AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 628.519
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što mislite o "samo" 4gb. Neke igre na 4k mogu preko 3gb ići. Vidio sam citat 4gb hbm je kao 6gb gddr5. Nekako mi to ne drži vodu.
pa i je i drzi vodu uostalom dx 12 ce bolje znat iskoristi HBM od dx 11 tak da ti stvarno netreba vise
Jako zadovoljan, zadovoljan jer su mnogi govorili da će izdati samo dvije nove grafe, sve ostalo rebradovi, a nama stižu 4 nove, odlično.
Ja ću izgleda umjesto upgrejda na 970 tokom iduće godine možda otići na jednu od ovih novijih, kad padne cijena malo, negdje kad Pascal izađe :D
Iako sam ja i dalje pre-pre zadovoljan s R9 280, nisam toliko zahtijevan korisnik, ne treba da mi radi ultra @ 60fps u svakoj igri.
Ovo mi se strasno svidja, izgleda totalno futuristicki
Malo mi je neobično što je unutra navodno Intel-ov proc, bar je tako izgledalo kad sam gledao video kako su ga dizajnirali/gradili.
Meni također, divan je, valjda će i cijena biti reasonable kao i grafe jer grafe imaju great pricing.
Upravo vidjeh na FB objavu od PC Gamera, ta grafa otvara sezonu lova na 5K
pa i je i drzi vodu uostalom dx 12 ce bolje znat iskoristi HBM od dx 11 tak da ti stvarno netreba vise
ha, to će se tek vidjeti kad počnu benchevi, 4gb bi doista moglo biti malo u toj klasi, pogotovo za nekog tko puca na veću rezoluciju
osim toga dok se dx12 počne pošteno koristiti vani će biti i grafe s drugom generacijom hbm-a koji omogućuje 8+ giga rama
ja jos niti jednu igru nisam uspio nagruvati na 4gb, cak ni na 4k...evo stvarno bilo je extremnih primjer koji su bili blizu no mogu ih nabrojati na pola prstiju jedne ruke! tak oda ako ste na singe gpu nevodite brigu o kolicini 4gb ce sljedecih 2g biti i vise nego dovoljno! do tada cete uzeti novi terminator-xxl gpu
!lp
ja jos niti jednu igru nisam uspio nagruvati na 4gb, cak ni na 4k...evo stvarno bilo je extremnih primjer koji su bili blizu no mogu ih nabrojati na pola prstiju jedne ruke! tak oda ako ste na singe gpu nevodite brigu o kolicini 4gb ce sljedecih 2g biti i vise nego dovoljno! do tada cete uzeti novi terminator-xxl gpu
!lp
pa baš da niti jedna ni blizu ne koristi 4gb...
far cry koristi preko 5gb na 4k i uključenim aa
bf4 koristi preko 5gb bez aa i preko 7gb s uključenim aa
shadow of mordor ide preko 5gb s uključenim aa
gta5 ide preko 5gb bez aa, s njim preko 6gb
a to su aktualne igre, tko zna koliko će koristiti nadolazeće
http://www.tweaktown.com/tweakipedia/90/much-vram-need-1080p-1440p-4k-aa-enabled/index.html
pa baš da niti jedna ni blizu ne koristi 4gb...
far cry koristi preko 5gb na 4k i uključenim aa
bf4 koristi preko 5gb bez aa i preko 7gb s uključenim aa
shadow of mordor ide preko 5gb s uključenim aa
gta5 ide preko 5gb bez aa, s njim preko 6gb
a to su aktualne igre, tko zna koliko će koristiti nadolazeće
http://www.tweaktown.com/tweakipedia/90/much-vram-need-1080p-1440p-4k-aa-enabled/index.html
Koja im je zajednička točka? ..AA
Mislim da rijetko tko koristi AA na 4K rezoluciji ili većoj. Ja već na 1440p nekad ne koristim AA kad mi fali performansi ili pak stavim samo 2X ili samo FXAA (nazubljenost nije toliko primjetna kao recimo na FHD-u).
AA je praktički nepotreban pri 4K, smanji se zauzeće VRAM-a dosta kad izgasiš AA ili ga spustiš na najmanje postavke
Koja im je zajednička točka? ..AA
Mislim da rijetko tko koristi AA na 4K rezoluciji ili većoj. Ja već na 1440p nekad ne koristim AA kad mi fali performansi ili pak stavim samo 2X ili samo FXAA (nazubljenost nije toliko primjetna kao recimo na FHD-u).
ma jasno, no gta v i bf4 koriste preko 5gb i bez aa...
dakle to su već dvije poprilično popularne igre sada, a grafu uzimaš i za nove igre koje tek dolaze
kako god okreneš, tih 4gb na najjačoj grafi im je nedostatak, pogotovo jer ove klasu ispod idu sa 8gb
Ovo mi se strasno svidja, izgleda totalno futuristicki
Malo mi je neobično što je unutra navodno Intel-ov proc, bar je tako izgledalo kad sam gledao video kako su ga dizajnirali/gradili.
Meni također, divan je, valjda će i cijena biti reasonable kao i grafe jer grafe imaju great pricing.
Hm da, izgleda kao intel socket, ali jos uvijek nema specifikacija zvanicnih... ko zna mozda ubace prije vremena zen :d
Pa jasno su rekli da se ne mogu natjecat s intelom u high endu i nije neobično da zele najbolji proc u takvoj zvjeri.
Al je svejedno tuzno i jadnu poruku salje kad proizvodjac procova ne ugradjuje vlastiti proc u svoj proizvod, velika antireklama..
Pa jasno su rekli da se ne mogu natjecat s intelom u high endu i nije neobično da zele najbolji proc u takvoj zvjeri.
2016 izlazi Zen CPU, a njima se ne ceka toliko izgleda
Ili mozda 4k 144hz :)

Ili mozda 4k 144hz :)
A ja sam sretan sa FHD@60FPS, makar TV idući kad budem uzimao će ić UHD 100Hz, iako nema trenutno dovoljno stvari koje su u 4K, za budućnost spreman. Glupo mi je što nema baš puno QHD TV-ova, QHD je eskluzivan za monitore ili šta?
Tuđim k**cem koprive mlate.
Hm da, izgleda kao intel socket, ali jos uvijek nema specifikacija zvanicnih... ko zna mozda ubace prije vremena zen :d
mozda sam corav no ja vidim plastiku za cpu cooler oko socketa...
Nvidia fanboji su na PCE forumu zaspamali cijelu ATi 300 temu svojim ljubomornim i zavidnim ispadima,glupostima itd.,ono kao mala djeca,katastrofa...kad pogledaš ovu temu ovo je puno bolje,s tim da još uvijek pljuju po BUG forumu
Hm, na drugi pogled...
Nadam se da je neki early Zen procesor, makar nije vjerovatno.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_shanghai_linux&num=1
iako može bit i slicno ovome :D
edit: dali se može oćekivat zen ili neki drugi cpu sa hbm ramom ? ne u ovoj kutijici nego općenito pc
jel to nvidia odustala od HMC memorije i presla na Amd i Hynix proizvod HBM

Možda je plastika bracket od nekakvog vodenog hladnjaka..
Što se Furya i 4GB tiče, da, malo je smiješno što su kod predstavljanja R9 390X rekli nešto u stilu " obje R9 390 i 390X dolaze s 8GB GDDR5 tako da možete vrtjeti 4k, high res texture pakete.."
Taman kupujem novi komp uskoro i kontam da cu si upikirat 390,390x.Ubitu u rangu cijene 970,a bit ce jace 100%