Pozdrav svima koji pokusaju pomoci u vezi sa ovim problemom.
Moja konfiguracija je:
CPU: Core 2 Duo 7400, 2800 MHz
CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2
MB: ASUS P5Q-E
RAM: 4GB (2x2GB) DDR2
GPU: MSI 69501GB Twin Frozr III
HDD: WestDigital 500 GB CavBlue
HDD: Western Digital 160 GB
PSU: CoolerMaster RealPower 520W Modular
Case: CoolerMaster HAF912 PLUS
Prije 20-ak dana moj friend je stigao kuci iz USA i donio mi grafu MSI 69501GB Twin Frozr III http://www.amazon.com/MSI-R6950-Twin-Frozr-III/dp/tech-data/B005MR4M8M/ref=de_a_smtd koju sam narucio preko njega i i odusavljen sam njome. Nova grafa je zamijenila staru MSI ATI R4870 1GB DDR5 Copper. E sada o problemu, grafa ince radi super dok sjedim pored kompa, nemam nikakvih zamjerki (sve igre tjera jako dobro), ali kada se odvojim od kompa i isti ode u sleep i kada pokusam da koristim ponovo moj komp dobijem jedan od ova dva problema.
Prvi problem mozete vidjeti na dvije prve slike dolje i on je u 90% slucajeva. Komp radi ali monitor je u duginim bojama dok se ne restartuje, nakon cega radi super.
Drugi problem u 10% slucajeva dobijem ovo sto se vidi na trecoj slici, kako se pomjera mis tako brise stvari iz sebe, medjutim sve i dalje radi, svaka komanda misa biva izvrsena. Problem nestaje cim se komp restartuje.
Jos jednom ponavljam problemi nestaju cim se komp restartuje i sve je super ali ovo me zaista zicira.
Komponente mi se ne pregrijavaju, izvrsio sam update ATI drivera, sve ostaje isto, jedinio sto nisam nosio novu grafu u neki drugi komp, sto planiram da uradim sutra jer drug ima potpuno novu konfiguraciju, sa slicnom grafom Gigabajt 6950 1GB.