To je to, bilo je samo pitanje vremena kad ce RGB govno ubaciti u referentnjace
Zar odtamo na neki nacin i nije i krenilo, ako me sjecanje dobro sluzi 680 illi 780 je imala green nvidia pa onda aib evolvirali na fast and furious.
To je to, bilo je samo pitanje vremena kad ce RGB govno ubaciti u referentnjace
Zar odtamo na neki nacin i nije i krenilo, ako me sjecanje dobro sluzi 680 illi 780 je imala green nvidia pa onda aib evolvirali na fast and furious.
Onda ni 1080Ti nije 1440p kartica jer je 25% jaca a razlika u rezolucijama kosta vise od 25% brze kartice..
Da, no pošto je to najbolja kartica koju moš imat, onda je ona jedini shot za 1440p... to je njegova logika, ali da, ni ona nije onda 1440p kartica pretpostavljam.
Ne znam baš. Logika je ovako: ako kartica može većinu igara gurati preko 60 fps s maksimalnim postavkama na rezi R, tada je to "kartica za R". Tu isključujem anomalije poput Deus Exa. Odigrao sam nešto malo Deusa i ne vidim ništa u tom engineu što je vrijedno takvih zahtjeva. AA je uvijek bio diskutabilna stvar zbog negativnog efekta zamućivanja, doduše, za mene su i vinjete diskutabilne, a motion blur pravilno implementiran vidio sam samo u Doomu 2016, tako da, širenjem priče dalo bi se raspravljati što i kako. Međutim, činjenica je da je AA specifična postavka koju (osobno, dakle, ja) ne uzimam kao integralni dio "postavki kvalitete". Tu ne ubrajam vinjete, sharpening i sl. 4K ne mogu komotno igrati na 1080Ti i time za mene nije 4K kartica. Većina je ključna riječ, pa tako jedna ili par igara poput Deus Exa ne čine 1080Ti ne-1440 karticom, kao što ni 1080 nije 5K kartica zbog toga što StarCraft 2 i Diablo 3 gura na 5K.
To su tvoji stavovi i misljenja.
Za mene je i gtx 1070 4k kartica.
Točno, to je pitanje koliko je nekome bitna kvaliteta. Meni je i 1070 5K kartica kad to želim. :)
Kvaliteta je relativna.
Točno, to je pitanje koliko je nekome bitna kvaliteta. Meni je i 1070 5K kartica kad to želim. :)
nije isto gledati na 28" 4k monitoru pri snizinim detaljima AA i slicno i na 40" monitoru..
tako da ima tu pun kufer faktora
ja na 28" imam ogroman ppi i sve izgleda brutalno dobro cak i kada snizim detalje dosta.
nije isto gledati na 28" 4k monitoru pri snizinim detaljima AA i slicno i na 40" monitoru..
ja na 28" imam ogroman ppi i sve izgleda brutalno dobro cak i kada snizim detalje dosta.
Jel na 28'' 4k stavljaš kakav aa? možda fxaa?
4k trenutno nema smisla za raju, preskupo je
Jel na 28'' 4k stavljaš kakav aa? možda fxaa?
ako mogu stavljam sve ako ne smanjujem u pravilu fxaa ne koristim ako mogu onda koristim taa, tssa
Problem 4K i nepostojanja kartica za 4K je što, ako želiš forsirati 4K rezu, a želiš jer je to prirodna rezolucija monitora, moraš spuštati detalje. AA ti ne treba za 4K veći od 2x MSAA ili ekvivalentan, ali ti i dalje treba. Tek na 5K ti ne treba, ali lako se prevariti jer dok je brojčano 5K veći od 4K za samo 25%, rezolucija je veća preko 75%. Filozofijom spuštanja detalja, većina kartica su i 5K kartice. Istom filozofijom možemo i spustiti očekivanja za framerate sa 60 minumuma na 50, 40 i 30... konzolaški kmetovi (trololo :P) ionako su na 30 zadovoljni. :P
Problem 4K i nepostojanja kartica za 4K je što, ako želiš forsirati 4K rezu, a želiš jer ne to prirodna rezolucija monitora, moraš spuštati detalje. AA ti ne treba za 4K veći od 2x MSAA ili ekvivalentan, ali ti i dalje treba. Tek na 5K ti ne treba, ali lako se prevariti jer dok je 5K veći od 4K za samo 25%, rezolucija je veća preko 75%. Filozofijom spuštanja detalja, većina kartica su i 5K kartice. Istom filozofijom možemo i spustiti očekivanja za framerate sa 60 minumuma na 50, 40 i 30... konzolaški kmetovi (trololo :P) ionako su na 30 zadovoljni. :P
pa ja igram evil within s 40 fpsa ali problem je igra.
Pls probaj Evil Within 2 i natjeraj je da ti na 4k gpu usage bude zakucan..
no way, gpu usage bude oko 80% a grafa ne prikazuje 60 fpsa vec od 35-55. Nije do Ryzena već se ekipa masovno zali na to s novim intelovim procesorima i raznim grafickim karticama
Istina, sa 1080kom imam frameove dropove ispod 60 fps na full hd u evil within.
Nesto malo je pomoglo povecanje FOV-a na 90.
To vam je zato kaj imate BN u softveru
Treba također reci da se to rijetko manifestira a kad ugasiš fraps onda niti ne zamjećuješ, btw igra je vrhunsla kad smo kod toga.
Jel isplativa zamjena moje za msi 1070 gaming x i 800kn..1070 je stara 12 mj moja 5....covjek je iz Vz..kupljena u micronisu i ima sve papire i full bundle....covjek bi cak i dosao do zg da se sve isproba....
Jel isplativa zamjena moje za msi 1070 gaming x i 800kn..1070 je stara 12 mj moja 5....covjek je iz Vz..kupljena u micronisu i ima sve papire i full bundle....covjek bi cak i dosao do zg da se sve isproba....
DA.
Onda super.. covjrk ce mi odvrtit benceve i poslikat sve..ravna je..nije se objesila...pa da onda to rijesim pa sam napokon miran onda s grafom 2 godine..jedino ce me monitor fhd/60hz malo kocit ali otom potom
Onda super.. covjrk ce mi odvrtit benceve i poslikat sve..ravna je..nije se objesila...pa da onda to rijesim pa sam napokon miran onda s grafom 2 godine..jedino ce me monitor fhd/60hz malo kocit ali otom potom
Neće te kočit.
Onda je prelazak na jace bezbolan...proc ju moze gurat bez beda
GTX 1070 je grafička taman za full hd šta god ljudi pjevali, da su igre optimizirane kako treba i da se ne izbacuju nedovršene kao što je sad slučaj tad bi 1070ka bila za 1440p a 1080ka za 4k, ovako je 1080Ti za 4K.
GTX 1070 je grafička taman za full hd šta god ljudi pjevali, da su igre optimizirane kako treba i da se ne izbacuju nedovršene kao što je sad slučaj tad bi 1070ka bila za 1440p a 1080ka za 4k, ovako je 1080Ti za 4K.
Ako je 1070-ka 1080p grafa, onda 1080Ti nikako ne moze bit 4k grafa...
Ti baš voliš ovu matematiku za osmaše.
Volim zdravu logiku...
Volim zdravu logiku...
Al si zaboravio da na 4k gasis AA a na FullHD palis pa ti to taman dode 4x..
980ti žvače FHD@60Hz...sitne korekcije i držim ju na 100+ Hz 1440p...prema tome sve vrijedi i za 1070-ku koja je i nešto pogodnija za veću rezu...bdw heads up na male oglase u dogledno vrijeme...čekam grafu već preko mjesec dana
Mislim da je rečeno da mali oglasi neće postojati u dosadašnjem formatu nego će se valjda prebacit na forum, nisam siguran za detalje, samo sam preletio preko teksta.
Jbg... izgleda da je već i skoro prodana...rip mali oglasi
Takav combo ja imam... Sa 970 prešao na 1070 - naravno da je boost.
Takav combo ja imam... Sa 970 prešao na 1070 - naravno da je boost.
Posto mi je gpu usage varirao u hitmanu, proc podignuo malo gore, gpu usage se ustabilio i fps skocili jos gore (10tak fps).
Jel si mozda primjetio bottleneck sa tom grafom na 3570k?
Posto taj cpu ipak nije vise u cvijetu mladosti..