Alcatel OT-990

poruka: 4
|
čitano: 6.703
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Alcatel OT-990".
16 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] bor4c: Alcatel OT-990

Ovo je najbolji Android mobitel do 1000 kn na našem tržištu, naročito za one koji tek ulaze u svijet Androida. Mobitel je vrlo kvalitetne izrade, karakteristične za uređaje više klase i savršeno leži u ruci. Plastika je vrlo kvalitetna i ugodna pod prstima te osigurava da vam mobitel ne isklizne lako iz ruke. Metalni okvir daje robusnost i profinjenost ovom uređaju, a vjerojatno je to razlog i nešto većoj težini od drugih mobitela (oko 140 grama sa baterijom), čak je teži i od mobitela većih dimenzija (Galaxy S2). Ako ste koristili lakši mobitel, možda će vam trebati neko vrijeme da se naviknete na njegovu težinu. Njegov glavni adut je veliki, 3,5" TFT kapacitivni multitouch ekran. Prikaz ekrana je prosječan, a dinamiku slike kvari tek nešto malo duži odziv matrice (ghosting). Ekran dolazi sa zaštitnom folijom koju nema potrebe skidati jer ne utječe na osjetljivost ekrana. Opremljen je solidnom kamerom od 5 MP sa LED bljeskalicom koja snima video VGA rezolucije. LED bljeskalica može poslužiti i kao priručna svjetiljka u mraku. Ovaj mobitel ima i prednju kameru od 0.3 MP za videopozive. Tu su još WLAN, radio, A-GPS, senzor svjetla, kompas i akcelerometar. Sa gornje strane nalaze se utori za microUSB i 3.5 mm priključak za slušalice, sa desne gornje strane su +/- metalne tipke za glasnoću, a sa lijeve donje strane metalna tipka za paljenje/zaključavanje koja je malo nezgodna jer je u ravnini sa metalnim rubom i ponekad ju je teže napipati i pritisnuti, pogotovo ako imate deblje prste.
Ispod ekrana nalaze se 3 softverske tipke (Menu, Search i Back), a ispod njih je mehanička tipka Home. Baterija od 1300 mAh jedva izdrži jedan dan ukoliko često idete na internet i gledate video. Uz minimalno korištenje baterija će potrajati duže, do tri dana ako instalirate aplikaciju za upravljanje potrošnjom baterije. Prilikom punjenja baterije, kada je uređaj zaključan, na ekranu se prikazuje indikator punjenja u obliku zelene tekućine, što je prilično zgodan vizualan detalj. OT-990 ima samo 200 MB unutarnje memorije za pohranu podataka, ali zato dolazi sa ugrađenom microSD karticom od 2 GB koja se može zamijeniti sa karticom do 32 GB. Mobitel ima 512 MB RAM i isto toliko ROM memorije, aplikacije i igre vrte se bez problema, tu i tamo se pojavi lag prilikom skrolanja ili prebacivanja između desktopa. Razlog tome je vjerojatno već zastarjeli Android 2.2 (Froyo). U najavi je nadogradnja na Gingerbread koji bi trebao donijeti bolje performanse u aplikacijama i duže trajanje baterije. Uz mobitel dolazi punjač sa USB nastavkom, USB na micro USB kabel, slušalice 3.5 mm i upute. Slušalice su solidne izrade, dobro leže u uhu, ali vas reprodukcija glazbe neće previše impresionirati svojom dinamikom i glasnoćom.


PLUS:
- kvaliteta izrade, veličina ekrana, 512 MB RAM, mogućnosti, cijena

MINUS:
- prosječna kvaliteta ekranskog prikaza, trajanje baterije, zastarjeli Android Froyo (u najavi je nadogradnja na Gingerbread)

ukupna ocjena
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 8:41 (bor4c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: [Recenzija] bor4c: Alcatel OT-990
nisam nasao drugu temu pa cu ovde. znaci imam problem kad sam na pretrazivacu na facebooku nemogu poslat poruku. probo sam na ovom defualtnom i na dolphinu samo se ucitava kad stisnem poslalji. jel a neko rjesenje neko?
14 godina
offline
Alcatel OT-990

jeli dosao offical update za ovaj mobitel. 2.3 gingerbread

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Alcatel OT-990

imam ga par sati i jako sam zadovoljan,izrada je fantstična,zanima me da li znate se može kod pisanja sms-a isključit ona opcija da sam stavlja riječi,nisam još pronašao to..

 

edit:

ne znam kako,al sam našao :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 16:57 (slevin).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice