Dakle, radi se o gore navedeoj novoj grafi koju sam kupio neki dan. Do tada sam imao GeForce 6600 128 MB koju sam deinstalirao i pocistio sa DriverSweeperom svo "smece" koje je ostalo.
Cim sam novu grafu ustekao u maticnu plocu i pokrenuo racunalo, sve je bilo ok negdje do Welcome screena. Tada je monitor je izgubio signal i izgubio sliku. Windowsi se bootaju, sve 5, cak cujem i Startup sound, ali nema slike - monitor ode u standby.
Probao sam nekoliko stvari:
- Nakon informiranja po raznoraznim forumima, saznao sam da bi update BIOSa mogao pomoci. Pomogao je, ali ne u potpunosti. Sada je sve u redu, ali kada pokrenem neku igru i kada se graficka kartica optereti, ekran pocinje random gubiti signal i nestaje slika. Tek kad izadem iz igrice, onda se vrati u normalu.
- Mislio sam da je mozda problem u operativnom sustavu (XP) pa sam pokusao instalirati Windows 7, ali cim se DVD pocne bootat, monitor opet gubi signal. Znaci nemogu ni drugi OS instalirati ako je nova grafa ustekana.
- Procitao sam negdje na netu da je mozda problem u preslabom napajanju koje mi je 400W pa sam pocupao DVD, floppy i dodatni disk, al opet ista stvar.
- Probao sam i sa starijim verzijama drivera koje sam instalirao i u "normalnim" Windowsima i u Safe modeu i u VGA modeu. 0 bodova..
Osobno, mislim da nije problem u driverima odnosno softwareu jer su se simptomi poceli pojavljivati cim sam prvi put ustekao grafu. Mozda je grafa neispravna?
Eto, to je ukratkoto, probao sam sve sto znam i vec sam lud. Ovim putem bih molio nekog za neki hint odnosno savjet pa da to konacno uspijem sloziti.
Ostatak konfe:
MBO: Gigabyte M720-US3
CPU: AMD athlon 2 x2 250, 3 Ghz
Memorija: 1GB DDR2
Display: LG Flatron L1918S 19"
Hvala!