Ja sam upgrejdao Vistu SP1 na Na Windows 7 RC1 i zasad sve radi kako spada, brže.Jedino što sam morao maknuti su Daemon tools.Sve ostalo radi odlično.Crackat nisam htio sa obzirom da ključevi sa Piratebaya rade kod online aktivacije.A načuo sam da će ova verzija biti validna do početka 2010.Tako da nema potrebe.
Windows 7 (7057)
- poruka: 176
- |
- čitano: 37.749
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ja sam upgrejdao Vistu SP1 na Na Windows 7 RC1 i zasad sve radi kako spada, brže.Jedino što sam morao maknuti su Daemon tools.Sve ostalo radi odlično.Crackat nisam htio sa obzirom da ključevi sa Piratebaya rade kod online aktivacije.A načuo sam da će ova verzija biti validna do početka 2010.Tako da nema potrebe.
znaci oce meni pasati key sa builda 7000 koji sam skinuo sa microsoftovih sluzbenih str,za build 7054 X32
da pitam samo sta se tice ovih windowsa kolko zauzima sam OS mjesta na HDD-u???
(bez foldera Program Files..tj bez instaliranih programa,igara itd...)
sam OS...jer namjeravam sad napravit particiju od 20GB samo za OS XP za kojeg je to i vise nego dovoljno mista...ali me zanima oce li i za windows 7 biti to dovoljno mista??
kolko beta sad zauzima?
Zauzima 14-15gb.Bilo bi dobro da ostaviš bar 50gb mjesta.
ali 50GB mjesta skupa sa svim instaliranim programima (iliti program files folderom) ?
jer nevirujem da ako sad beta zauzima oko 15-ak GB-a da ce finalna toliko puno prosirit....
ja mislim da se finalna verzija nece puno razlikovati od ove bete
-neće toliko zauzimati ali dodatni programi instaliraju dosta na win particiju tako da to treba uzeti u obzir... usporedi sadašnje stanje koje imaš i dodaj 5GB...
ali 50GB mjesta skupa sa svim instaliranim programima (iliti program files folderom) ?
jer nevirujem da ako sad beta zauzima oko 15-ak GB-a da ce finalna toliko puno prosirit....
-neće toliko zauzimati ali dodatni programi instaliraju dosta na win particiju tako da to treba uzeti u obzir... usporedi sadašnje stanje koje imaš i dodaj 5GB...
... bez obzira gdje instaliraš dio programa ide u windowse... dok za igre nema veze.
... bez obzira gdje instaliraš dio programa ide u windowse... dok za igre nema veze.
jedno pitanje, imam particiju od 160 gb i sad bi htio napravit od toga jos jednu,ali ta particija nije prazna nego na njoj imam jako puno dokumenata ,,,ostalo je prazno 43gb
moze li se od tih 43 bg napravit nova particija a da pritom ne formatiram particiju na kojoj su mi dokumenti
jedno pitanje, imam particiju od 160 gb i sad bi htio napravit od toga jos jednu,ali ta particija nije prazna nego na njoj imam jako puno dokumenata ,,,ostalo je prazno 43gb
moze li se od tih 43 bg napravit nova particija a da pritom ne formatiram particiju na kojoj su mi dokumenti
evo skino sam ga sad cu to probat napravit
Dakle,jučer instalirah zadnji "build" sedmice RC X64 ,od programa nemam gotovo ništa, a podizanje windowsa traje brat bratu 3 min.Čudno... I pitanje,koji vatrozid radi na 64 bitnoj sedmici?
evo moje misljenje.
Rad u samim winzima je ugodan, rekao bih koplje ispred viste. Poprilicno su brzi i sve njihove funkcije dobro rade.
No imam eto primjedbe. Dosta programa je poprilicno bugovito, najvise bih spomenuo foobar koji nekad zna 'trzati', no imao sam i par problemcica s igricam i nekim elementima, ali opet nista strasno.
Samo podizanje sistema je uzasno sporo. Sigurno nekih 2-3 minute. (hardveraj je glanjc nov s 4gb rama).
Zasto prelaziti na win7 SADA?
- iz znatizenje, ne vidim neki drugi razlog!
Dali ostati na VISTI ili XP-u? (ako niste znatizeljni)
- da, ja se planiram vratiti na vistu, jer me ovde prati feling da sam pokusni kunic
Dali se osloniti na win7 kao primarni OS?
- definitivno NE!
eto toliko od mene. win7 ce biti zakon kad se ispolira do kraja jer vec sada gazi vistu po mnogocemu, ali nije jos ispoliran.
Dakle i drugima se sporo diže OS... I instalacija programa protiče sa nekom zadrškom.Inače ,nakon toga je rad ugodan u sedmici...
Ako nekoga interesira kak maknuti desktop.ini iz startup-a...
Fix Windows 7 Build 7057 Notepad Auto Open Desktop.ini on Startup Bug
1. Open Windows Explorer, then click on Organize -> Folder and Search Options.
2. Go to View tab.
3. Under “Hidden files and folders” tree, select Show hidden files, folders and drives.
4. Uncheck Hide protected operating system files in order to be able to view the hidden desktop.ini file.
5. Click OK when done.
6. Navigate to C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup folder, or alternatively, just type shell:common startup in Start Search and hit Enter.
7. Delete desktop.ini file inside the folder.
8. Navigate to C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup folder, or alternatively, just type shell:startup in Start Search and hit Enter.
9. Delete desktop.ini file inside the folder.
10. The bug has been fixed, and no Notepad window with desktop.ini will appear on reboot or startup anymore.
Foobar nikakve veze s Windowsima nebi smio imati, a boot od 3 minute? WTF? Meni se ne diže niti jedan duže od 20 sekundi...
Foobar nikakve veze s Windowsima nebi smio imati, a boot od 3 minute? WTF? Meni se ne diže niti jedan duže od 20 sekundi...
To s bootanjem od 3 minute mi se čini neki jezivi.. brrr... jesi li siguran da ti je s mrežnom karticom sve u redu? Mi smo imali problema s podešavanjima mrežne opreme jer je OS čekao sve do timeouta da preskoči i označi mrežu kao neaktivnu ako nije spojena u router (ili ne radi).
A Foobar? Ruši se zbog drivera, ne zbog Windowsa samih. Koju zvuvčnu imaš? S kojim errorom se Foobar ruši? Probao si desni klik-properties-compatiblity?
To s bootanjem od 3 minute mi se čini neki jezivi.. brrr... jesi li siguran da ti je s mrežnom karticom sve u redu? Mi smo imali problema s podešavanjima mrežne opreme jer je OS čekao sve do timeouta da preskoči i označi mrežu kao neaktivnu ako nije spojena u router (ili ne radi).

Eh ovako mene interesuje na kojim konfama vrtite ovu RC.
Jer za Vistu mi je optimum 4 GB RAM-a.
Mislim zahtjevniji sam korisnik koji na jednoj strani kodira film, na drugoj vrti jednu ili dvije virtualne masine i otvren mi je photoshop for example.
Sada mi je konfa ovakva
E2180@3200
2GB DDR2 800 MHz
GF 9500 GT /512Mb
Mislite li da ce 2GB rama uspjeti da poguraju fino RC. Naravno mislim i da se igram malo. Ne mislim na crysis nego na HAWX prije svega i FSX.
Meni foobar radi savršeno na sedmici, a bootanje istotraje ko i na XP. Ne znam o čem vi pričate...
A Foobar? Ruši se zbog drivera, ne zbog Windowsa samih. Koju zvuvčnu imaš? S kojim errorom se Foobar ruši? Probao si desni klik-properties-compatiblity?
mislis audio drajver? Pa neznam bas jer WMP radi bolje od ocekivanja.
A foobar se ne rusi kompletno, nego jednostavno stane na nekoliko sekundi (zamrzne se) i poslje nastavi normalno svirati. To mi se desavalo recimo 5-10 puta u sat vremena.
Zvucna je ova koja dolazi na ploci, Realtek HD audio.
mislis audio drajver? Pa neznam bas jer WMP radi bolje od ocekivanja.
A foobar se ne rusi kompletno, nego jednostavno stane na nekoliko sekundi (zamrzne se) i poslje nastavi normalno svirati. To mi se desavalo recimo 5-10 puta u sat vremena.
Zvucna je ova koja dolazi na ploci, Realtek HD audio.
Ja sam probao build 7000, i mogu rec da sam zadovoljan, ali cekajte finalnu verziju (koja ce se pojavit za 2-3 mjeseca), a do tad koristite Windows XP SP3.