Imam problem sa spajanjem na WIFI kućnu mrežu, kada upalim PC ili ga probudim iz sleepa treba mu cca 15-30 sekundi da se spoji na WI-FI, dok npr. na laptopu to bude odmah. Probao sam 2 USB WI-FI mrežne kartice i različite USB utore. Do čeg bi mogao biti problem, možda neka postavka u BIOSu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jesi probao kompu dati fiksni IP? (naravno, da isti već nije zauzet)
Šibneš mi neki YT tutorial za to
Šibneš mi neki YT tutorial za to
nije da ih imam u džepu :)
ovak iz glave laički (jer nemam više wifi dongle pa prepisujem kak je za žicu - isto je brijem) - odeš na mrežnu karticu (pod network connections), klikneš desni na nju > properties
u propertiesima odabereš IPV4 pa klikneš na properties
tamo umjesto "obtain the IP address automatically" odabereš "use the following IP address" pa popuniš polja ispod:
- IP address > 192.168.0.x i/ili 192.168.1.x (prva 3 broja ovisno koju ti IP adresu router ima, a X je proizvoljan broj tvoje statičke IP adrese)
- subnet mask 255.255.255.0
- default gateway (ovisno o routerovoj IP adresi) > 192.168.0.1 i/ili 192.168.1.1 (može biti i 192.168.1.2, provjeri kak je u routeru, ak si se ikad spajao u browseru na router koristio si tu IP adresu vjerojatno)
spremiš promjene...
siguran sam da ima yt video o tome (probaj: how to change your automatic wifi IP address to a static one, ili tak nešto)
ps: ne kažem da će ti ovo gore pomoći, ali ne škodi probati - možda ti samo wifi dongle ima sporu detekciju usb-a ili nešto (pogotovo ak je uštekan na neki usb hub, iako se ne sjećam da mi je to radilo probleme ikad)
diseblaj wifi na laptopovoj wifi kartici, i utakni u laptop taj usb wifi stick, i vidi hoće li i laptopu trebati 15-30 sek da se spoji kad se digne iz sleepa.
diseblaj wifi na laptopovoj wifi kartici, i utakni u laptop taj usb wifi stick, i vidi hoće li i laptopu trebati 15-30 sek da se spoji kad se digne iz sleepa.
Definitivno sam se trebao i sam sjetiti ovog
Uglavnom na laptopu radi savršeno, testirao. Onda mi palo na pamet da izbrišem drivere od proizvođača i ostavim generičke od Microsofta. I rješen problem, hvala obojici