Kako umreziti vise racunala na Windows XP-u

poruka: 17
|
čitano: 8.757
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Na informatici smo mi svi povezani preko Lana, prof. je admin i on ubacuje na mrezu testove i take neke stvari... uglavnom to bih i ja htio napraviti tako sto bih povezao laptop i komp pa da mogu s prijateljima igrat neke igre i tako to i kako da napravim taku neku mrezu da si prebacujemo programe i tako to...

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako umreziti vise racunala na Windows XP-u

Jesi li pokusao na netu naci tutorijale? Ima ih more.

Evo;

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705

Tesko da moze detaljnije od ovog.

16 godina
protjeran

No jel ima nesto jednostavnije(za ubuduce)

*-*
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozoves nekoga ko se razumije u to i on ti to slozi platis mu i to je to. Jednostavnije je.

16 godina
protjeran

za to im nebi dao ni lipe...znam ja to i sam po ovom tutorialu ali trazio sam ja jednostavniju foru..mozda da ja spojim lap i komp i onda upalim neki program

*-*
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma da. Covjek je napisao onoliki tutorijala moze tako kako si ti zamislio. Da ti mozda i misli cita? Lijen si to uraditi a to traje 5 min max sve ukupno. Dok si vodje kuckao mogao si to davno zavrsiti.

16 godina
protjeran

Treba ti Crossover LAN Kabel. Ako imaš taj kabel onda možemo dalje. Ovako pošto su windows xp i windows xp onda neče biti problema umrežiti! znaći: spojiš Crossover LAN Kabelom jedan kraj u komp drugi u laptop,onda ideš dodjeliti ip adrese to ovako moraš: My Network Pleaces (nejde mi engleski) i onda Show Network tako nekako treba pisati i nađeš ono Local Area Connection i svojstva i tamo češ nači Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) tako je na 7 (za xp nezz napamet jer bih se trebo prebacivat na drugi pc) uglavnom tako nešto ti mora pisati i opet svojstva kada si na to stisnuo i dobiš Automatski pribavi IP adresu tako ti stoji ali ti prebaci Koristi sljedeće IP adrese:

IP adresa:npr: 192.168.5.1 (prvi pc a na drugom ovako) 192.168.5.2 samo zadnja znamenka mora biti drugaćija!

Maska podmreže: 255.255.255.0

Zadani pristupnik: ništa nepišeš i stisni uredu i normalno sve dalje uredu isto tako na laptopu!

EDIT:

logic kaže...

Jesi li pokusao na netu naci tutorijale? Ima ih more.

Evo;

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705

Tesko da moze detaljnije od ovog.

Na tom linku sve ti piše MORAŠ TO PROČITATI AKO BI HTJEO UMREŽIT POMOĆU TOG LINKA SAM JA UMREŽIO ako imaš onaj Crossover LAN Kabel onda samo spojiš i radiš sve što je ispod ovog naslova: OSNOVNO UMREŽAVANJE DVA RAČUNALA i kada to sve napraviš onda si uspješno umrežio!

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA! Hvala. steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 22:39 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ja znam, prije smo to radili dok smo coda 2 igrali, prvo ih treba spojiti mrežnim kablom, treba iskjluciti firewall, desni klik propertis u mycomputer i na computer name promijeniti workgroup u neko ime da bude isto na svim kompovima, na local area conectionu klikni propertis i zatim uči u internet protokol, na generalu staviti da sam upises one brojke prva 3 reda u druga 2 netreba nist upisat, u 1 red 192 168 0 1(ovaj zadnji broj treba biti različit na svim kompovima) u 2 red 255 255 255 0 ( u biti se samo automatski napise dok kliknes) u 3 red valjda ide 0 0 0 1 ili ništ nisam siguran i klik na OK i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije potreban crossover kabel može i obicni mrezni od interneta bar je nam tek šljakalo

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
luka1991 kaže...

nije potreban crossover kabel može i obicni mrezni od interneta bar je nam tek šljakalo

Nemože! Probo ja i nije radilo i ošo nakon toga do electronic centra i uzo crossover od 20 metara!

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA! Hvala. steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
17 godina
neaktivan

"nije potreban crossover kabel može i obicni mrezni od interneta bar je nam tek šljakalo"

MOze samo ako kartice podrzavaju autosensing tj. prepoznaju koji kabel je u pitanju ili ako ides preko huba, switcha ili routera. Ako ides direktno sigurnije je uzeti cross kabel.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 8:09 (logic).
16 godina
protjeran
logic kaže...

MOze samo ako kartice podrzavaju autosensing tj. prepoznaju koji kabel je u pitanju ili ako ides preko huba, switcha ili routera. Ako ides direktno sigurnije je uzeti cross kabel.

Pa ja koliko sam razumio autora on će iči iz matične kompa u laptop i za to mu treba Crossover! a ako hoće na net onda se preko Wirellessa s laptopom spoji na neti omogući djeljenje neta!

17 godina
neaktivan

Sorry nisam citirao na sta sam odgovorio pa je doslo do nesporazuma.

16 godina
protjeran

a jel mogu ja npr. sad preko SpeedTouch 780i spojit laptop i komp i da imam net?? ako moze pojasnite pls...

P.S ja i prijatelj smo se pokusali tako umrezit i samo smo imali vezu na net no nismo ostvarili nikakvu vezu izmedju kompijutora.

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo pogledaj tutorijal na linku koji sam gore stavio. Tamo ti je sve u detalje objasnjeno. Malo truda od par minuta i sljaka bez problema.

15 godina

Ok a jem se to može povezat npr preko wlana, konkretno ja imam Pc i Lap, Lap je u 3. sobi pa da ne vučem kable posvuda jel se može umrežit bežićno ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DodoNJa kaže...

Ok a jem se to može povezat npr preko wlana, konkretno ja imam Pc i Lap, Lap je u 3. sobi pa da ne vučem kable posvuda jel se može umrežit bežićno ???

Wireless router i sve probleme si rijesio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice