Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 231.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2014
strbi kaže...

jeste li poceli vjezbati vi koji idete matisu A razinu, ja jos nisam ali imam nesta od priprema u biljeznici..nemogu se natjerati, a pici zadnji vlak lagano

Ja debil nikak da se natjeram da počnem a zadnje sam u 1. mjesecu gledao testove od prošlih matura.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 20:27 (blagus).
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ja idem na pripreme od 10. mjeseca ali doma nisam jos ni takao ništa. Imam previše toga za školu za poispravljat da bi uopće mogao doć na maturu haha :D

Battlelog: gjurki
16 godina
Državna matura 2014

Uradio sam 4 od ukupno 11 testova A razine iz mm..

Matematika mi je manji problem(pa i engl i hrv koji moram samo proc), no za fiziku se brinem :/

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Ja idem na pripreme od 10. mjeseca ali doma nisam jos ni takao ništa. Imam previše toga za školu za poispravljat da bi uopće mogao doć na maturu haha :D

ti si moja kopija hahah

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
14 godina
neaktivan

ista stvar kolega danči :) 

sry za double post

13 godina
neaktivan
strbi kaže...
Volvox kaže...

ti si moja kopija hahah

A sumnjam, ne vjerujem da baš ovoliko zabušavaš u 4. razredu ko i ja haha:D Sad kad bi trebao najvise motivacije i volje za sve imat, ja imam najmanje, učim samo u školi nekako se provlačim ulizujem profesorima haha, već sam od jedno 4-5 profesora dobio dopuštenje da do kraja godine nemoram ic na njihove sate samo na ispit doc jer kao i tako nista ne radim a samo smetam haha :D

Battlelog: gjurki
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
strbi kaže...
Volvox kaže...

ti si moja kopija hahah

A sumnjam, ne vjerujem da baš ovoliko zabušavaš u 4. razredu ko i ja haha:D Sad kad bi trebao najvise motivacije i volje za sve imat, ja imam najmanje, učim samo u školi nekako se provlačim ulizujem profesorima haha, već sam od jedno 4-5 profesora dobio dopuštenje da do kraja godine nemoram ic na njihove sate samo na ispit doc jer kao i tako nista ne radim a samo smetam haha :D

ma ni meni se neda...samo da upisem tvz i zabusavanje do 10. mjeseca

11 godina
neaktivan
KOLIKO TI JE BILA U SREDNJOJ SKOLI FIZIKA? KOLIKO SI SE SPREMAO/LA ZA MATURU IZ FIZIKE?
kjlk
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Uzeo matematiku B, hrvatski A, engleski A i kemiju kao izborni predmet. Imali pisanje probnih matura u školi organizirano u drugom mjesecu, napisao hrvatski bez ikakvog učenja 50% bez eseja, engleski 56% slušni, 70% esej A razina, pisao isto tako i A matematiku i failao sa 13% što me je navelo da odaberem B razinu{#}. Planiram  na prehrambeno-tehnološki, ima li koga da planira upisat isti smjer? A što se tiče pripremanja, u školi se održavaju svaki drugi tjedan. Ako ne uspijem položit izborni koji mi nije obavezan, što se događa onda?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 16:21 (glikoprotein).
17 godina

Nista, aki ti faks dodatno boduje taj predmet dobis 0bodova i gotovo.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
15 godina
neaktivan
glikoprotein kaže...

Uzeo matematiku B, hrvatski A, engleski A i kemiju kao izborni predmet. Imali pisanje probnih matura u školi organizirano u drugom mjesecu, napisao hrvatski bez ikakvog učenja 50% bez eseja, engleski 56% slušni, 70% esej A razina, pisao isto tako i A matematiku i failao sa 13% što me je navelo da odaberem B razinu{#}. Planiram  na prehrambeno-tehnološki, ima li koga da planira upisat isti smjer? A što se tiče pripremanja, u školi se održavaju svaki drugi tjedan. Ako ne uspijem položit izborni koji mi nije obavezan, što se događa onda?

Ne znam kako uopće misliš upisati taj faks i zašto si uzimao A hrvatski i engleski kad ti je dosta B (i samo 5% ti predmeti donose) a matematiku moraš pisati A razinu? Osim ako ne misliš u Osijek, tamo ti je dosta B matematika.

17 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Meni stvarno nije jasno ko bi uopce tia uzet B matematiku kad je to razina osnovne, a ne srednje skole... po zadataka su cista logika, a druga polovica osnovna matematika... 

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Meni stvarno nije jasno ko bi uopce tia uzet B matematiku kad je to razina osnovne, a ne srednje skole... po zadataka su cista logika, a druga polovica osnovna matematika... 

Pa ako se svake godine borio za 2 i bolje mu je tako. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Nismo svi mi lumeni za matematiku {#} Osijek, da.

13 godina
Državna matura 2014

zavrsila sam prošle godine srednju školu (obrazovanje odraslih) smjer komercijalista..i sad mene zanima jel ja moram polagati drzavnu maturu ovdje da bi mogla ici vanka (probala bi u njemackoj,austriji i svicarskoj pa ako igdje upadnem) studirati medicinu, pošto neznam jel dovoljna ova obična matura-završni rad ili več kako se zove...jer koliko vidim po njihovim stranicama trazu svjedodzbe zadnjih 2 razreda i abitur...a neznam tocno sto je to kod nas.... unaprijed hvala na odg :)

13 godina
wifi kaže...

Isto kako meni nije logicno da netko uzme nizu hrvatski ili engleski... Matematika nije za svakoga, isto kao sto nije za svakoga Biologija, Kemija, Fizika, Informatika. Hebe se nekima koji 4god rade matematiku.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Isto kako meni nije logicno da netko uzme nizu hrvatski ili engleski... Matematika nije za svakoga, isto kao sto nije za svakoga Biologija, Kemija, Fizika, Informatika. Hebe se nekima koji 4god rade matematiku.

s obzirom kako je koncipirana drzavna matura i sto se trazi, meni nije logicno da niza razina (ili razine uopce) postoje na drzavnoj maturi. 

onaj tko nije u stanju uspit na hrvatskom je: a) gramaticki nepismen, b) nije procita zadanu lektiru vec se sverca online pricicama; onaj pak tko nije u stanju uspit iz engleskog nebi u skoli uopce smia imat dva! 

matematika je egzaktna, fizika je egzaktna, to ili znas ili ne znas, tako da onima koji matematiku ne mogu proc, vjerojatno nebi da radit ni na kasi u ducanu... 

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Jel ima neko kakvuu skriptu iz fizike i informatike :)

16 godina
Državna matura 2014

Ima li ikakva online skripta za hrvatski?

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ekipa koje je slovo random odgovor ove godine :P tipa ako ne znas zaokruzi uvijek C il tako nesto

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 20:48 (someguy).
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014
15 godina
Državna matura 2014

Kakav se je pismeni dio ispita engleskog jezika osnovne razine? ja sam cuo da se pismeno odgovara na pitanja, a procitao sam da se pise esej. 

14 godina
Državna matura 2014

Jeste čuli kad za slučaj da nekome matura nije prihvaćena zbog neke gluposti tipa problemi s onom vrećicom, krivo potpisivanje ili tako nešto?

13 godina
neaktivan
Idealist kaže...

Kakav se je pismeni dio ispita engleskog jezika osnovne razine? ja sam cuo da se pismeno odgovara na pitanja, a procitao sam da se pise esej. 

Na obe razine se radi reading i listening, na nizoj se pise mail, a na visoj esej

15 godina
someguy kaže...
Idealist kaže...

Na obe razine se radi reading i listening, na nizoj se pise mail, a na visoj esej

moze pojasnjenje?

hvala

13 godina
neaktivan
Idealist kaže...
someguy kaže...
Idealist kaže...

moze pojasnjenje?

hvala

A nezz, dobijes ko neki tekst di ti ovaj ko postavlja pitanja, nesto ka kako ce doc do tebe ovo ono, i ti mu moras odgovorit, al ne tipa da te on pita mogu li doc do tebe a ti kazes more kako ne, moras nesto piskarat, tipa moze, imas bus tada i tada , kad doces tu skreni tamo tu ces vidit ovo ono, al opet imas limit rijeci kolko moras imat. Ja mislim da je nesto tako , ako neko zna bolje i tocnije nek objasni :)

15 godina
neaktivan
Idealist kaže...
moze pojasnjenje?

hvala

Dobiš u ispitu "mail" od par rečenica od "svog prijatelja" kojem moraš odgovoriti u 40-60 riječi.

U tu svrhu smislio sam ovo:

Hi, friend
You know I would like to write to you about the meaning of the life, universe and everything.

But, the problem is that I have got only 60 words, so I have to be short – it is 42.
Greetings, [name]

(Zanimljivo je da ovaj mail, pored toga što spominje 42, ima i točno toliko riječi. {#})

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 10:41 (blagus).
15 godina
Idealist kaže...
someguy kaže...
Idealist kaže...

moze pojasnjenje?

hvala

Mail ili pozivnicu na zabavu, nešto tako. Trebaš imati 40-60 riječi. (toleriraju +/- 10%) Moraš paziti da napišeš datum (na engleskom naravno), da pozdraviš na početku i na kraju Ako vidiš da piše Hi, Robert, I'm inviting you to my party. Potpiši se kao Robert na kraju ili koje ti je već ime zadano, a ne kao ti. To su nekii savjeti kako ne izgubiti bodove na glupostima. Izbjegavaj korištenje I'm i ostale skraćene oblike jer time kao prvo gubiš jednu riječ, a i ne preporuča se korištenje toga, već I am, you are... Ako imaš još neko pitanje, pitaj bez ustručavanja.

15 godina
Državna matura 2014

Uh.

problem je u tome što sam cijelo školovanje "učio" njemački jezik kojeg NEMAM POJMA. Sad polažem engleski jezik kojeg znam iz filmova i sa računala. Problem mi je slagati rečenice, a nadao sam se da će biti jednostavnije od ovoga (mada, mislim da jednostavnije za nekog tko priča engleski ne može biti)

Hvala svima na odgovorima i savjetima. Ako mi sine još koje pitanje, postavim ga ovdje.

pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 12:03 (Idealist).
13 godina
Idealist kaže...

Uh.

problem je u tome što sam cijelo školovanje "učio" njemački jezik kojeg NEMAM POJMA. Sad polažem engleski jezik kojeg znam iz filmova i sa računala. Problem mi je slagati rečenice, a nadao sam se da će biti jednostavnije od ovoga (mada, mislim da jednostavnije za nekog tko priča engleski ne može biti)

Hvala svima na odgovorima i savjetima. Ako mi sine još koje pitanje, postavim ga ovdje.

pozz

I zasto si onda nisi uzeo Njemacki kao osnovni jezik na maturi ? 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice