Fascinantno je i da samo na AMD-ovim plocama ima takvih problema
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja mislim da su se takva kucista zadnji put prestala proizvoditi 2003 ili tako nesto
Kakve veze ima kućište? Pa pogledaj ploču, nije starija od 2-3 godine, moj model nema puno manje od toga. Također je i CPU cooler nov tako da nije neke prastara kanta. Pa nece ljudi s najskupljim pločama, kućištima i ne znam čim kupovati karticu od 200 usd.
Aj ako mozes ikako clockni tu svoju 970ku, nafrljaj joj malo napon pa pokazi svima nama ovdje da i ona vuce vise nego sto bi trebala iz PCI slota
I dalje ne mogu da vjerujem koliko glupa rasprava
Rado, ali nemam opremu za mjerenje potrošnje iz PCI-E slota. A uostalom, kad sam ju kloknuo na 1.6GHz, malo dignuo napon vukla je ukupno prema HWmonitoru 230W. A ima 8 pin i 6 pin. Znaci mogao samo vuci jos 70W a nebi prešao limit. Kartica ionako ima BIOS koji ne da da se preko PCI-E slota vuče vise od 75W.
Ali zašto sad kad smo vec ušli u tu bespotrebnu raspravu, neznam zašto uopće, ja sam komentirao MBO, ti hoćeš da ja overclockam? Pa RX 480 i bez overclocka vuče vise nego sto smije.
Ma ne moras ni clockati samo joj digni napon pa ces vidjeti kad povuce :)
Ja sam cackao to sa svim grafama koje sam imao, nema sanse spaliti plocu pa ovo je 2016 godina nemamo vise cheap shit u ponudi koje se bukvalno moze zapaliti :D to i ako se desi to je ono 1/10000000000
EOD na tu temu
I da eto potvrđeno je, driver "fix" za 480 je toggle opcija u novom driveru koja ce throtlat performanse te ju moze upalit tko zeli, ali po defaultu ce biti ugasena. Nije bilo ni upitno da drugacije mogu to riješiti, HW problem.
Opcija koju mozes iskljucit ili ukljucit je nesto drugo i ima drugu namjenu a fix je po defoltu ukljucen u drivere i nemozes ga ukljucit ili iskljucit.....cemu ta laganja i sranja...sad se lagano prisjecam zasto nisam ovdje bio mjesecima.
Bug je rvacka verzija WCCFa zahvaljujuci ovakvim fejkerima...
Koji je tvoj fix ? Spuštanjem clockova mogu spustiti ukupni power draw, ali nece rješiti i to da PCI izvlaci manje od 75W. Zašto bi lagao/srao oko takvih stvari ? Ako ti se ne sviđa tuđe mišljenje odi na još par mjeseci.
Diže mi se ono malo kose što je ostalo na glavi kada vidim da ljudi stavljaju elektroniku na sintetičke tepihe i/ili deke . A iz nekog razloga to često rade, dovoljno je baciti pogled na njuškalo, prošli tjedan bila jedna GTX970, lik ju je lijepo stavio na deku, odlično sa strane statičkog elektriciteta, daj odmah dvije
Steta nema "4GB" model to bi se isplatilo uzeti odma
Diže mi se ono malo kose što je ostalo na glavi kada vidim da ljudi stavljaju elektroniku na sintetičke tepihe i/ili deke . A iz nekog razloga to često rade, dovoljno je baciti pogled na njuškalo, prošli tjedan bila jedna GTX970, lik ju je lijepo stavio na deku, odlično sa strane statičkog elektriciteta, daj odmah dvije
Nakon ćevapa ih masnim rukama spreme u rabljenu vrećicu od mesa.
Već sam neko vrijeme malo zahrđao po pitanju hardvera (PC kupljen 2011., samo je grafička zamjenjenja 2012.) pa me samo zanima dali bi moj Phenom 1055t bio bottleneck ako bi svoju XFX 7850 2Gb zamijenio sa RX 480 8Gb ili bi mi se više isplatilo složiti potpuno novi pc?
Bio bi bottleneck da, najviše što bi stavio na njega je GTX 960 ili R9 380 s tim da overclockaš proc na max ~4GHz za što bi ti bio potreban dobar cooler i matična.
1055T se još da prodati po pristojnoj cijeni, cca 500kn, pa si složi novi kompjuter onda.. Možeš nama dati budžet pa ti mi možemo složiti konfiguraciju u cijeni ali to postaj u drugoj temi koja je za to predviđena.

S obzirom da je predstavljena GTX1060 za 250USD(u EU sigurno oko 300€), RX480 8GB je 240USD, na Computeruiverse nema ispod 270€ a kod nas najjeftinija 2350kn, podsjetilo me da provjerim cijene HD4850 i 4870 otprilike u isto vrijeme prije 8 godina.
Predstavljene krajem 6. mjeseca 2008. po cijenama od 199 i 299USD, kod nas su 2 mjeseca nakon predstavljanja išle za 1200kn HD4850 i 1800kn za HD4870. To su se zvale kartice za narod a ne ovo sad..
S obzirom da je predstavljena GTX1060 za 250USD(u EU sigurno oko 300€), RX480 8GB je 240USD, na Computeruiverse nema ispod 270€ a kod nas najjeftinija 2350kn, podsjetilo me da provjerim cijene HD4850 i 4870 otprilike u isto vrijeme prije 8 godina.
Predstavljene krajem 6. mjeseca 2008. po cijenama od 199 i 299USD, kod nas su 2 mjeseca nakon predstavljanja išle za 1200kn HD4850 i 1800kn za HD4870. To su se zvale kartice za narod a ne ovo sad..
HD4890 je bila kartica za narod - 2 mjeseca nakon predstavljanja cijena joj je bila oko 1300 kn. Još uvijek veselo kuca u mojoj mašini :)
Cijena u EU -> 330-350EUR za fanboy edition, samo gledajte
Jasno je to meni, slabiji dolar, niži pdv, al opet razlika ogromna. Tada se za tih 1800kn dobila high end kartica koja je puhala za vratom GTX280 od 650USD, a šta sad dobijemo za 1800kn?
Ako nisi, obavezno re-post u NV temu.
Smijeh dana!

4mal Laički rečeno za memoriju, da sad na Fury X zamijenimo HBM za GDDR5 na 8GHz sa 512 bitnom sabirnicom, kapaciteta 4GB, to bi ti dalo 512GB/s propusnosti znaci isto kao na HBM-u (fizikalno to je nemoguce jer čipovi nemaju tako široku konfiguraciju, za tako nešto bi trebali imati čini mi se 8 ili čak 16GB). Imao bi približno iste performanse (razlika bi vjerojatno bila unutar 1%) kao i na HBM-u zato jer je način funkcioniranja memorije isti a driver bi u tih 4Gb GDDR-a pospremio iste podatke na isti način na moji bi i u HBM.
Inače, mala napomena: propusnost itekako ima smisla ako na 8GB dobiješ recimo 1Gbps umjesto 0,3ish koje bi ti dao GDDR5X. :) Tako da, Fijiji profitiraju, pogotovo na većim rezolucijama i s grafički "težim" igrama nabrijanih detalja.
Vidi ove bjede od GPU mizerno izgleda naspram RX480 - http://videocardz.com/61942/nvidia-pascal-gp106-and-gtx-1060-pcb-pictured-up-close ovo ne smije da skuplje košta RX480 nikako
Da baš mršavo izgleda, ali ima bolji cooler. Sad jos da vidimo performanse i cijene kod nas :)
je sam reko da rx480 cf ce bit dobar u 4k rezi 45-60 fps nice tj odlicno skaliranje...
2*RX480-4GB win-win
Kakvo odlično skaliranje? U techpowerupovom testu 10 od 16 igara se uopće nije skaliralo s dvije RX480ice, a u ovima u kojima je postizao slične performanse kao gtx 1070 (koji je i jeftinije rješenje u EU).
Fala tonchi sve si reko sad za svagda tako da nista vise netrebam rec
400 serija rusi cijene nano kartica svuda, pa u Finskoj su na svega 349 EUR do neki dan bila 500+
Mislim da 1070 mini ruši cijene nano više nego 4xx...mada bi volio vidjet 480 u itx formatu više nego išta
Prije će izać custom gtx1060 nego rx480.Stvarno su spori radeon partneri.
Jos jedanput, vec se pricalo o tome da nitko van AMDa nije znao o kakvom ce se tocno GPUu radit prije izbacivanja RX 480. Naravno, tko ce znat je li istina, ali izgleda da zbog tadasnje sutnje AMDa sada dulje cekamo nereferentne.