kod mene je 4-5%
Intel Kaby Lake
- poruka: 638
- |
- čitano: 108.221
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Oprosti ali ja ne vidim nikakvog smisla u tome što si fx zamjenio za tu igračkicu. Da si uzeo pošten cpu barem neki i5 razumio bih.
Mislim da je malo pozurio sa zamjenom platforme, trebao je prodati FX-a i sacekati da vidi cijene/performanse Ryzena 4c/4t
napravio je dobar posao, nista ga nije kostao prelazak, ima stroj koji mu je dovoljan za ono sto mu treba, i u buducnosti moze piknut jaci proc ako ce imat potrebe za to
Ja kad nadograđujem komp to mora bit napredak a ne crvenog fiću zamjenit žutim.
Mora bit napredak od barem 40-50% gori inače nema smisla.
Takvo je moje razmišljanje.
Gle, FX-a sam jedva prodao. Svi čekaju razvoj situacije, nitko ne kupuje polovno i sad kad izađe Ryzen bit će FX-ava mali milon po tržnicama. Imao sam opciju prodati ga sada ili staviti na tavan da skuplja prašinu. Ovaj CPU košta smješnih 500 kn a po performansama je u rangu i3 6100 koji je inače duplo skuplji i čista je prevara za kupce. Sad sam na najnovijoj platormi, nije nikakav problem danas/sutra prodat G4560 i izgubit 100-200 kn pa ubost i5 ili i7 kad se razvije situacija sa Ryzenima, moguće i uštediti pare na kraju.
Za Ryzen nisam imao volje čekati još par tjedana, ovaj CPU ima svoje limite ali pričamo o procesoru za 500 kn
Malo sam se igral i u GPU igrama nema nikave razlike, Watch Dogs 2 se osjeti razlika jer je CPU zahtjevna, FX 8320 je tu osjetno bolji. U principu više manje isti fps ali igra na FX-u ide glađe. Makar možda bi trebao puknuti reinstal windowsa, zamjenio sam platformu pa ne bi bilo loše. Oduševljava koliko je hladan nakon FX-a, doslovno puše hladan zrak iz kućišta. Praktički možeš povadit sve ventove i nemaš frke. Rad u windowsima je također nešto brži, prebacivanje podataka sa diska na disk i sl. Mislil sam kad pokrenem neki CPU čamrk da proceor nebu u stanju otvoriti istovremeno ni browser, ali vidi vraga možeš :D
U principu super proc za 500 kn ali sranje za zahtjevnijeg korisnika/gamera.Definitivno vrijedi 500 kn.
evo npr. cpu zahtjevan Total War Rome II, čist pristojan rezultat. 95 fpsa prosječno, praktički sve na very high sa rX 470.
I za kraj svaka čast FX-u, paltio ga 1100 kn, igrao se sa njime pune tri godine a moga je još bez problema. Na kraju izvukao za njega solidne novce.
Ta stoji amd nece nitko kupiti pogotovo fx seriju sad kad ljudi budu prodavali bas ce ga morati prodavati ispod svih cijena
Witcher 3 na high postavkama u blood and wineu je od 45 do 60 fps. Gpu useage prikucan na 99% a u gradskoj vrevi padne mrvicu i to da nemam brojke gore gdje piše da je 95% ni ne bih skužio. Stvarno impresivno. Gtx 960 2gb je u pitanju

Jesi probao BF1 kako se on ponasa u MP to me najvise interesuje
Witcher 3 na high postavkama u blood and wineu je od 45 do 60 fps. Gpu useage prikucan na 99% a u gradskoj vrevi padne mrvicu i to da nemam brojke gore gdje piše da je 95% ni ne bih skužio. Stvarno impresivno. Gtx 960 2gb je u pitanju
ma procesor je odlican za te novce best buy
ovo je link kako bi se jedan g4560 ponasao sa gtx 1070 bf1 ultra 1080pIskreno ne zanima me jer mi je pun k više tih fps igara još od battlefielda bc 2/cod mw2. Pretpostavljam da nije nešto u 64 igrača multiplayer, ali u svim igrama koje igram na pc (dark souls 3, witcher 3, resident evil 7, gta 5, LoL) mi radi iznad mojih očekivanja. Sa gtxicom 960 koju sam platio 800kn sa garancijom i procom 500 dobivam 50-60fps konstantno na svemu što me zanima :)
Ma proc rastura, puknul sam ipak windowse na čisto pa su nestali i neki problemi. I dalje je FX jači u WD 2, npr. kad uđem u igru moraš mu dat 4-5 sekundi da komp dođe sebi , ali nakon toga ide možda 10% lošije nego na FX-u. S druge strane u Falloutu 4 imam dosta bolje rezultate i sl. Ne pamtim da li sam ikada imao hladnije računalo, pa ovaj mali uz bilo kakvu torturu radi na faking 40 stupnjeva ispod hladnjaka od 90 kn. Vidim da mu je i cijena pala na 466 kn, LOL.
Trenutno nema bolje opcije od toga, presmiješno je koliko perfomansi nudi na 1080P i 1440P sa jednom RX 470, brutalan combo.
Trenutno nema bolje opcije od toga, presmiješno je koliko perfomansi nudi na 1080P i 1440P sa jednom RX 470, brutalan combo.
Jos da moze u dual cpu pa da imamo i7 za 900kn..
Nešto tu intel sprema, jer nema smisla kupovati nijedan proc između g4560 i i5 7400, a to je 1k kn razlike ilitiga 5 procesora između koji su besmisleni za tu lovu. Sad sumnjam da oni nisu svjesni toga...
To bi onda bio i5 (4/4)
Nešto tu intel sprema, jer nema smisla kupovati nijedan proc između g4560 i i5 7400, a to je 1k kn razlike ilitiga 5 procesora između koji su besmisleni za tu lovu. Sad sumnjam da oni nisu svjesni toga...
Intel propada, pitaj flomasterka...
To bi onda bio i5 (4/4)
G4560 2C/4T x2 = 4C/8T.
Ansha sad bi ti čuda, i7 za 900 čunića.
Ja nemam ništa protiv da intel propadne, a da od AMD-a dobijemo napokon proc vrijedan kupovine. Koliko zasad vidim od RYZENA ništa nije u cjenovnom segmentu pentača, ali ako izbace neku konkurenciju i5-ice za cjenu i3-ce, moglo bi biti dobro.
Mada nemam povjerenja u Amd baš s tim predviđanjima. Tresla se brda, rodio se miš. Ok, nije baš tako, prezadovoljan sam bio rx 470tkom, ali što su oni naobećavali sa polarisom je bilo skoro duplo od onog što smo dobili
Sada ta kartica nova nema konkurenciju kod nas na tržištu, tako se nadam da će biti neki proc od Amda koji će po performansama u određenoj kategoriji biti nenadj*biv
Ja nemam ništa protiv da intel propadne, a da od AMD-a dobijemo napokon proc vrijedan kupovine. Koliko zasad vidim od RYZENA ništa nije u cjenovnom segmentu pentača, ali ako izbace neku konkurenciju i5-ice za cjenu i3-ce, moglo bi biti dobro.
Mada nemam povjerenja u Amd baš s tim predviđanjima. Tresla se brda, rodio se miš. Ok, nije baš tako, prezadovoljan sam bio rx 470tkom, ali što su oni naobećavali sa polarisom je bilo skoro duplo od onog što smo dobili
Sada ta kartica nova nema konkurenciju kod nas na tržištu, tako se nadam da će biti neki proc od Amda koji će po performansama u određenoj kategoriji biti nenadj*biv
Da Intel propadne čisto sumnjam da bi AMD išta nudio po normalnoj cijeni :)
A bome i obratno kako vidimo...
To bi onda bio i5 (4/4)
G4560 2C/4T x2 = 4C/8T.
Ansha sad bi ti čuda, i7 za 900 čunića.
Kako nema i7 za 900kn, ima ima evo ja ti prodam dvije i7-mice za 300kn. Doduše jesu prastare i7 920 ali su i7-mice

Pod tim sam mislio da nemam ništa protiv da amd izbaci toliko čudesne procesore za malu lovu da intel nema kamo :D
Ofc neće se dogoditi, a i zdrava konkurencija>monopol
To bi onda bio i5 (4/4)
E ne bi nego i7 (4/8)
Neinformiran si...
Da, zaletio sam se
A tek da vidiš i5 neki, pa gdje bi ti kraj bio.
A kad je Intel ekipa govorila ovo što ti sada vidiš i sam, onda nisi vjerovao, nego se se
kleo u toga slaboga i vrućega FXa.
ps. kako sam rekao svim pridošlicama, tako sada govorim i tebi, uvijek primamo nove članove
na svoju stranu.
Da, zaletio sam se
Ne mogu vjerovati.
Kad spavam do podne...
A kad je Intel ekipa govorila ovo što ti sada vidiš i sam, onda nisi vjerovao, nego se se
ps. kako sam rekao svim pridošlicama, tako sada govorim i tebi, uvijek primamo nove članove
na svoju stranu.
?
na svoju stranu.
Daleko je jaci od pentiuma..
i3 otkako su odlucili da stave ono slovo K na njega je propao samo tako
Čini se meni da je Intelu malo konfuzija u glavi il su se izbezumili od udarca koji im sprema AMD
na svoju stranu.
I dalje se kunem u njega. FX 8320 vrijedi i više od 1000 kn koliko sam ga prije tri godine platio. To je bio procesor ispod cijene, baš poput ovog malog pentiuma (ja samo takve komponete i kupujem ). Inače imam doma dva i5 proca u laptopima, nije da nisam nikad vidio kak izgleda Intel..Nikakav motiv nisam imao za mijenjanje FX-a osim iskorištavanje zadnjeg vlaka za neku dostojanstvenu prodaju
.