Zvuk kliktanja kod bootanja

poruka: 1
|
čitano: 345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Zvuk kliktanja kod bootanja

Bratu je crkla graficka pa je uzeo novu sa kojom ima problem, prilikom bootanja se cuje zvuk kliktanja koji traje nekih 20 sec i tek onda sve proradi. Za to vrijeme cooleri na grafickoj se pale i gase. Prvo sam mislio da je do napajanja jer mi lici kao da ne moze povuci dovoljno struje, napajanje je chieftec a135 serija, 550W. Graficka je radeon r7 360 i min za nju treba 500W. Prethodna graficka je bila radeon hd 4870. Nakon sto se sve smiri prva slika koja se pojavi na ekranu je ova sa linijama slika.

Probao sam tu istu graficku i napajanje spojit na svoju maticnu i meni radi bez problema, odma boota, nema linija... Probao sam svoju graficku u njegov komp i sve radi ok, problem je samo kad je ta nova graficka u njegovom kompu. Crkle su mu vec 2 graficke u zadnjih godinu dana pa me brine da mozda nije nesto do njegove maticne jer je promjenio napajanje jednom. Sto se tice ostalih specifikacija oba kompa su stara skoro 10 godina, amd dual core 2.8 ghz, ddr2 ram. Moja maticna je Gigabyte GA-M720-US3, njegova Gigabyte GA-M52S-S3P, razlika izmedu njih nije velika, isti socket, isti ram ide ali kod mene sve radi normalno pa zato ne vjerujem da mu je maticna "prestara" za tu karticu. Ram sam isto probao mjenjat, kombinirat sve zivo, moje, njegovo, cupao hdd i palio komp bez njega ali zvuk se i dalje cuje i ne znam odakle dolazi, upload sam video pa mozda pomogne. Ne znam vise sta testirat, da li kupiti novo napajanje i probat sa njim ili kupit sve novo, maticnu, proc, ram itd. Inace primjetio sam da se cooler na napajanju uopce ne vrti, jel to normalno? Jel ga pali neka automatika kad se ugrije ili mozda stvarno napajanje zeza ali kazem da sa mojom maticnom kombinacija te nove graficke i napajanja radi ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 16:31 (Mant).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice