Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 943.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Gtx 9xx Club

Ne znam, meni se ova G1 uopće ne čuje. Koristim stalno i studijski condenser mikrofon i ništa mu ne smeta, dok sa GTX 970 Gainward (referentna) stalno je hvato šum... Zato sam se je i riješio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
toxic kaže...

strixica je dosta tiša i hladnija od g1 gaming.

Strixica nije ni blizu hladna kao G1, pogotovo fazna regulacija na kojoj nema heatskina, ide na 85+C. Moja G1 overclockana ne prelazi 62C na ovim vrucim danima. Takodjer je ne cujem, a kuciste mi je bukvalno do glave.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Strix i msi gaming su dvije najhladnije i najtise gtx970 po svim recenzijama u sto sam se i sam uvjerio!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Opet svatko svojega konja hvali kao i uvijek.Za mene je ova kartica čudo jer dok se ne igra nego surfa il šta već uopće se ne pale ventilatori a temp. je na 33-35 stupnjeva.Nepotrebna rasprava,svakome je najbolje ono šta ima.Pročitao sam prije toga recenzije korisnika na Newegg i tamo je ASUS-ica puno bolje prošla od Gygabite-ova pulena,te još par foruma.Tako da sam se rješio Gigabyte GTX 660 i kupio Strix-icu GTX 970.

Ne mislim overclockat jer zasad nema potrebe,a ionako sama uzme TDP kolko joj treba(naravno do limita).Isprva sam htio uzet Điđabite G1 (dosad sam uvijek imao njihov GPU) ali nije bilo tog modela kod mene u dućanu tako da je ASUS pored Gainwarda i Inno3d bila laka odluka(jedini modeli GTX 970 u dućanu).

STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 16:26 (ApretaH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Strix i msi gaming su dvije najhladnije i najtise gtx970 po svim recenzijama u sto sam se i sam uvjerio!

Jesi dobar ti, koji ti je? Samo kazem da nije hladna kao G1, jer i nije. Sta se palis odmah.

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Jesi dobar ti, koji ti je? Samo kazem da nije hladna kao G1, jer i nije. Sta se palis odmah.

Pa napisao si da strixica nije ni priblizno hladna kao tamo neka g1,sto nije tocno,toplina vrm uopce nije bitna kod asusa jer sigurno nije losija od gigabajtove, deklarirana je na cak 150°c, dakle nebitno uopce, no kad strixicu stavis da joj se ventovi pale tj ne gase vec da radi kao ostale temperature padaju brutalno dolje za cak 20-25°c, no ljudima u asusu to nije bila namjera vec da naprave najtisu karticu na trzistu...lp

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Pa napisao si da strixica nije ni priblizno hladna kao tamo neka g1,sto nije tocno,toplina vrm uopce nije bitna kod asusa jer sigurno nije losija od gigabajtove, deklarirana je na cak 150°c, dakle nebitno uopce, no kad strixicu stavis da joj se ventovi pale tj ne gase vec da radi kao ostale temperature padaju brutalno dolje za cak 20-25°c, no ljudima u asusu to nije bila namjera vec da naprave najtisu karticu na trzistu...lp

Bez obzira na vrm temperaturu, opet ima visu temperaturu u odnosu na G1. I ne znam sta ti to smeta, mene nije briga koji model grafe ko ima, nego samo iznosim cinjenice.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ja takav review nisam vidio, gigabajt u zadnje 3godine izdaje samo ispravke rev1,pa2,pa 3, koda neznaju sklepat bios kak spada...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Stavio custom BIOS i dobi lošiji rezultat od stock +220 core/600 mem!!

Kojaj je to shema??

1561/3505 MHz  vs 1548/2079 MHz  (memorija brutalno dignuta na moddanom BIOSU!!)

1561/3505 MHz 1561/3505 MHz
1548/2079 MHz 1548/2079 MHz
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

daj mi linkaj bios kojeg si stavio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 17:32 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nema ovlasti doci do tog biosa

daj mi samo forum gdje se to nalazi

inace imas ovdje custom biose

i navodno su strixice problematične kod flashanja..

ovdje imaš ukoliko se želiš vratiti na stock

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=&manufacturer=Asus&model=GTX+970&interface=&memType=&memSize=

poanta je da samo znaš koju si verziju imao prije.

najednostavniji način za flashnaje je pratiti ovaj video i ovaj site

http://linustechtips.com/main/topic/327032-gtx-970-owners-club/

13 godina
toxic kaže...

nema ovlasti doci do tog biosa

daj mi samo forum gdje se to nalazi

inace imas ovdje custom biose

i navodno su strixice problematične kod flashanja..

ovdje imaš ukoliko se želiš vratiti na stock

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=&manufacturer=Asus&model=GTX+970&interface=&memType=&memSize=

poanta je da samo znaš koju si verziju imao prije.

najednostavniji način za flashnaje je pratiti ovaj video i ovaj site

http://linustechtips.com/main/topic/327032-gtx-970-owners-club/

Ma znam kako se flasha BIOS,to je toliko jednostavno da teško možeš falit,problem kod Strixice je što ima samo 8 pin konektor zaključanu voltažu,stavio sam BIOS od 1600 MHz ali nije stabilan,vjerovatno BIOS takav ne paše za moju karticu!Skoro je svaka individualna!!

AUDIOFIL
17 godina
Gtx 9xx Club

Pa znam da znaš flashat bios, ali možda je ovaj u banani.

probaj još neki pa javi, eto ne znam kaj da ti velim

ja sam se nakon tri isprobana custom biosa vratio na default radi temperatura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Naravno,stock BIOS je zakon,ovo je čisto radi zahebancije i benchanja!

Grafa je odlična,ide +220 bez problema,pošto imam samo fullHD monitor 970ka je sasvim dovoljna za sve!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Evo i mene s aktivnim zero fan mode u idle-u na GTX 970 G1. Ovo je prava stvar! Mozda poslije flesham i bios da rijesim TDP limit. :D

Jel moras ručno pravit custom fan curve u msi AB da bi imao zero fan ili je automatski na zero fan? 

12 godina
Gtx 9xx Club

Citam dojmove custom biosa po forumima i vase dojmove ovdje i nemam niti najmanju zelju isprobavat nesto ovakvo nakon svega procitanog...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Citam dojmove custom biosa po forumima i vase dojmove ovdje i nemam niti najmanju zelju isprobavat nesto ovakvo nakon svega procitanog...

zasto?? jel mislis u nekom negativnom smislu??

H2O
13 godina
Gtx 9xx Club

Pa u globalu večin ljudi na kraju zadovoljna,ali ne vidim potrebu za 24/7 OC koristit modded BIOS!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...
Almin94 kaže...

Evo i mene s aktivnim zero fan mode u idle-u na GTX 970 G1. Ovo je prava stvar! Mozda poslije flesham i bios da rijesim TDP limit. :D

Jel moras ručno pravit custom fan curve u msi AB da bi imao zero fan ili je automatski na zero fan? 

Automatski

11 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Imperator01 kaže...
Almin94 kaže...

Automatski

Kako? Daj pojasni,koje si stavke mijenjao ili stavi screenshot. Ako ti nije mrsko.

Ja ovo što sam odradio radi al moram postaviti custom fancurve u msi.

Kod mene je sve default sem ovih stavki koje sam stavio "0"; RPM1,PER01,RPM01

15 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...

Kako? Daj pojasni,koje si stavke mijenjao ili stavi screenshot. Ako ti nije mrsko.

Ja ovo što sam odradio radi al moram postaviti custom fancurve u msi.

Kod mene je sve default sem ovih stavki koje sam stavio "0"; RPM1,PER01,RPM01

Izvoli :) 

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sto se tice throttlanja GTX 970, je li to Nvidia uradila s namjerom da grafe zastiti tako sto ogranici TDP ili Bios-i nisu bas fino ustimani. Sta mislite o tome? Je li sigurno ostaviti neki anti throttle bios na grafi duze vrijeme uz voltage bump od +87mV? Jer tada sve radi savreseno, samo su brojke malo razlicite... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Sto se tice throttlanja GTX 970, je li to Nvidia uradila s namjerom da grafe zastiti tako sto ogranici TDP ili Bios-i nisu bas fino ustimani. Sta mislite o tome? Je li sigurno ostaviti neki anti throttle bios na grafi duze vrijeme uz voltage bump od +87mV? Jer tada sve radi savreseno, samo su brojke malo razlicite... 

Kad ti throttla grafa??

AUDIOFIL
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Almin94 kaže...

Kad ti throttla grafa??

Throttla i na stocku. Ne znam je li throttlanje ili je to sami radi Boost-a 2.0. Za nekih 10MHz se downclocka. Evo legao je custom bios anti-throttle uz 1.262V pa budemo vidili stanje. :)

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Razlog throttlanja je vrlo jednostavan: temperatura, potrošnja i stabilnost. Sve to se "cilja" s razlogom - da nemaš artefakte, rušenja drivera, smrzavanja cijelog kompa i sl. Svaka kartica ima još malo slobodnog prostora (jer hardver nije baš precizna znanost u tom smislu), ali to moraš sam istestirati i na vlastitu odgovornost. Nekome će se rušiti za 1Mhz više, nekome neće ni za 400Mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Razlog throttlanja je vrlo jednostavan: temperatura, potrošnja i stabilnost. Sve to se "cilja" s razlogom - da nemaš artefakte, rušenja drivera, smrzavanja cijelog kompa i sl. Svaka kartica ima još malo slobodnog prostora (jer hardver nije baš precizna znanost u tom smislu), ali to moraš sam istestirati i na vlastitu odgovornost. Nekome će se rušiti za 1Mhz više, nekome neće ni za 400Mhz.

meni sa početnih 1392mhz nakon nekog vremena u igri spusti na 1380mhz i to je to. (ovo je boost)

Ne vidim razliku i ne vidim mjesta panici..

12 godina
Gtx 9xx Club

Moj overclock se drzi na 1501mhz boost i to je konstanta cak i nakon par sati Witchera 3.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Moj overclock se drzi na 1501mhz boost i to je konstanta cak i nakon par sati Witchera 3.

kolike su ti temperature?

koliki ti je tdp te na koliko ti vent radi.

ali reci mi iskreno neda mi se tražit reviewe po netu

ja svoju stavim na stocku 1540/1995 za gaming povečam tdp na 112% i to je to.

temperature ide na oko 75 stupnjeva ali se vent ne cuje tj radi na nekih 65%.. tek kada dode grafa na 80 stupnjeva onda se cuje jer vent radi na 75-80%

12 godina
Gtx 9xx Club

Toxic mislim da sam to vec napisao ovdje u temi ali nisam siguran skroz,sad sam na poslu i doma sam tek u 1 u noci.

Temperature su mi u najtoplijim danima sa tim overclockom u Witcheru 3 otisle na max mislim 71c,vent se vise nesjecam do koliko je isao ali grafa je kompletno tiha i u tom full loadu pa sigurno nije previse.

Ali ako ti sutra napisem mjerenja to ce bit za ove hladnije dane ili dane normalne temperature,ja nemam doma klimu pa zna bit pakleno vruce po ljetu u sobi gdje je komp.

Inace ovih 1501mhz je nastelano prema Witcheru 3 jer na njemu ako odem vise onda brzina grafe oscilira a ovako je stalno jednako.

EDIT:

Imaju u temi moje overclock postavke i za gaming i za benchanje.

Ovi benchmarci su nikakav pokazatelj sto nase grafe mogu posto u bench testovima mogu imat stabilan OC koji Witcher 3 srusi tojest pojavljuju se crvene mrlje povremeno po ekranu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 10:43 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice