NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 824.923
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

Ja isprobao u Crysisu 3 na 2560x1440 i na 4K. Na 2560x1440 sve radi fino, na 4K tesko. Naravno sve na max postavkama. Usput ovo dodje kao dobra zamjena za Antialiasing. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nvidia postavke za Borderlands The Pre-Sequel

2560x1440 / DSR - Smoothnes 17%, (DSR - Smoothness efekt se ne vidi na screenshotovima!) / FXAA OFF

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 13:24 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
Jel to znači da je antialiasing nepotreban?isključio sam na par igara AA i smothness je na 33%,super izgleda.
13 godina

Nisam skinuo zadnje drivere. O kakvom DSR se radi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

ja imam gtx 680 zakaj mi je sivo ovo? 

edit:skuzio

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 18:27 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina

eto kad mi se neda igrat na svom 55incha uhdtv-u ,igram na 24incha 1200p monitoru u dsr modeu tj. internom 4k-u ... fps i su mi dosta slicni .{#}

zivjela nv radi ove tehnologije ekipa ostaje na svojim 2k,3k monitorima sa 4k kvalitetom prikaza sto se tice gaminga {#}

p.s sto je jos bolje dobro se zna kolko ms zna poneki ledovi i plasme imat radi previskog input laga  tako da je i ugodnije igrat 

dolazimo do zakljucka tko hoce 3k,4k gaming na 1080 ili 1200p nek uzme 900seriju po mogocunosti SLI najbolja konbinacija 970 neku od nerefernetnih koja se moze i vise kloknut od stock vrijedonosti 980sli-a {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 18:37 (4mal).
Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina

Dakle DSR šljaka samo na 900 seriju ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Dakle DSR šljaka samo na 900 seriju ?

Sljaka i na 700 seriji.

12 godina

Zar nije podrska stavljena na serije 4,5,6 i 7 uz 9 koja je dobila odmah?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Aha...a mi sa 600 serijom smo ugrožena vrsta{#}

17 godina

Eh to nisam znao da sljaka na 700 seriji moje isprike... Samo mi nije jasno zasto ne i na680 to je jos uvijek dobra grafa a 690 

Fino vrti i 4k

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 19:55 (4mal).
Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

Kepler i Fermi su podržani. Dakle i 6xx serija...

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ja imam GTX 660 i sve šljaka bez problema.
13 godina

Nisam primjetio nikakva poboljšanja sa ovim DSR-om iako ga je moguče ukjlučiti samo pod global settings.

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina

ynyci iskljucim u postavkama aa i ukljucim dsr?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
darijoman kaže...

Nisam primjetio nikakva poboljšanja sa ovim DSR-om iako ga je moguče ukjlučiti samo pod global settings.

Pa šta si očekivo?

To je downsampling....

13 godina
doktor1 kaže...
darijoman kaže...

Pa šta si očekivo?

To je downsampling....

Molim te možeš li pojasniti rad DSR-a ako imaš vremena. Znači uključi se pod global settings na 2x ili 4x ili kako god... I to je to? Igra onda radi na 2x ili  4x većoj rezi u bufferu GPU-a a na monitoru i dalje ide isto 1080p?

Xtreme_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
13 godina
Soldier977 kaže...
Molim te možeš li pojasniti rad DSR-a ako imaš vremena. Znači uključi se pod global settings na 2x ili 4x ili kako god... I to je to? Igra onda radi na 2x ili  4x većoj rezi u bufferu GPU-a a na monitoru i dalje ide isto 1080p?

Da.

U nekom brzom FPSu nema šanse da primjetiš razliku, al ti zato igra radi 4 puta sporije {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
Soldier977 kaže...

Da.

U nekom brzom FPSu nema šanse da primjetiš razliku, al ti zato igra radi 4 puta sporije{#}

Zato je onda napisano tamo da se to koristi za screenshotove i takve stvari.

Xtreme_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
13 godina

Samo da napomenem,

Nvidia je jako unaprijedila softver za custom rezolucije!

Ja sam upravo bez problema na staom 1024x768 monitoru postavio 1400x1050.

I na 1680x1050 stavio 2560 x 1600.

Danas ću isprobati BF4 u nekim ludim rezolucijama :D

Jako dobro za isprobavanje kako bi vam igre radile na tim rezolucijama, ako je u planu novi npr. 1440p monitor :D

Ili čisto radi fore ;)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

JA ne kuzim da li ima sad razlike ako kupis bas 4k monitor ili koristis nvidia dsr... da li ima uopce potrebe kupovat 4k monitor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

hmm recimo meni se kuzi na 4k telki da je ljepsa i bolja slika nego  kod dsr-a  i 1200p monitoru jer ipak se tu radi o downsamplingu (koji je bolji od 1080p-a),

e sad neznam kak je sa 4k monitorima {#}

iako dajem prednost 4k monitorma radi input lega , konpaktnosti i velike povrsine a rad od 27 incha pa na dalje  {#}

ps. jer taj DSR vec odavno postoji u igrama samo ga je NV kao reinventala u poboljsalja hardwerski i softwerski to je zapravo SSAA {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 17:12 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Razmisljam o kupovini novog monitora i sad da li dati oko 3500kn za 4k monitor ili uzet 1080 i koristit dsr jer ako nema neke prevelike razlike između 27 inca 4k monitora i 27 1080 monitora na dsr onda zasto bacat lovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
njuskac kaže...

JA ne kuzim da li ima sad razlike ako kupis bas 4k monitor ili koristis nvidia dsr... da li ima uopce potrebe kupovat 4k monitor?

Da, ima potrebe.

Kod ovog načina rada kartica računa 4K rezoluciju, ali ju NE PRIKAZUJE, nego smanjuje sliku u 1080p, teoretski bi trebalo biti više detalja.

A kad imaš pravi 4K onda imaš vjerojatno tako male piksele i detalje da ti režu oči :)

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
njuskac kaže...

Da, ima potrebe.

Kod ovog načina rada kartica računa 4K rezoluciju, ali ju NE PRIKAZUJE, nego smanjuje sliku u 1080p, teoretski bi trebalo biti više detalja.

A kad imaš pravi 4K onda imaš vjerojatno tako male piksele i detalje da ti režu oči :)

To si ti vidio svojim očima ili samo misliš da je to tako u teoriji?jer u teoriji je svašta moguce ,a u stvarnosti je možda to drugačije.. u stvarnosti je mozda neprimjetna razlika, tj.nedovoljna razlika da opravda 2000kn više love za monitor.

13 godina
njuskac kaže...
To si ti vidio svojim očima ili samo misliš da je to tako u teoriji?jer u teoriji je svašta moguce ,a u stvarnosti je možda to drugačije.. u stvarnosti je mozda neprimjetna razlika, tj.nedovoljna razlika da opravda 2000kn više love za monitor.

U teoriji.

Pa sad kad imaš crnu kosu liniju na bijeloj podlozi, možeš vidjeti nazubljenost (ako imaš dovoljno velik monitor, a 24" i 27" to jesu)

Meni koji se uglavnom bavim gamingom na kompu, 4K nije ni na kraj pameti.

Da se bavim obradom teksta, ili 3D modeliranjem, onda bi vec naveliko razmisljao o 4K.

17 godina

Drugi i četvrti primjerak prikazuju razliku između stvarnog 4k i DSR 4k na 1080p monitoru.

Samo neznam dali je tu uključen DSR smoothing kod DSR opcije..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 20:23 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

eto iz grafa se vidi da 4k native daje bolji prikaz od dsr-a {#}

bdw jel ovo znaci kad ce igre pocet dolazit u 8k da cemo mi sa 4k diplejevima isto imat dsr downsenplan kao sto je sad slucaj

jer sam iz zafrkanicje neki dan skinuo  8k wallpaper downan u 4k i izgleda fantasticno  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 20:53 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice