Windows 7 (7057) zaključana tema

poruka: 176
|
čitano: 37.753
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 (7057)
kavasaki kaže...

Ja sam probao build 7000, i mogu rec da sam zadovoljan, ali cekajte finalnu verziju (koja ce se pojavit za 2-3 mjeseca), a do tad koristite Windows XP SP3.

kavasaki je u pravu i ja sam probao sedmicu i ostavila je jako dobar dojam, jedva čekam finalnu verziju, a do tada je dobar i stari XP.
AMD 7750 BE (3,4 GHz), Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB, Chieftec 550W i zvuk 2+1 Altec Lansing.
17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Negdje sam pročitao da Windows 7 RC1 7057 nema drajver za zvučnu karticu CMI 8xxx. Isto tako da prije instalacije ovog OS-a treba SATA kabel spojiti na SATA 2 slot na matičnoj ploči. Ako netko zna nešto više od toga i ako je imao slična iskustva, molio bih da nešto napiše ovdje na ovom forumu. Unaprijed se zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mandak kaže...

Negdje sam pročitao da Windows 7 RC1 7057 nema drajver za zvučnu karticu CMI 8xxx. Isto tako da prije instalacije ovog OS-a treba SATA kabel spojiti na SATA 2 slot na matičnoj ploči. Ako netko zna nešto više od toga i ako je imao slična iskustva, molio bih da nešto napiše ovdje na ovom forumu. Unaprijed se zahvaljujem.

Za zvučnu neznam, a sa sata kablovima nisam imao problema ( Sata I i Sata II koriste isti utor, samo na hdd-u promjeniš jumper, ak ga ima)
Sad pitanje za sve:
Jel netko isprobao Win 7 Rc sa novim catalyst driverima 9.3 (ciljam na igre),meni pri igranju zastajkuje, za razliku od vezije Win 7 7022 i 9.1 drivera gdje je bilo "ko beba"?!?!?!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
CUNO kaže...
kavasaki kaže...

Ja sam probao build 7000, i mogu rec da sam zadovoljan, ali cekajte finalnu verziju (koja ce se pojavit za 2-3 mjeseca), a do tad koristite Windows XP SP3.

kavasaki je u pravu i ja sam probao sedmicu i ostavila je jako dobar dojam, jedva čekam finalnu verziju, a do tada je dobar i stari XP.
 ja 7 ne planiram stavljati ko glavni os sve dok ne izađe finalna verzija,ipak je ovo beta
Ivan
17 godina
neaktivan

Dobro si pročito bar što se tiče sata kabela..Ja sam prilikom instalacije windows 7 x 64 b 7057 imao velikih problema,kad sam je jednom nakon "sto godina čekanja" instalirao,još me je veće sranje čekalo prilikom samog rada,sve dok nisam prebacio sata hdd na sata 2 port na matičnoj!!

Od tada radi sve perfektno..

17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Ma o kakvim vi to kabelima?! Što to? Kakva spajanja?

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mandak kaže...

SATA kabel spojit na SATA 2 slot?Tko ti je to rekao?Instalacija se vrsi kao i kod svakog Windows OS-a.Odaberes boot sa cd-a ili dvd-a i odaberes na koju particiju tj disk i to ti je to.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Pa evo i čistač je imao taj problem vezan za SATA kabel. Oni koji na matičnoj ploči imaju slotove SATA 1 i SATA 2, trebaju SATA kabel od HDD-a spojiti na slot SATA 2. Još me zanima drajver za zvučnu karticu CMI8738/C3DX Audio Device.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 rc
crossfire kaže...
djdomi kaže...

danas stavljam 7057, xp odlazi zauvijek...Plač

Za mene je XP najbolji do sada, a vidjecemo jos za windows 7, kazu da je dosta brza od viste!! Ali jos neznam
 Bravo ,slažem se! Nećemo niš reć protiv Viste ,Ali XP je još uvijek najbolji build za 90 posto ljudi i njihove potrebe! Imam naistaliran Win 7 ,build 7057 i stvarno se može reć da je ovo sad dobra stvar! Rade fino ,glatko ,s tek par sitnih bugova i ako ne useru završnu verziju ovo je definitivno sistem kojeg se bude isplatilo kupit a da ne moraš odma kupovat novi komp! Stavil sam na probu na HTPC u kojem je Pentium III 1.2 Ghz i 1 GB Rama i radi bolje od XPa! Nisam to očekival ali svaka im čast!

I.. da ,7057 NIJE RC !
RC 1 ipak izlazi 10. 04. (dobro ,vjerojatno bude na torrentima i koji sat ili dan prije!
A kaj se tiče micanja XPa i stavljanja Sedmice za glavni sistem ,svako sam sebi kroji , samo ovo su sve beta verzije koje imaju rok trajanja! A kaj onda!?
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 2:37 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...
 Samo bih htio reći da 50 GB sistemska particija baš i nije dovoljno velika, ja sam toliko odrezao za Vistu i stalno sam se borio sa čišćenjem iste, naime, čisti sustav istina ne treba puno mjesta ,ali nakon 6mj do godinu dana, i instaliranja raznih programa (ne i igara) grcati će te.Mjesto najviše jede folder u windowsima Winsxs, što je microsoftova skraćenica za funkciju windows side by side, a folder stalno raste jer windoze u taj folder spremaju iste biblioteke različitih verzija, radi kompatibilnosti, znači nema veze ako je neki novi program iskopirao biblioteku xyz.dll 2.0.1, a ti već imaš neki program koji je u folder ubacio xyz 1.0.0, windoze će uvijek zadržati stare verzije biblioteka, tako da se desi da imaš deset verzija iste biblioteke, jer nikada se ne zna, možda zatreba.

Meni je folder Winsxs u 6-8mj naraso do 7.5 GB.A kao obrisati ga nije preporučljivo.Pa eto, a ostali stvaratelji "smeća" su prostori rezervirani za Recycle bin, pa potom za system restore, temp folderi itd.

kod upgradea dosta ti je oko 9 GB, dok je preporučeno 16 GB.
 ja sam si za sedmicu napravio particiju od 60gb ..valjd ce bit dovoljno
Je, na slici mi je cura. :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 15:07 (naxeem).
16 godina
ivan_1995 kaže...
ja sam si za sedmicu napravio particiju od 60gb ..valjd ce bit dovoljno
 i više nego dovoljno...
16 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

sve ovisi o broju instaliranih programa igrica itd, iako instaliram neki prog na drugu particiju dio programa ce opet otici na particiju na kojoj su instalirani windowsi 

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Jurluk uspio sam hvala ti. Još me zanima kako ću pa vratiti gigabajte ovoj particiji što sam joj oduzeo gigabajte?

nema na čemu.

vratit ćeš isto onako kao što si oduzeo. samo sad prvo idi na onu novu particiju i nju smanji tako da uhvatiš za lijevi kraj i povućeš ga prema desno. onda će se između te dvije particije pojaviti prazno (sivo) područje. onda odeš na onu particiju koju želiš povećati i ohvatiš za desni kraj i povučeš ga na desno preko sive boje. i onda samo dolje apply i čekaš dok završi.

ako želiš vratiti sve, tj. obrisati ovu particiju. klikneš na nju o odabereš delete. onda klikneš na onu drugu i odabereš move/resize i pomakneš preko sive boje. onda opet apply i čekaš da završi.

ako nešto nije jasno pitaj

Ivan M. kaže...
Je ima netko da je vec instalirao?
Window 7 instaliran, moja misljenja
 ako mi bude falilo par giga lako cu to prosirit.
Ivan
16 godina
Windows 7 (7057)

jedno pitanje

ako napravim upgrade windowsa 7 na visti sp1 dali mi ostaju svi programi ili ih moram nanovo instalitari

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam rekao!

Iz osobnog iskustva,a riješenje sam našao na jednom stranom forumu,poslije prebacivanja kabela na sata 2 problem riješen..

16 godina
protjeran
Windows 7 (7057)

Evo od početka godine sam na WIndows 7, a od prije tjedan dana na 7057.

Instalacija je brza i jednaka 7000.

Svi driveri prepoznati i sve radi bez grešaka - čak je i TV tuner prepoznao što neće na Visti.

Sve radi osjetno brže nego li na Visti bez restartanja ili zamrzavanja.

Inaće BOOT ne traje na mojem računalu dulje od 40 sekundi (ukupno)

RAM 512 MB

Intel Prescott 2,8

Radeon 9600 XT

-inaće rade svi efekti iako malo sporije pa koristim bez prozirnog i gadgeta jer mi ne trebaju. Nadam se da će mi 1,3 GB biti dovoljno da bezbrižno radim. 

Pozdrav svima i preporučujem W7

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije par dana instalirao na praznu particiju Windovs 7 build (7057) 32bit-edition. Sve radi ok. jedino prisutan bug sa učitavanjem "Notepad" aplikacije (otvori se dialoški okvir iste nakon dizanja winsa) kako je već prije spomenuto, ali nije problem za popravit, te isto tako sama instalacija Win 7 bez ikakvih drugih programa zauzima 8,5Gb diskovnog prostora, te nema nekih većih i bitnijih razlika u odnosu na Betu pošto se i Beta automatizmom nadograđuje preko Windows Update-a.

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Radeon HD3870 x2 1GB I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 11:31 (logan).
17 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

jedno pitanje

ako napravim upgrade windowsa 7 na visti sp1 dali mi ostaju svi programi ili ih moram nanovo instalitari

ostati će ti programi, jedino ćeš morati deinstalirati one koje ti instalacija sedmice kaže da nisu kompatibilni.
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
16 godina

Hvala.

17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Kada budem prelazio s builda 7057 na RC, trebam li ponovo raditi čistu instalaciju ili je moguće samo napraviti upgrade na RC?

Zanima me još hoće li sve novosti koje će biti uključene u RC biti dostupne kroz windows update na 7057, tako da ne moram ništa ponovo instalirati?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da ima i virtual machine win7, je'l netko probao?

17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Ima li netko instaliran NOD32 ili ESET smart security na W7?

0 0 hvala 0
17 godina
daddy_cool kaže...

Ima li netko instaliran NOD32 ili ESET smart security na W7?

NOD32 radi sasvim normalno, a prilikom instalacije istog kao "OS"se odabere Vista 32/64bit
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Radeon HD3870 x2 1GB I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 17:03 (logan).
17 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

Ja imam sedmicu 7057. Boot mi traje 10sec duže nego na verziji 7048. od pojave starting windows do pojave desktopa treba nekih 20 sec dok mi je na visti trebalo do i minuti, a svi programi koji su bili na visti bili su na sedmici. win 7 mi je glavni windows

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bed kaže...

Instalira se kao 'Vista' i radi sasvim dobro.
Sve sam opisao na stranicama od
pa nadalje.
Radi uspješno i na 'VirtualBOX' virtualizatoru
ali kako je računalo domaćin 'Windows XP' radije korisitm 'Virtual PC'.
Problem je samo količina radne memorije.
Ako upregnem istovremeno dva VPC proguta mi radnu memoriju (2GB).
Dakle, što više memorije tim bolje.
Pozdrav
Have a nice day - Compa
16 godina
neaktivan
bed kaže...

Imam ja Win 7 na Microsoft virtual PC-ju.Radi odlicno jedino nemas aero efekte.Trebas pazit jedino da kod instaliranja Virtual machine aditionsa odaberes compatibility za vistu inace neces imat zvuka.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan
Windows 7 (7057)

problem: 

ovako, iso sam kod frenda instalirat sedmicu, xp i sedmica (dual boot),i sad kad stavim dvd od sedmice unutra restartam  komp i stisnem delete da uđem u bios i namjestim da je dvd-rw na prvom mjestu, jednostavno nece neznam zas

maticna: ms-7270 

POMOC!!!!!!!!!!!

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ivan123456 ;-)

odspoji HDD kabel (dok ne namjesitš), za bios je možda DEL, F2, F10.. (trebalo bi pisati na ekranu),..

-ako ni nakon tog ne boota onda nije dobro snimljen DVD ili player malo zeza..

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ako ni nakon tog ne boota onda nije dobro snimljen DVD ili player malo zeza..

mislim da nije problem u dvd, probao sam 3 dvd-a i svi su przeni x4
-kad se pali komp pise mi da stisnem del ako hocu uc u bios
Ivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 19:16 (ivan_1995).
16 godina

(ne 'čitaš me') ... isključi HDD kabel - onda nemože ne-bootat s optike bez obzira na redosljed u biosu, pa je jedino moguće neispravnost (medij, kabel, player..)

Ako ti DEL neradi, predpostavljam da imaš USB tipkovnicu... stavi PS2 dok ne riješiš....

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice