Ovako pronasao sam nekoliko tema na ovom forumu slicnih mojoj ali ni na jednu nije dan pravi odgovor... evo moje pitanja nadam se maloj pomoći.
kupio sam komp prije nekih 10 dana i sve je radilo savrseno do prije 3 dana. Slika mi se zamrznula u pola surfanja po netu i morao sam resetirat komp.. prilikom paljenja izbaci gore navedenu gresku... Komp nisam mogao pokrenuti skroz dok ga nisam iskljucio iz struje i ponovo ukljucio. nakon toga ponovo je sve radilo ali nakon nekog vremena ista poteskoca... pokusao sam rusiti sustav formatirati diskove i postavljati win xp pa ponovo win 7 ali poteskoca se i dalje pojavljivala i to sve ucestalije. danas sam postavio win 7 i sve je super radilo no nedugo nakon sto sam spojio prenosni hdd ponovo se slika zamrznula. nevjerujem da je radi prenosnog jer nakon sto sam ga iskljucio i dalje se cesto slika zamrzavala i izbacivala ista greska. HDD sam ocito sa HDtune i po njemu je sve ok. stvarno neznam di je greska, nebih nosio komp na servirs jer mi ga sigorno nece vratit cjelo ljeto a tek sam ga dobio. evo opis racunala, nadam se da cu dobit koji pametan savjet.
procesor: amd athlon II x4 630 box, s. am3, 2.8 ghz
memorija: pc-10600, 2 gb, g. skill ddr3 1333mhz
tvrdi disk: 640.0 gb western digital caviar blue, sata, 16mb, 7200 okr/min
napajanje: 550 w, lc power silent giant green power, atx2 v2.2, 140mm vent.
graficka : pci-e xfx ati radeon hd 5770, 1gb ddr5, hdmi, dp, dual dvi, hdtv maticna: asrock m3a770de,amd 770 / sb710, ddr3, s-ata,raid, g-lan, crossfire, pci-e, 2xesata,atx, s. am3