Nakon skoro 45 dana čekanja da se moja reklamacija matične ploče riješi, dobio sam "izvještaj" sa servisa sa su traceovi na štampi izgrebani i da je ploča nepopravljiva.
A sve je počelo prije malo manje od dvije godine kad je ploča Asus b550m-k kupljena u Linksu, na nju je postavljen procesor 5800x3d, 32gb ddr4 3600mhz, Scythe hladnjak i sve je ugrađeno u case. Do dana kad sam ju izvadio iz kućišta sve je radilo savršeno, osim što je u zadnjih mjesec dana ploča počela odbijati raditi s memorijom na 3600mhz, radila bi isključivo ako bi se radni takt smanjio na 3200mhz. Uz to se prilikom aktiviranja audio drivera iz zvučnika čuo glasan zvuk, koji bi bio čujan i prilikom gašenja računala.
Ploču sam izvadio iz svog računala, zapakirao u originalnu ambalažu, jer svu amabalažu bolesno čuvam jer sam pedantni serviser računalani opreme s preko 20 godina iskustva u struci.
Nakon 40-ak dana javi mi se Links podrška s viješću da je ploča oštećena te da se jamstvo ne priznaje. Na moje inzistiranje prilažu mutnu fotku ogrebane ploče koja je izmasakrirana, a sad mi je žao što ju nisam i sam fotkao prilikom predavanja u poslovnici, jer je ploča predana u savršenom stanju!
K tomu se usuđuju tražiti plaćanje dijagnostike u iznosu od 14-ak eura, iako je dijagnostika dijelova koji su pod jamstvom besplatna, bar je tako pisalo na webu, a tako mi je i bilo rečeno u poslovnici.
U svakom slučaju, Links više neće vidjeti mene i moj novac, a bome ni novac brojnih mojih klijenata kojima sam do sad redovito preporučivao kupnju u Links dućanima.
Hvala Linksu na dosadašnjem ok iskustvu, te hvala MR servisu što su mi izmesarili ploču.
bad_ri

.Probaj sa Futurom ubuduće, Amazon de. majka