Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 231.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Državna matura 2014
Volvox kaže...
r3c0d kaže...
Volvox kaže...
r3c0d kaže...

ima neko nekakvu skriptu za matisu visa razina i fiziku?

Neznam dal uopce postoji skripta iz matematike? pa nema nikakve teorije, samo zadaci, uzmi maturu u ruku i rjesavaj, gledaj tonija miluna ili nesto :)

Više sam mislia ka gradivo koje moze naletit, al imaš pravo najbolje je rješavat testove od prijašnjih

Ma imas barem 7-8 ako ne i više prijašnjih matura, samo to porješavaj sve i to je to :)

11 ih je

The Unforgiven kaže...
Danas se hvatam matematike, više razine, poželite mi sreću :D

Sretno, trebat ce ti :)

16 godina
neaktivan

Kako ste napisali politiku,oni koji su pisali?

You think by killing me tonight my powers will not rise there'll be nowhere for you to run when my hatred comes to life.
15 godina
Državna matura 2014

Tek sad sam skužio kolko je ovaj Toni Milun kralj. Vučem trojku iz srednje iz matke bez imalo truda, tek sad kad sam pogledao ove zadatke sam skužio kolko nemam pojma.

Evo ovdje je YT playlista gdje majstor rješava sve zadatke DM Viša razina ljeto 2012, meni je neopisivo puno pomoglo, pa eto, ako neko ne zna za to

https://www.youtube.com/playlist?list=PLXygsnSpBk5QENs2dzLexEsIY1vGp93m0

One ring to bring them all and in the darkness bind them
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ovi sto su pisali jucer i danas, koliko prije testa treba doc?

15 godina

pola sata prije testa 

Benac
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ukoliko netko nije još počeo učiti povijest, našao sam jednu skriptu na netu pa ako kome treba neka mi se javi čim prije da mu je mogu poslati.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
15 godina
a da ju staviš tu da nađe netko dok naiđe?
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Zaboravio sam da imam Dropbox :)

Evo ga: https://www.dropbox.com/s/ludyywq7zl0x147/Povijest.doc

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
14 godina
Državna matura 2014

Jel ima itko nekakvu skriptu za nižu hrvatskog? Ajde dajte aktivirajte se, lijepite linkove itd. Ja bih da imam, ali nisam se ni raspitivao ni ništa jer mi ne treba, planiram samo malo proći kroz skriptu dan prije ispita.

Nego, jeste imali problema sa onim paketima, bar kodovima i s*anjima.

Btw. Ide netko na višu mat ili fiziku? Kako idu pripreme? Ja ovaj tjedan radim matematiku po nekoj knjizi od 500 zadataka za maturu i onda ću još riješiti mature zadnjih par godina. Realno, očekujem preko 80%, a ako ne bude nervoze mogu i preko 90. Fiziku sam afk zadnje 3 godine na nastavi, nemam pojma kako ću to, ali planiram sad ubit se nakon matematike i izvježbat to maximalno pa možda se skupi neki lijepši postotak. Planiram strojarstvo, možda FER(zbog fizike teško, ali možda se snađem).

Ajde vi malo pišite kako stojite...

15 godina
Keops kaže...

Jel ima itko nekakvu skriptu za nižu hrvatskog? Ajde dajte aktivirajte se, lijepite linkove itd. Ja bih da imam, ali nisam se ni raspitivao ni ništa jer mi ne treba, planiram samo malo proći kroz skriptu dan prije ispita.

Btw. Ide netko na višu mat ili fiziku? Kako idu pripreme? Ja ovaj tjedan radim matematiku po nekoj knjizi od 500 zadataka za maturu i onda ću još riješiti mature zadnjih par godina. Realno, očekujem preko 80%, a ako ne bude nervoze mogu i preko 90. Fiziku sam afk zadnje 3 godine na nastavi, nemam pojma kako ću to, ali planiram sad ubit se nakon matematike i izvježbat to maximalno pa možda se skupi neki lijepši postotak. Planiram strojarstvo, možda FER(zbog fizike teško, ali možda se snađem).

trebam i ja sve navedeno {#}

Danas sam kreno matematiku.... Imam knjigu "matematika na drž. maturi" od školske knjige za sad kolko sam letimice prošo ok je knjiga...

Planiram TVZ elektrotehnika... ali sve se više bojim te A razine {#}

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014
14 godina
DodoNJa kaže...
Keops kaže...

Danas sam kreno matematiku.... Imam knjigu "matematika na drž. maturi" od školske knjige za sad kolko sam letimice prošo ok je knjiga...

A gle, realno kad pogledaš i ta viša razina je goli ku*ac za nekoga tko je radio matematiku sve četiri godine(ne mislim na ništa posebno, dovoljno da je redovno vježbao), a da ne govorim o nižoj razini. Kao što je rekao moj profesor, niža razina matematike je vrijeđanje ljudskog roda jer ono svaki retard može riješiti. Kad pogledam ove zadatke sa više razine, pa to su sve zadaci za ocjenu 3/4(ova dva zadnja zadatka bi bila za 5) kod mog profesora, još znam kako kod nje nas dosta ima 5 i uvijek se sprdamo kako lagane zadatke zadaje a sad kad dođem na maturu k****. Tako je to kad radiš matematiku dan prije ispita, znanje ode jednako kao i kod predmeta koje učiš napamet :D.

15 godina
Keops kaže...
DodoNJa kaže...
Keops kaže...

A gle, realno kad pogledaš i ta viša razina je goli ku*ac za nekoga tko je radio matematiku sve četiri godine(ne mislim na ništa posebno, dovoljno da je redovno vježbao), a da ne govorim o nižoj razini. Kao što je rekao moj profesor, niža razina matematike je vrijeđanje ljudskog roda jer ono svaki retard može riješiti. Kad pogledam ove zadatke sa više razine, pa to su sve zadaci za ocjenu 3/4(ova dva zadnja zadatka bi bila za 5) kod mog profesora, još znam kako kod nje nas dosta ima 5 i uvijek se sprdamo kako lagane zadatke zadaje a sad kad dođem na maturu k****. Tako je to kad radiš matematiku dan prije ispita, znanje ode jednako kao i kod predmeta koje učiš napamet :D.

ma ok, ne velim da je preteško, imo sa 4 sve godine... ono 60% mi je točno bez učenja, ali opet onaj filing "ja to ne znam, kaj bu, kak bu" itd.. 

14 godina
neaktivan
DodoNJa kaže...
Keops kaže...

izgleda da imamo isti problem...evo danas sam se prihvatio matematike vise razine i tek sad vidim da dosta toga ne znam, tj nemogu se sjetiti...strah me te vise razine, a htio bih upisati tvz, neznam sta cu ako ne prodem samo tu matematiku :/ imam doma knjigu matematika na drv. maturi i matematika u 24 lekcije..neznam koliko bas stignem sve proci i izvjezbati :( ...mislio sam da ce biti lakse, u skoli uvijek imao 3/4, uvijek sam radio samo prije testa

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 23:06 (strbi).
15 godina
Počeo danas matku i točno vidim kak mi fali rad kroz sve 4 godine, nisu zadaci preteški uopće ako ih znaš kako postavit i kako krenuti, dalje sve ide.

Ja se isto usro isprve pošto danas prvi put pošteno pogledao zadatke zaozbiljno, al kad riješiš koji test i uhodaš se u to postane lakše.

Kanim radit po par sati do pon. pa ćemo vidjeti kako će ispasti.

Engl nije problem pošto sam bio na državnom ove godine, a hrv. nižu razinu ću valjda napisat nekako.

Informatiku u petak idem čisto da vidim kak sve to funkcionira na DM, ne planiram se neš posebno pripremat, možda pretvorbe pogledam još koji put.
14 godina
odjavljen
Državna matura 2014

Evo 2 vrlo korisna linka za pomoc u ucenju matematike i fizike

Matematika - postupno rijeseni dosad provedeni ispiti DM

Fizika - opcenito iz fizike i priprema za DM (takodjer ima zadataka s postupkom)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 10:07 (Zin8).
13 godina
protjeran
Državna matura 2014

evo ovako,matematiku rasturam,al fizika mi je problem,moze li mi tko reci kako da se pripremim za fiziku? :( imam dosta nekih skripti iz fizike,ako hoce netko mogu mu poslati

13 godina
neaktivan
kexzoR kaže...

evo ovako,matematiku rasturam,al fizika mi je problem,moze li mi tko reci kako da se pripremim za fiziku? :( imam dosta nekih skripti iz fizike,ako hoce netko mogu mu poslati

Salji uvik ce nekome treba

13 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Evo par podataka koji su mene sj*bali više puta u zadacima. 

1) Kut nad tetivom, koji ima svoj vrh na kružnici je uvjek isti nad tom tetivom. Taj kut je jednak polovici kuta nad tetivom s vrhom u središtu kružnice. 

2) Vietonove formule vrijede za sve jednadžbe s polinomima. Znači ako je zadatak odrediti zbroj rješenja (2x+3)^6=0, odredite koeficjente ispred x^6 i x^5 i po formuli -b/a dobijete rješenje zadatka. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ja se od ponedjeljka nisam odvojio od matematike. Nuspojave: otupjelost, odsutnost, pospanost, ali zato sve dosadašnje ljetne rokove sam riješio 60-70% (možda bi i više da nisam preforsiran). Nas troje radimo s frendom s PMF-a. Sutra mala pauza, a u subotu i nedjelju ide popunjavanje rupa u gradivu i nadajmo se da sve bude dobro u ponedjeljak.

Slažem se da nekome tko je radio redovno (samo da je zadaće pisao i malo ponovio prije svakog testa) sve 4 godine ovo nije nikakav problem, ali onda smo tu i mi svi ostali {#}.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
14 godina

Savjetujem ti da se u nedjelju ostaviš vježbanja, eventualno malo pogledaš formule i to je to. Jedan dan vježbanja ti neće pomoći koliko će ti pomoći odmaranje mozga taj jedan dan.

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Sretno danas na informatici! Vjerujem da vas dosta ide :D Nadam se da ce dobro proc, mene samo strah da me trema ne zezne.

Battlelog: gjurki
17 godina

Ma kakva trema fino ne nagutas neceg za smirenje i boli te jedna stvar{#} Sretno svima danas.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
15 godina
Državna matura 2014

Evo rješenja iz psihologije za one koji su pisali.

13 godina
Državna matura 2014

Danas malo prošao gradivo matematike sa prijateljima koji su mene išli podučiti,a na kraju san se izruga sa njima hahah,pa san im mora objasnjavati neke stvari :) Uglavnom ništa teško samo triba pristupiti ispitu bistre glave 

i zapalit đoink rock´n´roll prije ispita za opuštenost i kocentraciju {#}

četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 15:50 (CROcodile11).
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Informatika bila prelagana, ocekujem barem 80 posto, ona zadnja 2 s programiranjem prelagana, kako je vama bilo?

13 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Informatika bila prelagana, ocekujem barem 80 posto, ona zadnja 2 s programiranjem prelagana, kako je vama bilo?

Nadao sam se 90+%, ali sam skužio da sam zeznio 2-3 zadatka, pa bih bio sretan kada bi bilo iznad 80% :)

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Al premalo vremena je bilo barem meni, da sam imo pol sata vise uspio bi sve lijepo pregledat koncentrirano rjesit i to. 

16 godina
Državna matura 2014

kaj ste stavili za onaj zadnji na zaokruzivanje ? 
Onaj prek cjele stranice "koji ce ispisati najveci broj" ? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice