GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.549.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Nebi hvala,dosta je znati 3 standarda u gaming monitorima/fhd,2.5k,4k-ovo ostalo su hibridne verzije za mene

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko sam upucen:

3840×2160 je UHD (kasnije prozvan 4K UHD)

4096×2160 je originalni 4K

takoder, broj ispred ovog "K" ne stoji za broj mega piksela daje informaciju o tome koliko stupaca piksela vidimo,

ovi sto mi mnoze 1920x1080 i zakljuce da je to 2K su u krivu, pomnozite 3840x2160, po tome ispada da je 8K...

mojpismonosa
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Asbis na GO, ne mogu dobiti GPU do idućeg tjedna. 

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dali je veliki gubitak performansi (fps) dok se ukljući Nvidia Physx i dali se isplati zbog toga uzeti Nvidia gpu?
7 Da
20 Ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
HELIX.D kaže...
Dali je veliki gubitak performansi (fps) dok se ukljući Nvidia Physx i dali se isplati zbog toga uzeti Nvidia gpu?

Prvi put gdje sam vidio PhysX razliku bilo je u Mafia 2 i mogu samo reci da je zanemarivo, bar meni.

U ovoj igri se "vidi" malo bolje ostecenje od oruzja ali u tako nabrijano akcijom igrom to se ne primjeti. Sad dajte neku novu igru radi toga interesuje me bas.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran

U Borderlandsu su AMD grafe u totalnoj banani kada se upali Physx i dođu situacije gdje bacas one bombe ili ubijes nekog jaceg neprijatelja pa se dogodi milijon efekata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

... koja je sad gtx 1080 najbolji bang for buck? Jel su tu negdje Gigabyte G1 i MSi gamingX? 
Mislim, od onih kod nas dostupnih - zbog garancije.
Doduše, čini se da su police kod nas ispražnjene... nije da bi sad i radio nešto s time s obzirom na to da su na redu ljetne aktivnosti, 
ali da si imam štogod za pikirati kad se ovi kojekakvi dućandžije povrate s godišnjeg...

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
overhaul kaže...

... koja je sad gtx 1080 najbolji bang for buck? Jel su tu negdje Gigabyte G1 i MSi gamingX? 
Doduše, čini se da su police kod nas ispražnjene... nije da bi sad i radio nešto s time s obzirom na to da su na redu ljetne aktivnosti, 
ali da si imam štogod za pikirati kad se ovi kojekakvi dućandžije povrate s godišnjeg...

Gainward Phoenix/GS/GLH ili Palit Gamerock/super jetstream/jetstream hladnjaci su identicni u dlaku, razlike su samo u stock taktovima!

Vise informacija:

klikklik 2, klik 3

11 godina
Lucidius kaže...

U Borderlandsu su AMD grafe u totalnoj banani kada se upali Physx i dođu situacije gdje bacas one bombe ili ubijes nekog jaceg neprijatelja pa se dogodi milijon efekata.

kad forsiraš nešto kaj neide onda dobiš drekec 

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
neaktivan

Otprilike kao async na nvidiji? 

Will this run on my 486?
Moj PC  
7 1 hvala 0
11 godina
Penryn kaže...

Otprilike kao async na nvidiji? 

to mi je bio drugi dio posta ali sam ga obrisao pošto je taj drekec iole ispravan bez obzira na % boosta

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
Lucidius kaže...
overhaul kaže...

Gainward Phoenix/GS/GLH ili Palit Gamerock/super jetstream/jetstream hladnjaci su identicni u dlaku, razlike su samo u stock taktovima!

Vise informacija:

klikklik 2, klik 3

E hvala! Ali vidim, kao što sam i pretpostavljao, 1080tki nema od gainvarda, pa ni palita po dućanima više. Ali zato ima 980ti skupljih od 1080tki. 
Po našem starom običaju:) No dobro, ja nisam tolko nestrpljiv. Glavno da znam što se pokazalo kao najbolji dil sad kad su se izredali nakon "founder" stockova.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
9 godina
protjeran
overhaul kaže...
Lucidius kaže...
overhaul kaže...

Vise informacija:

klikklik 2, klik 3

E hvala! Ali vidim, kao što sam i pretpostavljao, 1080tki nema od gainvarda, pa ni palita po dućanima više. Ali zato ima 980ti skupljih od 1080tki. 
Po našem starom običaju:) No dobro, ja nisam tolko nestrpljiv. Glavno da znam što se pokazalo kao najbolji dil sad kad su se izredali nakon "founder" stockova.

Bilo je Gainward Phoenix gtx 1080 u Linksu po 5600kn i obje ture su otisle dok si reko keks. Pricekaj biti ce ih opet posto je Links glavni uvoznik za Gainward i Palit.

13 godina
protjeran

2000kn vise za 1080, nebi bas!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ko moze dat ce, ipak je boost osjetan! Recimo za novog Titana X moras dat kao za dvije gtx 1080 da bi dobio cca 20 posto vece performanse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

jako ali opet ne dovoljno za 4k60p gaming all max out...

p.s jeftinije i bolje uzet 1070 u SLI 

posto Ti nece za pascal izac... treba cekati voltu  koja bude first single 4k gpu/pcb kartica 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 23:26 (4mal).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ko moze dat ce, ipak je boost osjetan! Recimo za novog Titana X moras dat kao za dvije gtx 1080 da bi dobio cca 20 posto vece performanse.

mislio sam na razliku naspram gtx1070!

9 godina
protjeran
4mal kaže...

jako ali opet ne dovoljno za 4k60p gaming all max out...

p.s jeftinije i bolje uzet 1070 u SLI 

posto Ti nece za pascal izac... treba cekati voltu  koja bude first single 4k gpu/pcb kartica 

U kojem filmu si gledao da su dvije gtx 1070 jeftinije od gtx 1080? skuplje su oko 2000kn.

Stjepanj 

Znam da si mislio da gtx 1070, velim gtx 1080 je osjetno jaca i ko moze isprsit ce se!

17 godina

o novom t-x-u pricam - hint nadporuka 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 23:47 (4mal).
16 godina
odjavljen

Prilično loše zasad. Inače, danas mi je od EVGA stigao set FTW-ica i čak ni taj model nije nešto pretjerano bolji od FE inačica ili SC-a. Kartice idu na oko 2GHz zaista, tihe su (nečujne u loadu), ali performanse u odnosu na Titane i dalje nedovoljne da budu prihvatljive uopće gnjavaže instalacije. 8% u najboljem slučaju.

Irresponsible amount of underwhelminess. :)

I tako, 1080 u svoj svojoj slavi http://www.3dmark.com/fs/9613765http://www.3dmark.com/fs/9613697

http://www.3dmark.com/fs/9613971

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 0:55 (Tonči).
11 godina

Standardni klokovi oko 2 ghz,gore-dole,nezz zašto nisi išao na sc modele?8% možda je mehh razlika kad dolaziš sa titana ali uzmi u obzir koliko si plati te pref. sa titanom a koliko sa 1080?znači napredak je i više i nego dobar s obzirom na manjak konkurecije?!Znači odustaješ od novog titana?ili misliš da je nv odustala

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Prilično loše zasad. Inače, danas mi je od EVGA stigao set FTW-ica i čak ni taj model nije nešto pretjerano bolji od FE inačica ili SC-a. Kartice idu na oko 2GHz zaista, tihe su (nečujne u loadu), ali performanse u odnosu na Titane i dalje nedovoljne da budu prihvatljive uopće gnjavaže instalacije. 8% u najboljem slučaju.

Irresponsible amount of underwhelminess. :)

I tako, 1080 u svoj svojoj slavi http://www.3dmark.com/fs/9613765http://www.3dmark.com/fs/9613697 http://www.3dmark.com/fs/9613971

Pa kada se kloka kako treba onda to kod mene izgleda ovako GTX 1080 2126-5508 Graphics Score 25097, šamaram i Titane na vodi za par hiljada GTX Titan X 1500/2000mhz Graphics Score 21938, rezultat je od naseg forumasa klik

EDIT:

Šta si uopce uzimao EVGA-u, vidio si sta se pise koje su TOP klasa 

EDIT 2:

Prilicno sam siguran da sam daleko od bilo kojeg Titana X i u ostaloj sintetici Unigine Heaven 4.0Unigine Valley 1.0

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:06 (Lucidius).
16 godina
odjavljen

Čak je i gore. Situacija je takva da realno su lošije od Titana i loše se clockaju. Čak ih ne muči termal, nego jednostavno ne mogu preko 2100. Rezultati su grozni... ispod 5k u pravilu. Nakon 20-tak runnova jednostavno vidim ne ide.

E sad. Skok s 980 je tu očito, s 980Ti čak nešto osjetno valjda, ali ovako sintetički nisam siguran da je uopće bolje. FE i SuperClocked su bili jednako loši. Ovo je FTW, dakle još bolja i opet - ćorak.

Lucidius kaže...

Pa kada se kloka kako treba onda

LOL 

Lucidius kaže...

Šta si uopce uzimao EVGA-u, vidio si sta se pise koje su TOP klasa 

Evo, 6 različitih 1080 kartica i svih 6 su bile jednostavno meh. Savjetujem ne kupovati ako imate 980Ti ili TX.

Ni novi Titan se ne čini idealan s taktom. Evo kaže kolega da preko 1850 ne ide da ga ubiješ. 95°C na 1850MHz već nakon par minuta. Accelero ga drži na 80°C, ali takt ne ide gore..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:01 (Tonči).
9 godina
protjeran

Odvrti Valley i Heaven jos sa Titanom, ja sam editirao post gore su ti moji rezultati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel Titan još deset glavi kod nas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

nema ni jednog tonči sve pokupovaoali majke mi!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:45 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Odvrti Valley i Heaven jos sa Titanom, ja sam editirao post gore su ti moji rezultati.

Nema koristi. Ne možemo uspoređivati različite mašine tako. Uvjeti su bitni: kod mene trenutno 5960X na 4,53GHz, 128GB na 2,75GHz, 125MHz bus, ambijentalna temp 31°C

DarthMarkus kaže...

Retail cijene su nebitne. Ima na oglasniku <500€. :) To je u rangu GTX 1070 od koje je znatno bolja kartica.

13 godina

Znači Titan sa stock coolerom vs neref 1070.....Confused face

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Znači Titan sa stock coolerom vs neref 1070.....Confused face

Ma ubaciš Titan pod AIO i gura 1,4 najmanje. 1070 nisam probao, ali 1080 mu ne bježe dalje od 10% pa me malo brine kako će se ponašati 1070 koji je od 1080 sporiji 25%.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice