''a disc read error occurred''

poruka: 16
|
čitano: 5.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako pronasao sam nekoliko tema na ovom forumu slicnih mojoj ali ni na jednu nije dan pravi odgovor... evo moje pitanja nadam se maloj pomoći.

kupio sam komp  prije nekih 10 dana  i sve je radilo savrseno do prije 3 dana. Slika mi se zamrznula u pola surfanja po netu i morao sam resetirat komp.. prilikom paljenja izbaci gore navedenu gresku... Komp nisam mogao pokrenuti skroz dok ga nisam iskljucio iz struje i ponovo ukljucio. nakon toga ponovo je sve radilo ali nakon nekog vremena ista poteskoca... pokusao sam rusiti sustav formatirati diskove i postavljati win xp pa ponovo win 7 ali poteskoca se i dalje pojavljivala i to sve ucestalije. danas sam postavio win 7 i sve je super radilo no nedugo nakon sto sam spojio prenosni hdd ponovo se slika zamrznula. nevjerujem da je radi prenosnog jer nakon sto sam ga iskljucio i dalje se cesto slika zamrzavala i izbacivala ista greska. HDD sam ocito sa HDtune i po njemu je sve ok. stvarno neznam di je greska, nebih nosio komp na servirs jer mi ga sigorno nece vratit cjelo ljeto a tek sam ga dobio. evo opis racunala, nadam se da cu dobit koji pametan savjet.

procesor: amd athlon II x4 630 box, s. am3, 2.8 ghz
memorija: pc-10600, 2 gb, g. skill ddr3 1333mhz
tvrdi disk: 640.0 gb western digital caviar blue, sata, 16mb, 7200 okr/min
napajanje: 550 w, lc power silent giant green power, atx2 v2.2, 140mm vent.
graficka : pci-e xfx ati radeon hd 5770, 1gb ddr5, hdmi, dp, dual dvi, hdtv maticna: asrock m3a770de,amd 770 / sb710, ddr3, s-ata,raid, g-lan, crossfire, pci-e, 2xesata,atx, s. am3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: ''a disc read error occurred''

Nije zbog prijenosnog harda, već onog u kompu. Brzo backup dok još radi i kupi novi.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan

komp si sastavljao sam ili? do zamrzavanja često dolazi zbog pregirjavanja, skini ovaj programčić, pa očitaj temperature u mirovanju i pod opterećenjem, pa postaj slike ovdje da vidimo što kaže.

16 godina
neaktivan
deadman kaže...

Nije zbog prijenosnog harda, već onog u kompu. Brzo backup dok još radi i kupi novi.

misliš da se ne ledi zbog grijanja proca npr?

16 godina
neaktivan

ma imam garanciju.. al nebih ga jos nosio pa igra mi se tek sam ga dobio :((... jel ga mogu iskljucit preko biosa i dici sustav na prenosnom... cisto da se malo izigram jer sam slobodan iducih 10 dana a onda cu se zrtvovat pa ga odnjet na popravak..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala na brzom odgovoru, ali nije pregrijavanje pratim temperaturu od samog pocetka preko pc wizarda, temperatura proca neprelazi 45 stupnjeva. jednostavno ga nest zeza sa hardom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta kaze SMART za CRC error? Ako si u mogucnosti da otvoris PC proveri SATA kablove da li su klimavi

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef
16 godina
neaktivan

sry ovo smart za crc error te nisam skuzio, a sto se tice otvaranja koma imam etiketice trgovine pa se necu igrat s tim iako je i to moguce... na netu sam vidio da se taj error krece od samog napajanja do hdd-a, ali i podudaranja 2 operativna sustava te nekih greški sa podudaranjem harda sa prenosnim ali za sad mi sve govori da je hard disko ostecen, upravo dizem xp i stalo mi je na 9%.. :///.. mozete li mi reci jeli vrijedi ova opcija sa dizanjem sustava na prenosni hdd ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Konkretno - HD Tune ima "deo" za SMART diska (to je samo-diagnostika) koji otcitava zdravlje i pretskazuje (ozbiljno!) buducnost HDD-a na osnovu podataka koji su uskladisteni u elektronici diska.

Ovo je to sto trebas traziti a vezano je (obicno) sa klimavim kablovima

UltraDMA CRC   Error Rate  treba biti 0 (nula). Ako mozes uslikati HD tune jos bolje

16 godina
neaktivan

evo polako dizem xp sada na njemu cim zavrsi stavi SS od HD tume-a.. aj samo nabrzinu jel moguce dic sustav na prenosnom harcu od 250gb napajanje i sve je preko jednog USB-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
avast4000 kaže...

evo polako dizem xp sada na njemu cim zavrsi stavi SS od HD tume-a.. aj samo nabrzinu jel moguce dic sustav na prenosnom harcu od 250gb napajanje i sve je preko jednog USB-a.

Probaj. Problemi nisu iskljuceni zbog apetita za naponom od strane eksternog diska

16 godina
neaktivan

evo napokon sam ga uspio donekle pokrenit pa sam stavio ss od hdtune-a. znaci do kablova je.. ja ga nesmijem rastavljat jer je pod garancijom iako me kopa hehe... danas ide na servis...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 10:37 (avast4000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
avast4000 kaže...

danas ide na servis...

Kada ides u servis idi sa argumentima i nemoj pametovati tamo. Argumenti su ti nepodizanje sustava i screenshotovi (stavi ih na, recimo, gmail) za vas oboje (trgovac i ti) je u obostranom interesu da stave kvalitetne kablove za disk jer HDD drugi put nece biti bas toliko "tolerantan"

Trazi da stave SATA kablove sa metalnim usicama na oba kraja. Ovakvi kablovi vec dolaze (ne svaki put) sa maticnim plocama renomiranih proizvodaca Asus, Foxconn, MSI ....

Isto tako trazi da u garantnom listu pribeleze sta su promjenili i isto tako datum prijema i datum predavanja ispravnog racunala.

Uostalom, malo OT, meni nikad nije bilo jasno zasto likovi koji prodaju PC-e stavlaju nalepnice za garanciju? Sto ce korisnik promjeniti unutra kada sve ima serijske brojeve i mogu da stave po jednu kap silikona na svaku komponentu. To nepogresivo otkriva "entuzijaste" koji vole ceprkati unutra. Ovu foru sa silikonom sa naucio u Njemacku gde je jedan trgovac, nakon sto testira PC, stavi po malo silikona (prozirnog) na mjestima gde su ucvrscene komponente i isto tako stavljao je jumper da spreci OC i sve to zalije sa silikonom koji se lako skida.
Ovako se korisniku omogucava da zuri unutra i da cisti unutrasnjost od prasine

15 godina
neaktivan

Evo da malo oživim temu. I meni se pojavila ista poruka jutros, i to iz čista mira. Disk je star pola godine. SMART pokazuje sve OK.

Evo kako se meni problem riješio sam od sebe:

Nekoliko puta sam restartao PC dok mi se nije pojavila poruka od Win7 gdje sam imao 2 opcije za odabrati (Startup repair ili Start Win normally). Odabrao sam prvu i dogodilo se ovo sa druge slike.

Nakon toga se Windows najnormalnije podigao. Meni se čini da je to možda bio problem sa MBR-om ili nečim sličnim što treba Windowsima za podizanje.

Dakle, ovaj problem očito može biti i softverske prirode.

Error Error
Sturtup repair Sturtup repair
gotovo gotovo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: ''a disc read error occurred''

imao sam prijem takvih prblema napravio kompletnu fuull cisti instalaciju windowsa 

15 godina
neaktivan
Re: ''a disc read error occurred''

Win7 je super po pitanju svojih samoiscjeliteljskih sposobnosti. Čista instalacija Windowsa mi je zadnja opcija, jer sam to već napravio prije 6 mj.

Nadam se samo da se problem neće ponavljati...

Zasad je sve super.. kao da se ništa nije ni dogodilo...

I sad kad netko kaže da računala nisu živa...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice