AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 811.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Polaris

ja vrtim 4k60 aa off izuzev par naslova  ko iz peecke 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: AMD Polaris
itomic009 kaže...

Što je to silikonski becnh ??

Na umjetan bench sam mislio. Stvarno neznam cemu onoliko TD, govorim kako performanse naj vjerojatnije nece odmaci ovome sto trenutno imamo od 390. To je kartica od 200$ a ovdje ju neki predstavljaju kao da ce biti top end.

Rekao sam samo da ako 4gb verzija košta 200$, luđački je davati 300$ za 8gb verziju istog chipa, te kako Firestrike nije mjerilo realnih performansi jer tu se vec na veliko prica kako je brža od 970, 390X etc...

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
4mal kaže...

ja vrtim 4k60 aa off izuzev par naslova  ko iz peecke 

lol!

D3lBoy kaže...
itomic009 kaže...

Što je to silikonski becnh ??

Na umjetan bench sam mislio. Stvarno neznam cemu onoliko TD, govorim kako performanse naj vjerojatnije nece odmaci ovome sto trenutno imamo od 390. To je kartica od 200$ a ovdje ju neki predstavljaju kao da ce biti top end.

Rekao sam samo da ako 4gb verzija košta 200$, luđački je davati 300$ za 8gb verziju istog chipa, te kako Firestrike nije mjerilo realnih performansi jer tu se vec na veliko prica kako je brža od 970, 390X etc...

ja od kad znam za sebe ono sta pise u 3dmarku na kraju testa takav scenarij bude u vecini igara! Realniji test od firestrike-a nemres trenutno niti imati, ne korisit svaka igra max teselaciju, opcenito dx11/12 cap itd..pa ti tamo neka "ž" igra niti nemre biti 100% tocni pokazatelj perfomansi, jer doticna uvjek u pravilu moze naginjati nekom taboru!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

Pa i ne baš, pogledaj score 390X i 980 gotovo isti, a u 90% igara 980 je brža, u nekima dosta brža...

13 godina
protjeran
AMD Polaris

ma te dvije kartice su ista klasa, ovisi od igre do igre! problem je sto je trenutno vise igara "naklonjeno" nvidiji! vidis da s dx12 se stvar polako mijenja!

na nizoj rezi 980 malo vodi na visoj 390x...i tako u krug!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 0:34 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Šta ti se dogodilo ?

13 godina

Baš se i ja cudim,sad od jednom brani AMD grafe(ali ima pravo za ovo što govori),moram priznat na ovom forumu radi njega i slicnih njemu ja i obožavam biti svaki dan logiran 

14 godina
AMD Polaris
Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 8:41 (Puls3).
Moj PC  
8 0 hvala 3
13 godina

Mene samo kopa CF podrška... Ako je ovo donekle istina za skorove, za ispod 4 soma kn imati ću CF bolji neg 4mal koji je colnio 10

13 godina
neaktivan

Ufff,broje se dani do izlaska RX-ica,znaci nabrijavanje na najjace!! 

13 godina
neaktivan
AMD Polaris

RX 470 bench po ovome (ako gledamo hitmana koji je benchan na high ne na max) je onda ispod 380X ili hm

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Nema veze rista meni je drago da ako se odlucis na cf koji preporucam radi dobrog scalinga za manju lovu imat dobar future prof cf pa bacimo i pokoji bench onda 

13 godina
4mal kaže...

Nema veze rista meni je drago da ako se odlucis na cf koji preporucam radi dobrog scalinga za manju lovu imat dobar future prof cf pa bacimo i pokoji bench onda 

Čekam onog čupavog da mi razbije iluzije ko sa 1070 sli isplativosti

14 godina
AMD Polaris
Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

RX 470 bench po ovome (ako gledamo hitmana koji je benchan na high ne na max) je onda ispod 380X ili hm

Do 1500kn u klasi R9 290 pa di češ bolje

kradem mine iz minskog polja
14 godina

Napokon je AMD postigao ogroman napredak jer imamo RX 480 koji će ugrubo trošit tri puta manje nego R9 390X za otprilike isti nivo performasni što je izvrsno. Tako mal TDP i mala potrošnja znači da ne bi trebalo bit problema ni s hlađenjem što znači jaka, tiha i hladna grafa. Sve ono što godinama nisu imali. Ako imaju takav chip sa 100W potrošnje i 2304 stream procesora onda se može zamislit i da do 200W ili 175W TDP-a mogu izbacit sa oko 4000 stream procesora Vegu ili RX 490 (ili kako se god već bude zvala grafa) koja bi trebala lagano konkurirat ili bit i bolja od GTX 1070/1080 u DX11 a shodno tome pomest ih u DX12. Zanimljivo razdoblje za grafe .

15 godina
protjeran
dery kaže...
chaselol kaže...

Do 1500kn u klasi R9 290 pa di češ bolje

U onom grafu je 290-ka sa predpotopnim driverima, na to dodaj 10-15%...

11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Vjerovatno su ovi benchmarkovi istiniti, znaci ako je jaca od 390x i blizu 980, mogu ocekivati u odnosu na 280x napredak za 40-45 posto. Samo da nebude skuplje od 2200 i kupujem, no brainer

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Napokon je AMD postigao ogroman napredak jer imamo RX 480 koji će ugrubo trošit tri puta manje nego R9 390X za otprilike isti nivo performasni što je izvrsno. Tako mal TDP i mala potrošnja znači da ne bi trebalo bit problema ni s hlađenjem što znači jaka, tiha i hladna grafa. Sve ono što godinama nisu imali. Ako imaju takav chip sa 100W potrošnje i 2304 stream procesora onda se može zamislit i da do 200W ili 175W TDP-a mogu izbacit sa oko 4000 stream procesora Vegu ili RX 490 (ili kako se god već bude zvala grafa) koja bi trebala lagano konkurirat ili bit i bolja od GTX 1070/1080 u DX11 a shodno tome pomest ih u DX12. Zanimljivo razdoblje za grafe .

150w vs 275w tdp = tri puta manje ?
Također manji die ne znaci nuzno nize temperature, više procesora na manjoj površini, vece zagrijavanje. Primjer 1080. 

15 godina
AMD Polaris

E sad mi žao što sam uzeo 380x prije 3 mjeseca. Iako je kartica i više nego dovoljna za ono što mi treba, ekstra performanse za istu cijenu nebi bilo loše 

A i da želim preći na RX480, sad će pasti cijene 3xx serije pa ju neću moći ni prodati za neku dobru lovu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 16:24 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemoj prodavati jer neces moc dobiti dosta za nju a 380X je dovoljan za bilo sta na 1080p jos uvijek. Sad se svi zalijecu sa prodajom debelo ispod cijene zbog hypea, ali koliko se to isplati ?

13 godina
protjeran
AMD Polaris

Gle cijenu jos uvjek neznamo, no sudeci po cijenama nvidie sumnjam da ce rx480 kostati ispod 2500kn kad se uracuna pdv25% i marza(barem 20% ako ne i vise)...(koliko vidim cijena referentne bez pdv-a je 230$ za 4gb model), a gdje su jos skuplji nereferentni modeli...mislim da se đabe veselite jer joj cijena nikako nemoze biti izmedu r9 380x i r9 390!lp

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

Vidim da je večina zapela samo za jače grafe, pa eto da vidim kak izgleda TDP usporedba RX460 vs vrlo popularna stara Radeon HD 7750 grafa.Kaj se tiče HD7750 grafe, na njoj je prva generacija GCN arhitekture, a ta grafa je izašla negdje na jesen 2011 godine.Dakle suma sumarum isti TDP, ali eto sad je tu duplo više grafičkih procesora.Kaj se tiče potrošnje energije, HD 7750 je trošio do maksimalno 50W a to je i u ona vremena bila vrlo niska potrošnja.U vrjeme izlaska na tržište, HD7750 je bila vrlo impresivna grafa pogotovo kaj se tiče potrošnje energije.

HD 7750, 512 1.0/GCN grafičkih procesora, TDP 75W=jedna od najbolji AMD grafa uopče

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/HD_7750/30.html

"Power consumption of the HD 7750 is tiny, in all power states. In idle it uses a mere 5 Watts, which is the best result we have seen on any VGA card ever. It's also lower than the power consumption of Intel's IGP. Impressive!

During gaming the card is happy with around 40 W, a great result, too. Considering the rendering performance it delivers this card is the most power efficient design we have ever seen."

Vezano za realnu potrošnju RX460 grafe, onako na čoravo ne bi bilo ništa čudno da je na okvirnoj razini stare HD7750.

Treba malo updejtat post, RX460 grafa ima 896 grafičkih procesora, dakle stara informacija od 1024 grafičkih procesora ide u smeče.Prema količini grafičkih procesora na RX460, to je ista priča kao stara AMD grafa R7 260X.Veličina ili dimenzije RX460, to je otprilike kao poznata majušna AMD Nano grafa.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 19:31 (rambox).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Također manji die ne znaci nuzno nize temperature, više procesora na manjoj površini, vece zagrijavanje. Primjer 1080. 

Ne veće zagrijavanje nego teži prijenos topline. TDP je taj koji bi vam trebao reći koliku količinu topline koja kartica disipira. 

11 godina
neaktivan

460 80€ odlicno, još ti nece trebat ni power connector za nju. Pokrili su sve od low do mid enda, baš me zanima kako ce se Nvidia utrpat u tom segmentu...

17 godina
AMD Polaris

Super cijene, ak tak nastave i dalje, dolaze bolja vremena za crvene... 

Gejmanje na 1080, ultra, 55fps+, to se trazi..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 17:12 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

E sad mi žao što sam uzeo 380x prije 3 mjeseca. Iako je kartica i više nego dovoljna za ono što mi treba, ekstra performanse za istu cijenu nebi bilo loše 

A i da želim preći na RX480, sad će pasti cijene 3xx serije pa ju neću moći ni prodati za neku dobru lovu.

Preko noci je prodas za 1600kn i vidi jel ti se isplati dodati za nesto ~30% jace dal' ti zaista treba za 1080p nesto jace 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Teško je dobiti i 1600 jer po toliko idu 290 pod garancijom, isto teško. Nitko više nije blesav. Sam rekel da bu ova RX 480 potopila polovno tržište. Jedino ak uloviš nekog tko to ne prati...u stvari ako ga zajebeš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Sigurno ce kod nas doci minimum 2200. Ja cu svoju 280x ali tek za mjesec-dva pokusati dati za oko soma kn ili mozda mrvicu manje. I siguran sam da toliko i vrjedi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice