Već duže vremena se mučim sa ovim, tj. kako iskoristiti stari MAXTV box oznake Motorola Kreatel VP-1710, da na njega strimam sadržaj sa PC. Mislim na filmove, muziku i na netu ima jako dobrih ideja. Nešto sam već napravio, STB učitava firmware preko mreže, svih 5 točkica postanu zelene i dobijem početni ekran na TV. Toliko za sada. Ima li još zainteresirani, detalji kasnije ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
One question:Kako si uspio odglumiti srv (tj.da on vuce Firmware preko (LAN) Mreze?)
Najprije sam na STB spojio RS232 komunikaciju i u hyperterminalu vidim koje fajlove traži, na PC namjestio softver koji mu strima najprije firmware, a onda ostalo. Na STB se digne linux distribucija, ne mogu telnetom pristupiti, ali ping radi. Večeras je otišlo i dalje pa sam na TV dobio sliku sa menijima, samo mi ne reagira na daljinac. Radim web stranicu sa svim detaljima, objavim ovdje link kad sve uštimam, nemam vremena za stranicu i objašnjenja jer hoću da mi što prije proradi strimanje mulimedije sa PC na STB. Evo zadnje slike koju sam dobio. Stavit ću i start linuxa na boxu:
Booting linux kernel
LINUX started...
ATI Xilleon 210 (little endian), Solo mode
PCI bus speed is 33MHz
Initializing IRQs
HZ=:100
mips_counter_frequency=:149836980
memsize: 112MB
CPU revision is: 00018448
Primary instruction cache 16kb, linesize 16 bytes (4 ways)
Primary data cache 16kb, linesize 16 bytes (4 ways)
Linux version 2.4.18 (freal@supportbuild) (gcc version 3.3.3) #1 Thu Apr 7 13:55:37 CEST 2005
Xilleon REG value before setting: PAD_USB1: 0xfc3, PAD_USB2: 0xfc3
Xilleon REG value after setting: PAD_USB1: 0xf43, PAD_USB2: 0xf43
Determined physical RAM map:
memory: 00080000 @ 00000000 (ROM data)
memory: 00080000 @ 00080000 (reserved)
memory: 06f00000 @ 00100000 (usable)
...itd na kraju
BusyBox v1.00 (2005.04.07-15:57+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
#
**** buffer 0xb00
dhcpc: UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
Evo i linka sa malo više detalja koje sam na brzinu stavio na blog stranicu: ( sorry na greškama, sve je rađeno dosta na brzinu )
http://bigblog.tportal.hr/dvranesa
Evo, ja sam svojega iskopao i igral se malo s njim... Da se nadovezem, serial interface nije cisti rs232 nego je 3.3V TTL interface, dakle treba konverter... Moj uredjaj je (vjerojatno dovoljno star, makar - PCB je 1.4, ali Kreatel, ne Motorola) imao otkljucan bootloader, tako da sam nakon dizanja linuxa (novije verzije) uspio flashat winbond chip sa modificiranim bootloaderom da mi kernel i splashscreen vuce sa tftp servera (dd if=flashfile.bin of=/dev/mtd/1).
Kad ulovim vremena, budem poskidao sourceve... pa se malo igral s tim...
Lp