Ja sam probao build 7000, i mogu rec da sam zadovoljan, ali cekajte finalnu verziju (koja ce se pojavit za 2-3 mjeseca), a do tad koristite Windows XP SP3.
Windows 7 (7057)
- poruka: 176
- |
- čitano: 37.753
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Negdje sam pročitao da Windows 7 RC1 7057 nema drajver za zvučnu karticu CMI 8xxx. Isto tako da prije instalacije ovog OS-a treba SATA kabel spojiti na SATA 2 slot na matičnoj ploči. Ako netko zna nešto više od toga i ako je imao slična iskustva, molio bih da nešto napiše ovdje na ovom forumu. Unaprijed se zahvaljujem.
Negdje sam pročitao da Windows 7 RC1 7057 nema drajver za zvučnu karticu CMI 8xxx. Isto tako da prije instalacije ovog OS-a treba SATA kabel spojiti na SATA 2 slot na matičnoj ploči. Ako netko zna nešto više od toga i ako je imao slična iskustva, molio bih da nešto napiše ovdje na ovom forumu. Unaprijed se zahvaljujem.
Ja sam probao build 7000, i mogu rec da sam zadovoljan, ali cekajte finalnu verziju (koja ce se pojavit za 2-3 mjeseca), a do tad koristite Windows XP SP3.
Dobro si pročito bar što se tiče sata kabela..Ja sam prilikom instalacije windows 7 x 64 b 7057 imao velikih problema,kad sam je jednom nakon "sto godina čekanja" instalirao,još me je veće sranje čekalo prilikom samog rada,sve dok nisam prebacio sata hdd na sata 2 port na matičnoj!!
Od tada radi sve perfektno..
Ma o kakvim vi to kabelima?! Što to? Kakva spajanja?
Pa evo i čistač je imao taj problem vezan za SATA kabel. Oni koji na matičnoj ploči imaju slotove SATA 1 i SATA 2, trebaju SATA kabel od HDD-a spojiti na slot SATA 2. Još me zanima drajver za zvučnu karticu CMI8738/C3DX Audio Device.
danas stavljam 7057, xp odlazi zauvijek...
sve ovisi o broju instaliranih programa igrica itd, iako instaliram neki prog na drugu particiju dio programa ce opet otici na particiju na kojoj su instalirani windowsi
Jurluk uspio sam hvala ti. Još me zanima kako ću pa vratiti gigabajte ovoj particiji što sam joj oduzeo gigabajte?
jedno pitanje
ako napravim upgrade windowsa 7 na visti sp1 dali mi ostaju svi programi ili ih moram nanovo instalitari
Ja sam rekao!
Iz osobnog iskustva,a riješenje sam našao na jednom stranom forumu,poslije prebacivanja kabela na sata 2 problem riješen..
Evo od početka godine sam na WIndows 7, a od prije tjedan dana na 7057.
Instalacija je brza i jednaka 7000.
Svi driveri prepoznati i sve radi bez grešaka - čak je i TV tuner prepoznao što neće na Visti.
Sve radi osjetno brže nego li na Visti bez restartanja ili zamrzavanja.
Inaće BOOT ne traje na mojem računalu dulje od 40 sekundi (ukupno)
RAM 512 MB
Intel Prescott 2,8
Radeon 9600 XT
-inaće rade svi efekti iako malo sporije pa koristim bez prozirnog i gadgeta jer mi ne trebaju. Nadam se da će mi 1,3 GB biti dovoljno da bezbrižno radim.
Pozdrav svima i preporučujem W7
Prije par dana instalirao na praznu particiju Windovs 7 build (7057) 32bit-edition. Sve radi ok. jedino prisutan bug sa učitavanjem "Notepad" aplikacije (otvori se dialoški okvir iste nakon dizanja winsa) kako je već prije spomenuto, ali nije problem za popravit, te isto tako sama instalacija Win 7 bez ikakvih drugih programa zauzima 8,5Gb diskovnog prostora, te nema nekih većih i bitnijih razlika u odnosu na Betu pošto se i Beta automatizmom nadograđuje preko Windows Update-a.
jedno pitanje
ako napravim upgrade windowsa 7 na visti sp1 dali mi ostaju svi programi ili ih moram nanovo instalitari
Hvala.
Kada budem prelazio s builda 7057 na RC, trebam li ponovo raditi čistu instalaciju ili je moguće samo napraviti upgrade na RC?
Zanima me još hoće li sve novosti koje će biti uključene u RC biti dostupne kroz windows update na 7057, tako da ne moram ništa ponovo instalirati?
Vidim da ima i virtual machine win7, je'l netko probao?
Ima li netko instaliran NOD32 ili ESET smart security na W7?
Ima li netko instaliran NOD32 ili ESET smart security na W7?
Ja imam sedmicu 7057. Boot mi traje 10sec duže nego na verziji 7048. od pojave starting windows do pojave desktopa treba nekih 20 sec dok mi je na visti trebalo do i minuti, a svi programi koji su bili na visti bili su na sedmici. win 7 mi je glavni windows
problem:
ovako, iso sam kod frenda instalirat sedmicu, xp i sedmica (dual boot),i sad kad stavim dvd od sedmice unutra restartam komp i stisnem delete da uđem u bios i namjestim da je dvd-rw na prvom mjestu, jednostavno nece neznam zas
maticna: ms-7270
POMOC!!!!!!!!!!!
@ivan123456 ;-)
odspoji HDD kabel (dok ne namjesitš), za bios je možda DEL, F2, F10.. (trebalo bi pisati na ekranu),..
-ako ni nakon tog ne boota onda nije dobro snimljen DVD ili player malo zeza..
-ako ni nakon tog ne boota onda nije dobro snimljen DVD ili player malo zeza..
(ne 'čitaš me') ... isključi HDD kabel - onda nemože ne-bootat s optike bez obzira na redosljed u biosu, pa je jedino moguće neispravnost (medij, kabel, player..)
Ako ti DEL neradi, predpostavljam da imaš USB tipkovnicu... stavi PS2 dok ne riješiš....