Program za preseljenje instalirane aplikacije

poruka: 13
|
čitano: 6.456
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pitanje: Da li netko ima ideju s kojim programom bi se moglo preseliti instalirani program sa jedne lokacije na disku na drugu lokaciju (na drugi disk)?

Naime, još u doba win95/98 imao sam neki program (više se ne sjećam kako se zove) koji je uz standardne funkcije manipulacije datotekama imao neke lijepe funkcionalnosti kao npr. premještanje instaliranih programa na novu lokaciju.

Ovo zadnje je bilo fenomenalno, izabereš folder koji želiš premjestiti i izabareš odredišni folder (nije bitno da li je na istom ili drugom disku, particiji) i program nakon prebacivanja samog sadržaja protrči kroz sve moguće .ini, registry, windows system foldere i sl. i pronađe te promijeni sve reference vezano uz taj folder kako bi ukazivao na novu adresu.

Radilo je fenomenalno i bez grešaka. Ali, sad nemogu pronaći nekakav sličan utility koji bi radio isto.

Jel ima neko rješenje?

Deinstalacija i ponovna instalacija u novi folder mi nije interesantna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ništa drugo, nego ovo:

Application Mover

nema na čemu... Namigiva

Bubamara na steroidima. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

2 0 hvala 3
17 godina
neaktivan

a sad da jo usput pitam da li postoji progrram koji kopira odredjenu instalaciju na drugo mjesto...?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program za preseljenje instalirane aplikacije
Matatata krele od zanata kaže...

a sad da jo usput pitam da li postoji progrram koji kopira odredjenu instalaciju na drugo mjesto...?

kako misliš instalaciju? Neodlučan

Bubamara na steroidima. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

kako misliš instalaciju? Neodlučan

pa umjesto da ju premjesti da ju kopira.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
neaktivan

Face palm. 

Sorry ;)

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zar je moguće imati 2 potpuno funkcionalne instalacije istog programa (na istoj reviziji) na različitim mjestima? Nisam siguran da bi to bilo stabilno, pogotovo za ove aplikacije koje petljaju po registriju.

Da li možeš malko pojasniti koji bi točno bio cilj, što misliš s time postići?

17 godina
neaktivan
Zura kaže...

zar je moguće imati 2 potpuno funkcionalne instalacije istog programa (na istoj reviziji) na različitim mjestima? Nisam siguran da bi to bilo stabilno, pogotovo za ove aplikacije koje petljaju po registriju.

Da li možeš malko pojasniti koji bi točno bio cilj, što misliš s time postići?

mislio da imam hdd u kompu na kojem imam windowse, drivere, programe, itd..., a da na drugi disk koji ce ici od kompa do kompa instaliram windowse, a ostale instalacije prenesem, al ne sve nego samo odredjene.

16 godina
neaktivan

mislio da imam hdd u kompu na kojem imam windowse, drivere, programe, itd..., a da na drugi disk koji ce ici od kompa do kompa instaliram windowse, a ostale instalacije prenesem, al ne sve nego samo odredjene.

Ako sam dobro shvatio: Zelis imati potpuno funkcionalni HDD sa windowsima i svim programima koje bi selio na druga računala, dok bi svoj "original" držao doma.

Prema tome, najbolji alat bi ti bio Norton Ghost ili neki sličan alat za kloniranje diskova/particija.

Osim što je odličan za backup, kopiranje cijelog funkcionalnog diska radi jako dobro.

17 godina
neaktivan
Zura kaže...

Ako sam dobro shvatio: Zelis imati potpuno funkcionalni HDD sa windowsima i svim programima koje bi selio na druga računala, dok bi svoj "original" držao doma.

Prema tome, najbolji alat bi ti bio Norton Ghost ili neki sličan alat za kloniranje diskova/particija.

Osim što je odličan za backup, kopiranje cijelog funkcionalnog diska radi jako dobro.

ali ja ne zelim imat cijeli disk, nego samo odredjene djelove.

16 godina
protjeran

dakle, ti bi reinstaliro XP ali da ti ne zbriše crackirane programe i igre pa ti to treba na drugom disku???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cassini kaže...

dakle, ti bi reinstaliro XP ali da ti ne zbriše crackirane programe i igre pa ti to treba na drugom disku???

ma jebo te glupog ne, daj citaj kaj sam napiso.

16 godina
protjeran

da...sorry kaj se mešam...no vidim da te pola njih ne razme...pa mislim kak nije problem u meni...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice