GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
ansha kaže...
Tonči kaže...

Pa jest; nema te igre koja na 144Hz ne treba najbržu moguću. 

To si naknadno uveo taj parametar 144hz. Za 60hz nema smisla uzimat 1080Ti osim na 4K... Ja obicnu 1080-ku drzim underclockanu i undervoltanu na 60hz 1440p...

Potpuno se slažem. Da sam na 60hz, 1080ti bi bila besmislena na 1440p. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
eywa33 kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Pa jest; nema te igre koja na 144Hz ne treba najbržu moguću. 

To si naknadno uveo taj parametar 144hz. Za 60hz nema smisla uzimat 1080Ti osim na 4K... Ja obicnu 1080-ku drzim underclockanu i undervoltanu na 60hz 1440p...

Potpuno se slažem. Da sam na 60hz, 1080ti bi bila besmislena na 1440p. 

Ma uvijek mozes igrati uz tearing hihihi

12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ma uvijek mozes igrati uz tearing hihihi

Uff... ne bi mogao ekšli. Razmazio sam oko na g-sync 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Da sam na 60hz, 1080ti bi bila besmislena na 1440p. 

Pa baš i ne. Ima igara kod kojih je potrebna na 1440. Želiš da ti je 60 MINIMUM, a ne prosjek.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Pa baš i ne. Ima igara kod kojih je potrebna na 1440. Želiš da ti je 60 MINIMUM, a ne prosjek.

Tako je 60 treba biti minimum i to moze uvijek samo malcice smanji travu :)

Tonči jesi i ti probao te trave malo s obzirom na tvoj stav :) lol

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Tonči, diskutirali smo na dugo i široko još otprije... Realno 1080ka može svaki naslov gurat na minimum 60 uz minimalno snižavanje detalja. Da, zaključili smo da to nije to (pc ultra master race), ali nije ni smak svita jbga. Pitanje je samo jesi spreman žrtvovati malo detalja ili nisi. Ja jesam. Bio bi glup da forsiram recimo 8xmsaa na 1440p. To uopće zapravo ne smatram "ultrom" već debilizmom. Prihvatljiv aa na 1440p je x2 msaa sa nekim aa za mućenje, tipa fxaa ili txaa. A smaa mi je još najidealniji. Nije najljepši ali je zahvalan za fps. Ostale eye-candy opcije mogu se postepeno rezat, kao čuvena trava na gta5. 

Eventualno wildlands može štucat na 1080ki. Ne pada mi na pamet što drugo... Da, eventualno Deus ex.

14 godina
neaktivan
Ako stuca stave se dvije 1080ti...u cem je problem?! ;)
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Deusu ne pomažu ni dvije Titan Xp na 2GHz, a kamoli što drugo. Izgubljen slučaj, koji ničime vizualnim ne opravdava zahtjeve. No, zato Tomb Raider (na istom engineu) itekako jest. Svakako, ne treba ti 8x na 1440, ali ti 2x svakako treba, 4x je poželjan, no ne MSAA, nego uzmeš nešto jeftinije, a jednako dobro. :) 1080Ti ti ostavlja prostora za igre poput Deusa ili novije. 1080 ja smatram karticom za 1080. :) Neću promijeniti stav oko toga. :)

Nope.
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

1080 ja smatram karticom za 1080. :) Neću promijeniti stav oko toga. :)

... nevjerojatan si. 

17 godina
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

1080 ja smatram karticom za 1080. :) Neću promijeniti stav oko toga. :)

... nevjerojatan si. 

Jel mozes probati ovo?

cini mi se da ovaj fx radi jako dobro s gtx 1080ti na 1080p.. hbte led..

17 godina

Ili jos bolje ingame benchmark

wow za FX omfg

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Bome, iznenađuje nakon toliko vremena. 

8 godina
protjeran
toxic kaže...

Ili jos bolje ingame benchmark

wow za FX omfg

offtopic ali da li mozda netko zna cime on prikazuje ovu statistiku sa strane? Probao sam koristiti onaj server sto dodje sa msi afterburnerom, ali dok je ukljucen fps mi je 30% nizi...

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Deusu ne pomažu ni dvije Titan Xp na 2GHz, a kamoli što drugo. Izgubljen slučaj, koji ničime vizualnim ne opravdava zahtjeve. No, zato Tomb Raider (na istom engineu) itekako jest. Svakako, ne treba ti 8x na 1440, ali ti 2x svakako treba, 4x je poželjan, no ne MSAA, nego uzmeš nešto jeftinije, a jednako dobro. :) 1080Ti ti ostavlja prostora za igre poput Deusa ili novije. 1080 ja smatram karticom za 1080. :) Neću promijeniti stav oko toga. :)

Onda ni 1080Ti nije 1440p kartica jer je 25% jaca a razlika u rezolucijama kosta vise od 25% brze kartice..

8 godina
protjeran

meni na prvu baca na nzxt CAM program za monitoring ali može biti da sam fulao ceo fudbal...

8 godina
protjeran

evo lagao sam, dobijem 2 fps na superpositionu

+650 mem, znači 11.7gbps, inače je rezultat u rasponu 124.5-125 fps, evo s ovim 127... ajde nešto se osjeti, budem se poigrao na 4k

12 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Onda ni 1080Ti nije 1440p kartica jer je 25% jaca a razlika u rezolucijama kosta vise od 25% brze kartice..

Da, no pošto je to najbolja kartica koju moš imat, onda je ona jedini shot za 1440p... to je njegova logika, ali da, ni ona nije onda 1440p kartica pretpostavljam.

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
ansha kaže... 

Da, no pošto je to najbolja kartica koju moš imat, onda je ona jedini shot za 1440p... to je njegova logika, ali da, ni ona nije onda 1440p kartica pretpostavljam.

Ne znam baš. Logika je ovako: ako kartica može većinu igara gurati preko 60 fps s maksimalnim postavkama na rezi R, tada je to "kartica za R". Tu isključujem anomalije poput Deus Exa. Odigrao sam nešto malo Deusa i ne vidim ništa u tom engineu što je vrijedno takvih zahtjeva. AA je uvijek bio diskutabilna stvar zbog negativnog efekta zamućivanja, doduše, za mene su i vinjete diskutabilne, a motion blur pravilno implementiran vidio sam samo u Doomu 2016, tako da, širenjem priče dalo bi se raspravljati što i kako. Međutim, činjenica je da je AA specifična postavka koju (osobno, dakle, ja) ne uzimam kao integralni dio "postavki kvalitete". Tu ne ubrajam vinjete, sharpening i sl. 4K ne mogu komotno igrati na 1080Ti i time za mene nije 4K kartica. Većina je ključna riječ, pa tako jedna ili par igara poput Deus Exa ne čine 1080Ti ne-1440 karticom, kao što ni 1080 nije 5K kartica zbog toga što StarCraft 2 i Diablo 3 gura na 5K.

Nope.
8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

meni na prvu baca na nzxt CAM program za monitoring ali može biti da sam fulao ceo fudbal...

u gujcu te ljubin, fala !!!

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne znam baš. Logika je ovako: ako kartica može većinu igara gurati preko 60 fps s maksimalnim postavkama na rezi R, tada je to "kartica za R". Tu isključujem anomalije poput Deus Exa. Odigrao sam nešto malo Deusa i ne vidim ništa u tom engineu što je vrijedno takvih zahtjeva. AA je uvijek bio diskutabilna stvar zbog negativnog efekta zamućivanja, doduše, za mene su i vinjete diskutabilne, a motion blur pravilno implementiran vidio sam samo u Doomu 2016, tako da, širenjem priče dalo bi se raspravljati što i kako. Međutim, činjenica je da je AA specifična postavka koju (osobno, dakle, ja) ne uzimam kao integralni dio "postavki kvalitete". Tu ne ubrajam vinjete, sharpening i sl. 4K ne mogu komotno igrati na 1080Ti i time za mene nije 4K kartica. Većina je ključna riječ, pa tako jedna ili par igara poput Deus Exa ne čine 1080Ti ne-1440 karticom, kao što ni 1080 nije 5K kartica zbog toga što StarCraft 2 i Diablo 3 gura na 5K.

Onda po toj logici se ne bi trebao igrat na 4K jer još nemamo 4K karticu? Valja biti realan. Ako se netko želi igrat na 4K, kupit će 1080ti jer bolje ne ide trenutno. A o tome je li neka kartica 4k, 1440p ready - to ovisi najviše o tome jesi li i koliko spreman rezati detalje. Takva je trenutno situacija. Sa 1080ti ćeš rezat najmanje, ako išta. Sa 1080kom više etc.. 

Nego, kad će ta volta i što možemo očekivat od nje? Apsolutno nikakve rumore ne vidim po wtftech-u... a tamo skaču na sve, vjerujem da pokušavaju i gatanjem otkriti performanse. Pretpostavljam tek q2-2018 možemo očekivat neke nove srednje čipove koji će dat 1080ti performanse... a tek poslije "real deal" sa Titanom i xx80ti čipom. Što ti očekuješ?

8 godina
protjeran

offtopic, ali nemam blage kako je taj uspija natirat ovaj nzxt cam da proradi...nisan prova napravit account, nego samo guest, ali ako zahtijevaju spajanje na njihov server, nek si zabiju ovaj soft u guzicu...ima li iti jedan normalan program koji bi prikazao fps i cpu utilisation u igrama?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 22:36 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

offtopic, ali nemam blage kako je taj uspija natirat ovaj nzxt cam da proradi...nisan prova napravit account, nego samo guest, ali ako zahtijevaju spajanje na njihov server, nek si zabiju ovaj soft u guzicu...ima li iti jedan normalan program koji bi prikazao fps i cpu utilisation u igrama?

covjece ti si totalno u problemima :)

CAM je super komad sofvera, i jednostavan da ne moze biti jednostavniji

probaj Afterburner za overlay u igrama

8 godina
protjeran

afterburner ili rivatuner, nesto od to dvoje, mi spusti frejmrejt u igrama za 30%...iden provat evga precision...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Onda po toj logici se ne bi trebao igrat na 4K jer još nemamo 4K karticu? Valja biti realan. Ako se netko želi igrat na 4K, kupit će 1080ti jer bolje ne ide trenutno. A o tome je li neka kartica 4k, 1440p ready - to ovisi najviše o tome jesi li i koliko spreman rezati detalje. Takva je trenutno situacija. Sa 1080ti ćeš rezat najmanje, ako išta. Sa 1080kom više etc.. 

Nego, kad će ta volta i što možemo očekivat od nje? Apsolutno nikakve rumore ne vidim po wtftech-u... a tamo skaču na sve, vjerujem da pokušavaju i gatanjem otkriti performanse. Pretpostavljam tek q2-2018 možemo očekivat neke nove srednje čipove koji će dat 1080ti performanse... a tek poslije "real deal" sa Titanom i xx80ti čipom. Što ti očekuješ?

Pa ne baš. Nitko nikome ne brani da se igra na bilo kojoj rezoluciji, ali pojmovi kao "4k kartica" su preseravanje, jer nemamo jednostavno hardver za to kako treba. Blizu, ali ne još. Ako netko inzistira na 4K monitoru za igranje, mora znati da će morati za nativnu rezu prodati detalje ili će se na 4K ekranu igrati u 1440.

Nope.
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Pa ne baš. Nitko nikome ne brani da se igra na bilo kojoj rezoluciji, ali pojmovi kao "4k kartica" su preseravanje, jer nemamo jednostavno hardver za to kako treba. Blizu, ali ne još. Ako netko inzistira na 4K monitoru za igranje, mora znati da će morati za nativnu rezu prodati detalje ili će se na 4K ekranu igrati u 1440.

Mogao si i na drugi dio posta odgovorit. Prvi smo apsolvirali.

15 godina
protjeran

Ja na 1440p imam 60 lock u svemu sa underclockanom karticom, al eto, ako Tonci bas inzistira, spustit cu rezu...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Wccftech... lol... nemam pojma, već dugo je glasina o ožujku 2018. Bojim se da ovog puta neće ići kao s Pascalom, nego lošije. Ide novi Titan prije proljeća sigurno.

Nope.
8 godina
protjeran

na-po-kon....osjecao sam se ko cigo u recycle binu dok sam trazio posten program na netu...na kraju je rijesenje ponudila moja vlastita maticna ploca, a app se zove gigabyte 3d osd...ne samo sto prikazuje cpu i gpu usage i frejmrejt, nego usto prikazuje i ime proca i grafe i sve to mukte...

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To je to, bilo je samo pitanje vremena kad ce RGB govno ubaciti u referentnjace 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice