Ne rade mi zvučnici-neobjašnjivo!

poruka: 43
|
čitano: 48.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, dakle friška instalacija Win 7 Ultimate - 64bit, jer sam mislio da će to riješiti problem, i to različita instalacija od prethodne, dakle noviji  OS s drugog medija, ali ništa, i ganc novi zvučnici Logitech X-140. To su 2.0 zvučnici.

• zvučnici su uključeni u struju i "zuje", čujem ih da su uključeni, gori lampica na njima
  • ubo sam ih iza u zeleni port
  • u device manageru nemam žutih upitnika, kaže da svi devices work properly
  • kaže da su svi driveri up to date
  • kad ubodem Logitech USB slušalice/headset u prednji USB na kompu čujem zvuk u njima sasvim normalno
  • u biosu je Enable sve što ima nešto sound u imenu
  • nije neka glupost tipa Mute all ili nešto slično

Idem izludit majke mi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ne rade mi zvučnici-neobjašnjivo!

Probaj desni klik miša na ikonu zvuka koja se nalazi u taskbaru

- klik Playback devices

- Imat ces prikazane slušalice, zvučnike i još možda pokoju stvar

- Desni klik na speakers

- set as default device

Ps. aplikacije koje reproduciraju zvuk restartiraj.

Nadam se da je pomoglo

Pantera [hr] - Bf:Bc2
17 godina
neaktivan

Nije pomoglo.

Taj dio kužim i sam, barem mislim da sam sve te notorne stvari pokušao.

{#}

15 godina
neaktivan

Bah! Imao sam isti problem prije par tjedana i izludio sto ne mogu koristiti i zvucnike i slušalice u isto vrijeme tj. moram stalno manuelno prebacivati default device.

Sorry ali ne znam kako bi ti dalje pomogao :(

Pantera [hr] - Bf:Bc2
15 godina
protjeran
Malo bezveze no dobro,dali si ih ti uštekao kako treba?
nema beda dok ima meda
17 godina
neaktivan
Fragile Dreams kaže...

Bah! Imao sam isti problem prije par tjedana i izludio sto ne mogu koristiti i zvucnike i slušalice u isto vrijeme tj. moram stalno manuelno prebacivati default device.

Eh, da barem ja imam taj problem, ali meni ne rade nikako...

@ Gmailovac

Je...uštekani su ok, struja i zeleni port iza...

15 godina
neaktivan
Posto su novi moze bit da je tvornicka greska... Imas garanciju pa ih probaj zamjenit
The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
neaktivan

Driveri možda i imaju svježi update,ali da li podržavaju win 7 64 bit?Trebaš pogledati na službenim stranicama proizvođača zvučne kartice.

Edit:Ajde molim te pogledaj da nisi slučajno stavio u svijetlo plavi utor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 9:41 (zitzko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš mi pliz reći kak' da vidim podatke i gdje da odem provjeriti.

15 godina
neaktivan

Kako se zove tvoja zvučna kartica,intergrirana na ploči jel da?.Ali pošto ti čuješ preko prednjeh usb porta onda je sve u redu sa zvukom  {#}

Edit:još jedanput provjeri da nisi slučajno stavio iza u svijetlo plavi port?

Edit2:ako imaš PCI zvučnu karticu,ali vidim nisi naveo da ju imaš, moraš u biosu zvučnu na matičnoj odjaviti

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 9:49 (zitzko).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Daj mi samo reci jesi probao uštekati zvučnike u prednji izlaz (onaj za slušalice), za koji sigurno znaš da radi.

ili uštekaj slušalice iza u zeleni (isto da se uvjeriš da zvuk i tamo izlazi iz kompa)

Znači, gdje ti je uštekano, tu prebaci default device.

ako nisi - probaj, pa javi!

Zdravac

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam isti problem sa zvukom,orusio sam sustav i dignuo novi xp proff sp3(ultimate edition by johnny),a kada odem na control panel na zvuk,nemogu nista mjenjati,probao sam instalirati drivere ali cim krenem s instalacijom komp mi se resetira!moze mala pomoc

opasno je ljubiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam stavio u svjetloplavi port i nije PCI.

16 godina
8oy5cout kaže...

kad ubodem Logitech USB slušalice/headset u prednji USB na kompu čujem zvuk u njima sasvim normalno

- USB uređaj ima svoj zasebni driver, to što radi nema nikakve veze s onboard audiom.

- mogući uzroci, nemaš instaliran driver, neispravna audio (provjerio si BIOS, nije postavka..), ... neispravni zvučnici (to testiraj npr običnim slušalicama, uključi ih u bilo koji audio priključak i driver mora reagirati ... ako se ništa ne pojavi problem je u računalu, ne u zvučnicima..)

- ili ti je pod primarni audio postavljen VGA-HDA, prebaci na zvučnu.

weasel kaže...

ja imam isti problem sa zvukom,orusio sam sustav i dignuo novi xp proff sp3(ultimate edition by johnny),a kada odem na control panel na zvuk,nemogu nista mjenjati,probao sam instalirati drivere ali cim krenem s instalacijom komp mi se resetira!moze mala pomoc

-.. i čudiš se?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

da,jer mi je windowse digno lik zna sta radi!jeli moguce da je nesto zaj**** ili sta????

opasno je ljubiti
16 godina

Pa eliminiraj tako da ukopčaš najobičnije slušalice (3.5 mm, ne USB) u taj port u koji si ukopčao zvučnike i provjeri ima li zvuka. Kad to napraviš, onda ćemo dalje..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Daj mi samo reci jesi probao uštekati zvučnike u prednji izlaz (onaj za slušalice), za koji sigurno znaš da radi.

ili uštekaj slušalice iza u zeleni (isto da se uvjeriš da zvuk i tamo izlazi iz kompa)

Znači, gdje ti je uštekano, tu prebaci default device.

ako nisi - probaj, pa javi!

Ovakva je situacija Zdravac, tvoj mi je odgovor dao ideju...

Dakle nisam ja mogao znati da predni zeleni port radi jer sam ja uštekavao u prednji USB!

Kad si ti to napisao pogledao sam naprijed i otkrio da imam i naprijed zeleni port,  za slušalice!

Uštekao sam zvučnike u prednji zeleni port za slušalice i sad rade zvučnici!

Pa kako je to moguće?

Zašto ne rade u stražnjem zelenom, koji i je za njih?

Ne veseli me baš što mi je ta žica od zvučnika sad odnaprijed ubodena permanentno, s tendencijom trajnog ostanka, ali mi je sve u svemu neizmjerno lakše, imam zvuk a ne moram slušalice stavljati!

Koji bi mogao biti razlog da iza nema zvuka?

Jel'moguće recimo da imam žicu unutra koja prespaja zvuk, odvodi ga sa stražnjeg zelenog samo na prednji zeleni pa da je u tome fora?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 12:42 (8oy5cout).
16 godina
neaktivan

dobro, bar znamo da zvučnici sigurno rade!

Mislim da je netko već predložio, ali probaj:

na desktopu dolje desno kod sata desni klik na ikonicu od zvuka (ko mali zvučnik) i odaberi playback devices.

Klikni na speakers i dolje pod "set default" odaberi "default device"!

stisni test, pa javi jel se šta popravilo

EDIT: ako imaš još kakav software instaliran za zvuk (nešto što si dobio s matičnom, zvučnicima...) - deinstaliraj to jer može samo doći do konflikta, a ništ ne pomaže.!!!

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 12:51 (Zdravac).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fragile Dreams kaže...

Znam, i mene je zivciralo, naletio sam na ovo, mozda ti pomogne, ustedi koju sekundu..{#}

U biti, programcic, kojim mozes shortcutovima na tipkovnici mijenjati default playback device..

A za topic, niti netrebas sam instaliravat drivere..win7 ti ih sam rijesi..probaj u propertiesu pogledati jel ti uključeno mute rear speaker jacks..

17 godina
neaktivan
brane47 kaže...
Fragile Dreams kaže...

Znam, i mene je zivciralo, naletio sam na ovo, mozda ti pomogne, ustedi koju sekundu..{#}

U biti, programcic, kojim mozes shortcutovima na tipkovnici mijenjati default playback device..

A za topic, niti netrebas sam instaliravat drivere..win7 ti ih sam rijesi..probaj u propertiesu pogledati jel ti uključeno mute rear speaker jacks..

Ne nađem to "mute rear speaker jacks", gdje je to?

14 godina
neaktivan
8oy5cout kaže...

Ne nađem to "mute rear speaker jacks", gdje je to?

Probaj naci u control panelu tvog softwarea za zvucnu..ja imam idt control panel, recimo..za hd realtek..

IDT IDT
[url="http://www.signaturebar.com/"][img]http://www.signaturebar.com/uploads/images/48289.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 9:20 (brane47).
17 godina

Možda još nešto možeš provjeriti - u driveru zvučne kartice isključi autodetekciju uređaja na prednjim ulazima (disable front panel jack detection ili nekako slično...). Nekad se to zna "zbuniti" pa detektira nepostojeći uređaj i isključi stražnje izlaze.

KaeR
17 godina
neaktivan

jbg ja to ne nađem, jel ja to možda nemam, taj software za zvučnu...?

14 godina
neaktivan

aj napisi koju maticnu imas..model i proizvodac

[url="http://www.signaturebar.com/"][img]http://www.signaturebar.com/uploads/images/48289.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8oy5cout kaže...

Pozdrav, dakle friška instalacija Win 7 Ultimate - 64bit, jer sam mislio da će to riješiti problem, i to različita instalacija od prethodne, dakle noviji  OS s drugog medija, ali ništa, i ganc novi zvučnici Logitech X-140. To su 2.0 zvučnici.

• zvučnici su uključeni u struju i "zuje", čujem ih da su uključeni, gori lampica na njima
  • ubo sam ih iza u zeleni port
  • u device manageru nemam žutih upitnika, kaže da svi devices work properly
  • kaže da su svi driveri up to date
  • kad ubodem Logitech USB slušalice/headset u prednji USB na kompu čujem zvuk u njima sasvim normalno
  • u biosu je Enable sve što ima nešto sound u imenu
  • nije neka glupost tipa Mute all ili nešto slično

Idem izludit majke mi.

Teorija zavjere.

Kontaktiraj Davida Ickea.

17 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Brane, pa jel ne piše u "Moj PC"?

17 godina
brane47 kaže...

Gigabyte GA-MA770-UD3  {#}

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
17 godina
neaktivan
ch33ta kaže...
brane47 kaže...

Gigabyte GA-MA770-UD3  {#}

Zašt'se smiješ, jel'to kanta?

{#}

14 godina
neaktivan
8oy5cout kaže...

Brane, pa jel ne piše u "Moj PC"?

Sry, moja greska, rano je jutro i zurim..

Deinstaliraj sve drivere od zvucne ako ih ima, u device manageru i control panelu, instaliraj ovo, ako vec nisi..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 9:35 (brane47).
17 godina

Jedno pitanje koje nitko nije postavil... Si skinul audio driver sa Gigabyte-ove stranice i instaliral ga??? Buduci da si reko da nemas control Panel od zvucne, pa pretpostavljam da koristis defaultne drivere od Win7...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#dl

A i ovi driveri koji dolaze na CD-u znaju bit zastrajeli, pogotovo zato jer ti maticna nije tak nova, a imas 64-bitne Win7...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice