NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.275
|
čitano: 629.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Wiz3m4n kaže...

5XXX su radili sa naglaskom na rtx 5090, ostalo ih ne jebe 

Rekao sam ja da mid-range i entuzijast odavno nemaju veze niti smisla više, nadam se za dvije-tri godine jednoj RTX 6090 , 50% brza od 5090 5000$ msrp.A XX70 i XX80 rang discontinued.

Tako isto matične ploče i procesore ne svaku godinu dvije nove nego svakih 5 godina novi ddr6 pa ddr7 itd.. 

4 godine
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa odlicno, znaci 4070ti Super ostaje zacementirana jos 2+ godine i tamo 2027 cu je rijesiti za 800€a tek je zavrsila 2024 tj pocela 2025Kaj je najgore to cu sad ponavljati ko papagaj vidjevsi ove cijene i perfomanse 5xxx serije!
Još ako izbije 3 svijetski rat, pa inflacija pa onda malo Ai borbe, pa neka kriza pokoji neki viruščić mozda joj se cijena i podigne kakva su vremena došla
Ako bog da pa se i nesto s kriptom pomakne pa nebo mi je granica
Ps. naravno da nis od ovoga ne zelim, niti to podrzavam zelim jeftine i top grafe za svakoga!

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 18:20 (Boris grozni).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Kupiš RTX 5090 za 3500 eura i onda na jubito gledaš kako drugi igraju GTA VI  a ti imaš DLSS 4.0 

kupiš novu konzolu i onda druge na jubito kako igraju stalker

stalno isto trumbekaš, kupi više konzolu da odmorimo

4 godine
suspendiran
BeLLicus kaže...

Sad sam tek sjeo za kompom, nisam ni znao da izlaze recenzije od 5080, 1440p 146 fpsa, 4080 super 140 fpsa, šta je ovo? Jel se oni zajebavaju? Na 1080p 4080 super jača...  Kakav flop od gpua... 

Trenutno problem s preslabim procesorima koji nemogu izvuci max iz tih kartica na manjim rezama radi bn, trenutno i to treba uzeti u obzir kod odabira kao i brojki  u testovima, rekao bi da treba izbjegavati sve recenzije gdje nije koristen 9800x3d da barem donekle pokaze neko realno stanje, ili gledati iskljucivo 4k ultra brojke kao usporedbu!

Team Blue
16 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

Kupiš RTX 5090 za 3500 eura i onda na jubito gledaš kako drugi igraju GTA VI  a ti imaš DLSS 4.0 

kupiš novu konzolu i onda druge na jubito kako igraju stalker

stalno isto trumbekaš, kupi više konzolu da odmorimo

Radi na XBOX konzoli i dolazi na Sony konzolu kao i sve xbox ekskluzive. 

PC mi je odličan do buduće generacije konzola, onda kupujem i mir 6-7 godina pod uvjetom da ne rikne.

Žalosno je da će PC igrači na tako skupom hardveru gledati najočekivaniju igru na jubito i čekati ju tko zna koliko.

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

5080 je 5070.

5070ti je 5060ti.

5070 je 5060.

Po cijenama grafe su rank više, po performansama rank niže. Nvidia igra 4D chess opet.

twice the pride double the fall
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Radi na XBOX konzoli i dolazi na Sony konzolu kao i sve xbox ekskluzive. 

PC mi je odličan do buduće generacije konzola, onda kupujem i mir 6-7 godina pod uvjetom da ne rikne.

Žalosno je da će PC igrači na tako skupom hardveru gledati najočekivaniju igru na jubito i čekati ju tko zna koliko.

isto tako će doći i gta na pc

ti da si uzeo ps5, isto bi stalkera gledao ja yubito, jer... dolazi

ne kužim ti tu filozofiju

16 godina

Konzolu si platio 400 eura pa su valjda kompromisi očekivani. RTX 5090 si platio preko 3000 eura a GTA nije ni najavljen za PC. Tak da ne vidim kaj nije jasno, kupiš tu grafu pa gledaš igru na jubito i čekaš da se smiluju.

12 godina
forumaš kaže...

Konzolu si platio 400 eura pa su valjda kompromisi očekivani. RTX 5090 si platio preko 3000 eura a GTA nije ni najavljen za PC. Tak da ne vidim kaj nije jasno, kupiš tu grafu pa gledaš igru na jubito i čekaš da se smiluju.

mda, pogotovo ps5 pro... o budućima konzolama da ne pričamo, ako se nadaš da ćeš buduću konzolu platit 400 eura, bojim se da ćeš se gadno iznenaditi

iako, i sa cijenom od soma+ eura, opet je bolje nego rtx 5090 ili čak 5080, tko voli konzole i može se prebaciti na njih

što je onda sa pc ekskluzivama? kupit ćeš konzolu i gledat druge na jubito kako igraju stalker 3

17 godina
Konzolama barem padne cijena po 20% svako malo. Kada je zadnji put neka grafa bila na akciji 20%? Čak i kad izađu nove, samo povuću stare da im ne ruše cijene.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gemmy kaže...
Konzolama barem padne cijena po 20% svako malo. Kada je zadnji put neka grafa bila na akciji 20%? Čak i kad izađu nove, samo povuću stare da im ne ruše cijene.

ajde, koliko je padala cijena plejki prvih godinu dana dok je trajala nestašica?

plejka je nešto drukčiji top hardvera, prodaje se značajno duže od jedne generacije grafa i puno slabije komponente idu unutra, čak i proizvodni proces kad postane stariji daje manju cijenu proizvodnje u kasnijem periodu, ofkors da im pada cijena češće

radeonkama je pala cijena vrlo brzo... nevidijama ofkors da neće tako lako, ali padne i njima, bude akcija nakon prvotnog hajpa

no i nevidija je govno koje tako planira, da im zarada ne pada puno, pa povlače starije grafe - jedino je sad zajeb što su nove 5xxx minimalno jače od prethodne serije, pa se nadam da će se manje ljudi odlučiti na upgrejd i da će im prodaja biti flop + se nadam i da će amd ovaj put biti pametniji, pa barem u nižem segmentu ponuditi konkurentniji proizvod i oteti im dio tržišta

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kožnati nam prodaje muda pod bubrege.. kralj obmane i laži

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Horned Reaer kaže...

Kožnati nam prodaje muda pod bubrege.. kralj obmane i laži

Ne prodaje nego želi prodati.

5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Strasno sta su napravili od 5080 tj nisu nist napravili haman. Imal ko da sumnja da ce se ovo opet prodat kao da nema sutra? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...
Gemmy kaže...

ajde, koliko je padala cijena plejki prvih godinu dana dok je trajala nestašica?

plejka je nešto drukčiji top hardvera, prodaje se značajno duže od jedne generacije grafa i puno slabije komponente idu unutra, čak i proizvodni proces kad postane stariji daje manju cijenu proizvodnje u kasnijem periodu, ofkors da im pada cijena češće

radeonkama je pala cijena vrlo brzo... nevidijama ofkors da neće tako lako, ali padne i njima, bude akcija nakon prvotnog hajpa

no i nevidija je govno koje tako planira, da im zarada ne pada puno, pa povlače starije grafe - jedino je sad zajeb što su nove 5xxx minimalno jače od prethodne serije, pa se nadam da će se manje ljudi odlučiti na upgrejd i da će im prodaja biti flop + se nadam i da će amd ovaj put biti pametniji, pa barem u nižem segmentu ponuditi konkurentniji proizvod i oteti im dio tržišta

nestasica ce biti samo 5090 koji kupuje 1% ljudi, bmk za to

5080 ce stajat na policama, kao i 4080 kada je izasla. ove najeftinije od 1.2k eura ce se jos i prodavat, ali sve skuplje mislim da nece

nema vise potraznje za grafama kao i za ps5 u koroni

izbor grafi se svodi na neki best buy radeon do 500e, ili najaca nvidia za 2k, ovo sve izmedu je lose, tj precjenjeno

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima itko insajdersku informaciju tko će prvi kod nas staviti u prodaju 5090?

0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Do 3-4mj nece nitko jer uopce ne dolaze u Hr sada.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne kupujte 5 seriju,čekajte refresh!

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

mda, pogotovo ps5 pro... o budućima konzolama da ne pričamo, ako se nadaš da ćeš buduću konzolu platit 400 eura, bojim se da ćeš se gadno iznenaditi

iako, i sa cijenom od soma+ eura, opet je bolje nego rtx 5090 ili čak 5080, tko voli konzole i može se prebaciti na njih

što je onda sa pc ekskluzivama? kupit ćeš konzolu i gledat druge na jubito kako igraju stalker 3

Ti kao SP igrač nemaš pojma šta propuštaš ne igrajući se na konzoli. Uz preduvjet da imaš dobar TV, PS5 je baš brutalno iskustvo, osjetno drugačije od PCa. Evo npr. sada sam na Spidermanu 2, ta rafiniranost i zrelost platforme se već uoči na bootanju i glavnom izborniku konzole, a instantna učitavanja igre iz sleepa su isto fina stvar.

Da se razumijemo, volim obe platforme, imam dobar PC i nekoliko konzola, i obično imam faze da se igram par mjeseci na jednoj platformi pa par mjeseci na drugoj. Volim komotnost alt-taba na PCu pa malo bacim oko na forum ili vijesti a volim i nekad ostaviti mob par metara od fotelje i potpuno se uživiti u dobru SP igru, kojih na konzolama ima masu i skoro sve su guštije za igrati na gamepadu, kojeg koristim i na PCu redovno za akcijske igre (ne FPSove).

Uz ove cijene meni ni sada nije problem kesnuti za dobar PC, al psihička blokada ne bude dala novo ulaganje ako se ovako nastavi, woke, fakegeneratori i RT refleksije bulšit me ne zanimaju, to mi nije napredak gaminga. 

PS čeka se Kingdom Come Deliverance 2, to je prava igra za PC, kao STALKER samo očekujem puuuno bolju igra u svakom pogledu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 20:38 (KTM).
12 godina
Gemmy kaže...

izbor grafi se svodi na neki best buy radeon do 500e, ili najaca nvidia za 2k, ovo sve izmedu je lose, tj precjenjeno

kako za koga, mislim da će se 5070ti, pogotovo kad se malo smiri početni hajp, itekako biti prodavana

da ne spominjem ove nižeg ranga poput x060/x060ti, koje se i inače prodaju najviše, iako ih nevidija svaki put sve više reže i jedva da stignu i prethodnicu iz prijašnje serije

tu se nadam da će im radeonke pomrsiti račune, ako već nejdu na high end, da onda imaju dobar i dobro cjenovno pozicioniran proizvod u mid range

EDIT

KTM kaže...

Ti kao SP igrač nemaš pojma šta propuštaš ne igrajući se na konzoli. Uz preduvjet da imaš dobar TV, PS5 je baš brutalno iskustvo, osjetno drugačije od PCa. Evo npr. sada sam na Spidermanu 2, ta rafiniranost i zrelost platforme se već uoči na bootanju i glavnom izborniku konzole, a instantna učitavanja igre iz sleepa su isto fina stvar.

imao sam plejke u prošlosti i nikako se priviknut na kontroler

jednostavno više volim miš i tipkovnicu, ne za sve igre ofkors, ali za sp pucačine poput stalkera ili gta, strategije i slično, kontroler mi je big no no

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 20:39 (picajzla0707).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ova 5080 je katastrofa kartica,normalna ocekivanja su uvik bila da bude malo jaca od od xx90 serije prethodne generacije ili bar podjednaka uz dosta manju potrošnju..ovo je doslovce 4080ti verzija pod novim imenom i MFG dodatkom..nikakav napredak u nicemu,cak su memoriju ostavili na 16gb...evo otkud ta normalna cijena za 5000seriju izuzev 5090

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 mjeseci
picajzla0707 kaže...

imao sam plejke u prošlosti i nikako se priviknut na kontroler

jednostavno više volim miš i tipkovnicu, ne za sve igre ofkors, ali za sp pucačine poput stalkera ili gta, strategije i slično, kontroler mi je big no no

Naravno, ni sam ne igram FPS ili nedaj bože RTSove (koje obožavam) preko kontrolera ali zato akcijske ili klasične avanture poput Uncharteda, Last of Us, God of War, Ghost of Tsushima, Life is Strange, tj. većinu žanrova je čak i prirodnije igrati kontrolerom. Npr. Life is Strange (jedinica i prequel) su igre koje jako igraju na emociju, na TVu i kauču to je savršeno iskustvo.

12 godina
KTM kaže...

Naravno, ni sam ne igram FPS ili nedaj bože RTSove (koje obožavam) preko kontrolera ali zato akcijske ili klasične avanture poput Uncharteda, Last of Us, God of War, Ghost of Tsushima, Life is Strange, tj. većinu žanrova je čak i prirodnije igrati kontrolerom. Npr. Life is Strange (jedinica i prequel) su igre koje jako igraju na emociju, na TVu i kauču to je savršeno iskustvo.

uncharted, last of us, to sam odigrao na kompu, s mišem i tipkovnicom, puno mi je bolji osjećaj tako

za bilo kakvo ciljanje i pucanje kontroler mi ne valja - gta sam igrao na plejki i kasnije na kompu, daleko bolje mi je iskustvo na kompu upravo zbog kontrolera

ovo drugo me baš i ne zanima, interaktivni filmići pogotovo, a za veliku većinu igara mi je miš + tipkovnica bolja

u krajnjem slučaju imam i kontroler za pc, iako sam koristio možda par puta

naravno, svakom svoje, meni je pc daleko bolja opcija

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Odigrao stalker 2 na gamepadu. Kad dođe šogi do mene i vidi me da igram diablo 4 na gamepadu križa se 😂

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci
forumaš kaže...

Odigrao stalker 2 na gamepadu. Kad dođe šogi do mene i vidi me da igram diablo 4 na gamepadu križa se 😂

Igrao sam Diablo 3 na PS5 sa gamepadom, kao stari gamer moram reći da je na gamepadu bolje nego s mišem

15 godina
dery kaže...

Rtx5080 je ustvari rtx4080ti

.

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma hebo miš, gamepad, 65" i krevet...ipak sam deda 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Glede sirotinje, cjenovno bi 5060 trebao biti kao sadašnji 4060TI. 

Sastavljam računalo unutar 30 dana.

Predalek je 5 mj za čekanje 5060..osim ako ne svane za mjesec dana.

Jeli vi mislite da će to biti isto što i 4060TI?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci
AFARON kaže...
dery kaže...

Rtx5080 je ustvari rtx4080ti

.

Hahaha, pa u 4XXX seriji smo imali i službeni unlaunch 4080 12GB

14 godina

Bolje uzet 4070 12gb sa 1x8pin.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 21:32 (MGloc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice