Bios Greska

poruka: 8
|
čitano: 1.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Bad bios? Tj neznam iskreno

Znaci sve se to počelo događati prije 2 tjedna pokrenem neku igru nakon par min igranja komp dobi crnu sliku i krepa,te nakon sveg tog 

sad opće nemogu bootat winse da mi se komp ne restarta,bios je totalno drukčiji (slika dolje),nakon 2 flasha opet isto,dok reinstaliram winse komp radi desetak minuta opet sve isto,promjenio bateriju,clearo cmos,ma sve sve,RAM sve,Linux nemogu instalirati opće crna slika,zbilja neznam šta je,ajde hvala na pomoći:)

ga-ma770t-ud3 

amd phenom x4 965 be

kingston hyperx 1333mhz 8gb

hd 6850 1gb

wd 320 gb x2

i da crne točkice na slici dual biosa(slika)

BlazIII Mi je BF3 nick
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bios Greska

Evo slika

BlazIII Mi je BF3 nick
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Bios Greska

Ništ se ne vidi na prvoj slici. Slikaj iz malo veće udaljenosti jer ti mobitel ne može na tako blizu isfokusirati, pa obreži slku.

14 godina
neaktivan

Ma sa tabletom slikam

BlazIII Mi je BF3 nick
17 godina
moderator

Ovaj tekst od BIOS-a ti je uvijek takav (s krivim slovima)? Ili je flashanje nije prošlo, ili ti je memorija defektna ili ti nešto nije u redu s procesorom. Ili ti je matična defektna. Ne znam baš kako ćeš dijagnosticirati problem ako ne zamijeniš ploču.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 16:10 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Jedno jutro mi je se takav upalio,i poslje flasha isto tako,ima dual bios pa mi nije jasno

BlazIII Mi je BF3 nick
17 godina
moderator

A gle - kriva slova znače da se u memoriji nalaze kriva slova, krivi podaci. A do te "korupcije" u memoriji dolazi ili zato jer je memorija defektna, jer radi na krivim postavkama, jer ima neodgovarajući napon, jer je procesor defektan, jer negdje ima slabi kontakt (bilo procesor, bilo memorijski moduli), jer možda nešto ne štima s čipsetom matične ploče ili jer je jednostavno BIOS oštećen. Ako staviš drugu ploču sa svim ovim istim komponentama onda ćeš znati je li uzrok stara matična ploča (ako bi s novom sve dobro radilo) ili je uzrok neka komponenta. Traženje uzroka hardverskog problema u konačnici se u pravilu svede na (privremeno) mijenjanje komponenti kako bi se eliminirale one komponente za koje utvrdiš da su posve ispravne. Ako ti ne znaš da ti je matična ploča ispravna, kako ćeš dalje? A da ti je ispravna, možeš provjeriti samo tako da umjesto nje staviš drugu.

14 godina
neaktivan
Bios Greska

Hvala na pomoći zamjenit ću ploču drugom,pa ćemo vidjet.

BlazIII Mi je BF3 nick
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice