SAMSUNG TV LE46S86BDX/XEH - kvar

poruka: 10
|
čitano: 12.558
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Tv je kupljen 2008.g. i radio bez ikakvih problema (unatoc seljenju nekoliko puta). Jucer sam na uticnicu, koja je na istom osiguracu kao i tv, prikljucio jedan uredjaj koji je bio u kratkom spoju. Osigurac je iskocio i TV se, naravno, ugasio. Nakon sto sam podigao osigurac TV nece da se upali. Na ni preko daljinskog ni direktno na TV-u. Lampica na TV-u reagira na pritiskanje daljinskog upravljaca sitnim kratkim i brzim paljenjem. Kad ne diram daljinski ona se pali i gasi u pravilnim razmacima pet puta po jednu sekundu i sesti puta se zadrzi duze upaljena 2-3 sekunde, i tako ponovo. Probao sam iskljuciti sa napajanja cak cijelu noc i pomaka nema. Televizor je star sedam godina i stvarno nisam imao nikakvih problema dosada (vidio sam da su neki imali nakon godinu-dvije). Ako neko ima iskustva, da pomogne. Mozda nije neki veliki kvar. Ili je mozda neka 'zastita' koja je mozda 'iskocila'. Pretpostavljam da je paljenje lampice u pravilno odredjenim razmacima indikativno

0 0 hvala 0
17 godina
Re: SAMSUNG TV LE46S86BDX/XEH - kvar

Imao sam isti takav kvar ali uzrokovan udarom groma. medjutim isti simptomi su bili. i otisao je bio nekakav cip gdje dolaze vodovi od hdmi ulaza. Sad nije to otislo zbog hdmi nego je valjda taj cip slaba karika kod problema sa naponom...

Mene je popravak u Bihacu kod jednog majstora izisao kad preracunam u kune oko 250 kuna...

-BiH-slackspace
11 godina
neaktivan

dali se radilo o istom modelu?

17 godina

ne nije isti model. moj je bio samsung 32b650 lcd je,  nije plasma.

ali simptomi su identicni kao kod tebe...

ako pronadjem sliku ploce i cipa kad dodjem kuci, postavicu ovdje

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

onog sto je riknuo? uh, pomogao bi mi!!!!

14 godina
neaktivan

Probaj zamjenit osigurać na tvu, meni je grom udairo u tv i isto se nije dao upalit, nakon promjene osiguraća radi najnormalnije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nije osigurac, gledao sam. Osigurac je prva barijera, a cim blinka lampica znaci da je ispravan. Cak se cuje i klik kad ukljucim u mrezu, znaci da mrezna sklopka prima napon i ukljucuje.
17 godina

evo nasao sam sliku. crvenim sam oznacio cip... ovo je uslikano prije nego sam saznao koji je cip otisao, zato nemam slike samog cipa...pa se ne vidi sta pise na njemu. ali mozda ti pomogne kod servisa..

Slika ploce samsung

-BiH-slackspace
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 10:11 (ovajonaj).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tako je, to je taj chip, potvrdio mi je i jedan 'majstor'. Samo sto imaju izgovore da nemogu to da promijene, da treba cijela ploča, da ko zna sta je jos itd... Dali mozda znas nekog da to moze i hoce promijeniti na ploči?

17 godina
Pa ne znam u HR nikog , meni je popravio Pero iz Bihaca, naselje Kralje..Lik popravlja sve zivo...
-BiH-slackspace
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice