Ne radi desni zvucnik na laptopu

poruka: 3
|
čitano: 4.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Ne radi desni zvucnik na laptopu

Imam lenovo N100, instalirao sam najnovije drivere za realtek high def. audio. Uz to kaj ne radi desni zvucnik nece mi prepoznat kad upiknem slusalice sto se manifestira tako da ne snizi zvuk iz ovog jednog vanjskog zvucnika koji radi nego istovremeno radi samo lijeva slusalica i lijevi zvucnik. Ako tko ima kakav savjet bio bi zahvalan do groba ;-)

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Ne radi desni zvucnik na laptopu

Prvi savjet - ako je jos pod garancijom pravac u servis jer ga ionako ne smis dirat.

U drugom slucaju, pretpostavljam da je rijec o samim kontaktima (internim) na konektoru za slusalice. Prvo sto bi ti preporucia je da konektor za slusalice odlemis, pa onda upalis komp i vidis da li ti rade normalno zvucnici. Ukoliko i dalje ne rade, trebas pratit L i R kanale do audio pojacala i vidit da li su negdi prespojeni prema masi ili +vcc sto je vec malo tezi problem ukoliko ne znas sto da trazis. Ako je upalilo sa odlemljivanjem konektora za slusalice, onda ces trebat pronac drugi jer taj ne valja ili zivit bez njega.

16 godina
neaktivan
offline
RE: Ne radi desni zvucnik na laptopu

Da li si išao u sound manager da vidiš naštimavanje zvuka po zvučnicima----dolje na task baru sličicu za zvučnik pa desni klik i tamo nađeš isprobavanje i stero pa isprobaj i naštimaj...ako tamo šteka onda je negdje drugdje problem ako su i driveri ok...i naravno onda što ti kolega savjetuje...


v_maxcpp
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice