AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
XXX kaže...

Evo pogle si gore dva videa ali pazi da ne dobiješ infarkt 

joj tvoja glupost je je neizmjeriva iskreno koliko tvoj fanbojisam izbija  iz tebe.Aj ti meni objasni sta ce meni max fps u ponekom naslovu kad  imas velike frame dropove pa do 40-50%.Nije ni nvidia bajna mozda manje pokaze frejmova ali nema veliku razliku u fps dropu od nekih 20-30%

17 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
dreadmoore kaže...

di cu pogledat?znas kako se rece pics or it didnt happen.ma nezanima me ustvari,  nemoguce je da par razlicitih amd ahritektura ima isti problem bez obzira sta ih ista firma radi, obićni si fanboj.

po cemu ti zakljucujes da sam ja fanboy ja samo govorim ono sto vidim u u benchmark testovima

Stavi linkove za svoje tvrdnje ili nastavi pisati u maniri Stjepkova šegrta.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:31 (Prince-Artas).
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
XXX kaže...

Evo pogle si gore dva videa ali pazi da ne dobiješ infarkt 

joj tvoja glupost je je neizmjeriva iskreno koliko tvoj fanbojisam izbija  iz tebe.Aj ti meni objasni sta ce meni max fps u ponekom naslovu kad  imas velike frame dropove pa do 40-50%.Nije ni nvidia bajna mozda manje pokaze frejmova ali nema veliku razliku u fps dropu od nekih 20-30%

Kako misliš moja glupost? Ono na videu nisam ja, nisam tak debel  Što se fanbojizma tiče, daj šuti 

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nadam se da ovo moje pitanje ima veze sa temom budući da imam Sapphire RX480 4GB. Zanima me koja je optimalna rezolucija za tu grafičku. Trenutno sam na 1680x1050 budući da kupujem novi monitor zanima me do koje max rezolucije da gledam, a za monitor ću pitati u drugoj temi.

Trenutno mi GTA 5 sve na maks osim MSAA koji mi je off jer ne vidim razliku u slici između off i 8X a samo mi pada FPS radi zaključan na 60 FPS-a i tu nisam nikad vidio da je palo ispod toga. Sad me zanima kad bi igrao na 1440 da li bi uspio držati iznad 50. U Tom clancy's the division mi je sve uključeno i stavljeno ma maksimalne postavke i radi u prosjeku od 56-60 FPS-a, ponekad padne na trenutak do 50.

Meni nije bitno da je sve na ultra jer i tako na pola tih postavki niti ne vidim razliku između npr. medium/high i ultra.

I još me zanima da li kad uključim virtual super resolution i stavim na 2560x1600 jer mi je trenutni monitor 16:10 to optereti grafičku kao da je i spojen monitor te rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 18:35 (ale329).

0 0 hvala 0
17 godina

optimalna rezolucija je ona na kojoj ti igra radi ugodno sa zadanim postavkama.

sve ne-nativne rezolucije na LCD sjebu sliku nepovratno, nema tog filtera koji ce ju uljepsat

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

sve ne-nativne rezolucije na LCD sjebu sliku nepovratno, nema tog filtera koji ce ju uljepsat

To mi je jasno nego pitam da ne bi kupio monitor od 2560x1440 pa da mi igre rade na npr. 30FPS-a. Znam da je RX480 odlična za 1080, ali ne znam kakva je za veće rezolucije. Za 4K znam da je slaba.

15 godina
protjeran
ale329 kaže...
nixass kaže...

To mi je jasno nego pitam da ne bi kupio monitor od 2560x1440 pa da mi igre rade na npr. 30FPS-a. Znam da je RX480 odlična za 1080, ali ne znam kakva je za veće rezolucije. Za 4K znam da je slaba.

Sam kazes da ti nije probpem spustit detalje, tako da ne bi trebalo bit problema, najzahtjevnije igre ces spustit na medium i vozi...

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 480 4/8GB, poželjno ova sa više vrama je dobra i za 1440P, ugasiš AA i tu i tamo detalji high i ide to :)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ova moja je od 4GB. Mislim da ne bi trebalo biti problema sa tim.

0 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

U nekim naslovima možda čak i da, u svakom slučaju naigrati ćeš se.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma ne pališ fps counter i sve 5, ako igra primjetno zapinje, smanjiš još koji detalj i uživaš, pogotovo na freesync monitoru.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Čekaj kako to misliš, ja sam na ovom forumu shvatio da igrice služe samo tome da buljiš u onu brojku u kutu kraj koje piše FPS 

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Jolckan kaže...

Provao prvo vratiti na factory settings i namjestiti custom fan curve, nije pomoglo. Nakon toga izbrisao Afterburner, izbrisao drivere u safe modu sa najnovijom ddu, stavio predzadnje (prije ovih zadnjih koje sam stavio imao sam neke drivere stare dva mjeseca), opet nista. Nakon toga stavio drivere iz 9 mjeseca, opet nista. Svaki put kad izadem iz Unigine valleya ventilatori se još vrte i tu počinje zvuk kliktanja. Zvuk kliktanja se čuo i u safe modu i kad sam izbrisao drivere onda je stao. Što još mogu pokusati? Imam i win7 na drugom disku, tu takoder Valley zna zakucati na 100 posto ventilator. Nije valjda da je grafa neispravna? Ako se sjećam dobro ove slične testove sam radio kad sam je dobio i nije bilo problema, cuo bi sigurno onda kliktanje.

Ovo nikad nije dobro, moze biti da je neispravna. Vrlo lako.

Stjepanj kaže...
Jolckan kaže...

Provao prvo vratiti na factory settings i namjestiti custom fan curve, nije pomoglo. Nakon toga izbrisao Afterburner, izbrisao drivere u safe modu sa najnovijom ddu, stavio predzadnje (prije ovih zadnjih koje sam stavio imao sam neke drivere stare dva mjeseca), opet nista. Nakon toga stavio drivere iz 9 mjeseca, opet nista. Svaki put kad izadem iz Unigine valleya ventilatori se još vrte i tu počinje zvuk kliktanja. Zvuk kliktanja se čuo i u safe modu i kad sam izbrisao drivere onda je stao. Što još mogu pokusati? Imam i win7 na drugom disku, tu takoder Valley zna zakucati na 100 posto ventilator. Nije valjda da je grafa neispravna? Ako se sjećam dobro ove slične testove sam radio kad sam je dobio i nije bilo problema, cuo bi sigurno onda kliktanje.

jel tebi mozda zapinje kakav kabal ili ti lopatica od ventilatora zapinje za nesto, na nekim karticama los dizajn i slabi spojevi koji spajaju dva ili vise elemenata zbog vibracija venta na odredenim rpm-ovima znaju stvarati svakojake zvukove!lp

Evo nakon par dana kad sam uhvatio vremena da malo bolje istestiram da javim situaciju. Znači nakon što nisam mogao namjestiti fan curve, sljedeći dan sam prije paljenja kompa izgasio napajanje, pričekao par minuta i upalio komp. Nakon toga vidio sam da prihvaća namještanje ventilatora u wattmanu (sad jeli ta opcija prihvaćenja zbog gašenje kompa neznam, možda sam nešto krivo prije postavio). Testirao sam grafu par sati u Valleyu i Metro LL i sve radi uredno. Dok još nisam stavio fan curve na manual primjetio sam kad se ventilatori od grafe spuštaju sa 1800RPM (nakon ulaska u idle RPM pada 30RPM/s, kad dođe do 900RPM padne automatski na nulu, valjda tako treba biti) zna se čuti kliktanje. Kad sam namjestio na manual da je max 1350RPM primjetio sam da kliktanja nema, ne mogu sa sigurnošću reći pošto nisam bio u mogućnosti detaljno da je istestiram. Grafu sam bio izvadio, nigdje ne zapinje ništa od ventilatore, sve ostalo izgleda uredno. Ako se nešto desi grafa mi ima još 2 i pol godine garancije, tako da nema straha (?). Sad me zanima par stvari:

- Fan curve sam u wattmanu namjestio na 550-1350, da li je potrebno namjestiti max temp i target temp ili da to ostavim na automatic?

- Opcije compatibillity mode (PCI-E power problem) nema u novim driverima. Ona je sada na default on?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Još manje od sat vremena !
http://ve.ga/

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
D3lBoy kaže...

Doskora nije bilo pristupa na stranicu.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
12 godina
D3lBoy kaže...

imas ovdje vec sve slajdove sa prezentacije:

http://videocardz.com/65406/exclusive-amd-vega-presentation

ukratko nece biti nista konkretno, vec samo preview nove arhitekture (ne i novih kartica)

osim ako ne iznenade..

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Na kraju ni nema streama, izdali par kratkih regularnih videa na YT i to je to... Razocarenje prvo nocas od Nvidia streama, sad i od ovog...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

s kojim programom bi trebao overclockati graficku ,treba mi za veci hashrate ,vidio sam da su neki dizali memoriju na 9ghz ili nesto slicno , i kako da povecam fan speed , temp je na 74 ,a brzina ventilatora na 20ak posto 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 16:42 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Msi afterburner za oc graficke ili trixx, nakon oc testiraj grafu i prati temp. Samo nemoj fan odmah na 100%
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

evo probao sam s wattmanom kojeg vec imam , koliko je sigurno drzati na 2250mhz , a default je 1750 ,dobio sam povecanje koje sam htio ,temp je ok 59,60C ,fanovi su na 50% ,samo me zanima koliko je to stetno za graficku 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

vega die size preko 500mm2

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

Imam osjecaj da cemo vidjeti FuryX hladjenje...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

500mm2+ za performanse GP104 koji to radi s 314mm2, baš i ne zvuči dobro. Odakle ti info?

prodajem jednu od mašina
12 godina
neaktivan

Ljudi na redditu su procjenjivali i računali prema objavljenim slikama.

13 godina
Tonči kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

500mm2+ za performanse GP104 koji to radi s 314mm2, baš i ne zvuči dobro. Odakle ti info?

i ne zaboravi TDP < 300 W

Smrdi do bola...

Jedino sve bude imalo smisla ako potuče TX-a u perfomansama (ne pristranim), onda nikog na forumu ne bude zanimalo die size i TDP, hehe...

Ili da ponude hebački konkurentnu cijenu..

Sve u svemu, malo sam razočaran što ćemo još bit u vakumu 5-6 mjeseci

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 2:26 (DarthMarkus).
17 godina

a sto fali tome ?

12 godina
4mal kaže...

a sto fali tome ?

što fali vakuumu???

ispali se u svemir

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

i ne zaboravi TDP < 300 W

Smrdi do bola...

Jedino sve bude imalo smisla ako potuče TX-a u perfomansama (ne pristranim), onda nikog na forumu ne bude zanimalo die size i TDP, hehe...

Ili da ponude hebački konkurentnu cijenu..

Sve u svemu, malo sam razočaran što ćemo još bit u vakumu 5-6 mjeseci

Slažem se sa boldanim. Ja nagađam da će sjest taman između titana i 1080ke, što opet nije loše ako stave pristupačnu cijenu, no opet truba jer će nvidia izbacit 1080ti ili kako se već bude zvala i opet imat taj sami vrh performansi na tržištu. Mešutim, ako su stvarno kvalitetno odradili arhutekturu čipa i optimizaciju u driverima, 500mm2 vege bi moglo konkurirat izravno gp102 čipu koji je nešto manji od 500mm2. 

A ništa, čekajmo, vakuum do tad :P

ps. vakuumu fali SVE 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
Tonči kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

odakle vama info za performanse

btw neznan zasto nisan posta sliku?!
na nekoj stranici su iz ove slike otprilike izracunali ali 500mm2+ da je sigurno.nekako ne vjerujem da će bit ispod 300w , mišljenja sam da će bit (single)gpu s rekordnom potrošnjom dosad.
a vjerovatno i rekordnim performansama jer ako naprave 500mm2+ ćip s lošim performansama to je recept za bankrot a to nebi radili u ovako kritićna vremena.
link 1  link2 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 14:11 (dabar_solta_V2).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Radeon ce razvalit kao i sa f-x om a pogotvo sto sad ima vechi stack na die od hbm-a pa je to jos dodatni plus i nadam se da ce vega se moc klokat za razliku od f-xa naravno uz jos bolje h20 hladjenje :-)

ok a sad dosta spamanja sa veg-om imate topic za to 

eod. o tome

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice