Sklapanje PC konfiguracija - od 700 do 1000 EUR izdvojena tema

poruka: 16.398
|
čitano: 3.521.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - od 5.000 do 7.000
Kopsi1304 kaže...
Avensac kaže...

4.299

Nije prek oglasa, nego iz ducana

Sve je u košarici i baš sad vidim da je Strix skuplja 244kn što i nije puno. Pa sad gledam jel se isplati dat toliko više za strix naspram G1. Ionako sam vec prekoracio debelo od planiranog

Radije bi išao na Grafička kartica MSI GTX 1070 Gaming X 8G ako možeš još promijeniti.. Gotovina: 4,337.00 Kn

U trgovini u kojoj kupujem, jednimo imaju G1 i Strix. 

14 godina
Kopsi1304 kaže...

Radije bi išao na Grafička kartica MSI GTX 1070 Gaming X 8G ako možeš još promijeniti.. Gotovina: 4,337.00 Kn

Sve je to divno i krasno što bi ti išao, ali bez dokaza to i dalje ostaje samo tvoje mišljenje.

Avensac kaže...

Uzmi onu koja je jeftinija ili koja ti se više dopada i gotovo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 15:47 (Valentin17).
13 godina
Sklapanje PC konfiguracija - od 5.000 do 7.000 kn

Ma nemas sta kemijati... msi gaming i g1 su iste...ajde msi je meni osobno ljepsa ali obe su odlicne grafe

Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
Avensac kaže...
Kopsi1304 kaže...
Avensac kaže...

4.299

Nije prek oglasa, nego iz ducana

Sve je u košarici i baš sad vidim da je Strix skuplja 244kn što i nije puno. Pa sad gledam jel se isplati dat toliko više za strix naspram G1. Ionako sam vec prekoracio debelo od planiranog

Onda uzmi jeftiniju G1 Gaming. Najbitniji je čip, a ostalo su nijanse

17 godina
Valentin17 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Sve je to divno i krasno što bi ti išao, ali bez dokaza to i dalje ostaje samo tvoje mišljenje.

Avensac kaže...

Uzmi onu koja je jeftinija ili koja ti se više dopada i gotovo.

Pa ja sam rekao što mu preporučujem. Nisam rekao da to mora tako da ne vidim čemu tvoj komentar? I u recenzijama se MSI pokazala odlična, imaš ih more pa ako hoćeš dokaze googlaj. Nisam nigdje rekao da je G1 loša ili išta takvo samo sam dao svoju osobnu preporuku pošto imam MSI i ja sam prezadovoljan.
Nisam znao da ne smijem dati svoje mišljenje o GPU-u ako ne priložim benchmark ili nešto...

9 godina
protjeran

Ne razumijem zasto bi preplacivao te modele koji su ujedno i osjetno losiji od Palit jetstream i Gainward Phoenix modela?

Vec sam pisao opsezne disertacije o tim grafama i pokazao koliko su ovi iznad dominantniji, a masu jeftiniji klik

Uglavnom Palit i Gainward grafe na 2060+MHz rade na 70 stupnjeva dok se ventovi vrte na 1000RPM-a (42 posto)

Znaci na istim tim postavkama se Asus Strix-u ventovi vrte na 2550RPM-a pri 71 stupnju na 2076MHz, Gigabyte G1 modelu se vrte na 2250RPM pri 73 stupnja i 2025MHz, MSI Gaming X na 1480RPM dok je clock 2012MHz a temperatura 70, Inno 3D GTX 1080 iChill X3 je na 77 stupnjeva pri 1550RPM i 2087MHz

Evo ti i direktna usporedba sa G1 (igre, potrosnja i hlađenje) 

Znaci Gainward i Palit daleko najtisi a ujedno i najjaci hladnjaci!

EDIT:

Lako graficku ugradis sam kod kuce, dostava je besplatna, a ovi iz Future ti sloze komp bez grafe. Isto tako nisam napomenuo da u Uzi shopu mozes ostvariti 3 posto popusta ako se registriras na PCEkspert forum, sa time bi te graficka izasla 3855kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 15:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ParaNO1d kaže...

Nisam rekao da to mora tako da ne vidim čemu tvoj komentar?

Nisam se tebi uopće obratio.

13 godina

Radje uzmem msi ili g1 sa nesto losijim hladnjacima al ipak sa 1god vise garancije ;) meni bar je bolje imati 3god garu nego imati nesto bolji hladnjak... razlike su neprimjetne za obicne smrtnike

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran

Kako nesto bolji hladnjak? Pa razlika u hlađenju ti je oko 10 stupnjeva naspram ovih ostalih, to ti je cca 50Mhz veci OC posto ti za 2080-2100 grafa treba biti na 55-60 stupnjeva da ne throtla a pritome je graficka duplo tisa od ovih ostalih, odnosno na najmanje 700-800RPM vrtnje manje.

Dovoljno je samo pogledati razliku u tezini grafi i baciti oko kolika je razlika u masi radijatora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A moj dobri Lucidius... kao prvo taj review što si ti tamo stavio je GLH kartica koju mi nemamo uopće u prodaji kod nas. Imaš 3 verzije Gainward Phoenix grafa:

1) Phoenix (imamo je u prodaji i košta 3.704kn ali nije ni blizu po performansama G1 i Gaming X) - Core Clock:1506 MHz -- Boost Clock:1683 MHz

2) Phoenix GS (Golden Sample) nešto bolji pcb gdje je dobiven onaj silicon "golden lottery" što bi se reklo - Core Clock: 1632MHz -- Boost Clock: 1835MHz

3) Phoenix GLH o kojem ti pričaš (Goes Like Hell) koji je vjerujem custom PCB najvjerovatnije - Core Clock: 1670MHz -- Boost Clock: 1873MHz

Razlika u cijeni između Phoenix i Phoenix GLH (koju još jednom ponavljam nemamo u hrv) je 50£ ili ti ga ~525kn.

Ali eto ti voliš pametovat stalno bez da pogledaš o čemu opće pričaš a meni nešto govoriš

Cijene u UK Phoenix kartica - https://www.scan.co.uk/search.aspx?q=gtx+1070+phoenix

Detaljnija razlika modela doduše 1080 but you get the point: http://www.gainward.com/main/edm/gtx1080_phoenix/index_en.php

Razlog zašto je GLH tako dobra a u isto vrijeme tiha i hladna je zbog vjerovatno boljih kondenzatora i dosta bolji VRM, dakle kao što rekoh custom PCB

Najsmiješnije mi je što si i sam rekao da ne treba bacati para i "preplaćivati" modele iste kartice, a GLH bi bila skuplja od G1 i Gaming X dok bi dala ~3 fps-a više

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 17:06 (Kopsi1304).
11 godina

Vi se i dalje svađajte a ja idem derat guzove na battlefieldu 

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Avensac kaže...

13 godina
Avensac kaže...

Ti si samo grafu kupovao?

11 godina
FakeDeath kaže...
Avensac kaže...

Ti si samo grafu kupovao?

Ne, kupio sam onu konfuguraciju sa i5 6500, vidi pod "Moj PC"

13 godina

Ne kuzim...pa prije 2h smo ti slagali...sta si vec pokupio? Slike?

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
FakeDeath kaže...

Ne kuzim...pa prije 2h smo ti slagali...sta si vec pokupio? Slike?

Hehe brz sam,

Imali su sve kod sebe, pa sam odmah pokupil.

EDIT: par slika grafe

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:22 (Avensac).
9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

A moj dobri Lucidius... kao prvo taj review što si ti tamo stavio je GLH kartica koju mi nemamo uopće u prodaji kod nas. Imaš 3 verzije Gainward Phoenix grafa:

1) Phoenix (imamo je u prodaji i košta 3.704kn ali nije ni blizu po performansama G1 i Gaming X) - Core Clock:1506 MHz -- Boost Clock:1683 MHz

2) Phoenix GS (Golden Sample) nešto bolji pcb gdje je dobiven onaj silicon "golden lottery" što bi se reklo - Core Clock: 1632MHz -- Boost Clock: 1835MHz

3) Phoenix GLH o kojem ti pričaš (Goes Like Hell) koji je vjerujem custom PCB najvjerovatnije - Core Clock: 1670MHz -- Boost Clock: 1873MHz

Razlika u cijeni između Phoenix i Phoenix GLH (koju još jednom ponavljam nemamo u hrv) je 50£ ili ti ga ~525kn.

Ali eto ti voliš pametovat stalno bez da pogledaš o čemu opće pričaš a meni nešto govoriš

Cijene u UK Phoenix kartica - https://www.scan.co.uk/search.aspx?q=gtx+1070+phoenix

Detaljnija razlika modela doduše 1080 but you get the point: http://www.gainward.com/main/edm/gtx1080_phoenix/index_en.php

Razlog zašto je GLH tako dobra a u isto vrijeme tiha i hladna je zbog vjerovatno boljih kondenzatora i dosta bolji VRM, dakle kao što rekoh custom PCB

Najsmiješnije mi je što si i sam rekao da ne treba bacati para i "preplaćivati" modele iste kartice, a GLH bi bila skuplja od G1 i Gaming X dok bi dala ~3 fps-a više

Ti decko nemas pojma o nicem i nemoj uopce ulaziti u rasprave zato jer svaki put dokazes svoje "znanje"!!!

Ja njemu nisam kao prvo uopce ni preporucivao Gainward, vec Palit jetstream koja je skroz ista kartica u dlaku (klik) po hladnjaku jedino su im maske razlicite boje. Za Gainward sam rekao u slucaju gtx 1080 da se ceka Phoenix verzija za 5600kn u Linksu ako bi isao na nju.

Između GLH, GS i obicne Phoenix nema nikakve razlike osim u stock taktovima, koje sa overklokom ionako nadmasis!

Razlog tako brutalnog hlađenja je ogroman radijator, bakrena baza i debele cijevi, klik, klik, klikklikklik a i sama graficka ima 1.200kg, i skoro je duplo teza od ovih Msi, Gigabyte i slicnih modela.

Uostalom imam i ja obicnu verziju i izgleda identicno, temperature su bolesne a overklok jos bolji, evo mojih rezultata klikklik 2

Dobro, sta je tu je, uzeo je Gigu dao 600kn koje je mogao bolje uloziti, sve u svemu sretno i baci rezultate neke sa monitoringom da vidimo temperature i OC

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:42 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...
 ima 1.200kg, i skoro je duplo teza od ovih Msi, Gigabyte i slicnih modela.

Preteško i nepotrebno, već zbog toga ja taj model ne bih preporučio nikome, a i zbog manje garancije.

U dobro ventiliranom kućištu temp. moraju ostati u granicama normale.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 19:58 (Valentin17).
13 godina

Lucidius

gdje pišu težine grafičkih? nemrem ja to nigdje pročitati na službenim stranicama....

Malo mi je čudno ovo "dupo teža" mislim da to nije moguće. Jer jedna GTX 970 Gaming ima 835g, sirova grafa bez ikakve plastike na njoj (oni poklopci za dvi, hdmi, sli itd...)... A znam da je ona dosta lakša od npr MSI 1080...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 20:55 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...
 ima 1.200kg, i skoro je duplo teza od ovih Msi, Gigabyte i slicnih modela.

Preteško i nepotrebno, već zbog toga ja taj model ne bih preporučio nikome, a i zbog manje garancije.

U dobro ventiliranom kućištu temp. moraju ostati u granicama normale.

Ajde ne pricaj gluposti, ne drze svi graficke na stocku, moja klokana do ibera je hladnija 10 stupnjeva od stock MSI, ,Gigabyte i slicnih... slobodno bacimo usporedbu, sa time da i ja imam jaci cip gtx 1080 naspram gtx 1070. Da ne pricam o kvaliteti izrade i kako graficka djeluje "premium" kada ju primis, a ne ove plasticnjace. Kod Pacala je sve u tome da je grafa sto je vise moguce hladna jer o tome ovise visoki klokovi.

FakeDeath

U vezi tezine sam nasao bio stranicu gdje su te sve grafike prilikom recenzije bile i vagane, ali sad se nemrem sjetit di sam to gledao. Ja sam svoju sam izvagao 1,2kg ima. Neka netko od ovih koji imaju MSI ili Gigu stave grafu na vagu pa neka bace screen shot.

Ima na stranici od MSI tezina od r9 390 gaming modela (klik) kojega sam imao prije ove, ona je teska 1.312g, a slicna je po velicini kao i ova od Gainwarda, isto tako pise i za Msi gtx 970 gaming model (klik) 845g koja je skoro pa identicna kao i 1080 model samo sa sitnim kozmetickim preinakama.

EDIT:

Normalno, nije razlika u tezini dvostruka, to je receno onako usput ali je poprilicna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 21:00 (Lucidius).
13 godina
Lucidius kaže...
 Msi gtx 970 gaming model (klik) 845g koja je skoro pa identicna kao i 1080 model samo sa sitnim kozmetickim preinakama.

Da, vagali su s plastikama meni je 835...

Mislim da su 1080 sve preko 1kg... ajmo ljudi vaganje!!!

9 godina
protjeran

Nije sada ni sve samo u cistom vaganju zato jer moze grafa imat tezu masku, tezi backplate, i imati vise ventova pa dobitina tezini, bitan je radijator, pa mislim da sve govori samo kada usporedimo slike od MSI i Gige naspram Gainwarda za kojeg sam iznad zaljepio slike, bacite oko samo na debljinu kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znam da nije sve u težini, ali kada smo već načeli... :D

Inače nije sve ni u hladnjaku ;) Ima tu dosta stvari, tipa ventovi, brzina ventova, raspored, rupice na njima...svašta nešta

Znam da je palit napravio ove godine dobre hladnjake na svojima jetstream i phoenix modelima... Al eto, ima tu dosta stvari opet zašto radije biram msi i gigabyte

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Meni je odlicno to sta imaju fakat jebeno tihe ventove, ovaj Gaiward mi je na 1800RPM glasan kao MSI na 1500RPM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znaći da su ventovi drugačiji, drugačije guraju zrak ili nešto. Treba uzeti te grafe, skinuti plastiku, ventove i ugraditi isti vent na njih pa onda usporediti :) Ima zainteresiranih? :P

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

Znaći da su ventovi drugačiji, drugačije guraju zrak ili nešto. Treba uzeti te grafe, skinuti plastiku, ventove i ugraditi isti vent na njih pa onda usporediti :) Ima zainteresiranih? :P

Ventovi su drugacije zaobljeni, lakse klize kroz zrak pa ne rade veliki šum dok se vrte, a i radijator nije jako gust i opcenito ima dosta mjesta kroz koje zrak moze odma lagano izlaziti van nakon sta prođe kroz radijator tako da se ne tuši u rebrima i ne stvara veliki huk kada zrak udara u njega. Napravljena je dobra aerodinamika mislim da je to glavna stvar.

9 godina
neaktivan
Boky136 kaže...

Poz. je ovo realna cijena za ovu konfiguraciju?

Procesor:

Intel 1151 i5 6400 4-Core (2.7 GHz)

Matična ploča:

Intel 1151 H110 DDR4

RAM:

DDR4 2133 8GB

Pohrana podataka:

HDD 1 TB 3.5″ 7200rpm, SSD 120GB TEAM

Grafička kartica:

ATI Radeon RX 480 8GB

Optički disk:

DVD+-RW black

Napajanje:

550W LC-Power LC5550 V2.2 80+Bronze

Kućište:

Armaggedon Teratron T7

Cijena:6250kn

Trebam odgovor na ovaj post? Uzeo bi ga za cash,znači novo u hangaru18?

10 godina
neaktivan

Boky136

1x Intel Skylake Core i5-6400

1x Asrock H110M-DGS

1x Toshiba HDD 1TB,7200rpm

1x 120GB Kingston UV400

1x Fortron Hyper 500W

1x XFX Video Card AMD RADEON RX 480 BLACK OC

1x Kingmax 8GB DDR4 2133MHz

1x Kućište Zalman Z3+

Sveukupno: 6272kn besplatno slaganje i dostava (bolje kuciste, napajanje i SSD) no svakako cijena je relana i u hangaru18 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 13:57 (Kopsi1304).
9 godina
neaktivan

Lijep pozdrav ekipi na forumu.

Kupio bi komp do oko 6000kn a koristio bi ga prvenstveno za igranje pokera, ali i za povremeno igranje igrica (ne trebaju biti high rezolucija)

Bio bi spojen na 3 monitora 27" 22" i 20" ako ne moze 3 dovoljno je i dva od 27 i 22. za igrice mi nije potrebno da igram na 27 mogu i na 22.

Ponekad bi i strimao dok igram najvise poker, za strimanje igrica mi nije potrebno. Htio bi jos ssd od 240gb.

Komp planiram imat oko 4g i ne bih bas naknadno ulagao u njega, nego bih ga tada prodao pa opet kupio novi. Kojih 100kn više manje nije problem.

To bi bilo to za sta mi treba kompjuter pa ako mozete preporuciti nesto sto mislite da je najbolje za takve zahtjeve bio bih vam jako zahvalan

Pozdrav :D

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Za igranje pokera ti ne treba tako jak kompjuter no dobro.. evo jedan

1x Intel Skylake Core i5-6400

1x Asrock H110M-DGS

1x XFX Video Card AMD RADEON RX 480 BLACK OC XXXM 8GB

1x Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15

1x Fortron Hexa+ 400W, 80+

1x Kingston UV400 240GB SSD

1x Toshiba HDD 1TB,7200rpm, 32MB

1x Zalman Z1

Sveukupno: 6092kn besplatno slaganje i dostava

Možeš slobodno igrat i nove igrice s ovim i trajat će ti 4 godine sigurno, pogotovo za igranje pokera

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 20:45 (Kopsi1304).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice