU-a a na monitoru i dalje ide isto 1080p?

Da.

U nekom brzom FPSu nema šanse da primjetiš razliku, al ti zato igra radi 4 puta sporije {#}

onda si ćorav{#} ili ti je pre mali, mislim monitor!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Moj PC  
5 0 hvala 6
13 godina
Stjepanj kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Da.

U nekom brzom FPSu nema šanse da primjetiš razliku, al ti zato igra radi 4 puta sporije {#}

onda si ćorav{#} ili ti je pre mali, mislim monitor!{#}

Kao prvo, htio si reći predaleko.

A kao drugo, ti očito ne znaš igrati FPS igre ;)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina

Ovi mi se driveri cine odlicni... puno  je SLI profila dodano opa ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 17:07 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
I popravili su problem kod mene sa igrom Alien Isolation gdje se nakon puta na prvi sektor na brod sve zblokiralo i samo učitavalo.Rješenje je bilp rollback drivera,ovi novi su to rješili.
15 godina
neaktivan

kako deinstalrirat nvdidia physx is safe moda i kako iskljucit da winodwsi sami instaliraju drivere nakon sto ih ja obrisem iz safe moda i normalno upalim komp?

imam neki problem sa driverima za graficku nakon jucerasnjeg update. Obrisem drivere u safe modu i sve super ali ne mogu obrisat taj physx i kad komp upalim normalno odma mi windows krene instlirat drivere i opet ga ne mogu obrisat i radi normalno dok ga ne restart i kad ga restart opet poludi pocnu se stalno rusit driveri i windows ih recovery i nakon 2-3x bude bsod

ili mozda nesto drugom trebam napravit?

prilicno sam siguran da je problem sa driverima (ne znam kako moze bit problem sa karticom)

edit: muci me sto mi sam instailra drivere, obrisem drivere u safe modu, odem restart komp se upali sve radi normlano. windowsi mi sami instaliraju drivere i nakon restart opet ne radi, draveri se krenu rusit i bsod. kako da iskljucim da sam instlaira drivere pa da sam odaberem sta cu i kako ili gdje se nalezi taj file odakle instalira drivere pa da obrisem

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 22:56 (freeman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Skini driver sweeper i sa njime ocisti drivere i physix - pazi samo da nebi maknuo - nesto sto ti treba.

Edit: skini program kao sto je auslogics bootspeed ili tune up i sa liste startup programa makni bilo sto da ima veze sa driverima tako da kad upalis komp slijedeci puta ti se nista vezano za drivere od nvidie nece automatski pokretati -

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 23:35 (lGRACINA).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ma cim izadem iz safe moda windowsi sami instaliraju (ne znam iskljucit a i ne mogu naci odakle ih povuku i to mije najveci problem sad) tko zna kakve drivere i onda moram restart da ti driveri budu prihvaceni i kad odem restart odma se ruse driveri i bsod

tune up ne radi u safe modu

problem je defintvno povezan sa driverima od graficke, sad kako sta i zbog cega pojma nemam, a sto je najgore to mi se pocelo desavat dok nisam bio tu, komp ostao uplajen i kada sam se vratio on izbacuje bsod

mogu ja reinstal windowsa, ali pokusam sredit bez

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aha kljužim, jel imaš uključenu opciju System Restore Point ?

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Display Driver Uninstaller ti može isključiti automatsko instaliranje drivera od strane Windowsa, pobriši drivere s njim i isključi opciju da ti Windowsi sami instaliraju drivere.

15 godina
neaktivan

Nazalost nemam System Restore Point, to sam odma provjerio i nema. znam moja velika pogreska ne znam ni sam kako to nisam ukljicio

obrisem sa displey driver unistaller i napise da windowsi nece sami skinut drivere i cim se upali komp bude ovo . ne skida sa interneta drivere nego sa kompa odnekle povlaci a ne znam odakle

EDIT: nakon sto je instalirao sam ovo sto je na slici, komp radi bez problema bez safe moda ali je i bez nvidia drivera i vise ne pokusava sam instalirati nista.

instaliram stare drivere (266.44) sa cd sto sam dobio uz graficku i opet isto.

Jel moguce da je problem hardwerski ili nekako da provjerim zbog cega se ruse driveri?

Sad vise nema bsod nego se samo restartira bez bsod

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 15:03 (freeman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ok jos dvije opcije probaj, prva je da pri instalaciji ides na custom install, i tamo odaberi samo display driver, sve druge kućice sa kvačicama "odklikni".
Druga opcija je da instaliras neke starije drivere, od prije mozda mjesec dana da vidis kako ce se ponasati.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

instaliram samo diplay drivere i opet isto. isto tako sve drugo smije bit instalirano i radi normlano, ali kad instaliram display driver bude problem

bsod prestao javljat. sad se restratira bez bsod

a pokusao sam vec sa starim driverima 266.44

Jel moguce da je problem hardwerski ili nekako da provjerim zbog cega se ruse driveri?

100% windows radi recovery drivera vidim poruka tamo kod sata, ali samo na kratko

(nemam drugu graficku da isprobam)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
freeman kaže...

instaliram samo diplay drivere i opet isto. isto tako sve drugo smije bit instalirano i radi normlano, ali kad instaliram display driver bude problem

bsod prestao javljat. sad se restratira bez bsod

a pokusao sam vec sa starim driverima 266.44

100% windows radi recovery drivera vidim poruka tamo kod sata, ali samo na kratko -

(nemam drugu graficku da isprobam)

Nije hardware 99% iz razloga jer ti je grafa radaila normalno prije zadnjih drivera koliko sam shvatio ? a i radi ti sve kako treba u safe modeu jel .

Probaj preskenirati windowse sa antivirusnim programom - ako nece onda novi windowsi i to je to - znam da nije neki savjet ali sve si vec probao ...

A ovo sto velis da wondowsi rade recovery drivera to je u principi instalacija generickog drivera -

Nakon sto windowsi instaliraju taj driver generički - probaj sa necime opteretit karticu ali bez nvidia drivera - tipa furmark ili unigine ili neka igra - tako ces utvrdit da li je problem u kartici - ako sve testove prođe znaci da ili do windowsa ili do drivera ili do neceg treceg - stavi nove winse i to je to - bitno da je kartica u redu

15 godina
neaktivan

sve normlano radi u sefu modu radi i bez safe moda ako nisu instalirani diplay driveri. skenirao sam sa AVG i sa nekim za malware programom, nema nista.

sad sam trenurno u normalnom modu ali bez instaliranih diplay drivera.

Radila je normlano prije zadnjeg update, ali kod zadnjeg update nisam odma napravio restart, nego sam ceko do sutradan, odnosno jucer i tad je komp radio normlano jedno vrijme i poludio dok nisam bio tu.

sad cu probat furmark pa javim sta je bilo.

EDIT: funmark ne radi eror vezan za drivere, igrice ne rade ne mogu pokrenit traze drivere. radi samo cs 1.6 ali trza, fps mi je 30

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 16:43 (freeman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ok. bitno da je grafa zdrava, winse za pol sata rijesis - sretno

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...

ok. bitno da je grafa zdrava, winse za pol sata rijesis - sretno

Nakon sto sam ponovo windowse instalirao radi bez problema. Tko zna u cemu je bio problem

Hvala na pomoci

13 godina
protjeran
Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 18:23 (NiramX).

4 0 hvala 4
13 godina
NiramX kaže...

344 :)

Ima kakvih novosti, osim za Assassina?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina

Da li je netko probao nove drivere da li popravljaju bug-ove u CoD:AW.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

lol pa neki dan sam stavio 344.60 svaka cast NV kak misli na svoje musterije {#}

vidim dodan je SLI za AC ! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 18:52 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Šta se razbacuju sa driverima...  {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Šta sad na tjednoj bazi izbacuju drivere?prošli tjedan za KOD a sad za asasine.
13 godina
L3gioNAR00 kaže...
Šta sad na tjednoj bazi izbacuju drivere?prošli tjedan za KOD a sad za asasine.

Samo kad izađu veliki naslovi. Za svaki takav naslov rade optimizaciju i dodaju koji FPS gore.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice