AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 811.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Polaris
Glavas_ZG kaže...

Dakle, mi ne znamo koliko kartice troše.

http://www.tomshardware.co.uk/power-supply-specifications-atx-reference,review-32338-12.html

http://hwbot.org/signature/u135800.png
11 godina

Haremzg

Kaj mislis zakaj se ide u hitnu prodaju? Pa zato sto cijena postojecih grafickih brutalno pada. Sta ce mi prave recenzije, vidim na gtx 1080 i 1070 sto nas ceka. Mislis da AMD kaska tehnologijom sto se grafi tice? Isti, tj. cak i manji proizvodni proces, isto FinFET. 

10 godina
odjavljen
AMD Polaris

Dap, sad ce cijene grafickih jako pasti, pogotovo ce biti interesantno trziste rabljenih kartica.

0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...

225W je vršno opterećenje. To nema veze s TDP-om koji ne samo da nije što i potrošnja, negko samo okvirna tipična generacije topline. Za razliku od vršnog opterećenja, TDP se nikad ne deklarira kao maksimum generirane topline, nego tipičan iznos.

Ne, TDP upravo označava, tj. morao bi označavati maksimum generirane topline pri stock postavkama CPUa, GPUa, čega već.

Znači, ako si pročitao prvu rečenicu sa Wikipedie, ona nije sasvim točna.

Napisao sam morao bi označavati jer se zna lažno deklarirati.

Otkud ti 225W vršno opterećenje? Nema tu množenja sa √2, ako si na to mislio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 22:45 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Otkud ti 225W vršno opterećenje? Nema tu množenja sa √2, ako si na to mislio.

Koliko sam ja skužio on misli da će na RX480 ići jedan 8pin konektor. Sigurno i hoće, ali tek s custom PCBovima drugih vendora. 

11 godina

Ja sam gledao ono što piše u specs za nereferentnu RX 480, TDP 150W pa očekujem tolko ili mrvu/malo veću max. potrošnju na stock taktu.

Custom kartice bi naclockane mogle ići do 225W, tko zna. Budemo vidjeli.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Haremzg

Kaj mislis zakaj se ide u hitnu prodaju? Pa zato sto cijena postojecih grafickih brutalno pada. Sta ce mi prave recenzije, vidim na gtx 1080 i 1070 sto nas ceka. Mislis da AMD kaska tehnologijom sto se grafi tice? Isti, tj. cak i manji proizvodni proces, isto FinFET. 

Pa dobro ja samo kazem da nece sada pasti toliko puno baš. Ma ne, nisam nigdje rekao nista protiv Amd-a samo kazem da se treba stripit jos malo do pravih recenzija pa onda ici u prodaju i kupnju.

Malo oft. Uvijek sam bio vise privrzeniji Amd-u skoro sve su mi bile njihove kartice. Prva mi je bila 4850 pa joj je otisao vent, dobio sam u zamjenu 8800 i bila je slabija od ove i nakon 6 mjeseci je i ta otisla pa sam je isao peči 2-3 puta i produljio joj rad za par mjeseci hh. Nakon toga  nazad na Amd 6870, a sada 280x. Sljedeca ce biti po svemu 480. Amd nije nista manje kvalitetniji a uvijek je cijena bar malo manja od Nvidie... Potrosna roba su te kartice, prije 6 mjeseci je 390 bila toliko hvaljena naspram 970 a sada ce te obje biti totalno potisnute i zaboravljene sa  ovom novom generacijom. Tak je i jedno vrijeme 5850 bila zvjer pa je zacas dosla bolja i isplativija...

Znam da je vecina ovdje nabrijana da igra sve na Ultra i zato mjenaju graficke kao carape, ali mislim da treba svaku iskoristiti dokraja, pa makar igrali nakon nekog vremena sa losijim postavkama. Npr svake 2 godine da se kupi to je meni neko pravilo, i da se nepotrosi vise od 2 soma, 280x sam nasao za 1400 kn sa 2 godine garancije :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 23:17 (Haremzg).
17 godina
AMD Polaris

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Haremzg

Ne znam je li ti jasno da su dobro/odlicno prosli svi koji su prodali gtx 960 ili r9 380 po 1400-1500 kn prije mjesec dana ili oni koji su prodali gtx 970 za 2500+ kn prije koji mjesec ili netko tko je prodao gtx 980 za 3000+ kn. Svi bi popusili da su cekali samo mjesec dana, a neki i da su cekali samo tjedan-dva dana, pogotovo oni koji su prodavali jace/skuplje kartice.

Tvoja 280X je dosta stara pa mislim da bas ne spada u kontekst ove situacije, ali je i dalje odlicna kartica. Dolaskom nove serije vjerojatno gubis par stotina kn na vrijednosti 280X, dok bi netko tko je do sada cekao sa npr. gtx 980 mogao popusiti 1K+ kn. Sve je to relativno, ali se valjda sad razumijemo..

Da ljudi tako ne mjenjaju grafe bi imali vece novcane gubitke, a i slabije performanse s cekanjem. Vidi samo Stjepanja, vjerojatno nije kune izgubio od prodaje/kupnje grafi, a uvijek ima novu grafu hehe :)

Skok u performansama mora bit osjetan, takva je tehnologija i računica. Hoce li to zbilja biti tako ogroman boost, nadam se. Da ce RX 480 biti brza od 970 i 390, siguran sam 200%. Samo to je velika stvar jer su te grafe nedavno kostale 350-400 eura.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 0:57 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
AMD Polaris

Earlier here today i posted some info on two different AIB vendors releasing $300 dollar 1500mhz Rx 480 Editions. There is some clarity i wanted to update on what exactly this means. Its quite simple, There will be some "superclocked" editions (< not the exact name) released with a bios option set at 1500mhz, its as simple as that. As for how many others vendors will release these Rx 480's that have the bios option switch to 1500mhz is unknown outside of the two companies that i am aware of. I cannot share which companies are releasing this but honestly I am told that all 6+8 pin Rx 480's are said to get this 1500mhz mark with software, Let me just quote what they said...this is a C/P from my email that was forwarded to me by my brother just a few hours ago.

This particular $300 Rx 480 OC Edition will have toggle with two bios options - Standard bios of 1266mhz and Extreme bios of 1500mhz - All 6+8 pin models will be able to reach the 1500mhz mark - the only difference is some editions will have a overclock bios setting that will be set at the 1500mhz mark - while other cards will have to be done manually although today its easy to do manually by just a few clicks of a button with software - While running at 1570mhz - the OC edition runs at 72c with 99% gpu load with 65% fan - one impressive feat to say the least - This bodes well for AMD's new Polaris cards as it shows these cards are capable of even more than this impressive 1570mhz mark - In fact, in a closed box setup, we were able to "easily" obtain 1600mhz while running Battlefield 4 for over an hour with zero crashes or artifacts all while keeping below the 75c mark while using 99% gpu load - Even more impressive is the fact that the voltage usage leaves room for even a bit further tweaking to further our overclock past 1600mhz - One has to wonder what AMD has with the entire lineup of Vega right now - we can only imagine pure bliss in terms of performance at the top enthusiast level - AMD really does have something special on their hands. The Rx 480 while running 1500mhz is on par with the stock 1070 in-game, it even beats it on some games at this clock, anything more and the 480 begins to put some distance between the two cards. Keep in mind this is Dx12 games, this is where GCN 4 truly shows off.

Procitajte :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 1:39 (chaselol).
Moj PC  
19 0 hvala 14
16 godina
odjavljen
AMD Polaris

The_Fichek 225W je maksimum koji 8-pin + PCIE mogu dati. Ne može više od toga (neće ni toliko u praksi). Inače, potrošnja se može računati (pc, frekv., napon^2 i faktor dinamike..).

Ono što piše na Wikipediji je točno, jer se TDP specificira vrlo "labavo" i najčešće pokriva cijelu seriju čipova u raznim konfiguracijama, a način izračuna ovisi o uvjetima. Naravno da nećeš (ne bi smio) prijeći na stocku TDP, ali hoćeš ako osiguraš da firmware i sklopovi ne reagiraju na temperaturnu situaciju. Bez problema ćeš imati TDP veći od deklariranog ako ne hladiš dobro karticu, čak i na stock taktovima. Upravo iz tog razloga postoje limiti - kartica teoretski može držati visoke clockove, ali ovisno o uvjetima ti clockovi mogu pasti i na bazne vrijednosti. Ovisno o ambijentalnoj situaciji TDP limit možeš udariti na različitim taktovima, isto vrijedi za potrošnju, napon...Dinamika je ključna riječ, jer ništa od tih vrijednosti nije fiksno vezano međusobno.

Malo o tome svemu skupa:

http://www.princeton.edu/~mrm/tutorial/Sigmetrics2001_tutorial.pdf

http://www.aosmd.com/res/application_notes/mosfets/Power_MOSFET_Basics.pdf

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

The_Fichek 225W je maksimum koji 8-pin + PCIE mogu dati. Ne može više od toga (neće ni toliko u praksi). 

Lol, naravno da može više od toga. Druga stvar je što se, kao, ne bi smjelo zbog specifikacija, ali ima kartica koje uredno povuku više od "teoretski maksimalnih" 225W za 8pin+PCIe, 300W za 8+6pin itd.

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

The_Fichek 225W je maksimum koji 8-pin + PCIE mogu dati. Ne može više od toga (neće ni toliko u praksi). 

Lol, naravno da može više od toga. Druga stvar je što se, kao, ne bi smjelo zbog specifikacija, ali ima kartica koje uredno povuku više od "teoretski maksimalnih" 225W za 8pin+PCIe, 300W za 8+6pin itd.

Garantiram ti da neće ako ne petljaš po njoj. :) Ne samo to, nego će se držati debelo ispod da bi ostala u specifikacijama koje su na kutiji. Ako hoćeš, možeš modati BIOS, karticu, ali mi o tome ne pričamo. 

15 godina
protjeran
AMD Polaris

Tocno, moja 390-ka je sama mogla povuc blizu 400W iz 6pin + 8pin konfiguracije.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Garantiram ti da neće ako ne petljaš po njoj. :) Ne samo to, nego će se držati debelo ispod da bi ostala u specifikacijama koje su na kutiji. Ako hoćeš, možeš modati BIOS, karticu, ali mi o tome ne pričamo. 

Ne trebaš mi garantirat, pa ne govorim napamet. Jedan od primjera MSI R9 390(X), 6pin+8pin i uredno je tvornički povlačila preko 300W na par testova. Prouči malo što je AWG, kakve kabele imamo na napajanjima i za koliko ampera su dostatni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 10:13 (Penryn).
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

A r9 295 x2? Tdp oko 500w sa 2x8 pin naponska konektora 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 10:52 (ipetrovs).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Polaris

Onda ste nešto petljali po kartici jer NEMA te kartice koja će povući 400W ako je opremljena 8-pinskim i 6-pinskim konektorom i nije modificirana. Nema šanse.

Ali, uvijek možeš dati link na test na Tom's Hardwareu koji pokazuje suprotno.

Povlačim rečeno. Vidim da je i Nvidia počela kenjati. Boost 3.0 diže i iznad 225W... A ne bi smjeli po specifikaciji...

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-10.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 11:39 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa ni 2.0 boost nije nevin, gtx970 je u 150w na referentnom kloku, dakle sve i jedna ide preko toga s boostom, eno ja sam s svojom potegnuo cak 230w na 1.6ghz!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Pa ni 2.0 boost nije nevin, gtx970 je u 150w na referentnom kloku, dakle sve i jedna ide preko toga s boostom, eno ja sam s svojom potegnuo cak 230w na 1.6ghz!

Jesi mjerio na utičnici? Idle i full load?

13 godina
protjeran
Full load, unigine heaven!
17 godina
neaktivan
AMD Polaris

Nema boost 1, 2, 3 veze s tim. Referentne kartice su većinom limitirane po pitanju potrošnje, a spikeovi o kojima Tonči govori su takoreć neizbježna stvar. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ako ce ova Rx 480 biti ovako dobra po svemu videnom imat cemo jos bolju/zabavniju karticu nego sto je bila hd7950/7970 serija! Vec vidim da ce biti posla u benchmark temama☺
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Nema boost 1, 2, 3 veze s tim. Referentne kartice su većinom limitirane po pitanju potrošnje, a spikeovi o kojima Tonči govori su takoreć neizbježna stvar. 

1080 FE je u prosjeku na 173, ali max je prelazio 300W prema Tom'su. Jasno je da kratki spike može biti na 311W, ali vidim da imaju dobar dio preko 220 u loadu.

17 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ali imaju isto tako i ispod 100W. Bitan je avg u ovom slučaju.

Usporedbe radi, spikeovi kod MSI R9 390X odlaze do 500W, od toga 450W preko PCE konektora(6+8pin). 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Polaris

Ako ova RX480 u konačnici bude tako močna(u svim igrama/benchevima), hladna i "OC happy", slobodno se u naslov teme može dodati LEGENDARY.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Limit vecine napajanja je 20A po railu, meni je 290x na napajanju s limitom 50A vukla 377W(cjela kartica ,sami cip 280W) bez problema,preko 6pin +8pin.
13 godina
neaktivan
AMD Polaris

Sapphire RX 480 @1500mhz confirmed

Malo RX 480 math i racunanja

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
metallic kaže...

Ako ova RX480 u konačnici bude tako močna(u svim igrama/benchevima), hladna i "OC happy", slobodno se u naslov teme može dodati LEGENDARY.

Da, ali ljudi bi trebali i dalje kupovati nvidiju zbog drivera . Pogotovo ovu 1080 za milion kuna 

12 godina

A čuj, trenutno je NV malo bolja overall i pogotovo uz novi High end, sviđalo se to nama ili ne, zato se to i naplačuje fino.

Meni se AMD u zadnje vrime čini kao Robin Hood, pogotovo s ovim mid-range polarisom, praktički svima dostupne peformanse.

p.s. Samo da ljude CPU ne bi bottleneckao, kao PSU nekada.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 13:37 (metallic).
9 godina
Meni nije jasno ove cjene nvidije ,pa sami sebi stete
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice