Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 231.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2014
Idealist kaže...

Uh.

problem je u tome što sam cijelo školovanje "učio" njemački jezik kojeg NEMAM POJMA. Sad polažem engleski jezik kojeg znam iz filmova i sa računala. Problem mi je slagati rečenice, a nadao sam se da će biti jednostavnije od ovoga (mada, mislim da jednostavnije za nekog tko priča engleski ne može biti)

Hvala svima na odgovorima i savjetima. Ako mi sine još koje pitanje, postavim ga ovdje.

pozz

SimeKZ kaže...
Idealist kaže...

Uh.

problem je u tome što sam cijelo školovanje "učio" njemački jezik kojeg NEMAM POJMA. Sad polažem engleski jezik kojeg znam iz filmova i sa računala. Problem mi je slagati rečenice, a nadao sam se da će biti jednostavnije od ovoga (mada, mislim da jednostavnije za nekog tko priča engleski ne može biti)

Hvala svima na odgovorima i savjetima. Ako mi sine još koje pitanje, postavim ga ovdje.

pozz

I zasto si onda nisi uzeo Njemacki kao osnovni jezik na maturi ? 

Valda zato ;) Pa koji k si uzima eng ako recenice neznas slagat. Slusat i pisat valda znas, email nesto smuljaj i tjt.

15 godina
Državna matura 2014

zato sto iz njemackog znam samo par rijeci i nema teoretske sanse da ga polozim. btw, ja sam generacija '08. tako da uz to sto tada sam bio los u njemackom, 6 godina ga nisam ni koristio... sto bih drugo ako je jedan strani jezik obavezan? bi li ti uzeo njemacki onda? mozda da sam talijanski uzeo po vama...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 12:28 (Idealist).
13 godina
Idealist kaže...

zato sto iz njemackog znam samo par rijeci i nema teoretske sanse da ga polozim. btw, ja sam generacija '08. tako da uz to sto tada sam bio los u njemackom, 6 godina ga nisam ni koristio... sto bih drugo ako je jedan strani jezik obavezan? bi li ti uzeo njemacki onda? mozda da sam talijanski uzeo po vama...

Barem si ga ucio... 

Jer na maturi ces morat na slusanju razaznat sta se uopce prica jer ces morat nadopisat ili zaokruzit tocan odgovor. Esej nije problem ako si niza, zapravo niza razina nije esej nego pismo od 40 rijeci. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina

vidio sam ispite prijasnje mature, odnosno ono sto se dobilo sa vecernjim ili jutarnjim.  sve znam i sve si prevedem. jedino sto me muci je to sto puno puta pocnem recenicu sa i'm ili slicno. nisam vjest jer mi nikad nije trebalo (kada sam pisao nesto na stranom forumu, koristio sam google translate). uglavnom, engleski znam mozda i vise nego netko tko ga je i ucio (sto se tice poznavanja rijeci). cak znam i dosta njih napisati dok sam njemacki totalno zaboravio...

15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Imate sve ispite zajedno  sa svim materijalima za pisanje i ocjenivanje te katalozima javno objavljene:

http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/svi_ispiti

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 15:33 (ROFLOLMAO).
15 godina
Idealist kaže...

i ja pisem njemacki kao obavezan po pitanju mog znanja sam slab jer sam bio jos u sustavu kad je njemacki jezik bio obavezan pa moram njega pisati a sto se tice eng rasturam samo eto nadam se da ce biti dovoljno za prolaz :) 

Benac
15 godina

Do kada se moraju prijaviti studiji?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 8:13 (Idealist).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Jel moguče dobiti još papira za koncept kod fizike? 

(na NCVVO su stavljene samo 4 stranice)

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ima ko kakve skripte za hrvatski nizu, gramatiku i knjizevnost mi trebaju i kratki sadrzaji lektira? Ili zna neke kvalitetne na internetu?

I iz informatike neke skripte?

Battlelog: gjurki
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 12:42 (Volvox).
14 godina
Državna matura 2014

Jel moze tko tu stavit ispite iz hrvatskog i njemackog od prosle godine?

Puno hvala...

1969 Dodge Charger R/T
15 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...

Imate sve ispite zajedno  sa svim materijalima za pisanje i ocjenivanje te katalozima javno objavljene:

http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/svi_ispiti

Stolnik kaže...

Jel moze tko tu stavit ispite iz hrvatskog i njemackog od prosle godine?

Puno hvala...

{#} 

13 godina
ROFLOLMAO kaže...

Jel moguče dobiti još papira za koncept kod fizike? 

(na NCVVO su stavljene samo 4 stranice)

Ako dva potrosis bit ce dobro, vecinom ti uopce ne treba osim za drugu knjizicu, a u drugoj knjizici su to vecinom 1 do dvije formule maksimalno.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Evo neke skripte iz hrvatskog, malo mi se čine preopširne za nizu razinu ali mozda nekom posluzi za visu, i gramatika i knjizevnost.

LINK

14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

ima li netko skriptu iz informatike? kako stojite sa matematikom, ja idem A razinu ali msm da premalo sam ucio..sad cu stisnut ovaj tjedan svaki dan barem par sati da ucim

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
13 godina
neaktivan
strbi kaže...

kako stojite sa matematikom, ja idem A razinu ali msm da premalo sam ucio..sad cu stisnut ovaj tjedan svaki dan barem par sati da ucim

Viša baš i nije za zajebanciju, ona me prošlu godinu pokopala, ali ja i inače nisam baš dobar sa matematikum. Zapni ovaj tjedan, nije to igra :P

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
14 godina
neaktivan
Reichz kaže...
strbi kaže...

kako stojite sa matematikom, ja idem A razinu ali msm da premalo sam ucio..sad cu stisnut ovaj tjedan svaki dan barem par sati da ucim

Viša baš i nije za zajebanciju, ona me prošlu godinu pokopala, ali ja i inače nisam baš dobar sa matematikum. Zapni ovaj tjedan, nije to igra :P

znam da nije zajebancija ali sam se ja zajebavo :P ma mislim da cu stic, svaki dan 3-4 sata da prodem sve od pocetka...ja baš i nisam tolko loš u matematici, uvijek sam vuko 3-4 kroz ove 4. godine...nadam se da budem upao na tvz pa onda mozak na pašu 

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
17 godina

Kak da se tu prijavim?

https://loomen.carnet.hr/enrol/index.php?id=363

Prije par dana sam mogo pristpupit bez icega, sad nemogu. Ili ako neko ima neki skriptu di mogu vidjet one osnove programiranje sta ce bit na informatici?

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
14 godina
Državna matura 2014

ima neko nekakvu skriptu za matisu visa razina i fiziku?

13 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Neznam dal uopce postoji skripta iz matematike? pa nema nikakve teorije, samo zadaci, uzmi maturu u ruku i rjesavaj, gledaj tonija miluna ili nesto :)

16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Pitanje za matematiku, drugi dio, tj. zadatci kratkog odgovora.

Je li se tu boduje postupak i je li on potreban za bodovanje? Pošto ne vidim prostor predviđen za račun, je li smijem išta pisati ispod pitanja, pored crte za odgovor?

16 godina
Looka kaže...

Je li se tu boduje postupak i je li on potreban za bodovanje? Pošto ne vidim prostor predviđen za račun, je li smijem išta pisati ispod pitanja, pored crte za odgovor?

Ne, za racun imas koncept koji se nece gledat.. Tek od 29 moras imat postupak

15 godina
neaktivan
Looka kaže...

Smiješ rješavati na tom papiru sve zadatke (i one na zaokruživanje). Ali postupak ti se ne boduje samo odgovor napisan na crtu.

16 godina
neaktivan
passat kaže...

Ne, za racun imas koncept koji se nece gledat.. Tek od 29 moras imat postupak

Hvala, to me zanimalo, da je samo odgovor potreban.

14 godina
Volvox kaže...
r3c0d kaže...

Neznam dal uopce postoji skripta iz matematike? pa nema nikakve teorije, samo zadaci, uzmi maturu u ruku i rjesavaj, gledaj tonija miluna ili nesto :)

Više sam mislia ka gradivo koje moze naletit, al imaš pravo najbolje je rješavat testove od prijašnjih

13 godina
neaktivan
r3c0d kaže...
Volvox kaže...
r3c0d kaže...

Više sam mislia ka gradivo koje moze naletit, al imaš pravo najbolje je rješavat testove od prijašnjih

Ma imas barem 7-8 ako ne i više prijašnjih matura, samo to porješavaj sve i to je to :)

14 godina

Da pitam sto se tice obrane maturalnog rada. Jel se rad mora printati u boji?

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Da pitam sto se tice obrane maturalnog rada. Jel se rad mora printati u boji?

Pa pitaj mentora, meni je moj reka da bi bilo dobro da bude u boji (moj) valda ovisi kakve slike/grafove il vec sta imas...

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ima li tko možda kakvu skriptu ili nekakav sažetak iz povijesti? Tražim po netu pa ne mogu ništa naći.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
15 godina
Danas se hvatam matematike, više razine, poželite mi sreću :D
One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
Državna matura 2014

Je li itko stavio sociologiju za izborni? Ima li ičeg korisnog na internetu, ne znam što sve treba znati, prošle godine nismo baš daleko stigli s gradivom?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice