AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijavanje zaključana tema

poruka: 45
|
čitano: 10.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijavanje

Bok!

Evo neznam u cemu je problem ali ja imam AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition radi na 2.6MHz i recimo naprimjer sada igram DiRT2 i racunalo mi pocne da pisci ono ja sad gledam sta je to kad ja izadem iz igre ono prestane pogledam temperature na gadgetu i vidim da mi je procesorova temperatura na skoro 80 celzijevih prije mi se cak i ugasio bez tog irtantnog piscanja. No kad sam kupio novi cooler (Cool 'n' Quiet) odtada pisci. Imam maticnu: Gygabite X10 (Nemogu se sjetit sada tocno) ali mi se pregrijava samo kad igram igre neke ove zahtijevnije kada igram GTA SA ponek samo zna ali onda ja samo ga malo pomaknem (kuciste je otvoreno) da dobije nekakvi protok zraka i onda je u redu ali ove zahtijevnije ne pomaze. Pa ako znate zbog cega se ovo dogada ako mi mozete pomoc molio bih vas da odgovorite.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijava
jopas kaže...

Bok!

Evo neznam u cemu je problem ali ja imam AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition radi na 2.6MHz i recimo naprimjer sada igram DiRT2 i racunalo mi pocne da pisci ono ja sad gledam sta je to kad ja izadem iz igre ono prestane pogledam temperature na gadgetu i vidim da mi je procesorova temperatura na skoro 80 celzijevih prije mi se cak i ugasio bez tog irtantnog piscanja. No kad sam kupio novi cooler (Cool 'n' Quiet) odtada pisci. Imam maticnu: Gygabite X10 (Nemogu se sjetit sada tocno) ali mi se pregrijava samo kad igram igre neke ove zahtijevnije kada igram GTA SA ponek samo zna ali onda ja samo ga malo pomaknem (kuciste je otvoreno) da dobije nekakvi protok zraka i onda je u redu ali ove zahtijevnije ne pomaze. Pa ako znate zbog cega se ovo dogada ako mi mozete pomoc molio bih vas da odgovorite.

Hvala unaprijed!

Koji to imas hladnjak na tom procesoru, kaj si kupil zapravo navedi tocan model vjerojatno ga nisi dobro montiral pa ti se pregrijava.Cool

15 godina
neaktivan

Maticna: Gygabite GA-MA78FM-S2H

Cooler: Mugen 2

Sve je montirano ispravno u servisu i prije nisam imao problema osim sto mi se gasio ali se tada pregrijavao radi loseg coolera

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijava
jopas kaže...

Maticna: Gygabite GA-MA78FM-S2H

Cooler: Mugen 2

Sve je montirano ispravno u servisu i prije nisam imao problema osim sto mi se gasio ali se tada pregrijavao radi loseg coolera

Onda te muci graficka kartica, ili maticna ploca ili napajanje to moze uzrokovat pistanje pod opterecenjem. Mugen 2 nema kaj pištat, cist sumnjam da je to problem pa i kad se vrti njegov hladnjak na najvišim okretajima to lako moš i vizualno provjerit i cut ali to nije pištanje sigurno. Stavi iza na kuciste barem jedan 12cm ventilator, da ti izvlaci topli zrak van iz kucišta a ne da ti bude ono otvoreno tak se to ne radi. Uzmi ovaj dole S model jer je tisi nije skup i odlicno je rjesenje sigurno.Cool

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.908.103

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 18:31 (rambox).
15 godina
neaktivan

Imam ja jedan ventilator iza na kucistu neznam tocno kolko je moram da provjerim nego to ne pomaze i dalje pisci

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze bit da je napajanje jer je od 500W a mislim sad moju konfiguraciju je izdrzao dok nisam kupio mugen 2 a sad otkad sam ga kupio za***ava a mislim jos grafa ATI Radeon 3750 HD pa onda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam isti procesor i hladnjak Artic coller "Freezer Pro 7 Rev.2",promjenio sam pastu,i kad samo čisto surfam i čitam novine,sve je ok.

Ako krenem igrati online igricu World of Tanks ili na fejsu Castlewill,temperatura procesora skoći preko 80 stupnjeva i računalo mi se ugasi.

Matična je GA M56S-SA,a grafička GeForce 8800.

Šta da radim? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda nisi dobro hladnjak pričvrstio

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

zajebi sve to do sada

kada temepratura po senzoru bude 80 stupnjeva primi rebrasto hladilo od procesora rukom sa strane nakratko (kao da primaš bocu)

i reci da li je hladilo vruće na dodir ili toplo?

ako je vruće,cooler  ne leži dobro na procesoru, ako je topal onda je senzor temperature neispravan

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 15:45 (Ziga).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijava

Ovako, kad si zadnji put prominija termovodljivu pastu na procesoru, ispuva prašinu sa hladnjaka procesora i kad si istu uklonija sa matične ploče i ostalih komponenti u kučištu??? I poslušaj poštovane forumaše koji su ti u ranijim komentarima napomenili i ja sad to još jedanput ponavljan, pogledaj kako ti stoji hladnjak na procesoru i popipaj ga jel  vruć ili mlak....pazi na prste, ne zaboravi da ti ruke moraju bit suve.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 16:47 (Maksimus).
13 godina
jopas kaže...

Bok!

Evo neznam u cemu je problem ali ja imam AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition radi na 2.6GHz i recimo naprimjer sada igram DiRT2 i racunalo mi pocne da pisci ono ja sad gledam sta je to kad ja izadem iz igre ono prestane pogledam temperature na gadgetu i vidim da mi je procesorova temperatura na skoro 80 celzijevih prije mi se cak i ugasio bez tog irtantnog piscanja. No kad sam kupio novi cooler (Cool 'n' Quiet) odtada pisci. Imam maticnu: Gygabite X10 (Nemogu se sjetit sada tocno) ali mi se pregrijava samo kad igram igre neke ove zahtijevnije kada igram GTA SA ponek samo zna ali onda ja samo ga malo pomaknem (kuciste je otvoreno) da dobije nekakvi protok zraka i onda je u redu ali ove zahtijevnije ne pomaze. Pa ako znate zbog cega se ovo dogada ako mi mozete pomoc molio bih vas da odgovorite.

Hvala unaprijed!

There i fixed it ;)

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
12 godina
neaktivan

pozdrav

zamolio bih nekog da mi pomogne :)

imam problem sa pregrijavanjem procesora.kod samo surfanja temp. je ok,ali kad krenem igrati neku igricu temp. skoči u kratko vremenu i ugasi mi se komp....komp je čist kao apoteka.pastu sam promjenio u zadnjih 2 mjeseca 10-tak puta(probao sam dvije različite da ne bi mislio  da nije stara). mjenjao sam i hladnjak.stavljao dodatne ventilatore,ali uvijek isto.kad mi se ugasi od pregrijavanja pipnem hladnjak i nije vruč ni dole skorz kod procesora nego je topao.kad stavim pastu radi mi par dana kao novi i onda opet ispočetka sve :((

ovako da odmah najavim da nisam neki znalac za pc

http://prntscr.com/1a0hh1

zahvaljujem unaprijed ☺

0 0 hvala 0
15 godina

Jesi siguran da dobro staviš hladnjak?
I ove temperature su ok, pretpostavljam da su to idle? 

HTC 8X :)
13 godina
neaktivan

Ja imam 6000+,i temp su mi u idle 40°,a pod opt. ne prelaze preko 58°.Isključi cool`n`quiet u biosu,ako imaš uključen,pa onda vidi(bar dok par sati opt. pc).A što se tiče paste,več opče poznato(sve dobro očistiti),stisnuti iz tube pastu količine zrna riže, fixirati cooler i pustiti da on sam razmaže pastu,ne prstima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

je to su temp. idle.dobro sam postavio hladnjak...kad stavim malo paste(zrno riže) bude mi komp ok, dan-dva,a kad stavim više paste i razmažem bude mi par dana dobra temp...temp. mi skoči kad npr. igram neku bez veze igru na facebook-u,a da ne govorim o pes 2013 ili euro truck simulator.nisam siguran dalji je možda senzor u pitanju pa da krivo očitava 

15 godina

Provjeri u BIOS-u koja ti je postavljena temp. proca za gasenje kompa ! Ako ti je npr. namjestena na 55 C , kada procesor dosegne tu temp. komp ce se ugasiti radi preventive !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Skini programčić "coreTemp 1.0 RC4",pokreni i podesi.Imaš pod opcijom "overheat protection",podesi.Taj bi program trebao prikazivati realne temp jezgri.

-za tvoj proc je max temp 72°,pa stoga slobodno postavi za "overheat pro" tu vrijednost,podesi da te upozori ili da se auto ugasi za 5-6 sek.,kako želiš,mada proc ionako ima "svoju" zaštitu i sam se ugasi,ali tek sa znatno večom temp

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 13:24 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

na 87 je

12 godina
neaktivan

imam taj program coreTemp

12 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

Malo je visoka,mada može proc raditi na tim temp par godina,ali pošto se gasi comp,nije dobro.Nešto ne štima.Kako to da su temp tako visoke,a  vent vrti na procu od 4600rpm,još je k tome 65W,znači 1,25V/1,35V,a kod mene vent 2200rpm(no name),a 125W proc,1,4V,hm?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 14:31 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

lukabo

podigao sam ventilatore na max preko speed fana.jel misliš da je možda problem u voltaži?išao sam bios na default i vadio bateriju neki dan.stvarno nema šta nisam pokušao ono što je meni poznato,ali opet ponavljam nisam neki znalac.neki dan sam pitao kolegu o tom problemu i on mi tvrdi da su senzori otišli,al opet ne vidim neke logike.ako su oni otišli mislim da bi onda stalno trebao krivo očitavati temp.,a kad stavim pastu radi mi par dana bez greške

16 godina
neaktivan

miriši na gubljenje kontakta negdje a sada probaj preštekati sve kablove od napajanja ako nema rezultata onda je matična (neki vod u prekidu ponekad) kada ju malo opteretiš (malo savineš) kod mjenjanja paste onda radi ali sad je pitanje gdje što saviti ili nešto podmetnuti da stalno radi.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

spojka

probao sam i drugo napajanje(550) ista stvar,e sad ovo drugo što si napisao..hladnjak nema lufta kad ga pričvrstim na procesor jedva da ga mogu malo pomaknuti lijevo-desno

16 godina
neaktivan

a nema druge onda matična ima negdje grešku nešto je u prekidu a klimanje ljevo, desno tj. zakretanje hladnjaka je normalno.

Nažalost najprije si gotov da skupiš lovu i kupiti novi komp ili samo matičnu jer od ovakvih krpanja nema ništa a dok ovaj radi koliko radi neka gura.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavi ti dva zrna graha pase i nabodi taj cooler i bit ce ok...inace te serije procesora znale su doci sa malo konkavnom povrsinom i tu taj fazon previse paste ne lezi, znaci premalo paste i dok jos stavis cooler malo ljevo desno pomjeris ostane zracni jastuk pod rashladnom povrsinom...samo stavi malo vise paste i dobro ga utegni i bit ce ok, i jos nesto, onaj stock cooler od amd x2 6000+ sto dodje sa toplovodnim cjevima, ima gresku na sebi, tj na am2 i am2+ soketu kada se pritegne kvacicom jedna od toplotnih cijevi nasloni se na plastiku oko procesora i neda da cooler nalegne do kraja..;) provjeri i probaj...pozzz

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

mejt,nemam grah.jel može grašak smrznuti?

15 godina

Mislio je da istisneš paste veličine zrna graha, a ne grah da staviš. {#}

HTC 8X :)
15 godina
protjeran

Zrno graha je veliko - to je količina dovoljna a 3 procesora.

Dovoljna količina je veličina kuhane riže.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice