AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 628.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Dal se zna kad u nase ducane dolazi 390 i 390X. Taman kupujem novu graficku, pa da pricekam... Ocekivana cijena u HR?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Bude li ovako nekako onda možemo reči: nvidia idi pa se leči,amd uzmite nam lovu molimo vas.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 0 hvala 3
10 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
dery kaže...

Bude li ovako nekako onda možemo reči: nvidia idi pa se leči,amd uzmite nam lovu molimo vas.

Ako je tako, onda titan x nema šanse.

13 godina
neaktivan
dery kaže...

These benchmarks should be taken with a huge grain of salt of course, I think they are artificially calculated. I say so as the name in the charts seem to refer to DG Lee, famous for posting 'guestimated' results on the web claiming they are real. But hey .. have a peek and obviously as always, draw your own conclusions.

Guru3d

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
chaselol kaže...
dery kaže...

These benchmarks should be taken with a huge grain of salt of course, I think they are artificially calculated. I say so as the name in the charts seem to refer to DG Lee, famous for posting 'guestimated' results on the web claiming they are real. But hey .. have a peek and obviously as always, draw your own conclusions.

Guru3d

Ne odnosi se to na ovo testiranje jer ovo je usporedba anandtecha i amd-ovog predstavljanja,tako da bi se moglo odprilike uzet u obzir.

11 godina
neaktivan
Same shit, different day. nVIDIA je bila i ostala nVIDIA, za ove ka ja koji nemaju novca za razbacivanje ostaje ATI.
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
17 godina
mrki_tua kaže...
Same shit, different day. nVIDIA je bila i ostala nVIDIA, za ove ka ja koji nemaju novca za razbacivanje ostaje ATI.

yea madafaka, yolo

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
dabar_solta kaže...

edit: dali se može oćekivat zen ili neki drugi cpu sa hbm ramom ? ne u ovoj kutijici nego općenito pc 

Zen APU če imat HBM memoriju, ali ne HBM1 memoriju prve generacije koja se trenutno nalazi u Fiji/Fury grafama.HBM memorija koju če koristitZen APU, tu se radi o HBM2 memoriji druge generacije.

AMD Zen APU moš očekivat pod kraj 2016 godine, ili početkom 2017 godine to je ipak realniji vremenski period.

AMD(kao i svi ostali) opet mora čekat Hynix, pa dok oni ne krenu sa masovnom proizvodnjim HBM2 memorije do tada nema ništa od Zen APU.

http://hexus.net/tech/news/ram/81829-hbm2-memory-wafer-shown-sk-hynix/

mirzet1976 kaže...

jel to nvidia odustala od HMC memorije i presla na Amd i Hynix proizvod HBM

Tak je da Nvidia če isto koristit HBM2 memoriju druge generacije.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

evo zanimljive sličice

kod fury/fury x vodeno hlađenje ovaj put pokriva ne samo gpu i memoriju, već je više kao full-cover water block, pa nema straha od pregrijavanja vrm-a

The liquid cooling block cools three major components, the Fiji XT GPU, the HBM modules and the regulator via a single loop that’s connected to a 120mm radiator. So users should have no fears of VRMs or any other components overheating

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
znaći može se koristit hbm umisto recimo ddr4? ,na sistemsku memoriju mislin.
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

biti ce i to uskoro da ce memorija biti fiksna na ploci bez mogucnosti upgrejda memorije

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mirzet1976 kaže...

biti ce i to uskoro da ce memorija biti fiksna na ploci bez mogucnosti upgrejda memorije

pa ne vidim razloga zašto ne bi hbm mogao na posebnu tiskanu pločicu kao i sadašnji paketi rama

naravno, ako i kad sistemska memorija prijeđe na tu tehnologiju

15 godina
mirzet1976 kaže...

To su isto govorili i za procesore pa ništa.

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

EU Cijene... Znači za HR +20%

• Gigabyte R9 390X 8GB Gaming G1 - € 499.90
  • Gigabyte R9 390 Gaming G1 8GB - € 419.90
  • Gigabyte R9 380 Gaming G1 4GB - € 289.90
  • Gigabyte R9 380 WindForce 2x OC 2GB - € 259.90
  • Gigabyte R7 370 WindForce 2x OC 2GB - € 179.90

Nemam pojma jel legit.. http://www.vinereport.com/article/amd.radeon.300.graphic.cards.releasing.europe.tuesday.price.confirmed/886.htm

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Dobro, to nitko normalan nece kupovat...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da li je netko našao informaciju koliki je FP64/FP32 ratio kod Fury X GPU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vkm996 kaže...

EU Cijene... Znači za HR +20%

• Gigabyte R9 390X 8GB Gaming G1 - € 499.90
  • Gigabyte R9 390 Gaming G1 8GB - € 419.90
  • Gigabyte R9 380 Gaming G1 4GB - € 289.90
  • Gigabyte R9 380 WindForce 2x OC 2GB - € 259.90
  • Gigabyte R7 370 WindForce 2x OC 2GB - € 179.90

Nemam pojma jel legit.. http://www.vinereport.com/article/amd.radeon.300.graphic.cards.releasing.europe.tuesday.price.confirmed/886.htm

mora da je poskupio kontejnerski prijevoz!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
10 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
mirzet1976 kaže...

pa ne vidim razloga zašto ne bi hbm mogao na posebnu tiskanu pločicu kao i sadašnji paketi rama

zato šta onda opet ništa od malih latencija....ovako bi mozda mogli izbacit cak l3 keš to bi bilo zanimljivo i koristit hbm ko l3 pa onda nekih bolesnih 64gb klasicnog rama za ramdisk/ram + ssd na pcie i eto pila iz snova :D

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Po ovim cijenama ispada da bi trebao fury bit slabiji od 980ti jer obično ih cijene onoliko koliko je slabija ili jača od konkurencije.Ali navijam za fury neka pošalje konkurenta za ukras u vitrine.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

http://valid.x86.fr/4fgk63

0 0 hvala 0
15 godina

Konačno FP64 ratio 1/8, ali ovo je za 390X. Koji ratio ima Fury X?

14 godina
phoenix2003 kaže...

Konačno FP64 ratio 1/8, ali ovo je za 390X. Koji ratio ima Fury X?

To se još malo strpi.

16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
mirzet1976 kaže...

Zato što ti treba socket od 1024 pinova za svaki memorijski čip. Kao da imaš još jedan procesor (ili više njih).

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

280X Jos uvijek brzi od 380 tako da preskacem i 390x, tek za fury je logican upgrade...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

280X Jos uvijek brzi od 380 tako da preskacem i 390x, tek za fury je logican upgrade...

I sa slabijim grafama 1080p se danas pokrece na 40+fps max detalje realno, nece 280/X jos sa scene 

Iako, priznajem R9 Nano mi je simpaticna grafa skroz 

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Asus 380 strix 2GB review

Solidna grafa, brža od 960 u svim igrama osim alien isolation. TDP 200W, podrška za vsr/xdma cf/freesync/bolja tesselacija/kompresija textura

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Kako je 300 serija najavljena u BiH cijene su se malo normalizovale, pa evo da se nasmijete:
r9 270 sad se moze naci za 199EUR

r9 270X ~ 250

r9 285 ~ 315-330

Dok je najjeftinija r9 290 pala na 435 evrica :D iliti ~3.000 kn

Ocekujem 390X da bude na realno preko 650EUR

Strasno 

p.s. 1 eur = 7.57kn x)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 20:45 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

evo malo benchmarka r7 370, r9 380 i r9 380X na dosta popularnih igrica, izgleda da su se sve tri kartice pokazale jako dobre na Witcheru 3 i GTA V, dok na ostalim igrama i nisu baš briljirale naspram konkurencije

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice