Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.529.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Izmjerio sva novija okolna auta od društva i kolega. Mjeren vertikalan hod iz 3. u 4. brzinu. 

• 308 II 1.5 HDI - 12cm
  • Astra K 1.4T - 10cm
  • Civic X 1.0 VTEC-T - 11cm
  • Focus 1.5 TDCI - 11cm
  • Tipo 1.4 - 13cm
  • Golf 7 1.6 TDI - 12cm
  • Golf 7 2.0 GTI - 12cm
  • Mazda 3 III 2.2 D - 11cm
  • Suzuki Swift 1.2 - 10cm
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2018 16:13 (ivanzu).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Treba mi procjena popravka, odnio sam auto ima 3 dana.
Naime rekli su da nabavljaju djelove i popravak da ce biti oko 10k odoka sto je vidio vlasnik... Sto mi se cini malo.
Radi se o "autu". Udario me u straznje desno kolo, koje je otislo u krivo doslovno, a sa lijeve strane sam udario u stup koji me zaustavio.
Rekli su da treba most mijenjati, sa lijeve i desne strane gdje je za gorivo ulaz ispod malo, limarija(lijeva i desna strana oko kola), straznji branik, izletio mi airbag na desnoj suvozackoj strani(ovo mi se cini najskuplje).
jos dvije felge + nove gume. Auto je ispod zdravo, motor radi, elektronika zdrava, doslovno straznja strana oko kola i branik otisli.
Inace ovakvi popravci koliko kostaju? Ja sam izracunao, kola + branik samo 3k, limarija + bojanje 2k? a ovo most i ostalo, sto da radim sa sjedalom gdje je izasao airbag? Sve se otvara zatvara, cak ga je i upalio da ga skine sa kamiona ^^, zvjerka od auta.

edit: slika uklonjena, hvala forumasima na pomoci

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2018 22:51 (Luka123).
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

Ako je isto i na drugoj strani, lakiraš dvoja vrata, branik, dva blatobrana i gepek. Samo lakiraš, to je 7200 recimo. Felge da su 600, gume 1000, novi branik sa plastikama 1300-1400, most ne znam koliko je, možda oko 2-3 tisuće, imaš zadnje kočnice i pločice na svakoj strani, zračni jastuk, kokpit, zavisi hoće li se još što naći.

Ja pretpostavljam da ovo ne bi išlo ispod 20000 kuna sa rukama.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Izmjerio sva novija okolna auta od društva i kolega. Mjeren vertikalan hod iz 3. u 4. brzinu. 

• 308 II 1.5 HDI - 12cm
  • Astra K 1.4T - 10cm
  • Civic X 1.0 VTEC-T - 11cm
  • Focus 1.5 TDCI - 11cm
  • Tipo 1.4 - 13cm
  • Golf 7 1.6 TDI - 12cm
  • Golf 7 2.0 GTI - 12cm
  • Mazda 3 III 2.2 D - 11cm
  • Suzuki Swift 1.2 - 10cm

Tvoja astra i swift fz imaju "sportske" mjenjaće znaći, skoro pa nema potrebe za short shifter-om

Nego kako mjeriš hod, ako ti je 3 brzina 0cm i kad ubaciš u 4-tu, kako si siguran da ti se ruka nije pomaknula koji cm dok si šaltao iz 3-4

Ja imam feeling da je kod mene na autu ogroman hod, al se šalta glatko i ima dobar feedback, tj baš osjetiš kad upadne u brzinu, tak da preciznost pobjeđuje hod

Nego kad ste već kod mjejnaća, evo jedan moj stari video di sam vozio službeni doblo, ajme meni koji je to shit, to ima lufta, klima se ko babin zub...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2018 19:07 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Oko 30k kuna. 

14 godina

Nije isto na drugoj strani, tako sam i racunao prvi put. Auto od ispod dobro izgleda i lijeva strana je udubljena od stupa guma je ispala iz felge ali nije ovako strasno kao na desnoj.

Zadnji put sam prije 3 god prednji dio starog clia lakirao i vrata ovoje udubljeno, naplatio mi je 900kn.

Mislim da mi je lakiranje najmanji problem ovdje.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Lakiranje je 1200 kuna ako valja, 700 kuna ako je ono, li la.

14 godina
chutac kaže...

Imam 3 stvari lakirati, lijevu stranu, i desnu + desna vrata. Nece mi naplatiti 7200kn za to.... poprilicno siguran.

15 godina
neaktivan

3 stvari?
Branik, lijevi i desni blatobran i desna vrata(ja sam računao i lijeva).

14 godina

Zadnji branik je pukao, dakle ide novi(u boji istoj). A zadnja lijeva vrata su cijela citava, nema ogrebotine. Tocno kolom lijevim me gurnuo u stup koji se iskrivio, mali je stup bio i presao kolima preko njega. a ovo sto gledas na slici je mjesto udarca.

Nego koliko most kosta i ovo drugo? Za to se ja brinem. I kolo uslo, iskrivilo se izgleda da je puklo nesto, trebat ce i novi amortizeri, i ispravljanje ovog desnog, lijevi stoji ok koliko sam gledao.

edit: slika uklonjena, hvala forumasima na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2018 22:51 (Luka123).
14 godina
1BIT kaže...

Tvoja astra i swift fz imaju "sportske" mjenjaće znaći, skoro pa nema potrebe za short shifter-om

Nego kako mjeriš hod, ako ti je 3 brzina 0cm i kad ubaciš u 4-tu, kako si siguran da ti se ruka nije pomaknula koji cm dok si šaltao iz 3-4

Ja imam feeling da je kod mene na autu ogroman hod, al se šalta glatko i ima dobar feedback, tj baš osjetiš kad upadne u brzinu, tak da preciznost pobjeđuje hod

Nego kad ste već kod mjejnaća, evo jedan moj stari video di sam vozio službeni doblo, ajme meni koji je to shit, to ima lufta, klima se ko babin zub...

Mjerio sam tako sto uzmem ravnalo, stavim iznad kugle mjenjaca i oslonim ravnalo na centralnu konzolu da se ne pomice, te onda zapamtim na koliko cm je neutralna pozicija rucice, onda ubacim u 4. i 3. brzinu te opet zapamtim na koliko cm je bio centar rucice mjenjaca u prije navedenim brzinama.  Razlika izmedu izmjerenih vrijednosti 4. i 3. brzine je duzina hoda.

Slicno ovome sto sam smlatio u PS na brzinu. 

14 godina
chutac kaže...

Ajde nemoj pretjerivat, to sto si ti isao kod Javora ili gdje vec gdje deru nenormalno (nije da ne vrijedi), ne znaci da drugi ne valjaju. 700kn je neka normalna cijena dobrog lakiranja jednog elementa, a moze se naci i jeftinije. Npr. meni prosle godine jedan lakirao za 500kn po elementu i posao je bio vrlo dobro odraden, nije muzejski, ali to ni ne ocekujem za auto star 16 god.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo česta iskustva sa jeftinijima:

Miješanje boje po kodu, loša priprema, ne korištenje termo komore, loša kvaliteta bezbojnog, loši uvijeti(prašina)...

Ali i skuplji znaju usrati, no rijeđe, a i oni paze na forume ako ih posereš. Ja sam sranjem po forumu(tj. samo sam stavio slike i napisao tko je radio, 2 rečenice) dobio da me sljedeće jutro zovu i inzistiraju da ponovno sve lakiraju i da mi daju zamjenski i kupon za poliranje kod njih(nije Javor u pitanju).

14 godina
chutac kaže...

Miješanje boje po kodu, loša priprema, ne korištenje termo komore, loša kvaliteta bezbojnog, loši uvijeti(prašina)...

Ali i skuplji znaju usrati, no rijeđe, a i oni paze na forume ako ih posereš. Ja sam sranjem po forumu(tj. samo sam stavio slike i napisao tko je radio, 2 rečenice) dobio da me sljedeće jutro zovu i inzistiraju da ponovno sve lakiraju i da mi daju zamjenski i kupon za poliranje kod njih(nije Javor u pitanju).

Ovaj moj je isto mijesao po kodu i nisam ziher da ima termo komoru, al stvarno je dobro ispalo. Inace znam sto je dobar lak, samo za ovaj auto nisam imao previsoka ocekivanja i drago mi je da nisam pa sam otisao kod ovog gospodina i ustedio finu lovu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2018 0:09 (gamer34).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Kod mene je ovlasteni po kodu bojao i onda su poliranjem napravili prelaz.

Barem tako pretpostavljam, razliku nisam skuzio, ali sam vidio da na vrhu haube i blatobrana nema vise voska.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Ovaj moj je isto mijesao po kodu i nisam ziher da ima termo komoru, al stvarno je dobro ispalo. Inace znam sto je dobar lak, samo za ovaj auto nisam imao previsoka ocekivanja i drago mi je da nisam pa sam otisao kod ovog gospodina i ustedio finu lovu.

Bez termo komore boja bude meka i lako se ošteti. Za kod zavisi i od laka. Nije isto špricati crni recimo i moj c4, koji, ako se dobro sjećam, ima 9 koraka u lakiranju i 4 sloja boje.

Što se pokazalo na lakireru koji je prvi put sjebao(a radio kod + kartice), onda radio o svom trošku(znači nije se zajebavao više) komplet branike do plastike i na novo sve i opet nije pogodio. A hvaljeni lakirer koji naplaćuje 1200 po elementu.

CroNk3r kaže...

Barem tako pretpostavljam, razliku nisam skuzio, ali sam vidio da na vrhu haube i blatobrana nema vise voska.

Misliš ušpricavali su?
To je kakti krpanje. Nisu uspjeli pogoditi boju pa su "stapali" oriđiđi i novu.

15 godina

Pa Peugeot ima najgore mjenjace frend imao dvije 307 i poslje toga dvije 308 ti mjenjaci su takva katstrofa da je to nevjerovatno da se ugraduje u njih

Renault i Ford imaju top mjenjace stvarno ko u putar

Samsung S8+
16 godina
chutac kaže...
gamer34 kaže...

Bez termo komore boja bude meka i lako se ošteti. Za kod zavisi i od laka. Nije isto špricati crni recimo i moj c4, koji, ako se dobro sjećam, ima 9 koraka u lakiranju i 4 sloja boje.

Što se pokazalo na lakireru koji je prvi put sjebao(a radio kod + kartice), onda radio o svom trošku(znači nije se zajebavao više) komplet branike do plastike i na novo sve i opet nije pogodio. A hvaljeni lakirer koji naplaćuje 1200 po elementu.

CroNk3r kaže...

Misliš ušpricavali su?
To je kakti krpanje. Nisu uspjeli pogoditi boju pa su "stapali" oriđiđi i novu.

Boja je ista, logicno da ovlasteni dode do idealne boje, ali je ipak stari lak malo izblijedio pa su napravili prijelaz. Tako da su spolirali stari lak koji je skroz do novog. Ali mislim da se svejedno ne bi ni skuzilo.

Znaci branik je zakrpan i prelakiran, a onda sve sto je do njega je polirano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2018 10:49 (CroNk3r).
15 godina
Auti - ultimativna tema

cepa li itko?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2018 14:00 (RuskeGTT).
17 godina
Auti - ultimativna tema

back to the past...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
gamer34 kaže...
chutac kaže...

Ma stvarno ste pretjerali s tim lakiranjem, lakiranje me sigurno nece ispasti 7200 kn. Tako da neznam uopce gdje je ovaj gore izvukao tu cifru...
vec sam bio kod njih i farbao mi je vrata i prednji lijevi branik na starom cliu 20 god. starom bilo sve iskrivljeno, 900 kn mi naplatio i sve sto je ispravio i ofarbao, doslovno profesionalno izgleda.
Sad iman Forda starog 10 god. i lakiranje mi je najmanji problem....

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ak može fićo na grobnik, mogu i ja

Samo se nadam da će se potrefit koji track day za vrijeme mojeg godišnjeg

14 godina
Auti - ultimativna tema

Mozes sa cime god hoces, nema tamo stalno nekih bjesnih auta. Vidio sam jednom lika sa monovolumenom samo se ne sjecam da li je bila zafira ili scenic.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2018 16:24 (ivanzu).
14 godina
ivanzu kaže...

Mozes sa cime god hoces, nema tamo stalno nekih bjesnih auta. Vidio sam jednom lika sa monovolumenom samo se ne sjecam da li je bila zafira ili scenic.

Kad već spominjete, kako to ide sa Grobnikom?

Plaćaš određene minute i sam voziš? Ili s više njih?

Ili samo grupe plate u komadu i voze kak se dogovore?

Ima neki kalendar kad se može ili ne može voziti?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina

Imas cjenik na njihovim stranicama:

http://www.grobnik.hr/pista/Cjenik-piste.hr.html

13 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Večer kad svi odu možeš i biciklom doslovno...ja i frend išli da vidimo koliko treba za odgurat krug 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Upravo sam završio s čišćenjem pumpe goriva i vratio ju nazad,sve radi i sve ok osim što ne pokazuje gorivo dobro sad

Prije ovog na računalu pisalo oko 200km i skoro četvrtina rezervoara,a sad pokazuje 90-100km i osminu rezervoara

El moram sad čekati da padne na pravu rezervu i vaditi van i opet stavljati ili šta?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Upravo sam završio s čišćenjem pumpe goriva i vratio ju nazad,sve radi i sve ok osim što ne pokazuje gorivo dobro sad

Prije ovog na računalu pisalo oko 200km i skoro četvrtina rezervoara,a sad pokazuje 90-100km i osminu rezervoara

El moram sad čekati da padne na pravu rezervu i vaditi van i opet stavljati ili šta?

Znači da ti plovak koji pluta na vrhu goriva krivo stavljen (on ti pokazuje razinu goriva), nešto si zeznuo prilikom montaže, vadi van, prekontroliraj i vrati nazad, kad izvadiš, možeš i skalu malo prebisati krpom, možda i zbog nje krivo pokazuje...

17 godina
nine kaže...

meni je moj mugen shifter bio legendaran.. najbolja ručica ikad 

S tim si ni zenska nemrem pomoc...

:)

Truth in engineering.
14 godina

Budem onda suptra opet prekontolirao.Vjerojatno onda jesam krivo namjestio.

I još nešto,el moguće da pumpa goriva bude poluispravna,tj da slabije radi(272tkm,16god)?jer sad kad sam ju vadio,vidio sam da je originalna i nikad vjerojatno nije ni bilo otvarano sudeći po prašini

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice