Monitor ne daje sliku sa novom grafičkom

poruka: 5
|
čitano: 3.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Monitor ne daje sliku sa novom grafičkom

Imam monitor Samsung SyncMaster 710n, 17'.

Prije dva dana sam kupio rabljenu grafičku, Sapphire radeon HD 3450 AGP 512 MB.

Na monitoru imam samo VGA priključak, a na novoj grafi su HDMI i DVI priključci. S njom sam dobio i VGA-DVI pretvarač.

Kad sam sve spojio, nakon paljenja kompa se umjesto uobičajenog zvuka iz matične čuo duži i viši zvuk, a na monitoru nije bilo slike, samo je led-ica blinkala kao kad je monitor upaljen, a PC nije. Kad pritisnem menu, samo se nakratko pojavi "signal good", a slike nigdje.

Prvo sam posumnjao u pretvarač, jer je ventilator na grafi radio, pa mislim da nije do nje.

U staru grafu (Radeon 7500 - ima i VGA i DVI) sam utikao pretvarač, i ponovno nije bilo slike.

Danas sam kupio novi pretvarač, prvo ga isprobao na staroj grafi, radi, slika puno bolja nego na VGA priključku.

Stavim novu grafu, upalim komp, i opet nema slike.

Dakle u čemu je problem?

Znam da bi prvo trebao provjeriti radi li grafička, al trenutno nemam gdje, pa dajte još neke prijedloge.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Monitor ne daje sliku sa novom grafičkom
McSimon kaže...

Imam monitor Samsung SyncMaster 710n, 17'.

Prije dva dana sam kupio rabljenu grafičku, Sapphire radeon HD 3450 AGP 512 MB.

Na monitoru imam samo VGA priključak, a na novoj grafi su HDMI i DVI priključci. S njom sam dobio i VGA-DVI pretvarač.

Kad sam sve spojio, nakon paljenja kompa se umjesto uobičajenog zvuka iz matične čuo duži i viši zvuk, a na monitoru nije bilo slike, samo je led-ica blinkala kao kad je monitor upaljen, a PC nije. Kad pritisnem menu, samo se nakratko pojavi "signal good", a slike nigdje.

Prvo sam posumnjao u pretvarač, jer je ventilator na grafi radio, pa mislim da nije do nje.

U staru grafu (Radeon 7500 - ima i VGA i DVI) sam utikao pretvarač, i ponovno nije bilo slike.

Danas sam kupio novi pretvarač, prvo ga isprobao na staroj grafi, radi, slika puno bolja nego na VGA priključku.

Stavim novu grafu, upalim komp, i opet nema slike.

Dakle u čemu je problem?

Znam da bi prvo trebao provjeriti radi li grafička, al trenutno nemam gdje, pa dajte još neke prijedloge.

-jedan od problema je u 'novoj grafi', drugi problem je u razumjevanju.

Stara radi, nova ne. -zaključak?

Uz problem, ako je stara VGA 7500tica, to je prastari AGP, vrlo lako je problem u ploči-MBO tj AGPu. Za novije bi AGP morao biti v.2.0. -to je odgovor na onaj neobičan zvuk.

btw., 'puno bolja slika'?... tad imaš jedn od onih specijalnih adaptera, tzv. čudotvorni adapter.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

AGP slot je 4X/8X.

"btw., 'puno bolja slika'?... tad imaš jedn od onih specijalnih adaptera, tzv. čudotvorni adapter." <-- sarkazam?

17 godina
neaktivan
McSimon kaže...

AGP slot je 4X/8X.

"btw., 'puno bolja slika'?... tad imaš jedn od onih specijalnih adaptera, tzv. čudotvorni adapter." <-- sarkazam?

Ako podrzava 8X onda je verzija 3.0 tako da nije do toga.

Slika ti objektivno ne moze biti bolja jer ako spajas monitor na DVI prikljucak preko DVI->VGA adaptera je de-facto isto kao da si spojio na VGA prikljucak.

Mozda jednostavno nisi karticu dobro utaknuo u slot , ako je dobro utisnes unutra i dalje ne radi onda je vjerovatno neispravna graficka.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan

Slika je dosta svijetlija.

Prije sam mislio da je do monitora, al evo sad s ovim pretvaračem je bolja. Go figure

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice