Problem sa MSI 6950 Twin Frozr III 1GB

poruka: 9
|
čitano: 2.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima koji pokusaju pomoci u vezi sa ovim problemom.

Moja konfiguracija je: 

CPU: Core 2 Duo 7400, 2800 MHz

CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2

MB: ASUS P5Q-E

RAM: 4GB (2x2GB) DDR2 

GPU: MSI 69501GB Twin Frozr III

HDD: WestDigital 500 GB CavBlue

HDD: Western Digital 160 GB

PSU: CoolerMaster RealPower  520W Modular

Case: CoolerMaster HAF912 PLUS

Prije 20-ak dana moj friend je stigao kuci iz USA i donio mi grafu MSI 69501GB Twin Frozr III http://www.amazon.com/MSI-R6950-Twin-Frozr-III/dp/tech-data/B005MR4M8M/ref=de_a_smtd koju sam narucio preko njega i i odusavljen sam njome. Nova grafa je zamijenila staru MSI ATI R4870 1GB DDR5 Copper. E sada o problemu, grafa ince radi super dok sjedim pored kompa, nemam nikakvih zamjerki (sve igre tjera jako dobro), ali kada se odvojim od kompa i isti ode u sleep i kada pokusam da koristim ponovo moj komp dobijem jedan od ova dva problema. 

Prvi problem mozete vidjeti na dvije prve slike dolje i on je u 90% slucajeva. Komp radi ali monitor je u duginim bojama dok se ne restartuje, nakon cega radi super.

Drugi problem u 10% slucajeva dobijem ovo sto se vidi na trecoj slici, kako se pomjera mis tako brise stvari iz sebe, medjutim sve i dalje radi, svaka komanda misa biva izvrsena. Problem nestaje cim se komp restartuje.

Jos jednom ponavljam problemi nestaju cim se komp restartuje i sve je super ali ovo me zaista zicira.

Komponente mi se ne pregrijavaju, izvrsio sam update ATI drivera, sve ostaje isto, jedinio sto nisam nosio novu grafu u neki drugi komp, sto planiram da uradim sutra jer drug ima potpuno novu konfiguraciju, sa slicnom grafom Gigabajt 6950 1GB.

prva slika prva slika
druga slika druga slika
treca slika treca slika
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Safe mod,makni drivere,restart u safe mod opet i nabaci cisti install.

Nesto se muce driveri ocito kad se prebacuje iz sleepa nazad.

Ako ti rade igre i sve onda si bez brige,kartica radi,samo ti se nesto kolje malo :).

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

to se isto i meni dešavalo svašta sam pokušavao al jedino reinstalacija winsa pomaže .. a i taj ekran nije ti neka sreća za tu grafu

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ocisti drivere s driver sweeper prvo u normalnom radu windowsa onda u safe modu i ponovo instaliraj drivere.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Problem sa MSI 6950 Twin Frozr III 1GB

Prijatelju ne sekiraj se! Nije do grafičke! Problem je u BIOS-u Asusovih matičnih ploča. Ako nemaš zadnji BIOS flešaj na njega i probaj da uštimaš opciju Suspend mode. Ja imam Asusovu ploču i veoma mi je poznato o čemu govoriš. Ovaj problem sam riješio veoma jednostavno...... ne koristim suspend mode!{#}

P.S. Evo link za BIOS http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5QE/#download

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 0:21 (phoenix2003).
15 godina
neaktivan

isključi sleep mode, rješen problem hahaha
ovako mislim da je problem softverski jer vidio sam oni gadgety su normalni, a deskto je u duginim bojama... hint drajveri, ako to ne uspije probaj windowse opet dignit ako nije jedno od ta dva, onda ne znam šta je... 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Samo da se zahvalim za savjet, ipak je bilo do Suspend moda, ni reinstalacija sistema, ni novi drajveri nisu pomagali. Spasili ste mi more zivaca :) Sada sve radi besprijekorno. Uzdravlje

13 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Prijatelju ne sekiraj se! Nije do grafičke! Problem je u BIOS-u Asusovih matičnih ploča. Ako nemaš zadnji BIOS flešaj na njega i probaj da uštimaš opciju Suspend mode. Ja imam Asusovu ploču i veoma mi je poznato o čemu govoriš. Ovaj problem sam riješio veoma jednostavno...... ne koristim suspend mode!{#}

covjek uci dok je ziv.

vrlo koristan savjet pa sam si ga morao arhivirati jer mi moze u buducnosti zatrebati. {#}

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
neaktivan

Slozio sam novu konfiguraciju i problem je se ponovo javio, Sa UEFI biosom nemam SUSPEND MODE nego mnogi savjetuju DISABLE PLL VOLTAGE, koji takodje nije pomogao.  Medjutim pomogao je ovaj alat http://slicksolutions.eu/mst.shtml

Cisto ako nekome bude trebalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice