AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

vega die size preko 500mm2

500mm2+ za performanse GP104 koji to radi s 314mm2, baš i ne zvuči dobro. Odakle ti info?

odakle vama info za performanse

btw neznan zasto nisan posta sliku?!
na nekoj stranici su iz ove slike otprilike izracunali ali 500mm2+ da je sigurno.nekako ne vjerujem da će bit ispod 300w , mišljenja sam da će bit (single)gpu s rekordnom potrošnjom dosad.
a vjerovatno i rekordnim performansama jer ako naprave 500mm2+ ćip s lošim performansama to je recept za bankrot a to nebi radili u ovako kritićna vremena.
link 1  link2 

Pa imaš info o ponašanju Vege u Doomu na 4K i Vulkanu; otprilike ima 60-75 FPS, a ja na 2GHz 1080 imam slično. Dakle, blizu su. 500mm2 je opak bitno veće od 314mm2.

Fiji je također strašno velik, inače...

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
4mal kaže...

Radeon ce razvalit kao i sa f-x om a pogotvo sto sad ima vechi stack na die od hbm-a pa je to jos dodatni plus i nadam se da ce vega se moc klokat za razliku od f-xa naravno uz jos bolje h20 hladjenje :-)

ok a sad dosta spamanja sa veg-om imate topic za to 

eod. o tome

Sta ce razvalit? Tvoj novcanik? hihihihi

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

da bas tako 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 15:28 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

da bas tako 

njega to jako brine, jer dok si ti trosio sumanute novce na hw zabavu on je samo maštao...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa ako ćemo već prozivat, ansha je imao "pametnije" investicije od mnogih na forumu. Ne moraš mijenjat hw svakih 2mjeseca da bi imao dobru konfiguraciju.

Moj PC  
4 3 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...
..

Pa imaš info o ponašanju Vege u Doomu na 4K i Vulkanu; otprilike ima 60-75 FPS, a ja na 2GHz 1080 imam slično. Dakle, blizu su. 500mm2 je opak bitno veće od 314mm2.

Fiji je također strašno velik, inače...

fiji je i veci ali opet nije bila situacija ko sad i bia je odlican.

a onda su u bankrotu jer takvu karticu neće moć naplatit nego u najbolju ruku slićno ko 1080 a njih košta dosta više tako da kvragu sve onda ..

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa čak i da možemo zanemariti razlike u arhitekturama pa da su veličine direktno usporedive (a ne možemo), valjda treba uzeti u obzir i sve najavljeno na vega previewu (a ne zaboravimo i asinkrone shadere kašlj kašlj). Nisu to sve softverske izmjene i trebalo je to implementirati u arhitekturu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Pa čak i da možemo zanemariti razlike u arhitekturama pa da su veličine direktno usporedive (a ne možemo), valjda treba uzeti u obzir i sve najavljeno na vega previewu (a ne zaboravimo i asinkrone shadere kašlj kašlj). Nisu to sve softverske izmjene i trebalo je to implementirati u arhitekturu.

Posve je nebitno kakve su razlike u arhitekturi. Postoji fizički limit koliki čip možeš napraviti i što je veći, više te košta. Na 500mm2 prema 314mm2 Vega bi morao davati 59% više performansi od 1080, inače imaju veliki problem, jer će Nvidia izbaciti 500mm2 čip i pomesti ih. Imaju prostora strašno puno.

prodajem jednu od mašina
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pomest će ih najviše zbog količine čipova po waferu i samim time i puno večoj zaradi. AMD što napravi jači i veči čip to više gubi.

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobar dan svima,

imam jedan problem i molio bih vas za savjet. Kupio sam novu graficku karticu (MSI RX470 Armor OC) a imam stari lcd monitor sa samo vga out kabelom. Dali netko zna hoce li mi ovaj dodatak (https://www.links.hr/hr/adapter-delock-hdmi-m-na-dvi-24-1-z-20cm-200300283) pomoci pri spajanju monitora na graficku? Za izmedju imam onaj dodatak VGA TO DVI sto je dolazio sa svim malo starijim gpu-ovima.

Hvala unaprijed i ugodan dan vam zelim.

0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

jer će Nvidia izbaciti 500mm2 čip i pomesti ih. Imaju prostora strašno puno.

Kako to uvjek biva mjesec dana ce biti na tronu i onda zeleni ulete i sve pomrse i nabiju cijenu

16 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Tonči kaže...

jer će Nvidia izbaciti 500mm2 čip i pomesti ih. Imaju prostora strašno puno.

Kako to uvjek biva mjesec dana ce biti na tronu i onda zeleni ulete i sve pomrse i nabiju cijenu

Vidjet ćemo. :)

prodajem jednu od mašina
13 godina
Ne treba ti aktivan adapter oni kostaju preko 100kn.
16 godina
odjavljen
dandd kaže...

Dobar dan svima,

imam jedan problem i molio bih vas za savjet. Kupio sam novu graficku karticu (MSI RX470 Armor OC) a imam stari lcd monitor sa samo vga out kabelom. Dali netko zna hoce li mi ovaj dodatak (https://www.links.hr/hr/adapter-delock-hdmi-m-na-dvi-24-1-z-20cm-200300283) pomoci pri spajanju monitora na graficku? Za izmedju imam onaj dodatak VGA TO DVI sto je dolazio sa svim malo starijim gpu-ovima.

Hvala unaprijed i ugodan dan vam zelim.

Bojim se hoće li ti uopće više raditi analogni ekran s tom grafičkom. Na Nvidijinoj seriji 10xx neće sigurno, za AMD nisam siguran.

prodajem jednu od mašina
9 godina
nece 100% jer rx470 nema analog out. njemu treba ili preskupi a preloš aktivni adapter s napajanjem svojim ili jednostavno novi monitor.
12 godina
neaktivan

Mislim da futura ima hdmi to vga za nekih 120kn, davno sam to naručivao nekom.

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav, kupujem novu karticu i odlučio sam se za AMD, pa me sada zanima d ali je MSI-ev RX 480 8 GB trenutno najbolji izbor za FHD gaming? I da li je 2450kn ok cijena (HG Spot). 

Hvala

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX470 4GB, MSI Armor.

1 0 hvala 1
13 godina
The Unforgiven kaže...

Pozdrav, kupujem novu karticu i odlučio sam se za AMD, pa me sada zanima d ali je MSI-ev RX 480 8 GB trenutno najbolji izbor za FHD gaming? I da li je 2450kn ok cijena (HG Spot). 

Hvala

http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-sapphire-rx-480-8g-d5-nitro-8gb-ddr5-256-bit-13068000-mhz-11260-07-20g&code=62710ADM

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 19:02 (ivanzu).
13 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Hvala

Za FHD gaming nema nista bolje od 470 4gb kartice, biraj sa 3 godine garancije najjeftiniju i miran si 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To ti je bacanje novaca, dati ćeš 800HRK više za 10% bržu karticu na FHD-u.

Kupi si MSI Armor 470 4GB i lagano ju ocni i eto perfomansi 480.

4 1 hvala 2
15 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...

Hvala

Po meni je to previše para kad za 1950 možeš dobiti sasvim dobru 4gb verziju, a za 1650 rx470 koja je također dobra za fhd a to je ušteda od 800 kn što stvarno nije za baciti.

https://www.hgshop.hr/proizvod/graficka-kartica-sapphire-amd-radeon-rx-480-nitro-4-gb-gddr5/213572

Iako išle su one i za 1850 ali ok.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Razlika između MSI armor i MSI gaming 470ki? Osim što ova gaming ljepše izgleda, pretpostavljam bolje hlađenje?
14 godina
The Unforgiven kaže...
Razlika između MSI armor i MSI gaming 470ki? Osim što ova gaming ljepše izgleda, pretpostavljam bolje hlađenje?

RX 470 nije vruć čip, razlika ti je nebitna, kupi Armor model, jeftiniji :)

12 godina
chaselol kaže...
The Unforgiven kaže...

Hvala

Za FHD gaming nema nista bolje od 470 4gb kartice, biraj sa 3 godine garancije najjeftiniju i miran si 

trenutno.. igre će biti samo zahtjevnije i zahtjevnije.. bolje uzeti 480 sa 8gb za tih par sto kuna više pa si miran umjesto za 2g se kajati 

15 godina
Jakovp kaže...
The Unforgiven kaže...

Hvala

Po meni je to previše para kad za 1950 možeš dobiti sasvim dobru 4gb verziju, a za 1650 rx470 koja je također dobra za fhd a to je ušteda od 800 kn što stvarno nije za baciti.

https://www.hgshop.hr/proizvod/graficka-kartica-sapphire-amd-radeon-rx-480-nitro-4-gb-gddr5/213572

Iako išle su one i za 1850 ali ok.

Uzeta ova s linka na kraju.

Za godinu dana do godine i pol ju ionako kanim mijenjati, a do onda mislim da bi trebala biti dovoljna za pristojan FHD gaming.

Trebala bi doći u pon popodne ili utorak, javim dojmove

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:56 (The Unforgiven).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ako mislis mjenjat i ne igrat vise od 2k biti ce i vise nego dovoljna za FHD sam ne sa nekim 

bolesnim vrijednostima tip SSAA8x i sl.. dobro si ucinio happy gaming 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Fanu kaže...
chaselol kaže...
The Unforgiven kaže...

Hvala

trenutno.. igre će biti samo zahtjevnije i zahtjevnije.. bolje uzeti 480 sa 8gb za tih par sto kuna više pa si miran umjesto za 2g se kajati 

Ako uzimas grafu za 1080p gaming danas po meni postoje dvije opcije:
1) RX 470 najjeftiniji model sa 3 godine gare 

2) Ako hoces skuplje, tj preko 2k ~2.5k naruci si R9 Fury Nitro iz casekinga koji je bolja opcija i od gtx 1060 6gb/rx 480 8gb a isto kosta kao ove dvije?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen

RX480 je ipak potrebna za max detalje, što je valjda cilj? U većini igara nećeš imati max/60fps.

prodajem jednu od mašina
17 godina
Ja neznam jer vi igrate ili gledate u ekran u cosak ekrana da vidite koliko daje fps? Ne vidim nikakve koristi od aa na max, jer vi stvarno primjetite razliku sa filterima do kraja i bez njih ili je to vise da se ubiju perfomanse grafe?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice