Windows 7 (7057) zaključana tema

poruka: 176
|
čitano: 37.749
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

Ja sam upgrejdao Vistu SP1 na Na Windows 7 RC1 i zasad sve radi kako spada, brže.Jedino što sam morao maknuti su Daemon tools.Sve ostalo radi odlično.Crackat nisam htio sa obzirom da ključevi sa Piratebaya rade kod online aktivacije.A načuo sam da će ova verzija biti validna do početka 2010.Tako da nema potrebe.

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 rc
Baotica kaže...

Ja sam upgrejdao Vistu SP1 na Na Windows 7 RC1 i zasad sve radi kako spada, brže.Jedino što sam morao maknuti su Daemon tools.Sve ostalo radi odlično.Crackat nisam htio sa obzirom da ključevi sa Piratebaya rade kod online aktivacije.A načuo sam da će ova verzija biti validna do početka 2010.Tako da nema potrebe.

kako misliš upgrejdao vistu na win7, to neki transformatiomn pack ili???
Bio sam ljudsko biće dok nisam dobio ADSL!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2009 13:00 (CRonaldo).
16 godina
CRonaldo kaže...
Baotica kaže...

kako misliš upgrejdao vistu na win7, to neki transformatiomn pack ili???
 ne nego se prilikom instalacije odabere upgrade, a ne clean install
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

znaci oce meni pasati key sa builda 7000 koji sam skinuo sa microsoftovih sluzbenih str,za build 7054 X32

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

da pitam samo sta se tice ovih windowsa kolko zauzima sam OS mjesta na HDD-u???

(bez foldera Program Files..tj bez instaliranih programa,igara itd...)

sam OS...jer namjeravam sad napravit particiju od 20GB samo za OS XP za kojeg je to i vise nego dovoljno mista...ali me zanima oce li i za windows 7 biti to dovoljno mista??

kolko beta sad zauzima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Zauzima 14-15gb.Bilo bi dobro da ostaviš bar 50gb mjesta.

16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

ali 50GB mjesta skupa sa svim instaliranim programima (iliti program files folderom) ?

jer nevirujem da ako sad beta zauzima oko 15-ak GB-a da ce finalna toliko puno prosirit....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

ja mislim da se finalna verzija nece puno razlikovati od ove bete

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-neće toliko zauzimati ali dodatni programi instaliraju dosta na win particiju tako da to treba uzeti u obzir... usporedi sadašnje stanje koje imaš i dodaj 5GB...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...

ali 50GB mjesta skupa sa svim instaliranim programima (iliti program files folderom) ?

jer nevirujem da ako sad beta zauzima oko 15-ak GB-a da ce finalna toliko puno prosirit....

cca 8.5 gb trosi RC, finalni ce vjerojatno biti manji od 10 gb isto
ihush kaže...

-neće toliko zauzimati ali dodatni programi instaliraju dosta na win particiju tako da to treba uzeti u obzir... usporedi sadašnje stanje koje imaš i dodaj 5GB...

ALi ne mora instalirati dodatne programe na particiju Windowsa... To ovisi o osobi...
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

ALi ne mora instalirati dodatne programe na particiju Windowsa... To ovisi o osobi...
 pa to upravo i pokusavam napomenut...
meni ce na C: particiji koja ce bit primarna tj. bootabilna bit samo OS...
dakle bez foldera program files i svih programa i igara instaliranih i njemu..taj folder sa programima cu prebacit na drugu zasebnu particiju koja ce sluzit samo za instalirane programe i igre...
dakle na particiji di su win su samo win i za to mi je dovoljo 15-ak GB-a ( i za xp i za win 7)?
16 godina

... bez obzira gdje instaliraš dio programa ide u windowse... dok za igre nema veze.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

... bez obzira gdje instaliraš dio programa ide u windowse... dok za igre nema veze.

OK..uzevsi onda ovo u obzir 20GB na particiji za win 7 bi trebalo bit sasvim dovoljno...
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

jedno pitanje, imam particiju od 160 gb i sad bi htio napravit od toga jos jednu,ali ta particija nije prazna nego na njoj imam jako puno dokumenata ,,,ostalo je prazno 43gb 

moze li se od tih 43 bg napravit nova particija a da pritom ne formatiram particiju na kojoj su mi dokumenti

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

jedno pitanje, imam particiju od 160 gb i sad bi htio napravit od toga jos jednu,ali ta particija nije prazna nego na njoj imam jako puno dokumenata ,,,ostalo je prazno 43gb 

moze li se od tih 43 bg napravit nova particija a da pritom ne formatiram particiju na kojoj su mi dokumenti

naravno da moze...skini program EASEUS partition manager i napravi novu na kojoj ce ti biti samo w7
CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Nije istina, to je skroz malo! U registry i ikone, malo integracije u explorer (neki) i to je to! To ti je ultra malo! Vise uzme save game od igra jer neke po defaultu snimaju save u documents...

Znaci 8,5 sam os, za hybernate (ako koristis) koliko imas i rama, recimo 2 gb, za save-ove i ostalo 1 gb, malo za temporary i malo za page file (obicno je to duplo ram) + recovery neka bude 1 gb.

8,5 + 2 + 1 + 4 + 1 = 16,5 (maaaaax) i jos mu ostane 3 gb! ...Samo povremeno pokrenes CCleaner da ocisti temporary i stalo smece! Da ne kazem da je dosta ako ne koristis hybernate i automatic recovery!
16 godina
neaktivan

evo skino sam ga sad cu to probat napravit

Ivan
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

Dakle,jučer instalirah zadnji "build" sedmice RC X64 ,od programa nemam gotovo ništa, a podizanje windowsa traje brat bratu 3 min.Čudno... I pitanje,koji vatrozid radi na 64 bitnoj sedmici?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 10:56 (Bugy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

evo moje misljenje.

Rad u samim winzima je ugodan, rekao bih koplje ispred viste. Poprilicno su brzi i sve njihove funkcije dobro rade.

No imam eto primjedbe. Dosta programa je poprilicno bugovito, najvise bih spomenuo foobar koji nekad zna 'trzati', no imao sam i par problemcica s igricam i nekim elementima, ali opet nista strasno.

Samo podizanje sistema je uzasno sporo. Sigurno nekih 2-3 minute. (hardveraj je glanjc nov s 4gb rama).

Zasto prelaziti na win7 SADA?

- iz znatizenje, ne vidim neki drugi razlog!

Dali ostati na VISTI ili XP-u? (ako niste znatizeljni)

- da, ja se planiram vratiti na vistu, jer me ovde prati feling da sam pokusni kunic

Dali se osloniti na win7 kao primarni OS?

- definitivno NE!

eto toliko od mene. win7 ce biti zakon kad se ispolira do kraja jer vec sada gazi vistu po mnogocemu, ali nije jos ispoliran.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

Dakle i drugima se sporo diže OS... I instalacija programa protiče sa nekom zadrškom.Inače ,nakon toga je rad ugodan u sedmici...

Ako nekoga interesira kak maknuti  desktop.ini iz startup-a...

Fix Windows 7 Build 7057 Notepad Auto Open Desktop.ini on Startup Bug

1. Open Windows Explorer, then click on Organize -> Folder and Search Options.
   2. Go to View tab.
   3. Under “Hidden files and folders” tree, select Show hidden files, folders and drives.
   4. Uncheck Hide protected operating system files in order to be able to view the hidden desktop.ini file.
   5. Click OK when done.
   6. Navigate to C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup folder, or alternatively, just type shell:common startup in Start Search and hit Enter.
   7. Delete desktop.ini file inside the folder.
   8. Navigate to C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup folder, or alternatively, just type shell:startup in Start Search and hit Enter.
   9. Delete desktop.ini file inside the folder.
  10. The bug has been fixed, and no Notepad window with desktop.ini will appear on reboot or startup anymore.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

Foobar nikakve veze s Windowsima nebi smio imati, a boot od 3 minute? WTF? Meni se ne diže niti jedan duže od 20 sekundi...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
nemesis777 kaže...

cca 8.5 gb trosi RC, finalni ce vjerojatno biti manji od 10 gb isto
ihush kaže...

Samo bih htio reći da 50 GB sistemska particija baš i nije dovoljno velika, ja sam toliko odrezao za Vistu i stalno sam se borio sa čišćenjem iste, naime, čisti sustav istina ne treba puno mjesta ,ali nakon 6mj do godinu dana, i instaliranja raznih programa (ne i igara) grcati će te.Mjesto najviše jede folder u windowsima Winsxs, što je microsoftova skraćenica za funkciju windows side by side, a folder stalno raste jer windoze u taj folder spremaju iste biblioteke različitih verzija, radi kompatibilnosti, znači nema veze ako je neki novi program iskopirao biblioteku xyz.dll 2.0.1, a ti već imaš neki program koji je u folder ubacio xyz 1.0.0, windoze će uvijek zadržati stare verzije biblioteka, tako da se desi da imaš deset verzija iste biblioteke, jer nikada se ne zna, možda zatreba.

Meni je folder Winsxs u 6-8mj naraso do 7.5 GB.A kao obrisati ga nije preporučljivo.Pa eto, a ostali stvaratelji "smeća" su prostori rezervirani za Recycle bin, pa potom za system restore, temp folderi itd.

kod upgradea dosta ti je oko 9 GB, dok je preporučeno 16 GB.
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Foobar nikakve veze s Windowsima nebi smio imati, a boot od 3 minute? WTF? Meni se ne diže niti jedan duže od 20 sekundi...

pls obrazlozi! Ne vidim kako bi on to 'ne imao' veze s windowsima kad se pokrece na njima!? Dakle, IMA, iz istih razloga prepostavljam ne radi ni daemon tools i starije verzije firefoxa na win7

a vezano za boot, sto da kazem. Bila je cista instalacije i tako je od prvog pokretanja.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
neaktivan

To s bootanjem od 3 minute mi se čini neki jezivi.. brrr... jesi li siguran da ti je s mrežnom karticom sve u redu? Mi smo imali problema s podešavanjima mrežne opreme jer je OS čekao sve do timeouta da preskoči i označi mrežu kao neaktivnu ako nije spojena u router (ili ne radi).

A Foobar? Ruši se zbog drivera, ne zbog Windowsa samih. Koju zvuvčnu imaš? S kojim errorom se Foobar ruši? Probao si desni klik-properties-compatiblity?

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

To s bootanjem od 3 minute mi se čini neki jezivi.. brrr... jesi li siguran da ti je s mrežnom karticom sve u redu? Mi smo imali problema s podešavanjima mrežne opreme jer je OS čekao sve do timeouta da preskoči i označi mrežu kao neaktivnu ako nije spojena u router (ili ne radi).

Čudno je to,čudno.S obzirom na to da sam prije instaliranja te sedmice imal vistu i sa mrežnom karticom je bilo sve ok.A ništ,ili se priviknuti do izlaska finalne verzije ili back to vista.Osmijeh
17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Eh ovako mene interesuje na kojim konfama vrtite ovu RC.

Jer za Vistu mi je optimum 4 GB RAM-a.

Mislim zahtjevniji sam korisnik koji na jednoj strani kodira film, na drugoj vrti jednu ili dvije virtualne masine i otvren mi je photoshop for example.

Sada mi je konfa ovakva

E2180@3200

2GB DDR2 800 MHz

GF 9500 GT /512Mb

Mislite li da ce 2GB rama uspjeti da poguraju fino RC. Naravno mislim i da se igram malo. Ne mislim na crysis nego na HAWX prije svega i FSX.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 (7057)

Meni foobar radi savršeno na sedmici, a bootanje istotraje ko i na XP. Ne znam o čem vi pričate...

92% tinejđera sluša turbo folk.Ako si ti među onih 8% koji slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax 800MHz | Chieftec 550 W (\__/) (='.'=) (")_(") Copy & paste Bunny into your sig to help him gain world domination
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

mrezna je na gigabytovoj EP45-DS3 ploci, drajveri instalirani uredno i mreza radi uredno.

naxeem kaže...

A Foobar? Ruši se zbog drivera, ne zbog Windowsa samih. Koju zvuvčnu imaš? S kojim errorom se Foobar ruši? Probao si desni klik-properties-compatiblity?

mislis audio drajver? Pa neznam bas jer WMP radi bolje od ocekivanja.

A foobar se ne rusi kompletno, nego jednostavno stane na nekoliko sekundi (zamrzne se) i poslje nastavi normalno svirati. To mi se desavalo recimo 5-10 puta u sat vremena.

Zvucna je ova koja dolazi na ploci, Realtek HD audio.

17 godina
pixelatem kaže... 
naxeem kaže...

mislis audio drajver? Pa neznam bas jer WMP radi bolje od ocekivanja.

A foobar se ne rusi kompletno, nego jednostavno stane na nekoliko sekundi (zamrzne se) i poslje nastavi normalno svirati. To mi se desavalo recimo 5-10 puta u sat vremena.

Zvucna je ova koja dolazi na ploci, Realtek HD audio.

Ja sam na 7057 isto imao problema vezano uz mp3 datoteke. Nije riječ o foobaru, nego o programu za uređivanje mp3 tagova - Abander TagControl. Taj program mi je na XP-u, Visti i Serveru 2008 radio bez problema, dok se u Sedmici smrzne, a ponekad dok s njim radim smrzne se i Windows Explorer, kojeg sam onda morao ponovno pokretati.

I nadam se da će u konačnu verziju WMP-a 12 vratiti Advanced Tag Editor. 
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 13:11 (klimama).
16 godina
protjeran
Windows 7 (7057)

Ja sam probao build 7000, i mogu rec da sam zadovoljan, ali cekajte finalnu verziju (koja ce se pojavit za 2-3 mjeseca), a do tad koristite Windows XP SP3.

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice