Ja sam baš zadovoljan što sam uzeo 7800XT, taman za sve što mi treba.. mogu mirne savjesti preskočiti ovu fejk gen
Ja također pikiram istu jer bi uzeo neku grafu za 500-600 eura, te sam odlučio čekati da izađu nove, a kada vidim cijene ovoga što je vani već, nekako mislim da ništa ne bude u tom cjenovnom rangu vrijedno spomena, pa mi se čini kao neki best buy baš ta rx 7800 xt.
Pričekam još da Nvidia izbaci rtx 5060 ti 16 gb model, iako sumnjam da bude isplativija od spomenute Radeonke, ali strpim se čisto da se ne zeznem pa mi bude žao kasnije.
Ako nisi do sada, pričekaj još malo :) Ali kako god, 7800XT Hellhound je baš gušt od grafe.
Također upada u izbor i rx 9070, ali ne vjerujem da ista kod nas bude ispod 750-800 eura...vidio sam baš da su na redditu objavili kako je u Njemačkoj nekih 730 eura non XT verzija, ali sutra bude službeno.
Kod nas nemoj nit gledat jer oni standard nabiju cijene... inace neke info su da bi pulse 9070 XT bila 689€ u DE, dok jaci model (tipa nitro) oko 880€.
Edit: javljaju da su i neke spanjolske trgovine potvrdile slicne cijene, 21% VAT i 699€ za Pulse 9070 XT
Znam da je vani jeftinije, ali planiram provući na rate pa nemam nekog izbora osim kod nas gledati.
Kod nas ne očekujem ni da non XT verzija bude ispod 800 eura, a XT 900+, ali vidjet ćemo sutra.
Nego ima li nekih naznaka o cijeni rtx 5070? Navodno bi danas trebala u prodaju, ali još uvijek nigdje ništa ne nađem.
Opet ih nece biti uopce, par komada po kontinentu. Stoga ce i cijene bit valjda 950 EUR kod nas, ak je uopce bude moguce kupiti.