Gmail će mi ukinut acc

poruka: 10
|
čitano: 764
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gmail će mi ukinut acc

Imam gmail 15 godina i odjednom mi dolazi poruka da će mi se za 6 dana ukinut account ako ne potvrdim godine. Odem u acc settings i tamo je jedini način da to potvrdim jest da šaljem osobnu, a to ne želim. Šta da radim?Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Gmail će mi ukinut acc

Ništa, ostat ces bez racuna. Hrpa korisnika je to dobila, opce plakanje po redditu. Nema pregovora i obilaznih nacina - ne znam jel stizala obavijest i ovima koji placaju dodatni storage.

14 godina

Već sam otvorio Proton i plaćam onu prvu, najmanju pretplatu. Već ak mi uzimaju podatke nek budu u Europi ;)

Lagano ću odfakati i Google u većini ostalih stvari i Majkrosoft (koji mi je isto povećao pretplatu za 30%)

12 godina
Gmail će mi ukinut acc

Znaci nema druge nego da dam osobnu? Jel mogu sakrit neke brojeve ili bas sve se mora vidjet sa obje strane?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ništa, ostat ces bez racuna. Hrpa korisnika je to dobila, opce plakanje po redditu. Nema pregovora i obilaznih nacina - ne znam jel stizala obavijest i ovima koji placaju dodatni storage.

Stvarno? Meni još ništa nije došlo. Haha, morao je i taj dan doći... Sada kad smo itekako vezani s mailom za razne usluge nastale tijekom svih ovih godina, e sada bi se nešto uvjetovalo da možeš i dalje koristiti njihovu e-mail uslugu. Jer se jako dobro zna koliko ljudima znači e-mail adresa i na koliko su servisa povezani (registrirani) s njom. Ne može ovolika i ovako duboka informatizacija i digitalizacija cijelog društva izaći na dobro.

14 mjeseci
Gmail će mi ukinut acc

U čemu je točno problem dati osobnu iskaznicu googlu na uvid?

Tu istu osobnu treba dati bankama, operaterima, aircashu, auto osiguranjima, revolutu, svakoj babi na šalteru, od pošte, tehničkog pregleda do hrpe drugih institucija...

Ne vidim šta je tu google drugačiji.

Ne dajete osobnu nigerijskom princu ili nekom botu na njuškalu, nego ozbiljnoj kompaniji čiju uslugu koristite.

1 0 hvala 0
16 godina
SharkZ kaže...

..

Ne dajete osobnu nigerijskom princu ili nekom botu na njuškalu, nego ozbiljnoj kompaniji čiju uslugu koristite.

-da i ne.. odnosno, ne.

-tj ovako, može svatko tražiti podatak, osobnu, kao recimo uvjet za uslugu.

-ali.. gmail nije tražio osobne podatke, do sad.. sad traži.. i prijeti ukidanjem usluge, to nema pravo, ne može, odnosno, može.. ovisi o kojem pravu govorimo, zakonima ili jačeg.. trumpek.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 mjeseci

Zašto ne bi imali pravo traziti osobnu sad nakon toliko godina?

Zakoni se stalno mjenjaju, uvjeti korištenja se mjenjaju...

Većina nas koristi besplatan gmail account, ništa ne veže tvoj identitet za taj mejl, tako da ispada da nisi ni vlasnik istoga niti si išta kupio od googla da imaš pravo tražiti nešto.

16 godina
Gmail će mi ukinut acc

Kako to sad odjednom? Nije bilo ni po medijima niti ništa? 

Koliko ja znam, bez google računa se ne može koristiti Android mobitel kako bi trebao, tj. nema pristupa google uslugama i google play storu.

Čudno.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:49 (Crljo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
ihush kaže...

-da i ne.. odnosno, ne.

-tj ovako, može svatko tražiti podatak, osobnu, kao recimo uvjet za uslugu.

-ali.. gmail nije tražio osobne podatke, do sad.. sad traži.. i prijeti ukidanjem usluge, to nema pravo, ne može, odnosno, može.. ovisi o kojem pravu govorimo, zakonima ili jačeg.. trumpek.

Osim države, nitko ti nije dužan pružiti uslugu. Negdje u T&C piše da ti ju imaju pravo ukinuti po nekim svojim pravilima, na koje si ti pristao kreiranjem računa. Osim toga, njih "ne zanima" tvoje ime, prezime i broj dokumenta nego datum rođenja - a vjerojatno se radi o dragoj našoj EU koja ih pritišće sa strane oglašavanja - sigurno postoje određene kategorije oglasa koje ne možeš pokazati maloljetnoj osobi. A da ne gube novac pokazivanjem slabo plaćenih "generičkih" oglasa (dobiše neku kaznu pred koji dan, treba to platiti), žele pokazivati što više ciljanih oglasa a to bez (barem) datuma rođenja ne ide. A pošto su već skupili tih kazni, mislim da oni nisu rang određene jedinstvene finacijske agencije da se zaj3bavaju okolo pa će se ipak držati GDPRa i te osobne dokumente neće pospremiti jer im ustvari ne trebaju - za golemu većinu korisnika imaju ime, prezime i hrpe ostalih podataka što je korisnik samovoljno dao tako da... Ovih par lajavaca koji ne žele dati OI nisu ciljana publika, Googleu ne trebaju i neće faliti ako prijeđu na neki 10ti provider jer vjerojatno čine promil od ukupnog broja korisnika.

Bonus je što će se riješiti hrpe neaktivnih i duplih računa.

[edit] - eto, pogodio sam, problem je EU Online Safety Act i u određenim slučajevima, moguća je verifikacija kreditnom karticom...

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:23 (Nuclear_Phoenix).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice