Intenzivno zamrzivanje kompa uz 'novu' grafičku

poruka: 8
|
čitano: 2.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle ovako, na smeću od kompa iam integralnu grafulju, pa sam uzeo drugu iz starog kompa (radeon 9200 se) i zbriso stari driver, disejblo integralnu, ugasio komp, isteko iz napajanja, stavio grafu, dignuo win, inst novi driver (skinut s neta, amd stranica) i sve izgleda lijepo - dok ne počnem npr igrat cityville na fejsu (xD) ili pokrenem red alert 2 (vječna igrica), mafia itd - tad se komp smrzne i moram ga resetirat na gumb. Probo sam doslovno 5-6 puta reinstalirat drivet, istekat ga, provjerio zice, pocistio prasinu, bla bla bla.. nista ne pomaze.. Kad istekam grafu i prebacim se na integriranu, inst driver za nju sve super, nema stekanja, samo kaj s tim nemrem pogledat south park na netu bez da mi slika ne steka, ili npr normalno surfat jer je sve usporeno.. probam ustekat radeon 9550 i inst driver i opet steka, vratim se na integralnu i opet sve oke.. i oke, mislim si - možda nisu kompatibilni grafulja i maticna - al kak je do sad 3 mjeseca radio bez stekanja?! ugl da ne duljim, dole je moja konfa (mizerna) pa ak imate kakav savjet slobodno recite.. i da - noob sam 1/3 xD

maticna - intel celeron D 331, 2666MHz (20x133)

chipset na MB - VIA P4M800 Pro

sistemska memorija - 1024 MB

tip bios-a  - Award (04/04/07)

grafika - radeon 9200 series - secondary (64 MB)

- radeon 9200 series (64 MB)

3d akceleratorski cip - ati radeon 9200 se (RV280)

monitor - plug and play monitor, (NoBD) (710NH3CY04911)

zvucna - VIA AC'97 Enhanced audio controller

mislim da je to ono bitno (everest)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intenzivno zamrzivanje kompa uz 'novu' grafičk

Probaj instalirati windowse ponovo, i prije instalacije VGA drivera (iako će Win instalirati generički driver za 9200) instaliraj drivere za MBO (VIA Hyperion - tu se nalazi i viaagp driver).  Nakon toga instaliraj driver za VGA sa AMD-ove stranice.

14 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Probaj instalirati windowse ponovo, i prije instalacije VGA drivera (iako će Win instalirati generički driver za 9200) instaliraj drivere za MBO (VIA Hyperion - tu se nalazi i viaagp driver).  Nakon toga instaliraj driver za VGA sa AMD-ove stranice.

oke, puno hvala, probat cu dns predvecer kad se vratim iz citya.. mozes mi sam rec ovaj step 4 kaj da izaberem posto ne pise moj model  ( VIA/S3G UniChrome Pro IGP ), il spada pod neku od one zadnje 3? O_o

P.S. step 1 - Mic Windows, step 2 - XP, step 3 - integrated, step 4 - ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 12:59 (P3ks33).
14 godina
neaktivan

noup, sve po starom :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pogledaj prvo u BIOSU- trebao bi imati neke postavke vezane uz AGP, nešto kao FastWrite i mogućnost smanjivanja sa AGP8x na AGP4x, ne sjećam se više točno kako se zovu opcije. Isključi FastWrite i smanji na AGP4x. Tek onda instaliraj XP sa SP3... drajvere ne skidaj najnovije nego skini Omega drivere za tu karticu i onda bi trebalo raditi. Provjeri i hladnjak na grafičkoj je li vruć na dodir, vrti li se ventilator ako ga ima. koje je napajanje u kompu i koliko je staro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TomGun kaže...

Pogledaj prvo u BIOSU- trebao bi imati neke postavke vezane uz AGP, nešto kao FastWrite i mogućnost smanjivanja sa AGP8x na AGP4x, ne sjećam se više točno kako se zovu opcije. Isključi FastWrite i smanji na AGP4x. Tek onda instaliraj XP sa SP3... drajvere ne skidaj najnovije nego skini Omega drivere za tu karticu i onda bi trebalo raditi. Provjeri i hladnjak na grafičkoj je li vruć na dodir, vrti li se ventilator ako ga ima. koje je napajanje u kompu i koliko je staro?

budem pogledo u BIOS-u pa cu podesit.. XP SP3 sam jucer inst {#}... gragicka nema svoj ventilator i cim je ustekam i upalim komp, zagrije se na nekih reko bi 50 stupnjeva (mogu je drzat u ruci, al je vruca xD) ..

Power Management Properties :

Current Power Source  -  AC Line
Battery Status   - No Battery
Full Battery Lifetime    -Unknown
Remaining Battery Lifetime  -  Unknown

tnx

edit :

napajanje je staro ko i cijeli komp, 3-5 godina.. ja sam ga dobio tek nedavo pa nisam ziher, al mislim da je 2007

smanjio sam agp na 4x, fastwrite je bio iskljucen.. sutra cu isponova inst XP SP3 s omega driverom (pls ak ti nije bed da mi posaljes link za driver)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 19:21 (P3ks33).
14 godina
neaktivan

evo probo sam veceras ponovno inst XP i iskljucio sam prije instalacije fastwrite, stavio na 4x, inst SP3 i opet isto sranje... {#}

edit : stavio sam omega driver

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 23:46 (P3ks33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel ima jos netko nekakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: