I u Mercedesu zaokret: u kabinu se vraćaju tipke,

poruka: 11
|
čitano: 3.586
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I u Mercedesu zaokret: u kabinu se vraćaju tipke, ".
10 godina

Ajd napokon neki naslov vrijedan podrske 

4 0 hvala 0
13 mjeseci

Ovo zgleda kao manja verzija mog uredski stola, puno monitora, sam sto nemam volan, i sad se pitam, kako je to moglo postalo in pored onih lijepih malih Tacho i Drehzahlmesser  satica.  

Nikada mi nisu sjeli ti iPadi, posebno kad se iz aviona vidi da su samo zasarfil iPad na komandnu plocu. fuj, ali opet ljepota je u oku onga koji kupuje.

2 0 hvala 0
14 godina

Hyperscreen na prve dvije slike im je najbolje sto su do sada izbacili na trziste. U posljednjoj verziji (slika 3) su se krenuli priblizavati Azijskim proizvodacima i u se lagano krece gubiti rafiniranost. Uz napomenu da iz Azije dolazi mnostvo izvrsnih ideja kao sto je npr XPENG X9 sa projekcijom sleke retrovizora ukljucujici mrtvi kut na HUD-u u trenutku aktivacije zmigavaca. Zatim blade baterije te BYD Flash Charging.

O touch tipkama na volanu nema smisla puno pricati, to je mogao smisliti samo onaj koji nikada nije vozio...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: I u Mercedesu zaokret: u kabinu se vraćaju tip

"slike retrovizora ukljucujici mrtvi kut na HUD-u u trenutku aktivacije zmigavaca." - to imaju i Hyundai/Kia modeli već koju godinu u naprednim paketima opreme, slika se ne prikazuje na HUD nego na instrument tabli gdje su brzinometar i mjerač okretaja.

Super stvar kao i HUD općenito!

Najbolje od opreme u autu što stvarno koristi u vožnji su po meni:

360 kamera

adaptivni tempomat

upozorenje na mrtvi kut i gore spomenuta opcija

head up display

matrix LED svjetla

to bi svaki auto trebao imati kao default opremu jer enormno olakšava vožnju.

21 mjesec
"Nikada mi nisu sjeli ti iPadi, posebno kad se iz aviona vidi da su samo zasarfil iPad na komandnu plocu. fuj, ali opet ljepota je u oku onga koji kupuje".

Nedavno se ugodno iznenadio kako sad već stariji Audi nema tv u autu, ali kad upali , diže se tv one prolazne veličine od 12 inČa i fora i lijepo izgleda.

A ljepota u oku promatrača je trendi i prolazna. Ima nekih univerzalnih ljepota, one koje su u oblicima zlatnog reza i vam vremenske su, no većinom to što mi smatramo svojim ukusima su samo prihvaćene ili progutane slike ljepote koje su nam nametnute od strane "trend setera", dizajnera, društvenog inženjeringa.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
2 godine
Bilo je i vrijeme. Ne bi vozio auto sa touch screen komandama ni da ga dobijem na poklon. Ne znam koja budala se toga uopće sjetila.
Mučko Đubre
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
Bilo je i vrijeme. Ne bi vozio auto sa touch screen komandama ni da ga dobijem na poklon. Ne znam koja budala se toga uopće sjetila.

Budale su kupci koji su to podržali i tražili i kupovali aute sa sve većim ekranima, umjesto da su od početka bojkotirali takve aute. Proizvođači samo nastoje proizvesti ono što će se dobro prodati. Ista stvar je s tankim televizorima. 

13 godina
Pancho2012 kaže...

Budale su kupci koji su to podržali i tražili i kupovali aute sa sve većim ekranima, umjesto da su od početka bojkotirali takve aute. Proizvođači samo nastoje proizvesti ono što će se dobro prodati. Ista stvar je s tankim televizorima. 

pa ne baš, tablete su nam podvalili kao nešto 'napredno', a gumbiće i kotačiće kao nazadno, izostavljajući da je glavni motiv smanjenje troškova jer je daleko jeftinije integrirat softverski sve te funkcije u već postojeći ekran, nego umetat desetak gumbića i kotačića u kokpit i za svaki od njih provlačit žice, stavljat sklopke i povezivat ih sa sustavima kojima upravljaju

to da su kupci tražili i dobili je više marketinški spin nego istina, pa onda i oni koji su bili sumnjičavi pomisle - valjda je ok kad svi to stavljaju u aute, pa prestaneš biti sumnjičav i nasadiš se

EDIT

da, donekle si u pravu kad kažeš da su kupci ispali budale

samo što te niti veća inteligencija ne spašava da ispadneš budala kad te propagandna mašinerija nastoji prevarit, pogotovo kad ta inteligencija ionako nema pojma niti ne razmišlja o tehničkim, sigurnosnim i drugim elementima zamjene gumbića ekranima, sve dok se ne nasadiš... a tad si već ispao budala 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2026 19:47 (picajzla0707).
5 godina

Ajme koji ce ovo biti fijasko s vracanjem meh tipki i kazaljkinesto tipa kao da ti netko da staru nokiu da pises poruke i buljis u to i onda se tim moras pohvalit susjedu daj mi pogledaj novi mobitel/auto

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2026 0:32 (Boris grozni).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
kerum kaže...

Hyperscreen na prve dvije slike im je najbolje sto su do sada izbacili na trziste. U posljednjoj verziji (slika 3) su se krenuli priblizavati Azijskim proizvodacima i u se lagano krece gubiti rafiniranost. Uz napomenu da iz Azije dolazi mnostvo izvrsnih ideja kao sto je npr XPENG X9 sa projekcijom sleke retrovizora ukljucujici mrtvi kut na HUD-u u trenutku aktivacije zmigavaca. Zatim blade baterije te BYD Flash Charging.

O touch tipkama na volanu nema smisla puno pricati, to je mogao smisliti samo onaj koji nikada nije vozio...

Taj prikaz mrtvog kuta kad daš žmigavac je nekoliko proizvođača imalo prije nego je Xpeng uopće postojao.
Ovo na trećoj slici je katastrofa. Znam iz prve ruke. Prvo ti volan i ruke zaklanjaju lijevi dio središnjeg ekrana, a kad hoćeš upravljati ekranom u normalnom položaju za vožnju nema šanse da ćeš dohvatiti desni kraj ekrana nego se moraš malo uspraviti iz sjedala da bi dotaknuo. Istina je da je 90% kontrola postavljeno bliže vozaču ali neke stvari nije lako niti praktično dohvatit i to baš iritira. Jednostavno je ekran prevelik i udaljen. Također ove tipke ispod ekrana uopće nisu prave tipke već jedan komad koji valjda kapacitativno određuje gdje si pritisnuo iako i sam ima mali hod. Dobro radi ali je osjećaj jako čudan i neuvjerljiv. Dodirni volan je sranje, često slučajno nešto dotakneš u vožnji i odmah reagira. Vjerojatno s vremenom naučiš držati volan kao nekad korisnici jedne generacije iPhonea koji je gubio signal jer korisnici ne znaju držati uređaj u ruci. :-)

17 godina

Svaki dan novi dokaz kakvi genijalci upravljaju tim kompanijama. Da su zasluzili bonuse teske 100tinama e6 jesu. Svaka cas. 

p.s. radnici su samo teret koji treba utaknuti tipke ponovno i nije zasluzio placu za "dostojan" zivot.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice