Crko kompjuter... djelomicno

poruka: 12
|
čitano: 3.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ne radi zvuk

Ne znam da li ovo spada u hardverske ili softverske probleme, ali mi vuce na hardver...

Uglavnom, bio sam na kompu normalno ko i svaki dan i odjednom mi se zacrnio monitor i prestao raditi komp. Resetirao sam ga, prvo je imao neke okomite crte po sebi, onda su se pojavile velike zelene tocke po ekranu, pa kad je dosao do onoga "Windows is starting up" su se ponovo pojavile te crte i kad je trebao uci u windowse, nije usao nego se pojavila mreza nekih bjelih tocaka na ekranu i na tom je stao. Pokusao sam ga ugasiti s alt+F4, ali nisam uspio, tako da pretpostavljam da bas nije radio komp, a ne da je problem u prikazu slike.

Onda sam usao u safe mode, i tu radi manje-vise normalno (ovo pisem iz sm). Jedino sto primjecujem su neke zelene tockice na ekranu (nisu random nabacane, nega bas mreza njih po cijelom ekranu).

Nije problem u monitoru (monitor je ujedno i tv, a tv normalno radi), a zamjenio sam i VGA kabel, nije ni u njemu problem.

Najcudnije mi je ovo sto radi u safe mode, a nece normalno

Jel zna netko u cemu bi mogao biti problem?

Zamolio bih sto prije odgovore, ako je moguce, jer je petak pa ako mi ne mozete ovako pomoci, da ga brzo odnesem tamo gdje sam ga kupio da ga pregledaju da ne moram cekati cijeli vikend

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 17:24 (macgyver).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zaboravio sam reci, imam XP, komp je star oko 3 i pol godine, graficka je nVidia 7900GS, core 2 duo 2.14 GHz, hard diskovi su ok (sve vidim u safe mode)...  ne znam dal ima jos nesta bitno sta nisam spomenuo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da je graficka otisla.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Crko kompjuter... djelomicno
Graficka ti je blizu smrti...

Glavno Safe Mode ti ne rabi ni 5% graficke, niti ikakve njene napredne funkcije, zato ti jos uspjeva...

prebaci na integriranu graficku dok ne nabavis novu...
In Control
17 godina

i ja mislim da je grafa otisla u bananu,tocnije memorija.A da se uvjeris 100%,probaj stavit drugu grafu u svoj komp :)

Žac

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Da, mislim da ste u pravu, malo sam googlao pa sam nasao jednog lika koji isto ima te tockice, i njemu je crkla graficka...

Njemu su preporucili da je skenira s ATItool, to sam i ja probao ali nece, vjerojatno zato sto sam u sm

Sad jos jedno glupo pitanje, kako da prebacim na integriranu? Jel dosta da VGA kabel ustekam u onaj utor na maticnoj ili moram nesto na kompu rekonfigurirat?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da... samo prebaci kabl... i trebalo bi biti ok...

Win ce sam probati naci drivere...
In Control
15 godina
neaktivan

Da ustekaj kabel, i u biosu ako se ne varam stavi enabled na itegriranu.

17 godina
neaktivan

Evo ponovo mene, pitat cu ovdje da ne otvaram novu temu...

Kupio sam Radeon 5450 i instalirao Windowse 7 kako bih mogao igrati DX11 igre... Ali sad mi ne radi zvuk. Ova graficka ima neki HDMI audio output i to kao radi, sve je normalno, osim sto nema zvuka. HDMI sam ustekao iz graficke u monitor. A audio kartica na maticnoj mi ne radi jer bih trebao instalirati drivere, a driveri su samo za XP i Vistu. Nasao sam i neke drivere za sedmicu, ali u svi linkovi mrtvi i ne mogu ih downloadati... Maticna mi je DFI Infinity P965

I jos jedan problem, monitor ne mogu spojiti preko HDMIja nego samo preko VGA kabela (kad je samo HDMI, nema slike)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Evo ponovo mene, pitat cu ovdje da ne otvaram novu temu...

Kupio sam Radeon 5450 i instalirao Windowse 7 kako bih mogao igrati DX11 igre... Ali sad mi ne radi zvuk. Ova graficka ima neki HDMI audio output i to kao radi, sve je normalno, osim sto nema zvuka. HDMI sam ustekao iz graficke u monitor. A audio kartica na maticnoj mi ne radi jer bih trebao instalirati drivere, a driveri su samo za XP i Vistu. Nasao sam i neke drivere za sedmicu, ali u svi linkovi mrtvi i ne mogu ih downloadati... Maticna mi je DFI Infinity P965

I jos jedan problem, monitor ne mogu spojiti preko HDMIja nego samo preko VGA kabela (kad je samo HDMI, nema slike)

igrat s ovom grafom igre na dx11 ? lol.

Inače skini si službeno sa ATI-eve stranice najnovije drivere za tu seriju...

Dompa
17 godina
neaktivan

LINK ZA DRIVERE

Eto ti za zvucnu driveri za WIN 7...

In Control
15 godina
neaktivan
RE: Ne radi zvuk

Prebaci na zvučnu u default audio device

1