Vidim da ima vrlo zainteresovanih za ovakvih tema pa evo jos jednu:
Zanimljiv naziv a?
90% ljudi se pita koji je najbolji anti-virus a 10% kazu da mora da se probaju nekoliko i da se izabere onaj koji subjektivno je najprikladniji u zavisnost od potreba i zelja korisnika.
Probao sam sve (OK, skoro) antiviruse pa i ostali tipovi sigurnosnih programa i moj odgovor do onih 90% je:
Najbolji antivirusni program sudeci po detekciju je IKARUS virus utilities. Najboljoj detekciji nedostaje heuristika cemu moze posluziti behavior blocker, a najbolji behavior blocker je Mamutu.
Spoj od ova dva je Emsisoft Anti-Malware koji koristi IKARUS engine, Mamutu i dodatno Surf Protection i ODLICNA cjena i po meni je ponajbolje resenje ovih dana.
Dakle Ikarus Anti-virus, a-squared Anti-malware, Mamutu BB i Surf protection - jer moze bolje?
Naravno da moze, Emsisoft AM ima nedostatci i to vrlo spori full scan i mozda najveci broj false positives (pogresne detekcije), kojih vrlo brzo uklanja, sto je za pohvalu.
Poklanjam svoju licnu licencu za Emsisoft Anti-Malware 5.1 koja ima oko 200 dana za prvoplasirani, Emsisoft Mamutu preko 300 dana (od forumas BlackFoot, hvala puno) za drugoplasirani i kao utesna nagrada za tretog i cetvrtog Vipre Anti-virus + Anti-spyware 4, dve tromjesecne licence (vrlo dobar i najnezahtjevan).
Moze da ucestvuje svaki clan BOL-a, ovaj put bez uslova a dobtnici ce biti proglasheni 3-tog Travnja slucajnim izboru i neprisrasno koristeci servisa Random.org
Samo napisite da zelite i SRETNO!
EDIT:
Kao sto sam obećao danas je 03.04 tako da evo uz prilog i slika sa spisak dobitnika.
dmanz i siketa su dobitnici Emsisoft Anti-malware i Mamutu licence i Haf932 i EVO kao dobitnici utjesne nagrade.
dmanz neka mi isprati e-mail na koji bi zeleo da prebacim njegovu licencu, siketa dobija licenca od forumas BlackFoot a Haf932 i EVO ce danas primiti license key za Vipre AV+AS.
Cestitke dobitnicima i neka odgovore na ovu temu da je sve OK kad prime licence i nakon toga tema moze da se zakljuca.
Svi ostali, hvala sto ste ucestvovali i vise strece u sledecim prilika (zvuci kao sablon ali to je to, zao mi je:(
P.S. Makedoncima je neverovatno tesko sa ovim padezima tako da se izvinjavam na jezicne pogreske.